Akvarijní burzy Ostrava
Pane Ruský, tu krupičku snad ani radši nebudu komentovat... Ale boraras brigittae to opravdu nejsou, na rybkách je jasně vidět skvrna, ukončená oválná skvrna, načervenale ohraničená (ne jen skvrna na světlém těle jako u b.maculatus), a pak až malá skvrnka před ocasní ploutví... podle všech fotek, které jsem našla, má b.brigittae pruh, za hlavou silnější a dozadu se zužující, u některých jedinců i přerušovaný, nicméně stále pruh... mám si tedy myslet, že se rybka ještě dobarví?
Bohužel se mi jí dnes nepodařilo vyfotit, je moc rychlá, ale doufám že se mi to v následujících dnech podaří, pak sem fotku dám, a pokud to bude opravdu brigittae, ráda se vám veřejně omluvím.
Mně to taky nedá a musím reagovat - měli jsme spolu na burze diskusi ohledně neonek modrých, které jsem u Vás nakoupila. Koukala jsem na Vaši nádrž s obsypanými neonkami červenými a trochu se děsila, jestli ty modré jsou OK. Nemyslím si, že do takového stavu, v jakém červené neonky ve Vaší nádrži byly, se ryby nedostanou jedním převozem a to ještě z Ostravy do Ostravy... a to, že hned dvě holky našly na rybách něco podobného mi přijde podezřelá náhoda. Nicméně na Vaši obranu musím podotknout, že modré neonky jsou u mě v karanténě zatím naprosto v pořádku.
0 19.09.2013 19:45 L-SUMCI – ryby
Dobrý den,nedá mi to nereagovat,po burze mi zbylo v rybárně ještě cca 35ks těchto rasbor a jsou naprosto v pořádku,to že se u vás vyskytla krupička neznamená, že jsou moje ryby v nepořádku,ale že dostali šok změnou prostředí (každá ryby to v sobě má,ale za normálních podmínek se to u ni nijak neprojevuje)stresem z burzy a následnou změnou podmínek u vás se múže vyskytnout třeba krupička,ale toto je naprosto základní onemocnění,které zvládne zaléčit i úplný začátečník.Co se týče druhu,na burze jsem prodával rasborky velikosti 1-1,5cm a v této velikosti ryba které má v dospělosti cca 3,5-4cm opravdu ještě není vybarvená tak jak má být...Tyto ryby jsou nakoupeny z renovovaného velkoskladu,tak že nemám důvod něvěřit že to opravdu briggitky jsou.
s pozdravem Ruský
Ano, jak píše Lucka, brigitky to nejsou, v prodejní nádrži, kde jsou ryby vybledlé, to ale nebylo patrné.
Přesně tak, já jsem ta další uživatelka, pochybuji, že to, co jsme nakoupily, jsou opravdu brigitky a ještě jsou ty ryby nemocné!

Pro všechny, kteří na ostravské akvaburze 15.9. nakupovali boraras brigittae od pana Ruského (L-sumci) - doporučuji ryby překontrolovat, dnes se na nich objevily bílé tečky, mně i jedné další uživatelce.
Starší reakce
To víš - ženský a nakupování

Tedy, holky, ale vám to sluší.... a kdybych u toho nebyl osobně, nevěřil bych, že se na burze dá nakoupit tolik věcí... já si vždy stěžuju, jak moc nakoupím, ale proti vám jsem opravdu břídil

Tak už jsem vizitku našla, je to Lukáš Skudrzik.
Jejda, jméno sem napíšu, ale asi až zítra, protože teď jsem si sedla a peněženku s tou vizitkou mám někde - někde v některý tašce, fakt nevím
P.S. - jinak hlásím úspěšný dojezd na Šumavu, dovezla jsem všechno a ryby i krevety vypadají snad v pořádku, stejně jako minule jsem strhaná jako kůň!
Burza byla super, jakožto i celej víkend
Mega dík za organizaci, počítám, že cca za půl roku přijedu zase

Škoda že nebyla ta prezenčka, zajímalo by mě kolik lidí jsem prošvihnul

vracíte se z měsíční dovolený?

to nemá chybu, nákup se asi vydařil

Takovou výbavu si neberu ani k moři.To jste vykoupily celou burzu ,ne

Jajky jajky... druhy raků jsem se vůbec neptal, jen jsem na ně koukal. Ale protože jich hromadu prodával ten samý člověk, od kterého jsem si koupil Sakury a B.pagoduly, tak se zeptáme Ivahy a ona nám to napíše, protože jeho vizitku má v peněžence, jen jeho jméno neumí vyslovit

