Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2016 14:00 Muž aladar [902] - Obojživelníci
A mimochodem, písek je pro mrňata velmi přínosný, do cca sedmi cm, pak se přechází na menší štěrk. Tak pozdravuj kritické poradce a dej jim na mne číslo.Myslím, že pak bude klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.01.2016 13:53 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: puffie
Nevím, co je instagram a cizince neznám.Vlna jejich kritiky spočívá podle mne pouze v jejich neznalosti, možná i anonymní hlouposti.Chovám axe s pauzami cca třicet let doma na fakultě i v zoo a to co zde čtu, jsou amatěrské bláboly pseudoporadců.Štěrk kolem 0,5 je vynikající a pomáhá jim i psychicky.Na barvu bych nehleděl, jde o úkryt a celkové prostředí.To, že roste pomalu, je příběh, který tu poslední dobou píši často.Většina axů je nekvalitní a nekontrolovaně prokřížená a boj s jejich neduhy je stejný jako s větrnými mlýny.Mým úkolem je udržet několik větších zdravých chovů od komerce, jinak se na tomto vláknu za chvíli všichni zblázníme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2016 13:25 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Tanita
Pokud vše probíhá, jak píšeš, tak zatím nekrmit, ještě uvnitř bojuje.Až bude stabilní a začne nenuceně lovit, můžeš ho dát zpátky k ostatním do jiné teploty bez přechodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2016 12:31 Žena puffie [6]
Fotka k příspěvku Můžu se ještě vyjádřit k štěrku? Mám bílý průměrná velikost kamínku je tak 0,5 cm. ax mi je polyká opravdu denně. Kolikrát má plné břicho. Zatím žádné problémy neměl a tuto velikost jsem zvolila na rady Aladara a Evy - tedy já jsem s tím spokojená. Na jaře plánuju štěrk černý, po přečtení několika článků, že se ax bude cítit bezpečněji, protože si bude myslet, že je méně vidět, jako v přírodě.
Ale po zveřejnění mého axe na instagramu se tam strhla obrovská vlna kritiky (od cizinců) ať okamžitě vyměním štěrk za písek, že je nebezpečný. Tak jsem váhala zda nekoupit černý písek. Ale po této diskuzi se zase přikláním k štěrku. Snažili se mi vysvětlit, že písek je nebezpečný jen pro malé axe. no byli neodbytní.

A přikládám fotku, na jaře mu bude rok a oproti vašem mackům je to stále prďola a vůbec nevím proč. :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2016 10:56 Žena Tanita [10] Re: aladar
Dobrý den :)
Učinila jsem tak jak jste mi napsal, hlídala jsem si Ašaje a jak se zdá, je na tom opravdu o mnoho lépe. Žábry má rudé a zdá se mi, že se začíná mnohem více pohybovat. Také co se týče toho "balancu". Jen mohu se zeptat, to že se dá ještě překlopit na záda, aniž by se pak vrátil nazpět, je to tou chladnou vodou? Já jsem totiž včera zas vyměnovala část vody a omylem jsem ji tam nalila v trochu větším proudu, tak se překlopil. Jinak se už i pohybuje, břicho se zdá už poměrně splasklé. Také když jsem včera čistila malou nádržku, kde ho mám, našla jsem další axolotlí výměšky. Zkrátka při pohledu na něj je mu evidentně mnohem lépe než minulou sobotu. :)
Jen netuším, jak dlouho ho mám v té chladné vodě ještě nechat? Nyní tam má 15 stupňů, jelikož jak začalo mrznout, musela jsem zavřít okno v místnosti, kde jsem ho měla. A jakým způsobem mám pak oteplovat vodu? :)
Moc vám za všechno děkuji, díky vám je mu lépe. :) Teď už jen jak ho vrátit pak nazpět k Heimdalovi a Merax :)
Tan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 18:47 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Lucie
Doufejme, že šlo o lokální problém.Prohnutých axů, kteří druhý den ve vrtuli uhynuli jsem několik zažil.Pokud je vizuálně aktivní, nědělejte nic zásadního,jen bych prosil zbavit se nitěnek, které mu na zdraví v této fázi nepřidají.Nechte ho být a průběžně zkoušejte maso nebo rybu, pokud nebude reagovat do dvou vteřin, k ničemu ho nenuťte, jeho organismus rozhodne sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 17:00 Lucie – Axolotl nežere
Hezký den,
náš axolotl byl zdravý, již to bude rok, co jej máme. Avšak před týdnem se mu objevila taková boulička na straně trupu. Ta pak nejspíše praskla, protože je tam nyní jen něco jako odřenina - máme s ní něco dělat?
