Akvarijní burzy Ostrava
Dotaz. Bývají tyto parmičky na burze ?
... na burzu poslat potěr Limia perugiae, Phalloceros caudimaculatus reticulatus, Heterandria formosa a dunajských gupek. Taky mohu mexické blešivce Hyalella azteca a raritní mech Barbula sp. Pište mi soukromě.
P.S. Chtěl jsem přijet osobně, ale nevyšlo mi :(
Beru je
.
Rostliny jsou čerstvě dovezené z importu, předpokládám že submerzně.
0 13.11.2018 17:25 MikiG –
Re: 0 Díky za info
Pěstoval jsi ty keei submerzně?
Ještě tam chybí písmenko r - Heterandrie trpasličí = Heterandria formosa.
Kdo může vědět, že letos bude o ně, takový zájem. Já se, již o ně podělil, takže pro letošek nemohu sloužit.
Minulou burzu je tam prodával Jiří Hřivňák po 40 kč kus standartní přírodní formu.
Doporučuji panu Jiřímu zavolat a domluvit se s ním s předstihem, zda ještě má ryby k nabídnutí. Kdo jej nezná, tak tady ve starém článku o něm, je i jeho portrét k identifikaci
-
www.google.cz/… .
0 12.11.2018 17:29 Rostliny – Cryptocoryne Bullosa a Keei
Na burzu můžu dovést vzácné Cryptocoryne, aktuálně mám novou Bullosa a Keei. V případě zájmu mi napište.
0 12.11.2018 17:11 MikiG Ahoj, tak s tou Heterandii bych se taky přidal kdyby je někdo nabízel.
0 12.11.2018 16:53 jamajcan Zdravím všechny. Nebude někdo mít, nebo nemůže přivézt Heterandie trpasličí?
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Tak tak
GAGAL napsal: Bohužel, následující roky to bude asi obdobné. Lednový termín nedostaneme.
Takže bude platit - Únor bílý, fronty sílí?
Bohužel, následující roky to bude asi obdobné. Lednový termín nedostaneme.
V pozici prodejce ano
.
Největší peklo byl letošní únor. Přišel jsem schválně později a stejně byla hodně dlouhá fronta a uvnitř narváno. Bylo vidět, že to je první burza po vánocích.
Stýská se Vám po frontách ?
Teď jsou již méně, hodně lidí stačíme odbavit před 8:00. Fronty se vrátí na podzim , kdy zase stíhat nebudeme
Lidí na letní termín přišlo dost což je super. Výběr byl taky slušný.
Opravuji označení kapradina u Ricciocarpus natans . Správně má ten název být játrovka.
Já si při návratu z dnešní burzy udělal zastávku, a taky se podíval do přírody na jeden menší mokřad, kde jsem ještě předtím, nikdy nebyl, ale věděl o jeho existenci pohledem přes okno z jedoucího vlaku v květnu tohoto roku, při návštěvě předchozích fauna trhů v Ostravě .
Sice jsem musel jít z nádraží minimálně kilometr pěšky, překonat okolní bujnou vegetaci a bojovat s krvežíznivými komáry i muškami, ale nakonec jsem se tam dostal a to, až na samé dno, těch několika tůní, protože byly vyschlé. Přesto se moje očekávání vyplnilo a já si mohl vyfotit vodní rostliny v terestrické formě, které se běžně nevidí.
Po krátké chvíli jsem musel zpět na nádraží, abych stihl další vlakový spoj k návratu domů.
Vložím foto toho místa: 1. Pohled na jednu z těch vyschlých tůní v mokřadu, kde jsem se byl podívat při návratu z ostravské burzy 17.6.2018.
2. Snímek jedné z mnohočetné skupiny u pozemní formy mokřadní rostliny Hottonia palustris - žebratky bahenní na dně vyschlé tůně.
3. + 4. Foto kolonií stélek od Ricciocarpus natans - nalžovky plovoucí. Očividný důkaz, že tato u nás velmi vzácná a docela dekorativní vodní kapradina, se v oblasti Slezska stále ještě přirozeně vyskytuje. Byly tam i stélky od Riccia fluitans - trhutky plovoucí.
Pro mne to byla zajímavá exkurze, jen mám obavu, že pokračující sucho může zapříčinit vymizení oněch, už tak v dnešní přeměněné krajině, těchto ohrožených a na přítomnost vody náročných druhů rostlin ve volné přírodě. Co se dá dělat, žel bez adekvátní pomoci člověka prostě vyhynou.
Letní burzy bývají tradičně slabší, co se týče návštěvnosti. Nabídka ale byla jako v sezóně.
Daň za roční období, řekl bych.
0 17.06.2018 18:46 0 Foto z dnešní návštěvnosti po otevření v 8:15h.. Jak vidno, lidí není, nijak moc. Kde jsou ty časy, kdy návštěvníci stáli ve stometrových frontách.
Starší reakce
0 28.05.2018 21:06 Bohdan Sushko – Art-ex Bio
Zdravím pánové. Na předešlé burze mnou byla nabízena artemka Art-ex Bio. Vím že si někdo z vás koupil a někdo dostal vzorek na zkoušku. Tak byl bych rád přečíst vaši odezvu . Děkuji.
