Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 12:50 Žena Tanita [10] – Losos
Dobrý den,
dostala jsem od jednoho chovatele typ, že mám zkusit na nějaký čas krmit lososem. Krmím teď už jednou za dva tři dny a axíci krásně vyrostli. Žádné problémi nemají, vodu měním dvakrát do týdne 1/3, protože vím, že losos hodně špiní.
Jen jsem se chtěla zeptat, jestli je to v pořádku a jestli teď zase mohu do potravy zamíchat i žížali, sem tam patentky a nějaké červíky? :) - Samozdřejmě pomalu, aby z toho neměli šok.

Ps: Opravdu po té měsíční lososové kůře krásně vyrostli a jsou více akčnější, než kdy dřív, což mne opravdu překvapilo.

Moc děkuji a hezký den :)
Tan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 09:36 Eva Re: Eva_R
;-) vzala si žížalu,mám takovou radost :) moc děkuji za rady,začnu pomalu,žádné nutění. Tyhle stránky jsou super,moc děkuji za doporučení.Určitě budu mít spoustu dotazů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2015 12:00 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Eva
Rostlinky snad ne. Ale možná to krmení, žížaly jsou pro axolotly výborné, ale chtělo by to i něco jiného. Střídám třeba s celýma rybičkama. Ale jak psal aladar, teď krmit opatrně, s jiným krmením začít pomalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2015 09:23 Eva Re: Eva_R
Vůbec nic,jen čistá voda,krmila jsem jen žížaly.Asi před dvěma měsíci jsem tam dávala nové rostlinky-nemůže to mít vliv?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2015 07:38 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Eva
Nepřidáváte nějakou chemii do vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 22:50 Eva Re: Eva_R
Ano má,ale úplně mě vylekala,za tu dobu co ji mám tak se takhle nechovala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 22:31 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Eva
Ještě se zeptám - má tam i menší kameny, které by mohla sežrat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 21:50 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva
Hlady neumře.Pokud nereaguje do dvou vteřin, nepřemlouvat.Teď si musí ustálit trávení a za pár dní to můžete začít zkoušet.Nemají problém nejíst mnoho týdnů, dospělí i měsíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2015 12:02 Eva Re: aladar
Fotka k příspěvku Zraněná není,mám ji dva roky a koupila jsem ji ve zverimexu,žrala úplně normálně až teď potravu odmítá,jakoby ji očichá,otočí se a plave pryč,aspoň že se už netočí dokola.Nevím co dál,aby mi neumřela hlady :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2015 19:57 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva
Toto chování má několik důvodů.Předpokládám, že nejde o zranění.Zpravidla se jedná o napadení trávicího ústrojí, které axové díky prokříženosti a oslabené imunitě špatně snášejí.Bohužel to velmi často končí úhynem.V podstatě jde o to, čím byl krmen původním majitelem a Vámi.Na to je dobré se chovatele zeptat.Počítejte s tím, že většina axolotlů je ve špatném stavu, proto doporučuji nákup u skutečně poctivých chovatelů.Každopádně nekrmit.Žížaly jsou naprosto OK, ovšem při odchovech se často krmí patentkami a nitěnkami kvůli úspoře času a přechod na kvalitní krmení je poté paradoxně likvidační proces.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2015 09:58 Eva – Axinka
Dobrý den,dostala jsem se na vaši stránku s doporučením,že mi poradíte.Mám Axolotla-Axinku a v neděli se točila dokolečka a převracela se na bok,nevíte čím by to mohlo být?A ještě bych se chtěla zeptat,jestli je pravda,že žížaly jsou pro ně škodlivé?Moc mi poslední dobou nechce žrát :-( Děkuji za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2015 08:48 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Šlo o snímek, kdy má opřenou nohu o tlamičku růženky v prakticky dokonalé bilaterální souměrnosti.Na jedné ji objímá, na druhé umlčuje, čili v podstatě i naše realita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2015 22:21 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: aladar
Fotka k příspěvku smich
No, k Aladárkovi by spíš sedělo - Miláčku já bych tě láskou sněd! Občas to u nich zavání domácím násilím :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2015 21:06 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Ještě krátce, možná to bude zavánět OT, nové fotografie Evy jsou zdařilé a byla by škoda je nedat do fora.Tuším že čtvrtou bych nazval několika M. Miláčku miluji Tě, ale Mlč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2015 20:48 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: puffie
Také si odhrabu brambory, abych se dostal k masu.Vybral si lokaci, která mu vyhovuje, ovšem chybí mu tam podstatný prvek.Plochý rohový kámen od pěti do deseti cm nade dnem.Pak mu nebude štěrk vadit, a za vaší nepřítomnosti ho bude zobat s pocitem nalezení dobrého úkrytu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2015 11:35 Žena puffie [6]
To se mi ulevilo a ještě jeden dotaz mám. To už mi Ax dělá déle. Vždycky si v rohu (jen v jednom a tom samém) odhrabe štěrk. Proč? Vadí mu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 20:36 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: bibuschka
Možná mám drakonické, ale účinné metody.Jakmile bych podobnou věc viděl, šel by ax do lavoru a prsty bych to odstranil.Druhá fáze je po výměně vody ve stejné nádobě použití velmi zředěného a skutečně dokonale rozmíchaného hypermanganu do POUZE SVěTLE RůžOVé barvy, po třeba hodině, to je celkem jedno, vrátit do čisté vody a druhý den roztok použít znovu.Manganistan draselný je k dostání v lékárně za pár korun, je velmi účinný a je třeba s ním zacházet opatrně, nicméně na trhu nemá konkurenci.Protiplísňové přípravky z akvaristik na axe nefungují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 17:57 bibuschka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosim vas potrebujem poradit. Jeden axik mi asi zautocil na druheho a odkusol mu lavu prednu nozicku a kusok chvostu. Vcera to este mal cerveno-ruzove a dneska to ma biele a na nozicke ma taky bielosivy chumacik. Je to odumrete tkanivo alebo mu tam zacina nejaka infekcia? Ako by som mu mohla pomoct vyzera to fakt hrozne a dost sa o neho bojim. Skusila som urobit nejake fotky niesu velmi kvalitne ale lepsie sa mi to nepodarilo.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 06:15 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: puffie
