Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 10:38 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: precan
Je to Františka.Potírat hypermanganem je velmi rizikové, mají citlivou kůži a reagují na každou chemickou složku.Tento postup by byl kontraproduktivní.Manganistan je v případě potřeby dokonale rozmíchat v nádobě, krystaly se uvolňují min. deset minut i při míchání.Raději déle, i zbytkové množství na dně dokáže změnit koncentraci.Pokud jde o lehké zaplísnění a akvárium má větší objem, může být roztok silnější, tzn. může být fialový.Ovšem počítej druhý den s výměnou poloviny vody.Hypermangan je velmi účiný a zároveň nebezpečný.Voda v akváriu by neměla přesáhnout růžovou barvu.Při vyšší koncentraci dochází k nekrotizaci ocasního lemu a žaber.Mě zachránil osmisethlavý odchov, jen jsem se v práci trochu klepal, jestli jsem dal správnou koncentraci.Dopadlo to dobře.Pokud to budeš dělat poprvé, bude lepší být doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2016 00:07 precan Re: aladar
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý večer, prosím o radu jestli máme doma Františku nebo Františka potlesk a ještě bych se zeptala na tu plíseň co má, někde jsem četla udělat roztok hypermanganu (nevím jak silný) a každý den mu zaplísněnou část potírat, je postup správný, nebo máte osvědčený nějaký jiný? děkuji hmm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2016 22:12 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
Máš tam velké kameny.Většinou to zvládnou ale neriskuj to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 21:46 Žena JessicaJapik [2]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zas vyvádza
Načapala som ho pri tom ako dal do huby velky kameň a keďže sa mu nezmestil tak ho vyplul