Náhodou si nevzpomenete na druhy raků nebo alespoň na prodejce.
Jinak musím zde poděkovat Kytce za vzorný převoz raků pro mě- moc jí děkuji.
Tak právě jsem dojel z burzy domů. Jako obvykle nespokojený, hlavně sám se sebou. Byl jsem rozhodnutý, že koupím jen a pouze mražené krmivo od Rybků a nic, ale vůbec nic jiného. No jo, no. Mražené od Rybků jsem koupil za 400,-Kč a nechal jsem tam 1.900,-Kč, tedy i s občerstvením. Každopádně sortiment velmi široký, nejen obrovský výběr rostlinek, ale také velký výběr krevetek, taky jsem si všiml spousty druhů raků, o velkém množství ryb ani nemluvím. Snad jen zmíním zajímavost na stánku Harpunáře, který mi ukázal první sladkovodní platýse, které jsem kdy viděl. Přiznám se, že dodnes jsem netušil, že něco takového existuje. A také mne zaujaly hlavačky u téhož prodejce. Prostě u Harpunáře je vždy na co koukat i co kupovat, jak se ukázalo i u naší malé výpravy, kdy z nás šesti u něj 3 děvčata nakoupily.
No, a taky bych touto cestou rád poděkoval Gagalovi a všem, kdo tuto burzu pořádali - opět super organizace, fronta na začátku burzy zvládnutá za pár chvil, všechno fungovalo, jak má, prostě paráda. Ještě jednou díky moc a nashle v Olmiku

Fakt

ja jsem hledala světlo o nenašla jsem zádné 90cm
No já si chtěl koupit čerpadlo, ale atman tam stál o kilo víc než na netu

Spis na techniku,krmeni atd
a na copak ses dívala?

Na ryby jsem se moc nedivala ale viděla jsem dost skalaru.Meli i pekne rostliny
Já jsem spokojen, celkem hodně krevetek, několik CPO...takže za me pohodka

Cedule je výborná!

A jinak sortiment byl jaký?
A já

No netvářím se tam zrovna inteligentně

Tak dneska dobrá burza a hlavně dobrý sraz..

nejlepší když se ve frontě před vchodem ohlédnu a vidím jak libor mává cedulí rybičky.net

Yirka napsal: Akvárium na burze? To raději u sklenáře či v obchodu se zárukou.
Já reagoval hlavně na tento Váš příspěvek. Z kterého vyplývá, že jinde než u sklenare nedostanete záruku. Tak nevím proč ta narážka na používání selského rozumu.
Myslím, že když se tady poradíš s některými zkušenými akvaristy, sestavíš se lepší akva, než když někde koupíš celý set. Sice sety kolem 112L nebývají úplně špatně, alespoň podle toho, co vím, obvykle mají poddimenzovaný filtr, nakonec stejně koupíš nový, takže se Ti to nakonec prodraží, takže... já být Tebou, kontaktuji někoho z redaktorů, rádi Ti poradí a Tvé akva bude od základů lepší, než set

Všem moc děkuji. No já chtěla něco kolem 100L a asi set a jestli by to šlo tak kryt v barvě břízy..nebo něco světlého..jen ne černé a ty jsou bohužel všude. Také jsem chtěla do akvárka 3D pozadí. Nad sklářem jsem přemýšlela, ale nevím jakej pak filtr a jak s krytem a světlem atd..

Už jsem se tu dnes zmiňoval o jednom prodejci
www.akvarko.eu , ten filtry Aquael v v nabídce mívá, zda i zmiňovanou hlavu, to netuším. Ale mám dojem, že poláci, co tam taky prodávají,by ji mít mohli. Vlastně zítra to budeš vědět určitě

Menší litráže bych kupoval klidně v hornbachu, větší 200+ bych si už asi nechal slepit u Fardů v Odrách - je to taková jistota a klidněji spím, obzvláště když vím jakou práci a zkušenosti mají za sebou. Nechci dělat reklamu. Kdo chce nechť se podívá do ostravské ZOO. Jejich nádrže mluví za vše.
To je jasné, ale trošku selského rozumu by to chtělo. Je trošku z ruky a nákladné vyřizovat reklamaci akvária třeba přes půl republiky.
Nechci se nikoho dotknout, jen jsem napsal svůj názor, kde že je rozumnější akvárium pořizovat.
Jestli je prodejce mobilní, nebo ne, je snad jeno. Pokud je řádně registrovaný a máte od zboží doklad, tak je stále ze zákona 2roky záruka na zakoupené zboží.

Vycházím z praktického pohledu na to, že třeba po roce a půl není nejlehčí u mobilního prodejce tu záruku uplatnit.
Menší akvárka tam míval pán Gajdečka,
www.akvarko.eu , sice malé ale mívá je tam. Záruku na zboží určitě má

Myslíte, že se na burze prodává zboží bez záruky ?
Akvárium na burze? To raději u sklenáře či v obchodu se zárukou.
Ahoj..chci se zeptat na nabídku akvárii na burze. Děkuji

Starší reakce
Já bych ho brala, vypadá fakt zajímavě

Jestli je maličkej, tak pro mě vlastně jen dobře, protože by sice šel do šedesátky, ale to až tam dořeším světlo. Prozatím by mohl být v Kuličce. Je-li ještě volný, mrkni mi do akvárek a vyber si třeba něco výměnou a nebo se domluvíme nějak jinak

Škoda... tak příště

Škoda, tenhle echináč jsem si akorát minulej tejden objednala...
Přidat reakci
1 ...... 69
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 84423x