Axolotl mexický
Taky jsem si to myslel
Za jak dlouho to tak půjde zjistit na 100% ?
na 100% určení pohlaví je ještě podle mě brzo ale podle délky ocasu a hřbetního lemu zatím podle mě to vypadá na holku...
0 21.03.2014 19:36 VojtaMohel – Axolotl
Ahoj lidičky nevím co to je jestli samec nebo samička mám tu fotku podle které to snad někdo rozpozná a napíše mi co to je
Nevím no, po týdnu by mi už ta voda nepřipadala moc čerstvá
3 21.03.2014 13:13 Tomáš – axík
3 21.03.2014 13:09 Tomáš – Axl rose
nabírám ji z demižonu po každé výměně takže týden co týden jak to mám dělat jinak
Tomáš napsal: je tejden odstátá
Tomáši, to už je zas trochu moc ne?
0 21.03.2014 12:30 Tomáš – foto
neposkytl by mi někdo nějaké lepší foto jak Axík ,,zívá?,, nedaří se mi ho zachytit
vole chudák axík v chlorovaný vodě, vodu měním každej tejden a je tejden odstátá
díky cením si vašich rad
Mám žížaly ve sklepě v kýblu s hlínou a trochou zelenýho, občas hlínu vyměním, vydrží tak hodně dlouho.
OK díky
Do krabičky dirky a trochu zelenyho + hlinu a vydrží i týden.
Mám jich ještě plno kam je mám dát mám je nechat v hlíně v krabičce ?
Tak už má asi dost. Žížalku nezabíjej, vylov, a dej jí třeba do lednice na příští krmení
Tak jsem mu dal rozmraženou kostku patentek a celý to snědl tak jsem mu tam hodil ještě žížalku a toho se asi bojí zalezl do bunkru a jenom tam je schovanej :( mám ty žížaly nejdřív zabít nebo ne ?
Díky
Nitěnky ne.
Dost lidí axík omrzí, protože to není moc akční tvor
Protože rybičky nejsou tak zajímavé jako Axík
dneska jdu zkusit koupit ty patentky tak jim to večer dám
jsou pro ně dobré i nítěnky ?
no tak to pak jo
Já jsem pejskař, takže jsem maskovaná
kousky žížal (teď je venku vlhko a každý den pár žížal po cestách v parku nasbírám)
Taky patříš mezi ty podezřelý jedince, co si je při sbírání žížal v raním šeru velmi nedůvěřivě prohlížej všichni pejskaři?
Proč sis nekoupil rybičku, ta by plavala furt
0 19.03.2014 22:37 VojtaMohel – Axolotl
Ahoj lidi chci se zeptat kdy začnou plavat ? Mám ho 1 den a má asi 10 centimetrů a pořád jenom chodí po dně
Jak je Růžena velkej? Podle fotky je ho docela kus.
Toho přísavku ať radši nežere, to by mohli špatně dopadnout oba.
Hale jsou týdny kdy na ně prdí, ale sou týdny, že si chytne i tři čtyři rybky. Jinak neonky už tam nemá, ty šly jak nic. Ta danie pruhovaná a rasbora se celkem drží, mám i nějaké které jsou s růženou od začátku ... ale momentalně jsou 2 danie a 2 rasbory, jinak mám ještě přísavku, ta je taky od začátku s růžou a s tou se docela kamarádí, ona přísavka už je docela velká (tak 10cm), ale kolikrát jsou vedle sebe na krmícim kameni a v poho, ale jak začne bejt moc drzá růža po ní lehce vyjede a ona jí uteče ...
Pěknej Růženka
Loví ty rybky nebo už si na ně zvyk a žijou spolu?
Třeba jednou za týden lehce odsaj bordel ze dna a dolej odstátou vodu. Nebo když zbyde nějaké krmení na dně a kazilo by se, tak bych je taky dala pryč. Já už teda takhle velké axíky krmím z ruky (žížaly, ryby, mouchy) takže z krmení žádné zbytky nejsou.
