malyLibor napsal: Já oba pány prodejce pochopil tak, že člověk, který se chovem a prodejem ryb živí nemůže jen sedět v pěstírně a čekat na zákazníky, ale že jim musí vyjet vstříc právě třeba na burzu.
Pán opět ví prdlajs, takže chápat nemůže, či chápe zcela blbě...koneckonců jak je časté

....
Jak vidím právě nastalo mé období, o němž jsem se zmínil v úvodu debaty na téma burza Ostrava, i když se to jen jí netýká...
....Pravda, čas od času mi nedá, abych to kupujícím nepřipomněl...přece jen dobrý zavedený kamenný obchod, či odchovna, bývá povětšinou větší sázkou na jistotu než burza...
Takže tedy, aby pochopil můj drahý přítel vševědoucí a všechápající malý Libor...Současný systém burz je něco, co přispívá více než z 80, a možná více %, ke zcela nezákonné nerovnováze na trhu! A protože se jich neúčastním, je mi celkem fuk, co se stane, když do toho někdo začne vrtat...
Burzy, to není cesta, jak vyjít zákazníkovi vstříc...to je cesta, jak si převážně přijít k nezdaněným penězům. Takže šméčko, černé prachy, možno nazvat i slovy z trestního zákoníku, napadlo by mne i spousta dalších. Myslím si totiž, že opravdu ne více než těch 20%, (a spíš je to číslo jen jednociferné), prodávajících objížděčů správně daní přijaté peníze na burzách. Náš systém je v současné době založen na podvádění. Státu, a někdy i zákazníků. Protože ten například těžko může reklamovat zboží druhý den, když burza skončila.
V Německu je systém burz docela promakaný. Tam si načerno neprodáte ani gumičku na pytlík. Prodají se tam "cestou vstříc zákazníkovi" mnohem větší kvanta ryb. Ale legálně. Zákazník si u burziána vybere, dostane lístek, a jde k pokladně s lístečkem co kupuje. Přijde zpět a dostane ryby...To by se už L-sumcům, a dalším podobným moc nelíbilo, že?
...L-SUMCI (17318110765) – Re: romant
Dobrý den,mám samozřejmě ryby některé nakoupeny,některé jsou z mojeho chovu a jiné dokrmuji.Pokud si někdo myslí, že prodejce na burze který má v nabídce více jak 10druhů je pouze chovatel,tak je naivní (čest výjimkám). 90% prodejců na burze má ke svým odchovům,pokude jsou vůbec chovatelé, vždycky nějakou rybu od kolegy,nebo z velkoskladu, protože stůl s pár druhy se za tu námahu s přípravou,balením a následným odvozem,nemluvě o času stráveného na burze opravdu nevyplatí.
Já mám ve svém chovu více než 50 druhů ryb...můj koment k charakteristice prodejce...
Já pamatuji prodeje u nás ještě za bývalého režimu...je překvapivé, že fungoval stejně jako dnes v Německu, již třeba v roce 1975...na výstavách se bez zdanění nedala prodat ani šupina, ani pírko z kanára či papouška. Je nás už jen pár, kteří zažili v nějaké podobě "živnost" pod Národními výbory...Proto mohu srovnávat. To co se děje dnes, by tenkrát nešlo...To by člověk šel bručet.
Na internetu se téměř pravidelně objevují stesky na drahotu v akvarijních obchodech...No bodejť ne...Majitel kamenného krámu nemůže švindlovat podobně jako burzián, který si ještě v případě danění části svých prodejů přijde na rychlou zpátečku tím, že provede účetní operace, které mu zajistí aby to, co odvedl z příjmu, dostal zpět v jiné podobě. Pokud vůbec nějaké účetnictví vede.
Taže zpět třeba k harpunáři...já nemám nic proti místním "příštipkářům", kteří si jednou za rok prodají své přebytky na burze, a dokonce mne nijak nepobuřuje, že nezdaněně. Ale něco jiného jsou ti objížděči, kteří neví co je to faktura či daňový doklad! A při tom se díky podvodu docela dobře živí...