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2016 17:18 precan Re: tralalali
Pan Livonec? nebo je tam ještě nějaký jiný, kterého jsem zatím nevypátrala hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 16:22 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: tralalali
Záleží na velikosti a zdravotním stavu.Logicky čím starší, tím déle.U dospělých,pokud dojde k úplnému utržení min. dva měsíce, ale spíš tři.Pokud prijde o oko ještě o měsíc déle, než se mu vyvine nové.U mladších dobře krmených jedinců s podporou např. plastinu se dá původní velikost končetiny vyřešit zhruba do měsíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 16:04 tralalali Re: aladar
Proto jsem se zeptala...velkochovatel z Litoměřic od kterého je máme mi to o tom zapouzdření říkal, tak se mi to nezdálo,proto se ptám tady za asi jak dlouho trvá než mu doroste celá nožička?dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 08:52 Muž Kublik [8] Re: aladar
Proto jsem napsal ze neznam odpoved, nikdy jsem to neslysel ani necetl, doufal jsem ze napises, protoze o nich vis snad vsechno co se da vedet a vzdy rad poradis palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 08:20 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: tralalali
Přestaňte se bavit o blbostech.Podívejte se na kost, která zůstala mému axovi po útoku druhého.Jejich regenerace je perfektní, pokud nejsou nemocní.Nějaké zapouzdření a řezání do kříže, to mohl napsat jen úplný Vůl.Nesmíte věřit všem kravinám, které se na Netu píšou.Z podobných hovadin bývám velmi rozčilen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 10:09 Muž Kublik [8] Re: tralalali
Tak na tohle neznam odpoved, musi napsat nekdo skusenejsi :)
Mujmu zustala mala cast nohy, asi 3mm, neukousli mi ji uplne celou a ta mu pak zacala postupne rust ;)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 09:39 tralalali Re: Kublik
supr snad mu doroste, něco jsem přečetla o zapouzdření a pak se to musí prý křížem prozříznout ,jinak mu prý neprorazí a neporoste????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 20:14 Muž Kublik [8] Re: tralalali
Ahoj, muj taky o jednu prisel, trva to zatim asi mesic a uz ji ma skoro celou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 17:02 Žena JessicaJapik [2] – Veterinár
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak veterinár mi dal pre môjho Trotla probiotikum vo forme striekačky,ktoré sa nakvape na jedlo.Zatial mu ešte jesť dávať nebudem ale potom to vyskúšam :) pridávam dnešné fotky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 15:16 tralalali – ahoj
Zdravim,mám dotaz, za jak dlouho doroste nožička axolotlu když mu ji celou druhý ukousl? díky za odpověd. Mám společně 3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 19:12 Muž Kublik [8] Re: Shimamoto
Jasne, ja to chapu, cetl jsem si o tom. Vyskousim jak se jim povede spolu v tom velkym akvarku kdys povyroste a uvidim... pokud to nepojede, vymyslim jine reseni... ale diki za rady pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 17:15 Muž Shimamoto [492] Re: Kublik
Požírání menších rybek není jediné úskalí společného chovu drápatek s rybami - větší útočnější rybky zase můžou obtěžovat žábu. Drápatka do plné velikosti vyroste za necelý rok, její produkce odpadu je více než značná. Poláme ti rostliny. A vibrace a pohyb vody z akvarijních filtrů drápatky hodně stresují. To už i ten společný chov s axolotly je menší zlo, když to jinak "nejde":-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 15:59 Žena JessicaJapik [2] – Momentálne stav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Momentalne vyzera takto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 15:19 Muž Kublik [8] Re: JessicaJapik
Muj taky ne, alespon jsem si to nevsimnut. Pamatuji si, ze jak byl mensi, mnel podobnou skvrnu na brisku, ale to jsem pochopil jako zaludek, myslim ze se to i kdysi nekde na zacatku i psalo, ze jak jsou starsi, tak jim je vnitrnosti min videt... :-O
Vypada zdrave, prave mu hezky dorusta i noha, co mu kdysi ukousla rybicka, chudakovi sad
Jo a jeste jsem si vsimnul, ze ma dve bily skvrnky na hlave, ale to ma od zacatku, co ho mam doma a nijak se nemeni. To taky nevim co je...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 11:46 Žena JessicaJapik [2] Re: Kublik
Aj môj pláva a lezie po rastlinkách ale je nejaký moc bledunký a chorý.Predtým ten červyný flak nemal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 09:24 Muž Kublik [8] – Cerveny flek
Vcera vecer, jak jsem kmil, vsiml jsem si na mensim axikovi, ma ten samej cerveny flek, jak tady niz nafotila JessicaJapik.
Axik se ma ale k svetu, plave, zral(vsiml jsem si to az pak), neni vubec nejak videt, ze by byl nemocny. Jenom ten flek :-(
Doufam, ze se z toho dostane :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 09:15 Muž Kublik [8] Re: Shimamoto
Jsem si jistej, ze je to drapatka vodni.
Mne prave v akvaristice rekli ze vyroste zaroven s rybama a nemnela by delat problemy. Ryby budou mit vsechny kolem 13-15cm v dospelosti. Akvarko dalsi urcite ne, uz ted mam tri smich
Jedina moznost byla krmit ji z ruky nebo tou pinzetou, jenze v 450tce se mi ji opravdu blbe hleda, proto jsem se zeptal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.03.2016 23:05 Muž Shimamoto [492] Re: Kublik
Kublik napsal:se ve spolecnosti rybek asi moc nenazere

To mi na drápatku vodní moc nesedí, na cokoliv poživatelného - a aspoň trochu masitého - se tyto žáby divoce vrhají, není nic, co by je zastavilo před pořádnou baštou. A dají se snadno "ochočit" na krmení z ruky nebo pinzety. Jsi si jistý, že tvoje žába není menší (a mnohem bázlivější) příbuzný druh drápatečka malá?

Jinak s axolotly bych žádné drápatky nechoval. Měl jsem je kdysi nějaký čas (z nouze) s žebrovníky a dobrotu to nedělalo, žáby pomalým mlokům často ukradly žrádlo, i když jsem krmil z ruky. U axolotlů zase může být problém příležitostná agresivita, některé kusy v akváriu rády napadají své spoluobyvatele. Když si axové ukousnou nohu mezi sebou, nic se nestane, končetina jim rychle doroste, žábám ale dorůstají pouze prsty a ještě blbě, takže jedno nevrlé rafnutí a z žabky je invalida. Drápatky (a axolotli zvlášť) se zkrátka nedají dost dobře chovat s ničím jiným, radši si pořiď ještě jedno akvárium, nebo žábu vrať do obchodu.