Axové nežijí na dně, pohybují se ve sloupci vody podle nálady.Dnes ráno byli čtyři z pěti u hladiny.Jsou to relaxační polohy, mnohdy vypadají jako mrtví a spí tak tvrdě, že je můžete vzít do ruky a nevědí o tom.Můžete být v klidu, dokud nejsou nafouklí bříchem nahoru, budou vás občas nervovat velmi nepřirozenými polohami spánku.Někdy se otočí u hladiny na bok a vystrčí nohy do vzduchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2015 16:40 Žena puffie [6]
Zdravím všechny, mám problém s mlokem. Vznáší se mi těsně pod hladinou. Nevím jestli ho to táhne nahoru, protože na dnu se udrží, ale prostě je stále nahoře. V akva žádné změny nenastaly udělal mi to ze dne na den. Žere pořád stejně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2015 08:35 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Míša
axolotli pravděpodobně nevědí, jaké mají regenerační schopnosti, a tak se při poranění dostávají do stresu díky pocitu ohrožení a samozřejmě bolesti.Velmi málo jedinců zůstává v klidu.Ve většině případů jsou neklidní, mají trhavé pohyby a nezřídka se různě točí do spirály.Tato fáze, kdy se zavírá rána a dávají se do pochodu univerzální buňky, trvá několik dní až týden, ovšem ani v této době neztrácejí lovící reflexy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2015 14:51 Míša – pokousaný axolotl
Dobrý den, potřebovala bych poradit, když mi jeden axík pokusal toho druhého a ten má nyní zřejmě šoky. Jestli se z toho může dostat nebo ne. Děkuji za odpovědi sad sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2015 20:10 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: SonaBambi
To je ono, tady je vidět ukázkový fenotyp samice.Spolu s kloakou a hlavou z profilu se podstatně zvyšuje šance na určení pohlaví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.10.2015 19:33 SonaBambi Re: aladar
Fotka k příspěvku No ja som nevedela čo presne mám fotiť a keď som si tak pozrela forum takmer všetci fotili kloaky tak som si povedala, že skúsim aj ja :-) V každom prípade vďaka ;-)
Zhora vyzerá takto :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.10.2015 19:04 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Ještě pro všechny.Je sice fajn, že fotíte kloaky, ale přidávejte k tomu i foto celého axe, neb ke zduření kloaky někdy dochází později a pak dochází k chybnému určení,zvláště podle fotky.Naopak samice mívají buď plochou nebo i mírně zduřelou i v mládí.Obecně platí,že holky jsou mohutnější,rostou do šířky,jsou kratší, mají širší kořen ocasu atd.Dobré jsou fotky zhora.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2015 18:52 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: SonaBambi
Tohle je holka jako víno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.10.2015 18:49 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Monišška
Něco podobného jsem ještě neviděl, podle mne se to mohlo týkat mechanického poškození, ovšem jen malého, a zbytek dokonala buď agresivní forma či enormně velká koncentrace plísní či bakterií, ideálně spojeno s jedincem se slabou imunitou, kterých je dnes víc než dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2015 09:59 SonaBambi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, nevie mi niekto poradiť ohľadom pohlavia môjho axika? :) Bola by som Vám moc vďačná :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2015 21:14 Davii Re: aladar vl.
Svitla naděje, děkuji! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2015 20:54 aladar vl. Re: Davii
Tmavý velmi zavání holkou.Nechápu, proč se musím opět registrovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2015 14:36 Monišška Re: Eva_R
Bohužel, v neděli ráno už nežil :( Ocásek mu odpadl úplně a když jsem ho lovila v neděli ráno mrtvého, neměl už ani jednu zadní nožičku a půl bříška. Bylo to děsivé a hlavně vůbec nevím, jak se to stalo a proč to tak postupovalo :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2015 19:59 Davii Re: Tanita
cca. 12-13 cm..
Kloaky mají na fotkách vyboulené oba, ale ve skutečnosti mi přijde, že hnědý ji má menší. Navíc je o něco málo větší než žlutý (do šířky i délky :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2015 18:28 Žena Tanita [10] Re: Davii
Jista si nejsem, jen se mi to zdálo podobně velký a oboje kloaky dost vyboulené :-D A jak jsou velicí? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2015 18:20 Davii Re: Tanita
Jéj, doufal jsem, že hnědý bude holka. Má to vždy menší než žlutý, jenom při focení to vypadá nějak stejně. No nevadí, děkuji! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 21:06 Žena Tanita [10] Re: Davii
Možná by to mohli být i oba kluci...:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 21:05 Žena Tanita [10] Re: romant
Moc vám děkuji za odezvu :) Myslíte, že by tam měli i tmavou formu? :) Zatím jsem tam vždy viděla jen světlé :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 20:29 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Monišška
Žije?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 19:55 R Muž romant [28002] Re: Tanita
Zkusil bych ZOO Braník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 19:45 Davii
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, neví někdo co to je za pohlaví? Žlutý axík mi přijde jako kluk a hnědý jako holka, ale radši bych se chtěl ujistit. Děkuji :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 18:37 Žena Tanita [10] – Černý / Tmavý ax :)
Dobrý den, nevíte, kde bych mohla v Praze v tomto období sehnat formu černého, nebo tmavého (cokoliv krom albínů a bílích považuji za tmavší :-D) axíka?
Nebo nemáte teď někdo nějakého z chovu? :)

