Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní burzy Ostrava

 

NápovědaFórum » Obchody » Burzy 

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní burzy Ostrava
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2013 20:40 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: malyLibor
Delegace akvaristek :-D ta cedule nemela chyby z ni budu hotova jeste dlouho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2013 20:28 Muž acik [416]
tenhle víkend budu v Ostravě,jak jsou velké prostory na burze? Jestli to není jak na Brněnské burze,páč tam je to tak narvany,že si každý dýcha za krk a nebaví mě se mačkat,žduchat,lepit se na sebe :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2013 20:18 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Drahoš .
I tobě, člověče. Na minulé burze jsi přišel o velký zážitek - přijela delegace českých akvaristek a já stvořil obrovskou ceduli rybicky.net :-D Někde níž jsou fotky, bylo veselo, ale chyběl jsi nám.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.09.2013 09:20 Žena petulinakk [2016] Re: 0
0 napsal: Jen mnoho povyku a o podstatě se žádný profík s letitou praxí, svým odborným výkladem nezmínil. Asi žádný z těch opravdových nemá chuť radit amatérům.

To, že jsme amatéři, tu snad nikdo ani nezastírá... jen nevím proč ten opovržlivý tón? Právě z amatérů žijí profíci, a amatéři tvoří většinu "akvaristické populace"...

Z toho, jak se od amatérů distancujete, má být asi znát, že vy jste na jiné úrovni, a asi proto je váš příspěvek tak přínosný...

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 02:05 Muž 0 [1718] - Obecné. – Zdravotní stav prodávaných ryb.
Jen mnoho povyku a o podstatě se žádný profík s letitou praxí, svým odborným výkladem nezmínil. Asi žádný z těch opravdových nemá chuť radit amatérům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 18:19 Žena petulinakk [2016] Re: L-SUMCI
Pane Ruský, i když už jsem původně neměla v úmyslu reagovat, nakonec se přece jen ještě obracím k vám. Jsem ráda, že jako zúčastněný člověk reagujete, a obhajujete se... prosím tedy ještě odpovědi k těmto otázkám:
Bylo tu zmíněno, že neonky červené ve vaší prodejní nádrži dne 15.9. byly obsypané už na burze... vy jste je lovil na burzu, a ty neprodané potom zase zpět, takže by jste to nejspíš musel vidět... můžete to potvrdit, nebo vyvrátit?
Dále - je to tak, že lovíte všechny rybky jednou síťkou? Nebo jí před výlovem dalšího druhu rybek v něčem dezinfikujete?

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2013 08:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: L-SUMCI
Nejsme v rozporu... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2013 08:04 L-SUMCI Re: LiborSprysl
Vážený pane,myslím že si kdokoli může dohledat jak dlouho vlastním živnostenský list na chov,prodej a výkup což je mimochodem živnost vázaná,tak že ji nedostanete bez splnění určitých podmínek.Nemám absolutně problém komukoliv vystavit platný doklad,variantu která funguje na německých burzách(varianta lístečků) bych klidně přivítal,alespoň by se řádně protřídili prodejci na burzách ( bez ŽL),můj osobní odhad je ,že by zmízelo 80%prodejců a hlavně by odpadli prodejci co levně nakupují ryby bez dokladu v Polsku a nemají na to ŽL oprávnění.
Co se týče vašeho 15letého podnikání,problém pozdě platících firem a nebo neplatících vůbec, je hlavně otázka posledních 5let.Tak že toliko asi za mě,s pozdravem Ruský
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.09.2013 05:55 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
malyLibor napsal: Já oba pány prodejce pochopil tak, že člověk, který se chovem a prodejem ryb živí nemůže jen sedět v pěstírně a čekat na zákazníky, ale že jim musí vyjet vstříc právě třeba na burzu.