EDIT: A k rybičkám drápatka už vůbec nepatří, rychle vyroste a pro dospělou žábu je běžné akvárium něco jako chutná bonboniéra:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 21:47 Orion – František nebo Františka?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku A ještě prosím o radu jestli je to Frantík nebo Františka :-P

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 21:07 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Kublik
Axové by měli být sami, drápatka by ale neměla vadit.Rybkami jako zpestření krmit můžeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 19:13 Muž Kublik [8]
Ahojte, mam otazecku. Muzou byt v akvariu chovany spolu axelotlove a drapatka vodni? Mam jednu malou(4-5cm) a v 450l akva se ve spolecnosti rybek asi moc nenazere :-( Akvarko s axelotlama ma objem 60l a jsou tam dva, asi samec(cca 15cm) a samicka(cca 10cm). Netopim, ale voda si udrzuje okolo 22°C. Jde mi jenom o to, aby si navzajem neublizovali, nebo nevadili...
Az vyroste, pojede spatky do velkyho akvaria.
Jeste ohledne krmeni, muzu krmit malymi rybkami? Myslim neonky a zivorodky? Jenom jako spestreni stravy :-O diki
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 13:52 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Orion
Dvě holky jako víno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 13:50 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
Není to nekroza, nedokáži to určit.Platí, co jsem napsal předtím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 10:31 Orion – Kraken a Péťa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Přeju hezký den :) tmavá si myslím že je slečna a co mi poradíte u zlatýho? hmm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2016 21:12 Žena JessicaJapik [2] Re: aladar
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zopár fotiek.Keby mi aspoň ten foťák poriadne zaostroval

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.03.2016 19:47 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
Nemůžu to diagnostikovat, není toho moc vidět.Axové vydrží bez potravy měsíce v závislosti na teplotě..Musel bych ho mít v ruce.Je to velmi rizikové, ale nech ho být a dodávej informace i fotky co nejčastěji.Je to jediný způsob, jak se můžeme něčemu dobrat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2016 19:08 Žena JessicaJapik [2] Re: aladar
A nezdochne mi od hladu? A Veterinár mi asi moc nepomôže :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2016 09:52 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
Tohle není dobré.Je vidět slabé tělo a ochablý ocas. vypadá to na podkožní nekrózu, ale nejde to z fotky určit.Máš dvě možnosti. Veterinář nebo ho nechat, jestli se s tím vypořádá sám.Někdy to funguje, ale nesmí probíhat vnější vjemy.Neměnit vodu a nekrmit.Pokud je to slabý jedinec, uhyne, stejně by nemělo smysl ho chovat, měl by problémy stále.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2016 09:34 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: JessicaJapik
To není nutné, některé rostliny jsou odolné a nevyžadují moc světla.Rod Anubias je vhodný a splňuje i biologický účel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 16:22 Žena JessicaJapik [2] – Ach
Fotka k příspěvku Choručký sme :(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 15:50 Jitka Re: aladar
Děkuji :-) nechám mu tam jenom umělou a přidám břidlici jako úkryt. Rozhodně je to prostředí pro Ferdíka a ne pro kytičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 15:28 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Jitka
Musíš se rozhodnout, zda budeš pěstovat vodní rostliny,nebo chovat axe.Žádnou chemii nepoužívej, jsou na ni mimořádně citliví.Pro začátek bude stačit malý úkryt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2016 18:07 Jitka – Ferda
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak Ferda se zmátořil v přechodné menší plastové nádobě, kde se dobře udržuje chladná voda, začal hezky papat a roste jako z vody. Do svého 120l akvárka už zpět nepůjde a chystám mu nový bejváček v 60l akvárku. Pro dobrou údržbu jsem zatím dala jen větší oblázky, kořen a anubias. Jen nevím, zda je možné přidávat třeba hnojivo PMDD nebo ten tekutý CO2 nebo něco, aby se rostlince dařilo a rozrostla se. Zatím tam ještě dostane umělou hustou kytičku pod kterou se schovává :-). Akvárko je vybaveno vnitřním filtrem bez vzduchování(ale dá se napojit hadička pro nasávání vzduchu).Pod kořenem má také skrrýš. Prosím o radu. Může v takto "chudém" akvárku být spokojený?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   27.02.2016 14:02 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Orion
Máš lehký problém.Je třeba ho dát do jiné nádoby.Protiplísňové přípravky z akvaristik na ně nefungují.Je třeba zajít do lékárny a požádat o manganistan draselný.Hypermangan.Stojí několik korun.Rozmícháš ho deset minut,chvíli mu to trvá, a rozředěnou růžovou vodu mu tam vleješ.Není na škodu mu před tím ručně odstranit plíseň.Je na tyto problémy velmi spolehlivý, ale opatrně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.02.2016 13:37 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: tralalali
Nejdřív ty. Leucismatik je bílá forma s černýma očima.Není to albín.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2016 11:00 tralalali – Leucistky
ahoj. Můžu se zeptat jaký druh je axolotl leucistky? barva? díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2016 22:57 Orion – Čolek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý večer, mám velkou prosbu, sice se to netýká Axolotlů ale potřeboval bych radu ohledně Čolka Ohňobřichého. Koupil jsem ve zverimexu dva a doma jsem si všiml že jeden má takovou nateklou nohu a nehýbe s ní. V průběhu týdne mu ji ten druhý začal okusovat a začala mu nejspíš plesnivět. coze Za pár dnů jsem si všimnul že má ranku u přední nohy a každým dnem se to zhoršuje, ted už nehýbe ani s tou přední nohou. Potřeboval bych poradit jak ho léčit. Děkuji předem za všechny rady ano