Také už pár týdnů nežere, nejspíše vůbec nic - ani rybky, ani nítěnky - ty žerou ony rybky. A je takový lehce prohnutý, nicméně je čilý a stále plave, proplétá se rostlinami, kouká na nás a tak podobně...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2016 17:33 Muž aladar [902] - Obojživelníci – Laura
Když jsme nevěděli, jak zaměstnat opice, vysypali jsme jim na zem hoblovačky smíchané se zrním.A byl klid.To samé je u axů.Budou li mít přístup ke kamínkům,budou je zobat,či spíše vcucávat.To je slovo...Nicméně jim to pomůže,bezhlavý lov patří k jejich identitě,pomoc při trávení možná není tak důležitá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2016 17:16 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Tanita
Nemám teď čas. Ašaje si hlídej, vypadá to, že by mohl patřit do skupiny nepřekřížených jedinců.Pokud má reakce, o kterých píšeš,mohl by patřit k několika posledním stovkám axů, kteří mají původní dispozice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2016 16:01 Žena Tanita [10] Re: Laura
Co jsem já četla, štěrk samozdřejmě nutně potřebný není. Lépe se tak asi čistí akvárium - odsáváním se ti podaří vybrat většinu zbytků a nečistot.
Taky jsem našla, že když mají správnou velikost, pomáhá jim to při trávení. (Na druhou stranu když se sekne, může jim to naopak uškodit). Myslím, že tohle je na tobě a podle mě ne, kamínky nejsou nutností. :) Jen mi příjde, že mu tak více napodobíš neumělé prostředí...:)

Každopádně já jsem také začátečník, takže si raději vyčkej na názor aladara, ten se vyzná. :)
Tan
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2016 15:56 Žena Tanita [10] Re: aladar
Dnes jsem k němu zas nahlédla a našla jsem dokonce axolotlý bobky :) Po čtyřech dnech :) Také se mi zdá, že je mnohem akčnější a už zas začíná znovu chytat rovnováhu. Takže mám ohromnou radost, zdá se, že to zabralo...:)
Mohu se vás jen zeptat, jak dlouho ho v těch 11 stupních mám ještě nechat a jakým způsobem mu pak teplotu zvýšit, aby mohl zpět do akvária? (tam mám teď 19-20). A také po jaké době ho budu moc zase zkusit nakrmit? :)
Opravdu vám moc děkuji! :)

Jinak s tou regenerací máte naprostou pravdu, Ašaj je ze všech tří ten největší, nejrychleji vyrostl a ačkoliv jsem si ho přinesla z akvaristiky bez končetin, za týden a kus je měl komplet nazpět. (to u těch zbylích dvou trvalo více jak měsíc).
A je take jediný, který začal mít problémy, přesto, že žije ve stejném prostředí a jí totéž co ti dva. Ti jsou naopak den ode dne víc aktivní a oba mají nádherně rudé žábry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2016 15:43 Laura – Moje akvárium
Štrk je teda potrebný? Mne totiž celkom vyhovuje, že ho tam nemám, ale ak je treba zabezpečim ho :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2016 23:31 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Shimamoto
Jsou stejně vývojově vzdálení jako my a migranti.Nemají nic zásadního společného.Stejně tak bychom tam mohli strčit naše čtyři čolky, také mají schopnosti regenerace, ovšem pomalejší a z jiných důvodů.Je to vlastně regenerační konvergence, ovšem u axů je zdokonalená kolísavými podmínkami biotopu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 23:07 Muž Shimamoto [492] Re: aladar
Hm, dobrá tedy. Ale i tak mi z té axolotlí polykací úchylky běhá trochu mráz po zádech, nemůžu si pomoct:-) Jestli si dobře pamatuji, tak žebrovníci nikdy nic nepoživatelného nepolykali, ale to jsou přece jen trochu více vzdálení příbuzní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:53 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Mimochodem prakticky denně rukou sundavám štěrk stejné frakce z břidlicových polic v akvárku.Spíš kvůli návštěvám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2016 22:44 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Shimamoto
Jistěže ano, v laboratorních podmínkách se tak chovají nejen axové.Ovšem je tu malý problém.Tito jedinci, žijící v protékaných nádržích ztrácejí imunitu a podprahové reflexy.Je jednoduché je chovat ve stále čisté vodě, riziko onemocnění se u nich rapidně zvyšuje po přesunu do běžných akvárií.Ani dorostenci nemají s tímto rozměrem problém, ten nastane, pokud mají štěrk či písek jemný a polykají ho, protože prostě nic jiného k dispozici nemají