Pán opět ví prdlajs, takže chápat nemůže, či chápe zcela blbě...koneckonců jak je časté ;-)....
Jak vidím právě nastalo mé období, o němž jsem se zmínil v úvodu debaty na téma burza Ostrava, i když se to jen jí netýká... smich
....Pravda, čas od času mi nedá, abych to kupujícím nepřipomněl...přece jen dobrý zavedený kamenný obchod, či odchovna, bývá povětšinou větší sázkou na jistotu než burza...
Takže tedy, aby pochopil můj drahý přítel vševědoucí a všechápající malý Libor...Současný systém burz je něco, co přispívá více než z 80, a možná více %, ke zcela nezákonné nerovnováze na trhu! A protože se jich neúčastním, je mi celkem fuk, co se stane, když do toho někdo začne vrtat...
Burzy, to není cesta, jak vyjít zákazníkovi vstříc...to je cesta, jak si převážně přijít k nezdaněným penězům. Takže šméčko, černé prachy, možno nazvat i slovy z trestního zákoníku, napadlo by mne i spousta dalších. Myslím si totiž, že opravdu ne více než těch 20%, (a spíš je to číslo jen jednociferné), prodávajících objížděčů správně daní přijaté peníze na burzách. Náš systém je v současné době založen na podvádění. Státu, a někdy i zákazníků. Protože ten například těžko může reklamovat zboží druhý den, když burza skončila. :-P
V Německu je systém burz docela promakaný. Tam si načerno neprodáte ani gumičku na pytlík. Prodají se tam "cestou vstříc zákazníkovi" mnohem větší kvanta ryb. Ale legálně. Zákazník si u burziána vybere, dostane lístek, a jde k pokladně s lístečkem co kupuje. Přijde zpět a dostane ryby...To by se už L-sumcům, a dalším podobným moc nelíbilo, že?
...L-SUMCI (17318110765) – Re: romant
Dobrý den,mám samozřejmě ryby některé nakoupeny,některé jsou z mojeho chovu a jiné dokrmuji.Pokud si někdo myslí, že prodejce na burze který má v nabídce více jak 10druhů je pouze chovatel,tak je naivní (čest výjimkám). 90% prodejců na burze má ke svým odchovům,pokude jsou vůbec chovatelé, vždycky nějakou rybu od kolegy,nebo z velkoskladu, protože stůl s pár druhy se za tu námahu s přípravou,balením a následným odvozem,nemluvě o času stráveného na burze opravdu nevyplatí.


Já mám ve svém chovu více než 50 druhů ryb...můj koment k charakteristice prodejce...:-)

Já pamatuji prodeje u nás ještě za bývalého režimu...je překvapivé, že fungoval stejně jako dnes v Německu, již třeba v roce 1975...na výstavách se bez zdanění nedala prodat ani šupina, ani pírko z kanára či papouška. Je nás už jen pár, kteří zažili v nějaké podobě "živnost" pod Národními výbory...Proto mohu srovnávat. To co se děje dnes, by tenkrát nešlo...To by člověk šel bručet.

Na internetu se téměř pravidelně objevují stesky na drahotu v akvarijních obchodech...No bodejť ne...Majitel kamenného krámu nemůže švindlovat podobně jako burzián, který si ještě v případě danění části svých prodejů přijde na rychlou zpátečku tím, že provede účetní operace, které mu zajistí aby to, co odvedl z příjmu, dostal zpět v jiné podobě. Pokud vůbec nějaké účetnictví vede.

Taže zpět třeba k harpunáři...já nemám nic proti místním "příštipkářům", kteří si jednou za rok prodají své přebytky na burze, a dokonce mne nijak nepobuřuje, že nezdaněně. Ale něco jiného jsou ti objížděči, kteří neví co je to faktura či daňový doklad! A při tom se díky podvodu docela dobře živí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2013 03:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: baletka
Já oba pány prodejce pochopil tak, že člověk, který se chovem a prodejem ryb živí nemůže jen sedět v pěstírně a čekat na zákazníky, ale že jim musí vyjet vstříc právě třeba na burzu. Myslím, že ani jeden z nich nenapsal, že by nepustil své zákazníky do pěstírny ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   20.09.2013 21:29 Žena baletka [624]
Já tedy nevím, ale nakupuji už nějaký čas u člověka, který nechává své zákazníky téměř kdykoliv "producírovat mezi regály v pěstírně". Sice prodává i na burze a ne vše v pěstírně jsou jeho odchovy, nicméně mi nepřipadá nemyslitelné zákazníkovi ukázat, co a jak chová a nechat ho případně si vybrat. Koneckonců ten, kdo se chovem ryb živí, v té pěstírně tráví značnou část svého dne, je to jeho denní chléb... to jen tak pro úvahu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 21:19 Muž LiborSprysl [9015] Re: harpunar
harpunar napsal: Dobrý kamenný obchod.Tady v OV snad jediný a ještě 20km za centrem.