Moc děkuji za odpověď a krásný podzim :)

Tan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 22:13 Monišška Re: Eva_R
Právě že o moc větší není. Řekla bych že může mít ocásek o půl centimetru delší asi.. Ono to v první chvíli nevypadalo tak hrozně, fakt jsem myslela, že se někde odřel, ale spíš mě děsí, jak se to hrozně zhoršilo.. Ale pořád žije a už bych řekla, že je to stejný.. Počkám, jak se to bude vyvíjet, stejně mu asi jinak nepomůžu, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 18:46 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Monišška
O kolik je větší ten druhý? Takhle to vypadá, že se po pokusil sežrat od ocasu a stisknul ho v těch místech. Mají docela pevný stisk. Ještě že nemaj zuby :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 14:07 Monišška Re: Eva_R
Z druhé strany je to úplně stejné ale má ještě nožičku. Nejhorší je, že se to zhoršuje. Budu čekat, zatím žije. :-( Opravdu to takhle ošklivé může být od kousnutí druhého?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 00:16 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Monišška
Vypadá to opravdu děsivě.. Z druhé strany to je lepší? Nevím no, tady se stejně asi nedá dělat nic jiného než čekat.. Pořád bych ještě věřila tomu, že se z toho dostane palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 22:40 Monišška Re: Monišška
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Přidávám ještě fotku, jak vypadá nyní. Vážně je to horší a horší. Je mi ho tak moc líto, když to vidím :-( sad
Myslíte, že se to ještě zahojí? Je v čisté vodě, v klidu a rozsvítila jsem mu jen abych ho teď vyfotila. :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 14:27 Monišška Re: Eva_R
No nepřijde mi, že by se mu to mělo za tři dny zahojit. Naopak spíš se to horší. Vypadá to, jako kdyby mu slézal celý ocásek. :-(

Já mám červy jako náhradní variantu za žížaly. Vždycky jim rozmáčknu hlavičku, aby nemohli kousat :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 13:45 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Monišška
Moc studenou radši asi ne, aby se mu v tom nezačala dělat plíseň. Růženka se hojí mezi ostatníma, za tři dny už na ní skoro není vidět, že se jí NĚKDO pokusil sežrat nohu :-D
Červi (ti mouční?) jako hlavní potrava mi nepřipadá moc dobrá, ale třeba se pletu, nekrmím s tím vůbec, nemám zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 13:33 Monišška Re: Eva_R
Ahoj, děkuju, držím ho v čistotě a dala jsem ho od ostatních stranou. Pomůže i studenější voda?
Krmím je živýma červama, občas dostanou i malou rybičku. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 13:02 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Monišška
Ahoj, klidně mu to mohl udělat druhý axolotl. Častěji bych odkalovala, měnila vodu, aby nebyl ve špíně a mělo by se to zahojit, noha mu doroste. Většinou se takhle mezi sebou napadají mláďata, až vyrostou, měl by být klid. Většinou :-D Náš Aladárek je výjimka :-D
Krmíš jak, aby to nebylo i z hladu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 12:20 Monišška
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Přikládám fotky malého Axíčka. Nevím, co se mu stalo. Včera to vypadalo, jako by se někde ošklivě odřel, i se zadní nožičkou. Tu měl včera sedřenou, dneska už ji vůbec nemá. Napadlo mě, jestli se někde nezasekl pod kamenem, ale to nevím jak. Má to z obou stran. Nebo mu to mohl udělat druhý axík? Ten ale není o moc větší než tenhle. Dá se s tím něco dělat? Dneska to vypadá mnohem hůře než včera.

Děkuju za radyd

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 75

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 74649x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=992