Přihlásit se RYBICKY.NET »

Odkalování

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Údržba 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Odkalování
 Reagovat na tento příspěvek 0  - melvilko
široky pojem že nieje čiste ako nieje čiste :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - adis – Re: sabreman
no inaksi sposob zatial nevidim...
vymenim cca 60 l vody a akvarko neni zdaleka ciste... tak ked vytiahnem rastliny a ostatok celkom to stiham :)

este ma napadla otazka.. ako casto cistit 240l akvarko????

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - sabreman
Zdarec adis
... a to chceš při každém čištění dna vytrhat rostlinky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomas120 – Re: adis
na čistenie dna je dobrý ten štandardný zvon aj z hadicou čo sa dá kúpiť hoc kde v akvaristike ,ale chce to drobné úpravy- jemne zozšíriť dierky na zvone a vymeniť hadicu za širšiu a potom to bude sať aj na 10cm na okolo všetkú špinu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - adis – Re: JuraS
Uz som na to asi dosiel.. spociatku som sa vyhybal rastlinam.. teraz som ich dal vsetky von a pekne dno - strk vycistil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: adis
není náhodou "to zelené na dně" řasa ? tu totiž neodsaješ ani kdyby jsi se snažil sebevíc...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HATED – Re: adis
odporucam zvon bez zarezov naprikald vrchnu cast z 0,3l flase tym ze tam niesu zarezi tak ten strk tam kvalitnejsie premyje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: adis
jaký zvon používáš ? zarýváš s ním pořádně do štěrku ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - StrNd4 – Re: adis
Me kdyz nejde odkalit zvonem poradne dno tak sundam ten zvon a to cuca vsecko ale pozor strasne rychle mizi voda :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - adis – cistenie dna
Dobry vecer pani,

chcel by som radu... nedari sa mi vycistit poriadne dno.... uz 2x som vymienal vodu 1/3 a stale je vidno spinu - zelen na dne.
Pouzivam klasicku hadicu zo zvonom na odkalenie.
Viete poradit nejaky iny sposob prosim?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mack – Re: Sid
ok, vyzkoušíme, díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Assassin
Ani ne, musím pořídit kýbl pouze na akva, ale vzhledem k tomu, že ve vodě neni chemie, tak by to neměl být problém ne? stydim

Aha, to nebylo na me:-D:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mack – Re: paia
odstata den
Půlku jsem jeŠtě nezkoušel, ale při týdenní výměně cca 1/3 vody je kal pořád stejný. Voda je studniční bez chlóru a chemie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sevik01
-zkus vyměnit vodu alespoň půlku akvária tohle se mi stalo taky
Fotka k příspěvku Poraďte prosím, mám v akva problém se zakalením vody. nádrž je založená už 1 měsíc a kal ne a ne zmizet. Přikládám fotku nádrže.

Reagovat na tento příspěvek 0  - HansH1
jestli ti to pomůže, tak já jsem taky z Havířova (Podlesí) a takový problém jsem nezaznamenal...voda bych řekl normální, takže na straně SMVaK to asi nebude (předpokládám, že do celého Havířova jde jedna a tatáž voda)...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Mack
Přestaňte krmit(!) a měnit vodu, začněte více provzdušňovat vodu a lehce zvyšte její teplotu. Za týden dejte vědět.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paia – Re: Mack
ta voda je odstátá nebo přímo z kohoutku?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mack – Re: karelpavel
Takovou mléčnou, pomalu nejsou vidět ani ryby ani kytky v akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Mack
Jakou má barvu kal ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mack – Voda Havířov
Ahoj všem, mám takový problém. Jsem z Havířova, konkrétně tedy z části Prostřední Suchá a už týden mám v akva zakalenou vodu. Ihned po výměně je voda kalná, a nijak se po čase nezmění. Akva je funkční již 2. rokem, žádné hnojivo ani chemii nepoužíváme, voda zkalněla po jedné výměně a teď se toho nemůžeme zbavit. Přilévat novou vodu nepomáhá, zkoušeli jsme i Aqua Safe, ale výsledek pořád stejný. Nevíte o něčem, co by to mohlo způsobit? Není nějaká závada na straně SMVaK? Zdá se nám totiž, že je voda z kohoutku více chlorovaná než obvykle. Díky za každou radu a názor.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paia – Re: losos
já ty tabletky taky používám, ale takhle mi vodu teda nekalí...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - losos
Ok dík za radu hned zítra je koupím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka
Kupuji menší balení za cca 70,- CZK. Jsou to malé tabletky, vydrží dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: losos
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Yirka
Dík ;-)
a co stojí ty tabletky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: karelpavel
Hikari Tropical Sinking Wafers
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Yirka
Můžu se zeptat který přesně Hikari ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: losos
Tak vyměň vodu alespoň 80%, zítra ještě jednou a máš to. Přikrmuji tabletami Hikari a nikdy se mi voda nezkalila.
Fotka k příspěvku Dobrý den mám kalnou vodu a vím i příčinu. Zavinili to slavné zelené tabletkypro ryby žijící u dna od Dajany a chtěl bych se zeptat jak nejlépe a co nejrychleji se toho kalu zbavim? Akvárko slouží pouze pro odchov mladých ancistrusů. Filtruju bublifukem přes biomolitan. díky za odpověď (viz foto kalu)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005
milda87 napsal:

Jinak hadici používám také zhruba 10metrů,klasika zahradní.Napojím místo sprchy - mám na konci rychlospojku a v ní závit stejný jako na sprše.Pustím do akva trochu vody-jen aby se naplnila hadice a pak vypnu a vycvaknu rychlospojku a už to jede.Hrana akva 130cm.Ne,že by to byl nějak velkej šupec,ale občas to bere i kamínky třeba 6mm.takže reguluji zmáčknutím hadice,je-li třeba.

funguje dik palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milda87 – Re: Lucky005
Uvidíš,že to bude ono,ušetříš plíce,nebudeš pít akvariljní vodu... palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005 – Re: milda87
zkousel sem to natahnout pusou, ale asi je to maly tah, takze zkusim dat dna sprchu, napustit vodou, oddelat a pak dat do zachodu.... dik za napad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - milda87
Já mysle,že bublají,že dostanou větší dávku CO2...