Já nevím proč máte furt dojem, že mi vadí vaše obchody na burze...vím, že to Ově je trochu jinak než v jiných krajích, a myslím, že jsem vyspecifikoval své důvody lehké averze k burzám dost přesně. Tak proč to zase vztahujete jen na sebe?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 21:17 Muž LiborSprysl [9015] Re: L-SUMCI
L-SUMCI napsal: Vážený pane ,nevím jestli jste si zkoušel akvaristikou vydělávat profesionálně,ale jak říká kolega harpunář pouštět si lidi do pěstírny a nechat si je producírovat mezi regály je naprostá utopie.
smichVážený pane...:-) Akvaristikou se přiživuji tak nějak celý život, posledních 15 let jen jí smich a hlady myslím nechcípem, takže ono je to tak nějak o tom, jak to má člověk nastavené. Každému vyhovuje něco jiného, mně lidé nevadí, s obchodem i jiným, jsem začínal v 1994 a návštěvy (i obchodní) rybáren, to je jen věc dohody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   20.09.2013 21:11 Žena petulinakk [2016] Re: Priest
Priest napsal: proto si neházejme klacky pod nohy a mysleme i na generace příští...ať nedopadneme-s nadsázkou-jako naše zpackané zemědělství. pivo

Nemyslím, že upozorněním na to, že "brigitky" od p. Ruského tak úplně brigitky nejsou, házíme někomu klacky pod nohy :-)
Nebo je to v pořádku, a na takové věci by se upozorňovat nemělo?


Žádná velká tragédie se nestala, jsou horší věci že, a já i holky jsme sem napsaly hlavně v dobré víře, aby se z našich chyb poučili i ostatní, a jednak dodržovali karanténu, a také si raději dobře prohlédli co kupují (a možná i pan Ruský si lépe prohlédl co vlastně prodává).
Inču-čuna by řekl: HOWGH :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 21:06 Muž Priest [325] - CichlidyRe: lucie.aqua
Přesně tak "každý nechť si udělá názor"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.09.2013 20:47 Žena petulinakk [2016]
My už tu ale opravdu už nějakou dobu neřešíme krupičku, já i lucie.aqua jsme po několika reakcích uznaly, že je možné že se vyskytla následkem stresu, pouze baletka dnes poznamenala, že má krupici také, ovšem také s poznámkou že sama neví kde je její zdroj.

Těch věcí je opravdu víc... a jak už tu někdo poznamenal, obrázek si prostě dělá každý sám, já ani holky sem určitě nepřispíváme proto, že by jsme ho chtěly někomu nutit.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.09.2013 20:32 Muž Priest [325] - CichlidyRe: L-SUMCI
Myslím si,že děláte dobře,že se snažíte obhájit se veřejně.Krupička není nevyléčitelná nemoc a navíc není jisté že ji kupující "dotáhl" s rybama od Vás.Spíše si myslím,že my jako spotřebitelé bychom měli uvažovat i nad tím,že tímto můžeme nenávratně poškodit pověst prodejce a takto jej-možná nevědomky-dostat do situace kdy začne ztrácet klientelu a po čase se na chov,potažmo prodej s prominutím vyprdne.No a pak se taky může stát,že pro ryby pro které jsme jezdívali do Ostravy budeme jezdit do Rakouska nebo do Německa,protože je u nás nebude odchovávat nikdo.Patříme mezi nejlepší akvaristy Starého kontinentu,možná i světa,proto si neházejme klacky pod nohy a mysleme i na generace příští...ať nedopadneme-s nadsázkou-jako naše zpackané zemědělství. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   20.09.2013 20:29 Muž Ciffik [761] - Rostliny – L sumec
Aby se vzduchem nenesla jen kritika. Já od Vás kupoval otíky a to i přesto, že jsem se zapřisáhl, že už tyto ,,problémové" importy nikdy více nekoupím. Všechny rybky byly a jsou krásně vypasené, čilé, nejevící žádné příznaky nemoci. Zatím vše ok. Jsem velmi mile potěšen.

