Akvarijní burzy Ostrava
zdravím,
nevíte někdo, zda na burze bývají razborky mikro? chtěl bych si tam pro ně v neděli zajet
Starší reakce
lojzalojzovic napsal: tak ve foťáku byly už na burze ale kdy budou upraveny a zveřejněny už není na mě
O.K. Takže dotaz na pořadatele: kdy budou fotky z poslední burzy?
tak ve foťáku byly už na burze ale kdy budou upraveny a zveřejněny už není na mě
A kdy?
Starší reakce
Hledám místo, kde se dá sehnat zdravá bojovnice pestrá. Jsou tady nějaké jiné, kromě červených a modrých veiltailů?
Starší reakce
Máš pravdu, viděl jsem je někde na burze, jen teď nevím, kde to přesně bylo a který ty si?
4 27.01.2014 10:37 harpunar – Ještě k těm Boraraskám-v Hornbachu
jsem nikdy jiné,než uropthalmoides neviděl.Zarputile je co pamatuji prodávají jako Boraras brigitae,ačkoliv je mezi nima obrovský rozdíl!!! Ve Vítkovickém Hornbachu,ač je jinak chválím jsem je upozornil že mají chybný popisek,ale odbyl mne že pod tím názvem jim chodí a basta!A mají to tam napsáno dodnes,takže oblbují stále!Já občas nabízím na ostravské burze Boraras merah,je docela podobná s brigitae,ovšem je jednak menší a s trošku rozdílnou kresbou. Běžně tam mívám uropthalmy a maculatusy,tak jako jsem měl v neděli. Ještě nakonec-brigitka měří do 4cm a merah asi 2,5 max. A řekl bych že je i hezčí.
jsou to určitě, už se to tady několikrát na foru řešilo, jen na jiných vláknech
darka napsala: Brigittky nemají, jsou to urophtalmoides
No paráda....a já žil v bláhové představě, že to jsou bornejky.
Pak jim věř, co prodávají, když to je ještě tak malé a nevybarvené.
ss i ssska nejsou problém, ale musíš si je domluvit předem - nikdo nebude tahat krevetky za tisíce na burzu zbytečně...
Chlapy , žiadne strachy
ja som bral krevetky Super red, Japonica, Otocinclusov aj Neritiny, všetky prežili 100km trasu. Síce v aute a ešte aj v termoboxe
ale prežili a už tu spokojne snoria po akváriach
CRSky škoda že nemali vyššie grady. SS alebo SSS :(
Tak to se dá no, ale i tak bych asi měl strach, já to mam pul hodky tramvajkou a pak 10-12 min pěšky...
puvodně jsem chtěl koupit cherry pro oživení krve, ale řekl jsem si že to počká až bude tepleji... Blbý je že taková zima má vydržet do pulky unora, takže až do další burzy no
tak uvidíme
Crska - sáček pod bundou - na zastávku 2,5 min. pěšky - vyšel jsem tak, aby mi to akorát jelo - domů to mám 10 min. trolejbusem a od zastávky pak 100m, takže žádná hrůza...
teď jsem jen zvědavej, jak se jim u mě bude líbit...
Jaké jsi měl objednané?
Já dneska bral jen krmivo pro ježky a kocoury, o cokoli živého bych měl strach jelikož jsem přijel tramvají a -10 je hold už kosa
Tak dneska na AQ burze jsem nechal 1000,- Ani jsem tolik nechtel. Clythony jsem tedy nenasel, ale meli tam ty Zubovce pacificke a opravdu je mel clovek, ktery daval nekomu vizitku a na ni RYST. Takze spokojenost. Deti taky nadsene, bylo to super. Jen kdyby tam nebylo tolik lidi. Za co smekam je cekani ve 100m fronte na listky za cca 7 minut, opravdu klobouk dolu.
Tak dnes po prvý krát v Ostrave na burze a maximálna spokojnosť, všetko čo som chcel bolo a v dostatočnom množstve, dokonca aj keď som to obiehal druhý krát mali dostatok tovaru, takže za mňa veľké ďakujem organizátorom aj predávajúcim
Včera už jsem spal jak jsi odpovídala. Já tedy nějakou ricii vezmu, ale musíš si mně najít. Budu mít u sebe takovou tu cestovní ledničku růžové barvy. Tak mně musíš najít
Ale nebyl by problém kvůli ricii tam vydržet i počkat
Stačila by mi malá hrstka.
budu tam hned rano jak se dostanu dovnitr
No.. hele... zrovna tuhle rostlinu darovat ani nijak velmi levně prodávat nechci. V akvaristikách se takové velké rostliny prodávají za několik stovek, vlastně takové velké rostliny ani nedostaneš. Hlavně si rozmysli, zda zrovna tuto rostlinu umístíš ve svém akvu. Já mám délku akva 150, na výšku 65 a už se mi tam sotva vleze. Proto jde taky ven...