Starší reakce
Díky za info, taky potřebuju artemku, tak ho zkusím najít.
Tak jsme získal info že stůl tam mít bude... případně správně číslo je +380669650435.
Nevím to jistě ale stolek by tam dle mě měl mít. Ale je to jen můj odhad... nedávno mi volal a ptal se jak jsem s artemkou spokojený. Překvapilo mě to. Málokterý prodejce se zajímá o zákazníka i po prodeji. Klobouk dolu.
Volal mi z čísla +333...
(pokud bude mít stolek poznáš ho že mluví mírně lamanou cestinou- - nejspíš pochází z Ukrajiny nebo Ruska)
Nevíš jestli tam bude mít stolek nebo se s ním mám domluvit osobně?
Já když jsem potřeboval novou pixlu, tak jsem se mu nemohl dovolat a musel jsem koupit jinou. Ale teď bych si na zkoušku čtvrt kila vzal, když to je tak jednoduše v dosahu.
HanysOV napsal: Taky mám akci. Je to "30" jednoho z mých nejlepších kámošů, takže nebudu tak optimistický jako Ty a přiznám rovnou, že to nedám
No tak přijdeš na burzu přímo z akce a vyspíš se potom.
Taky mám akci. Je to "30" jednoho z mých nejlepších kámošů, takže nebudu tak optimistický jako Ty a přiznám rovnou, že to nedám
Chtěl bych touto cestou zviditelnit a doporučit prodávajícího, který se dostaví na ostravskou burzu. Bude nabízet jemnou a především kvalitní sybiřskou artemii.
Sám ji používám a lihnivost je parádní jak klasickou formou tak i v miskách bez provzdušnění.
Ceny:
250gr a 400kč.
Při odběru čtyř balení jeden balík zdarma. tzn 1,25kg vyjde na 1600kč.
Případný kontak na něj je 420773253378 nebo jeho zahraniční mobil +33322547300 / +380669650435 případně mail suwko1@ukr.net
Doporučuji!
V sobotu mám akci, tak snad budu ráno schopný se na burzu dostat.
Ale pokud to půjde, dorazím.
Starší reakce
1 15.04.2018 13:50 0 Návštěvnost byla velmi slabá, žádné mačkanice a nulová venkovní fronta v 8:30h.
Dobře jsem koupil živé nítěnky, které byly ve váze 1kg o 60kč levnější, než v zimě a i čistější, bez "smetí", vodních berušek, patentek a pijavic. Už je mám doma propláchnuté a cestu vydržely bez udušení v sáčku s kyslíkem v tom teplu. U nás ve stínu v 13h bylo +26°C.
Teď se nítěnky dobře využijí pro rychlejší růst mladých i podpoří rozmnožení dospělých ryb.
Též jsem si smlouváním zlevnil nákup echinodorů pro výsadbu do skleníkových nádrží, kde přes den se, již voda zahřeje na +26°C a k ránu ochladí na +16°C, což nyní zvládají i endlerky a molly.
Jinak jsem si z ryb dovezl pouze Heterandria formosa v zlatém i standartním vybarvení.
Další položky, co jsem si chtěl z dnešní burzy odnést nebyly, protože nepřijeli prodejci, od nichž jsem si to chtěl zakoupit.
Poprvé jsem tam dnes viděl v nabídce z plovoucích hladinových rostlin i Phyllanthus fluitans, ale toho mám sám, už dost a ve skleníku viditelně přirůstá.
Z mého pohledu to, jakž takž ušlo pro zákazníky. Prodejci měli určitě slabší kšeft z důvodu nízké klientely.
Starší reakce
Já Ti pak poreferuju o co jsi přišel či nepřišel.
Ahojte, mohl by mi někdo do vzkazů hodit kontakty na prodejce mraženého krmiva? Poptal bych se jich, zda je někdo schopen dovézt na burzu mořského vířníka a červený plankton.
Našel jsem RH krmiva - ty si pamatuji, co jsem byl naposledy, ale v sortimentu uvedeném na jejich webu poptávané nemají...
Jo a oplatí se přijet dříve - na ptáčky a trochu se tím vyhnout frontám?
Dík
V.
Já tentokrát asi nestíhám.
Starší reakce
Ony tam volně v prodeji nebyly.
Já si ty divoké mečovky objednal, již v loňském roce a koupil je od pána, který se jejich chovem okrajově zabývá.
On, už má další zájemce na to málo, co odchová a pokud se na něj váže víc starostí, než mu je libo, tak znervózní a rozčílit jej nechci tím, že za ním budu posílat další zájemce, kterým stejně vyhovět nemůže.
Ano limie, dva druhy, tam v prodeji byly a prodejce, který je prodával, je rovněž chovatelem divokých mečovek.
Občas něco navíc i má, tak se ho můžete zeptat, co je ochoten - schopen nabídnout ze svého odchovu, nebo sehnat - obstarat u někoho jiného a dovézt k dohodnutému termínu.
Tam někdo prodával divoké mečovky? Nikde jsem si jich nevšiml. Viděl jsem jen limie.
Můžete mi prosím napsat, který prodejce je měl?
0 26.03.2018 02:30 0 [1892] - Obecné. Příjdu, ale asi tam budu trošičku později.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 69
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 84418x