Otíky jsem kupoval u jiného ,,významného" prodejce na burze cca půl roku zpět - do dvou týdnů po nich nebylo památky.

Na galaxkách jiného prodejce mám postaven celý svůj ,,chov" a vše ok. Kolega, co od něj bral galaxky málem poplakal - padaly jedna za druhou. I přes konzultaci s chovatelem tehdá nepřišli na to v čem byl problém.

Jinými slovy, kdybychom chtěli, tak si na každého něco najdem. Chci tím jenom říct, že problémům se těžko prodejce/překupník/chovatel vyhne. Jde však o to jak se k takovýmto ,,problémům" postaví. Horko těžko by si někdo dovolil vědomě prodávat nemocné ryby popř. vydávat rybky za jiný druh. Asi by dlouho nepožil.

Ze stran našich poctivých a starostlivých děvčat. Troufnu si říct, že jim šlo spíše o to informovat kupující na možnost nemoci u daných rybek, než o veřejnou kritiku. I když chápu, že je dané skutečnosti netěší.

Osobně doufám, že Vás na další burze opět uvidím a příp. prohodíme pár vět. Pořád si vybavuji ty C. pygmaeus, jak se na mě smáli a šeptali - Odvez si nás domů....
smich

Ono nám stejně nic moc jinýho nezbývá. Široko daleko není nic a nikdo, kdo by sahal té naší burze alespoň po kotníky. Vybavuji si tak max. pana Osmančíka, ale i ten je už pro většinu ,,ostravaku" mimo dosah.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   20.09.2013 19:19 Žena lucie.aqua [511] Re: L-SUMCI
Já po vás, pane Ruský, určitě nic zpět chtít nebudu...Ta lekce, kterou jsem dostala, za ty prachy stojí. Ryby prostě patří do karantény! A ještě není nic ztraceno...Zatím jediný, kdo to v léčebné nádrži nedal, je růžkatec... :-D
Na druhou stranu krevetky, které od vás mám, Caridina var.Tiger - ty jsou překrásné! Abychom tedy jen nekritizovali...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.09.2013 18:59 L-SUMCI Re: LiborSprysl
Vážený pane ,nevím jestli jste si zkoušel akvaristikou vydělávat profesionálně,ale jak říká kolega harpunář pouštět si lidi do pěstírny a nechat si je producírovat mezi regály je naprostá utopie.(dovedete si představit kolik by jich muselo měsíčně být,aby zaplatili alespoň náklady na energie a nájem) pokud by měl každý chovatel sedět doma na zadku a posílát nabídky jen na velkosklady a nádledně čekat až zaplatí,není neobvyklá 3měsíční(spíše běžná) a i mnohem delší splatnost, tak by všichni do jedno pochcípali hlady,nebo by je minim. odpojil nenažraný čez a