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:31 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: romant
Bože jsem tak zblblej z práce, že mi to nedošlo, už klimbám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:30 Muž Shimamoto [492] Re: aladar
1,2 cm? A to jako axovi v pohodě projde střevy a kloakou? To je jako kdybych já měl spolknout a vykadit tenisák - prostě si to neumím představit. Nebylo by lepší pro klidný spánek mít v axolotlím akváriu jen holé dno a třeba velké (nespolknutelné) oblázky z potoka, plus nějaký úkryt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:25 R Muž romant [27992] Re: aladar
Jak nerozumíš, píšeš to všem stále dokola a oni se stále dokola ptají na to samý, ale nic si z toho nedělej, takovejch je nás tady víc. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:22 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: romant
Tomu nerozumím, nebo částěčně a prosím o objasnění
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:18 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Tanita
Nech ho být, hlavně nekrmit, o co jsou výkonnější v regeneraci, o to mají větší problémy uvnitř.Vše je dáno jejich degenerací, s kterou bojujeme neustále.Bohužel.Jiné už to nebude.Je třeba ohlídat několik kvalitních chovů, jinak je budeme splachovat jako já (téměř) před pár dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:08 R Muž romant [27992] Re: aladar
Musím tě zklamat, naposledy jsi to nenapsal. hmm :) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:06 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Frakci štěrku jsme tu probírali mnohokrát.Nevím proč, je to stále stejné.Napíšu to doufám naposledy.Podle velikosti axe se mění velikost štěrku oblého od 0,8 do 1,2 cm kvůli jejich sklonům polykat kamínky.Jemný je rizikový, usazuje se v trávicím traktu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 18:55 Žena Tanita [10] – Nemocný Ašaj
Jinak podávám zprávu o Ašajovi,
už třetí den ho držím ve vodě, která má 9-11 stupňů. Má červené (růžové) žábry, sem tam se o kus posune. Každopádně stále ho mohu obrátit na záda a on tak zůstane ležet. Souvisí to třeba trochu i se zpomaleným metabolismem z toho chladu?
Nevím co teď s ním dál, jak dlouho ho tak mám nechat...
Neporadili by jste mi ohledně toho, prosím? :/
Jsem hrozně moc ráda, že zatím žije, ale opravdu se o něj strachuji, už kvůli tomu snadnému přetočení na záda... Břicho se mi zdá stále trochu nafouklé, ale nejsem si jista jak moc, protože si na něj tentokrát nemohu tak dobře posvítit. Každopádně ještě je...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 18:51 Žena Tanita [10] Re: Laura
Akvárko vypadá hezky, jen bych řekla, že je takové trochu prázdné, smutné... Pokud by jsi chtěla (není to nutné, protože i takto jsem četla že se dají chovat), mohla by jsi dodat kamínky a kytky zasadit. Já je mám zasazené a neřekla bych, že by je nějak vytrhávali. Naopak, spokojeně se na nich povalují...:) Co se ale toho podkladu (kamínků) týče, doporučuji velikost, na kterou zde už párkrát poukázala Eva_R. Má je v prezentaci, tak se podívej... Mě teď onemocněl jeden axolotl a já přemítám nad tím, jestli to nemá z malé zrnitosti a tak si pak těžko čistí trávení, nevím...
Jinak máš moc hezkého axe. :) Udělej si prezentaci, ať toho můžeme vidět víc. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 16:33 Laura – Moje akvárium
Fotka k příspěvku Prajem pekný deň, som úplny začiatočník čo sa chovu týchto príšeriek týka. Veľa som si o nic naštudovala a snažím sa nerobiť hlúpe chyby... mám zatiaľ jedného kamaráta a rada by som vedela či môjmu akváriu niečo nechýba alebo či niečo nie je zle. Budem vďačná za každý názor a radu :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 23:42 Žena Tanita [10] Re: Shimamoto
Kamínky mám jenom malinkatý, ty v něm uvíznout nemohly...:( Je v ledové vodě, mám ho ještě teď na půdě, ale bude v noc mrznout, tak ho dám do kvelbu, kde nechám otevřené okno, aby měl také zimu...a ráno zas na půdu...