Jinak hadici používám také zhruba 10metrů,klasika zahradní.Napojím místo sprchy - mám na konci rychlospojku a v ní závit stejný jako na sprše.Pustím do akva trochu vody-jen aby se naplnila hadice a pak vypnu a vycvaknu rychlospojku a už to jede.Hrana akva 130cm.Ne,že by to byl nějak velkej šupec,ale občas to bere i kamínky třeba 6mm.takže reguluji zmáčknutím hadice,je-li třeba.

U menšího 200l akvárka mám jemnější dno a pokud jsem chtěl odkalovat do kýble standartním zvonem,byl to takovej šupec,že než jsem se nadál,byl kýbl plnej a nenasát písek šlo jen velmi těžko.Tak jsem taky zvolil hadici,ale silnostěnnou-s malým otvorem a průtokem.Povedlo se ,písek zůstává v akva,detrit jde ven a je to trošku víc v klidu.O tom,že mi běhání s kýblem nechybí mluvit ani nebudu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lada2 – Re: milda87
jo mne taky bublaj pak i ty co nikdy nepustej ani bublinku ale presnej duvod nevim:-)))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milda87 – Re: Lada2
Tak proto vždy začnou kytky po odkalení a dopuštění 1/4-1/3 čerstvé vody bublat o mnoho víc!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lada2 – Re: Lucky005
pak je jeste reseni jako ma kamarad
koupil asi 20tilitrovej soudek b baumaxu ma to i ventil na vypousteni.na ten nasadil hadici a posadil to na stolicku vedle akva.Odkalovacem s kratkou hadici vypoustel vodu do soudku a z toho diky tlaku kdyz se trochu naplnil odtekala voda proudem pryc.Pak jen hadici sundal dal do akva a jel opacne z kohoutku.Levnejsi nez motorovej odkalovac palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005
tak jsem testnul to odkalovani, koupil jsem 1/2" zahradni hadici, teklo fakt pomalu a minimalne, takze pro me nepouzitelne. Asi budu muset resit cerpadlo.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - GP – Re: JuraS
ja netvrdim, ze to je zrovna hlavni duvod a uz vubec, ze je to co2. rekneme ze ta voda je nekde zrejme v chladu a jsou v ni rozpusteny plyny ze vzduchu, pak v potrubi zvedne tlak a zahreje. nasledne v hadici snizi tlak a uz tu mame nerovnovahu. tezko rict jake by muselo byt snizeni tlaku, aby se zacaly tvorit bubliny. mozna v tom zaskrceni opradu klesa dostatecne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lada2 – Re: JuraS
vyplyva z toho to ze v tej vode opravdu CO2 je a to ze to priskrcenim funguje jako mineralka
druha otazka je nakolik jej ovlivni kyslik ktere se s nima do vody dostane a vyzene je tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: Lada2
nechápu co z toho vyplývá ? někde pár příspěvků nahoru někdo napsal, že to jsou bublinky co2 nebo o2 které jsou tlakem a rychlostí prouděním v hadici z vody vytlačovány..kdyby to bylo co2 tak to rychle se změnou pH poznám na controlleru (po výměně vody koukám jak se pH pohnulo), u o2 nejsem přesvědčený z vlastního akva, že bublinky vzduchu ovlivňují (vyhánějí) co2 z vody...a zase ..musel bych to vidět na měřáku a ne jen z vlastního pocitu...
Pitná voda má -
stabilní pH v rozmezí 6,5 až 9,5
obsah CO2 (celkový) ≤ 44 mg / l

a link na to ze tam CO2je:-)
www.euroclean.cz/…
ale to uz sme resily u prispevku s ruduchou:-))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: GP
kdyby to bylo co2 pak bych to rychle poznal na ph Controlleru...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GP – Re: JuraS
pred zaskrcenim je tlak vetsi, takze tam tezko neco prissava. spis v zaskrcenem miste se zrychluje prutok a tim klesa tlak a rozpustene plyny unikaji...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: hf
Přesně tak..hadice je skřípnutá tím jak je ohnutá přes hranu akva..a syčí to někde..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ancistrus – Re: hf
Kdyz zaskrtite hadici co jde do vnejsiho filtru, tak se taky zacnou delat bublinky a filtr se zavzdusni. Takze to nebude nejakym plynem z vodarny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hf – Re: JuraS
Já když pustím hadici a nikde není přiškrcená tak se akvo napustí bez bublinek, když ale hadici nekde přeložím či jinak skřípnu tak v tom místě to v hadici syčí a najednou jdou do vody jemné mraky bublinek.

Do dnes jsem nepřišel na to kde se tam ten vzduch/plyn z vody najednou vytěsňuje. Efektem to připomíná opravdu limonádu sicenou CO2, když snížíte tlak, najednou z ní vyrazí bublinky CO2.
Juras ty bublinky nejsou dirkou je do kyslik a CO2 opouzivane pri uprave pitne vody

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 62 63

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 46080x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4345-odkalovani?od=1187