Tak že ani Bornejská ani mikro, ale Razbora skvrnoocasá???
No fajné, ach jo
. Děkuju za info.
0 25.01.2014 20:50 Miloslav – Ricie
Take mam zajem o Ricii zitra na burze.Nemate ji nekdo,kdo by mi ji privezl?
Brigittky nemají, jsou to urophtalmoides
jojo ale jsou to razborky mikro... hornbach je špatně označuje
Ahoj..také se chystám na burzu a také potřebuji rostlinky a také mám zájem o RICCII. Doufám, že ji tam budou mít na prodej..nemám nějak štěstí ji koupit
Prosim te strasne bych rad co nejvice rostlinek.Zakladam nove akvo a uz tak mam velike vydaje,tak bych rad neco od nekoho.Kolik za nej budes chtit?
Budu tam hned rano na osmou,tak pokud mi je privezes,tak prozvon na 603205752 a ja ti zavolam,kde se sejdeme.
Má někdo zájem o přerostlý ech. bleherae? Cca 65x60cm (výška x šířka). Můžu dovézt na burzu.
moonby napsala: Ahoj, neměl by někdo na podarování malou hrst ricie a zároveň cestu na burzu?
V kolik tam budeš?
Ahoj, neměl by někdo na podarování malou hrst ricie a zároveň cestu na burzu?
Ahojky, neuděláme zítra zase sraz Rybičky.net v bufetu?
Ano, míval ho docela často Dan Krčmář, zkus mu napsat
, firma RYST
E-mail: mailto:tetraodon@tiscali.cz
Raviolka má pravdu, helmy jsou daleko lepší než Neritiny, pracovité holky
, Neritiny jen sedí na kořenech, helmy šmejdí po sklech, připadá mi, že jsou i méně náročné na vodu, mám hodně měkkou a kyselou a nemají problém, na rozdíl od neritin a clithonů
Mno je to hlavne z duvodu nepremnozeni a taky z duvodu vzhledu.
Nevím, z jakého důvodu tak toužíš po neritech (myšleno neritiny + clithoni + další příbuzní). Pokud to není zrovna extravagantní vzhled některých konkrétních druhů, tak jako nejodolnější druh bych doporučila Neritina pulligera. Prodává se někdy pod označením "Helmet snail", na burze byl určitě k mání, ale nevím, jestli i poslední dobou. Nejen, že je to druh odolný (tj. dlouhověký i v akvarijních podmínkách), ale i hodně aktivní a pracovitý. Další kandidát by mohla být Septaria, taky je méně náročná než neritiny.
Ale to už je fakt hodně OT.
A prave proto chci zkusit ty clithony ci jak se to pise.
Mohu potvrdit, mám velmi měkkou vodu a Neritinkám a Helenkám se daří velice dobře.
Herry - takže spíše hledat příčinu v něčem jiném, zláště, když píšeš, že v jednom akva se stejnou vodou jsou v pohodě.
Každopádně se o tom nepřu.Jen jsem chtěl pomoct s vlastní zkušeností.
Mi se holt rozpustili
jamajcan napsal: Jak máš tvrdou vodu?Jestli je z Šance/Šancí/,tak předpokládám,že je asi hodně měkká.V takové vodě se Ti ulita plžů doslova rozpustí.Pro úspěšný chov je třeba dodávat CaCo3 a hlídat tvrdost vody!To s tím rozpouštěním ulit není tak docela pravda - spousta šneků žije v přírodě v měkké vodě. Podstatné je, čím se takové druhy krmí, vrchní ochranná vrstva ulity není závislá na vápníku (naopak chrání tu vrstvu podtím, která se samozřejmě v kyselé - nikoliv měkké - vodě rozpustí). To je ale na mnohem delší debatu a jsme mimo téma. Jen jsem chtěla podotknout, že v měkké vodě prosperuje spusta šneků, neritiny nevyjímaje.
Tak to jde.My bereme vodu z Kružberku a CT kolem 3-4°dgh.
Majino napsal: Hádam tam nájdem aj niečo, o čom ani ešte neviem, že to chcem
bohužel, to se děje celkem často
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 69
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 84418x