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2016 19:00 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: SonaBambi
Vůbec se s tím nemaž, nebylo by na škodu, kdyby byli alespoň trochu velikostně sehraní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2016 18:53 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Hezká ryba, rudimenty končetin, něco to připomíná. Pan Pavel Byl zřejmě chovatelem nikdy Nebyl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 18:39 SonaBambi Re: Tanita
Fotka k příspěvku Tak to si ma potešila :-) presne to som chcela počuť keďže by som chcela spraviť radosť aj jej aj sebe :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 17:38 Žena Tanita [10] Re: SonaBambi
Zvyknou si na sebe podle mého bez problému, naopak bych řekla, že to pro ni bude příjemná změna. :-) Když já pozoruji svoje axe, mnohdy se drží u sebe, válejí se po sobě... Neřekla bych, že jsou to samotáři, takže jí kamarád akorád prospěje. :-)
Tak hodně štěstí s výběrem. ahoj
Tan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 23:08 SonaBambi
Zdravím,mám jednu otázku :) Možno sa to tu už niekde riešilo, tak mi odpustite ak sa budem opakovať. Mám samičku axika zhruba niečo vyše roka a pol, mám ju od malička a keď som si ju zobrala ešte ani nožičky nemala takže o moc strašia ako ten rok a pol nebude. Je to riadna herečka, papať jej chutí aj v akvárku vyvádza takže našťastie sa jej aj dobre darí. A ako to tak býva stala sa všeobecným maznáčikom a mne by sa zachcelo ešte jedného axíka, len by ma zaujímalo či je vôbec možné aby si na seba zvykli v jednom priestore (samozrejme by som najskôr nového axíka nechala trochu odrásť v druhej nádrži) pokiaľ je takú dobu v akváriu sama. Nerada by som aby sa niečo stalo buď jej alebo tomu druhému. Budem vďačná za každú odpoveď :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 21:45 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Myslíte, že si dělá srandu? mi připadá, že to myslí vážně :)
zvirata.bazos.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.02.2016 21:43 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: precan
Vůbec si nedokážu představit mít v akváriu axolotly s čolkama proboha coze To bude jednou drahá svačinka, chudáci..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 09:43 Žena puffie [6]
Můžu u chovatele koupit axovi do akva třeba neonku, aby si ji ulovil? Aby tam měl trochu srandy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2016 19:16 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: precan
Axové jsou výjimeční svými evolučně danými schopnostmi, ale jak už jsem psal, díky prostředí, v kterém toto vznikalo, jsou nekompromisní plašani.Trochu riskuješ, ale nechám to na tobě.Podle našich dlouhodobých zkušeností by měli být sami.I v jejich skupinách jsou rizika.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 75

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 74652x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056-axolotl-mexicky?od=730