podobně.Akvaristiky také příliž nevykupují jelikož lidé radši koupí levněji rybu na burze,tak že mi prosím řekněte(poradte) co takovému chovateli zbývá.A ještě k těm neonkám a brigitkám,mám jich doma ještě dost,klidně všem 3 kupujícím umožním si je prohlédnou ,že jsou naprosto zdravé bez krupičky!!!!!!!!!!!!!! v mých nadržích,boužel případná krupička může být daň za převoz,stres na burze a následné vypuštění do zcela jiného prostředí (vody atd.)Pokud má někdo pocit, že jsem ho poškodil můj mail je zde mailto:L-sumci@seznam.cz a můžem se domluvit, nemám zájem se handrkovat kvůli pár stokorunám.Boužel jsem píši většinou jen ti nepokojení,tak že to pak vyznívá značně v neprospěch prodejců,jací jsou podvodníci a podobně i když je opak pravdou vzhledem k množství prodaných ryb na této burze.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.09.2013 17:18 harpunar Re: LiborSprysl-A to je právě problém!
Dobrý kamenný obchod.Tady v OV snad jediný a ještě 20km za centrem.A odchovna?Tož to bych pane Sprysl rád viděl majitele pěstírny,kterak se mu mezi nádržemi potulují koupěchtiví a on se jim věnuje-to je utopie!Snad až na vyjímky.Takže mi vychází zase a jen burzy.Spíše je to o tom,nakolik je prodejce slušný a nedá do prodeje evidentně nemocné ryby.A pokud to vědomě dělá,je jen otázka času,kdy neprodá ani šupinu!.Ale to nebylo nic proti vám osobně,jen názor a ať si každý vybere. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   20.09.2013 13:51 Žena baletka [624] Re: petulinakk
Musím, bohužel, konstatovat, že moje simulansky již mají také bílé tečky. Takže Esha Exit. Je to odstup tří nebo čtyř dnů, zda jsem si to přivezla nebo to způsobil převoz, to je těžko říci. Nicméně těch osypaných ryb od jednoho prodejce, ještě s tím, že někteří koupili nesprávně určený druh... ať si každý udělá svůj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.09.2013 13:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: harpunar
harpunar napsal: kvůli jednomu druhu ryb u kterého propukla krupička nemají být ostatní kupující spokojeni? Na ostravské burze,kde mimochodem sám prodávám jsou k vidění stovky druhů ryb a živočichů a občas se něco stát může. A ještě k těm Boraraskám pana Ruského-jsem přesvědčený že jde o B. merah,které také občas nabízím.Mnozí si je s B.brigittae zaměňují.Je ale menší než brigitka a má poněkud jinou kresbu.