Opravdu má o něj strach :/ Ale nezhoršuje se...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 22:39 Muž Shimamoto [492] Re: Tanita
Ty krevety i žížaly přece žrali (nejspíš) i ostatní a problémy nemají. Možná spolkl moc velký kamínek a ucpalo mu to střeva. Tady by ovšem byla každá rada drahá, snad jen doufat, že to z něj vyjde:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 11:44 Žena Tanita [10] Re: jarda62
Bříško jsem se mu pokoušela masírovat včera, ale bojím se, abych mu tak omylem nějak ještě víc neublížila, jinak teď je ve věliké nádobě na půdě, kde je cca 5 stupňů takže mu snižuji teplotu jak jen to jde, protože u nás doma se to dá snížit nejvíce na 19. Žížali jsem kupovala přímo v rybářských potřebách, kde je měli uložené v takovém substrátu (nejsem si jista, ale podle mě to není hlína, spíš kousky...čehosi) ale dala jsem jim je přímo...:/ Ostatní axíci jsou bez problému a tenhle už byl zvláštní před tím, takže si nemyslím, že by to bylo přímo jen tím, ale vím, že se po těch žížalách podle mě zhoršil.
Podle mě to nastartovali ty krevetky, podané cca před měsícem, od té doby se začal chovat divně, už tolik neplaval ale pořád jedl jako nezavřený, a neměl žádné viditelné problémi, tak jsem si myslela, že je v pořádku...:/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 10:01 Jarda62 Re: Tanita
Ahoj nejsem znalec obojživelníků, ale kdysi jsem měl možnost mít leguána, tak jsem zkoumal různé potíže co by mohly nastat, dělá tvůj axík normálně bobky..? Jestli ne vypadá to na koliku, chtělo by to něco na podporu trávení, u legouše bylo třeba vyšší teploty, ale to tady asi platit nebude, taky pomáhá jemně promasírovat bříško jestli se mu tam něco nešprajclo a mohlo vyjít ven...nechala si ty žížaly den odstát, aby ze sebe dostaly hlínu ven..?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 09:46 Žena Tanita [10] Re: aladar
Podle mě to nastartovali krevetky.Od té doby se choval trochu zvláštně, ale to už je tak tři týdny nazpět. Normálně dál jedl, jen už nebyl tak veselý jako dřív. Měl nějakou dobu lososa a pak dostal krevetky, taky má v akvárku živé rybky ke chytání a před dvěma dněma snědl dvě žížali (řekla bych že od té doby co je snědl je takovýhle...) dříve žížali nikdy neměl, jelikož se mi je nedařilo sehnat...
Dneska vypadá mnohem hůř..::( Mám o něj opravdu strach, ráno jsem ho zas našla v akvárku překlopeného na zádech a jako kdyby se snažil sem tam lapat po dechu tlamou. Má ji pořát trochu pootevřenou, ale v ní nic nemá. Jen má opravdu velikou bublinu v tom břiše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 00:29 Laura – Axolotl a rebrovník
Axolotl meria asi 10 cm a rebrovník tak 5, ja by som ešte počkala len či im časom nebude to akvárium malé :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.01.2016 00:10 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Laura
Zde je třeba znát velikosti obou.Žebráci jsou kliďasové, axové plašani.Riziko napadení od axe, pokud je žebrák malý, je značné.Rozdíly velikosti by měly být minimální, ovšem jsou jedinci axolotlů, u kterých problém není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 00:03 Laura – Axolotl a rebrovník
Dobrý deň. Na začiatok by som mala povedať, že chovám axolotla, nie je ešte dospelý, žije v 35l akváriu, ktoré je už celkom zabehnuté. Spolužiačka mi ale nanútila svojho rebrovníka waltlovho o ktorého sa už nevedela starať, je ešte celkom maličký a žije v 7l akváriu. Toto riešenie je len dočasné, bohužiaľ nemám momentálne čas a financie na ďalšie veľké akvárium. Bol by veľký problém, keby títo dvaja začali žiť spolu? Samozrejme by som počkala kým by rebrovník trochu vyrástlo, aby ho Maureen (axolotl) nezožral.
Za vaše rady ďakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2016 22:45 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Tanita
Studená voda v těchto případech nikdy neškodí, jen je třeba vědět, čím byl poslední dobou krmen, abychom mohli konkretizovat problém..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2016 20:30 Žena Tanita [10] – Ašaj - nemoc
Dobrý den,
hrozně moc vás prosím o pomoc.
