Ostravská burza řád samozřejmě má, k nahlédnutí je zde:
aquaburza.cz/…
Hned ve třetím bodě vidíte, že za zboží plně zodpovídá prodejce. Ohledně označení zboží, já a většina kolegů to dělá tak že u zboží napíše název a cenu, případně gramáž /Sušené listy mndlovníku 100g 195 kč/, v případě ryb bývají nádrže označené mečovka koi 25 kč a analogicky. Pokud není název zboží, předpokládám, že jde o přesvědčení o jeho "všeobecné známosti", které může být omyl. Snadno ale název zboží zjistíte doptáním u prodejce. Věřím, že mluvím za všechny, když řeknu, že rádi poskytneme jakékoli informace.
Z třetího bodu burzovního řádu jasně vyplývá, že pořadatel ani nemá právo zasahovat do sortimentu prodejce, v 11. bodě je demonstrován výčet zákonů, se kterými může prodejce přijít případně do konfliktu.
Řád je závazný, podle posledního bodu, nejen pro prodejce, ale i pro návštěvníky burzy. Je také veřejně k nahlédnutí na webových stránkách, proto má každý možnost se s nimi seznámit. S burzovním řádem asi žádný z prodejců "nehne" a my jej můžeme jen respektovat.
Rostliny jako je zelenec/Chlorophytum jsem na burze neviděl a nedovedu si je jako akvarijní představit, mám ji v chodbě v květináči

Máte pravdu, že lidé nás mohou hodnotit i podle jednotlivců, ale pevně doufám, že většina tak neučiní. Setkla jsem se u jednoho pána s takovým přístupem, viz mé starší posty, kdy se urazil kvůli vysokým cenám novinek a vzácných druhů. Bohužel se ale jednak nemůžeme zavděčit všem a mimo to jsem přesvědčen, že takový přístup není zrovna rozumný...
Za sebe slibuji, že přinesu kytky jak s kořeny (Microsoria), tak i bez kořenů (na tom jávském mechu mi ty potvory ne a ne vyrašit

). Divoká forma pavího očka bude neprokřížený kmen který jsem jako divoký kmen koupil a krmiva Easyfish budou v Easyfish baleních až na artemku k líhnutí, která přišla do fy easyfish narychlo a je jen ve stříbrných neoznačených plechovkách. To je vše za co mohu ručit