Re: LiborSprysl-Takže pokud vám dobře rozumím,....Nerozumíte dobře, nemusím být brán vážně, je mi to fuk... ;-)...Můj povzdech není k "burziánům místním" tolik adresný, jako k těm "burzyobjíždějícím"...Burzy jsou po celé republice, a to téměř každý týden někde jinde..."objížděči" nedělají téměř nic jiného než jen loví a vylévají ryby. Jiná voda, téměř permanentní stres, takové ryby se chytne každé lejno. Proto nepatřím k těm, kteří burzy nadšeně obdivují, ale je to každého volba. Pravda, čas od času mi nedá, abych to kupujícím nepřipomněl...přece jen dobrý zavedený kamenný obchod, či odchovna, bývá povětšinou větší sázkou na jistotu než burza...
Samozřejmě hned se strhne lavina těch milovníků burz, kteří začnou hovořit o nepoměru cen mezi zdroji...vím...Jak říkám, je to každého volba... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 10:26 Žena petulinakk [2016] Re: harpunar
I když do odborníka mám hodně daleko, důkladně jsem prověřila mnoho fotek strýčka gůgla, a také si myslím že jsou to b. merah, díky za názor.
Dobré srovnání je třeba tady, i když je jasné že na fotkách z internetu jsou rybky vždy v tom nejluxusnějším vybarvení... msjinkzd.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 10:24 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: lucie.aqua
lucie.aqua napsala: Dobří prodejci na burze své zákazníky neztratí. :-) Já vím, že krupička se vyskytnout může, ryby jsou vystavené převozům a dalším stresům. Ale tady se odhrála souhra více podnětů, které vyústily v kritiku...
Přesně tak ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.09.2013 10:17 R Muž romant [27987] Re: lucie.aqua
lucie.aqua napsala: ...Dobří prodejci na burze své zákazníky neztratí. :-) Protože i u dobrých prodejců se krupice sem tam vyskytne a kolikrát o tom ani nevědí, jak bylo nejen zde napsáno, až po stabilizaci ryb v domácím prostředí se něco může projevit a proto stále opakuji, tak to chodí, mějme karantény a minimalizujme problémy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   20.09.2013 10:10 Žena lucie.aqua [511] Re: harpunar
Ano, pane, to bude přesně ona:
rybicky.net/atlasryb/razborka_kalimantanska
Je tam fotka v odkazu "další fotky" od uživatele matlala, kde je jasně vidět rozdíl mezi brigitkou a merah. Díky.
A to rýpnutí pana Libora neberte vážně...Dobří prodejci na burze své zákazníky neztratí. :-) Já vím, že krupička se vyskytnout může, ryby jsou vystavené převozům a dalším stresům. Ale tady se odhrála souhra více podnětů, které vyústily v kritiku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.09.2013 09:55 Žena baletka [624]
Kdybych chtěla koupit simulansky od místního chovatele, asi bych dloooouho hledala. A nenašla :-D Tady nejde o to, zda chovatel nebo překupník, ta diskuse je přece o něčem úplně jiném. Jinak, samozřejmě, už jsem po určitých zkušenostech také dala na karanténu, protože bez ní dříve či později dojde na každého z nás, potažmo na ryby ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.09.2013 09:52 harpunar Re: LiborSprysl-Takže pokud vám dobře rozumím,
kvůli jednomu druhu ryb u kterého propukla krupička nemají být ostatní kupující spokojeni? Na ostravské burze,kde mimochodem sám prodávám jsou k vidění stovky druhů ryb a živočichů a občas se něco stát může. A ještě k těm Boraraskám pana Ruského-jsem přesvědčený že jde o B. merah,které také občas nabízím.Mnozí si je s B.brigittae zaměňují.Je ale menší než brigitka a má poněkud jinou kresbu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   20.09.2013 09:18 Žena petulinakk [2016]
To, co s LucieAqua řešíme ale není to, jestli jsme nakoupily od chovatele nebo obchodníka... já osobně jsem věděla od koho nakupuji... můj názor ale je, že i v takovém případě by měl prodejce ručit za to, co prodává (minimálně svým dobrým jménem).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.09.2013 09:14 R Muž romant [27987] Re: L-SUMCI
Mezi naivní jedince jak to chodí na burzách nepatřím, jenom jsem chtěl právě těm méně znalým připomenout že je třeba se na to dívat trošku jinak a ušetřit si tak zbytečný emoce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 09:08 L-SUMCI Re: romant
Dobrý den,mám samozřejmě ryby některé nakoupeny,některé jsou z mojeho chovu a jiné dokrmuji.Pokud si někdo myslí, že prodejce na burze který má v nabídce více jak 10druhů je pouze chovatel,tak je naivní (čest výjimkám). 90% prodejců na burze má ke svým odchovům,pokude jsou vůbec chovatelé, vždycky nějakou rybu od kolegy,nebo z velkoskladu, protože stůl s pár druhy se za tu námahu s přípravou,balením a následným odvozem,nemluvě o času stráveného na burze opravdu nevyplatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 09:08 Muž 0 [1718] - Obecné.
Fotka k příspěvku Dnešní burzy jsou hodně obsazeny obchodníky - mnoho lidí = velký kšeft a u překupníků se s takovými případy musí počítat. To jsem sám na vlastním poznání zažil a před koupí něčeho živého se zásadně ptám na původ. Ten může být zatajen, ale trochu pozorný kupující skutečnost odhadne.