Muj axolotl (ašaj) se za dobu tří dnu začal chovat hrozně zvláštně, a dnes, když jsem vyměnovala vodu v akvariu jsem si všimla, že ho mohu podebrat rukou a on nic nedělá a když ho otočím na dně, tak zustane ležet na zádech. Má evidentní problémy s rovnováhou a když jsem se posléze podívala pozorněnji, všimla jsem si, že má břicho jakoby "naplněné vzduchem". Posunuje se vpřed jen po předních nohách a cokoliv ho dokáže velmi vychýlit z rovnováhy. Až na to nafouklé břicho na něm jinak nic nepozoruji, ale opravdu se o něj bojím.
Prosím, nevěděli by jste co s tím? :/ Mám ho dát do studené vody?
Moc děkuji za odpovědi a prominte že tak naléhám, zdá se mi to opravdu akutní :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 22:51 Žena Tanita [10] Re: aladar
Dobře, moc děkuji, už se těším! :-)) Budu těm drobečkům fandit aby ne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 22:20 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Tanita
Pravděpodobně ano, pokud je nespláchnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 22:19 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Shimamoto
Ten jsem před tím naštěstí čistil, jako bych to věděl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 20:42 Žena Tanita [10]
Tak jsem dnes navštívila jedny rybářské potřeby v Praze a zakoupila dvě krabičky žížal. Chtělo to trochu pozměnit holkám apetit, když ještě čekají na prince, kterého se mi nedaří sehnat :-D
Jinak povánočně zdravím :)

Aladar : Mohu se vás optat, budete mít v únoru tedy ty malé? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 20:06 Kiki odpověd uživateli
Dobrý den vlastním 2 axolotly určitě zkuste vykoupat axolotla ve slané vodě alson 2 krát denně pořádně ho kontrolujte jak se jeho stav zlepšuje nebo můžete při nejhorším zajít kveterináři :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 19:43 Muž Shimamoto [492] Re: aladar
Ještěže hajzlík nemáš černý - snad:-D Držím palce, ať ti příště do toho bílého kyblíku nevpluje bílý axík;-)palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   05.01.2016 19:05 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Dnes jsem lovil axolotla ze záchodu.Zábavné odpoledne, kdy mne počasí vyhnalo z práce. Vrhl jsem se na výměnu většiny vody za přítomnosti axů.Ovšem použil jsem na přelévání dva černé kýble a menší ax tam vlétl.Při vylévání dvacetilitrového kýble do mísy tam nakonec spadl.Slušně se tomu říká z pekla štěstí,že byl na dně kýblu, já jsem mu řekl peprnější formu.Závěr zní, nadále používat na přelévání z malého do velkého kyblík bílý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2016 00:58 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Davii
Ony to nemusí bý nutně žížaly, jen jich je v zemi víc než červíků.Myslím zimující larvy.Já ti snad zítra nějaké nakopu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 20:54 Davii Re: Legioix
Ptal jsem se rybářů, co tu znají v okolí každou rybářskou prodejnu a bohužel, žížaly tu nemají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 20:52 Davii Re: aladar
Ona je to spíše hlína smíchaná s listím, ale i tak děkuji za rady!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 20:42 Muž Legioix [574] Re: Davii
Nevím jak ted v zimě, ale žížaly mají v každé větší rybářské prodejně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 20:31 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Davii
Záleží na kmeni bakterií.Těžko se odhaduje, jak to bude probíhat.Řeší se to za pochodu.A ještě, hnojní žížaly nejsou ideální a pro axe ani moc chutné, zřejmě to vědí.Hloubka je podle oblasti kolem půl metru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 18:23 Davii Re: aladar
Můžu se zeptat, jak hluboko cca. jsou? Ještě než udeřily mrazy, prokopával jsem kompost a ani jednu jsem nenašel. Ale už objednávám z internetu, tak snad dorazí brzy :-)
Takže kromě žížal a nitěnek už mu na přilepšenou nemůžu nijak pomoct?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 17:58 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Fila
Tvůj ax vypadá naprosto v pořádku.Žádné podezřelé skvrny tam nevidím.Pokud chceš dokonalého, kup si jich víc.Morfologické změny neovlivníme.Žábry dopředu prostě má.Prsty už mu,respektive jí,nedorostou.Nepřišla o ně, narodila se tak.Říká se tomu oligodaktylie.Pokud by jich měla třeba šest, tak polydaktylie.Dorůstají pouze utržené části,tohle je gen.Myslím,že nemusíš mít strach.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73762x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=805