Přes tyto "úkazy", přece jen ještě se mezi prodávajícími najdou zkušení chovatelé i pěstitelé nabízející vlastní odchovy a výpěstky, přesto i zde je obezřetnost doporučena.

Foto: Výlov akvarijních ryb z vlastního venkovního odchovu r. 2013.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   20.09.2013 08:19 R Muž romant [27987]
Krásný příklad toho že prodejce na burze nemusí se vždy rovnat chovatel. Tím nikoho nepranýřuji, jenom je dobrý si tuto skutečnost uvědomit a k zakoupeným živočichům na takovýchto akcích se náležitě zachovat, nejlépe sázkou na jistotu v podobě karantény. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 06:22 Muž LiborSprysl [9015]
No hlavně, že jsou nakupující na burzách spokojení... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 22:43 Žena petulinakk [2016] Re: L-SUMCI
Pane Ruský, tu krupičku snad ani radši nebudu komentovat... Ale boraras brigittae to opravdu nejsou, na rybkách je jasně vidět skvrna, ukončená oválná skvrna, načervenale ohraničená (ne jen skvrna na světlém těle jako u b.maculatus), a pak až malá skvrnka před ocasní ploutví... podle všech fotek, které jsem našla, má b.brigittae pruh, za hlavou silnější a dozadu se zužující, u některých jedinců i přerušovaný, nicméně stále pruh... mám si tedy myslet, že se rybka ještě dobarví?
Bohužel se mi jí dnes nepodařilo vyfotit, je moc rychlá, ale doufám že se mi to v následujících dnech podaří, pak sem fotku dám, a pokud to bude opravdu brigittae, ráda se vám veřejně omluvím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 22:40 Žena baletka [624] Re: L-SUMCI
Mně to taky nedá a musím reagovat - měli jsme spolu na burze diskusi ohledně neonek modrých, které jsem u Vás nakoupila. Koukala jsem na Vaši nádrž s obsypanými neonkami červenými a trochu se děsila, jestli ty modré jsou OK. Nemyslím si, že do takového stavu, v jakém červené neonky ve Vaší nádrži byly, se ryby nedostanou jedním převozem a to ještě z Ostravy do Ostravy... a to, že hned dvě holky našly na rybách něco podobného mi přijde podezřelá náhoda. Nicméně na Vaši obranu musím podotknout, že modré neonky jsou u mě v karanténě zatím naprosto v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 19:45 L-SUMCI – ryby
Dobrý den,nedá mi to nereagovat,po burze mi zbylo v rybárně ještě cca 35ks těchto rasbor a jsou naprosto v pořádku,to že se u vás vyskytla krupička neznamená, že jsou moje ryby v nepořádku,ale že dostali šok změnou prostředí (každá ryby to v sobě má,ale za normálních podmínek se to u ni nijak neprojevuje)stresem z burzy a následnou změnou podmínek u vás se múže vyskytnout třeba krupička,ale toto je naprosto základní onemocnění,které zvládne zaléčit i úplný začátečník.Co se týče druhu,na burze jsem prodával rasborky velikosti 1-1,5cm a v této velikosti ryba které má v dospělosti cca 3,5-4cm opravdu ještě není vybarvená tak jak má být...Tyto ryby jsou nakoupeny z renovovaného velkoskladu,tak že nemám důvod něvěřit že to opravdu briggitky jsou.

s pozdravem Ruský
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 11:19 Žena petulinakk [2016] Re: lucie.aqua
Ano, jak píše Lucka, brigitky to nejsou, v prodejní nádrži, kde jsou ryby vybledlé, to ale nebylo patrné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 11:08 Žena lucie.aqua [511] Re: petulinakk
Přesně tak, já jsem ta další uživatelka, pochybuji, že to, co jsme nakoupily, jsou opravdu brigitky a ještě jsou ty ryby nemocné! :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 10:53 Žena petulinakk [2016]
Pro všechny, kteří na ostravské akvaburze 15.9. nakupovali boraras brigittae od pana Ruského (L-sumci) - doporučuji ryby překontrolovat, dnes se na nich objevily bílé tečky, mně i jedné další uživatelce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.09.2013 00:40 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
To víš - ženský a nakupování :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 00:20 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: petulinakk
Tedy, holky, ale vám to sluší.... a kdybych u toho nebyl osobně, nevěřil bych, že se na burze dá nakoupit tolik věcí... já si vždy stěžuju, jak moc nakoupím, ale proti vám jsem opravdu břídil :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 23:58 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Tak už jsem vizitku našla, je to Lukáš Skudrzik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.09.2013 23:11 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: ivaha
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 23:07 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: ivaha
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 23:02 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: ivaha
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.09.2013 22:59 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostliny
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 22:56 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Jejda, jméno sem napíšu, ale asi až zítra, protože teď jsem si sedla a peněženku s tou vizitkou mám někde - někde v některý tašce, fakt nevím :-D

P.S. - jinak hlásím úspěšný dojezd na Šumavu, dovezla jsem všechno a ryby i krevety vypadají snad v pořádku, stejně jako minule jsem strhaná jako kůň!
Burza byla super, jakožto i celej víkend potlesk
Mega dík za organizaci, počítám, že cca za půl roku přijedu zase :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 21:49 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlí
Škoda že nebyla ta prezenčka, zajímalo by mě kolik lidí jsem prošvihnul :-D

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 69

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 84304x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2863?od=1651