Tak nějaké to foto ... Zrovna byl zalezlej, ale aspoň něco ...
Děkuju a jak často mám měnit vodu ?
Lepší je nechat vodu trochu odstát, tak příště
A nevadí že jsem je dal do přímo napuštěné vody ?
Super
Dobře děkuju moc za rady
řekl jsem babičce že když najde na zahrádce tak ať mi nasbírá
Přiměřeně
To poznáš, necháš třeba rozpustit jednu kostičku a uvidíš, jak rychle to sežere. Žížaly prodávají v některých akvaristikách nebo rybářských potřebách. Ale i když třeba bydlíš ve městě a tak vyraz někam do parku, určitě najdeš
Ok děkuju
a žížaly se dají taky koupit ? Jo a to platíčko patentek, kolik mám dávat pro jednoho Axíka ?
Jedno platíčko patentek stojí asi dvacku. Ale nekrm jenom tím, chce to trochu zpestřit, určitě koukni i po těch žížalách.
Akvárko vypadá podle mě dobře, druhého můžeš hned přidat, pokud nebude větší rozdíl ve velikostech, prostě aby se jeden druhému nevešel do tlamy
Ano máš pravdu moc dlouho jsem ho na očích neměl teď teprve vylezl a když jsem ho tak nějak poměřoval má asi 10 cm
díky za doporučení patentek kolik tak můžou stát ? A jaké mám podle vás zařízení akvária ? jde to ? příští úterý budu kupovat i druhého tak prosím nějaké doporučení jestli je mám dát hned k sobě protože nemám 2 akvária
Ahoj, vítej mezi axisty
složení Diskus granulát od Sery: rybí moučka, pšeničná mouka, pšeničné klíčky, pivní kvasnice, spirulina, pšeničný lepek, rybí tuk, moučka z krillu, moučka z gamarusu (blešince), moučka z mušlí, kopřivy, byliny, vojtěška, špenát, petržel, česnek, mořské řasy, paprika, karoten. Deklarované jakostní znaky: 53,0% bílkoviny, 10,3% tuky, 1,9% vláknina, 3,6% vlhkost, 8,8% popílek.
Šla bych to vrátit prodavačce, to opravdu není pro masožravé axolotly nic moc. Mladí axíci se krmí patentkama (prodávají mražené ve zverimexu), kousky žížal (teď je venku vlhko a každý den pár žížal po cestách v parku nasbírám), ryby. Krmit denně kolik sní, až povyroste stačí obden, časem jednou dvakrát týdně.
Podle fotky mi připadá větší než 5cm..
Až se rozkouká tak vyleze na lov
0 19.03.2014 19:23 VojtaMohel – Axolotl Mexický
Ahoj lidičky, koupil jsem si axolotla a má teď asi 5 centimetrů a prodavačka mi pro něj doporučila na žrádlo Diskus Granulát tak nevím kolikrát týdně mu mám dávat a kolik
a ještě se chci zeptat jestli někdo nevíte za jak dlouho začne plavat mám ho doma asi 5 hodin a pořád je zalezlý v bunkru :( Prosím odepište někdo co nejrychleji
Samozřejmě, jde pouze o barevné variace zcela shodného genotypu.
0 18.03.2014 21:52 VojtaMohel – Axolotl Mexický
Ahoj lidičky chci se zeptat jestli je možné zkřížit albína s tmavým axolotlem.
Mám v nádrži to samé od nákupu nových rostlin.Periodicky se objeví a mizí.Nevím jak ty,ale já je neřešim, beru je jako součást akvaekosystému.
Ono jde spíš o to, že máme doma rybí zásoby a poté,co jsem objevil lososy ve francouzkých bramborách mi došlo, že kuchařská inspirace mé polovičky se řítí do záhuby
Já jsem je u rybek chodila pravidelně rozmačkávat dařilo se mi to do té doby než jsem dokoupila nový kytky a překrmila akvárko... pak jsem to vzdala a pořídila si na ně MŘENKU NÁDHERNOU... od té doby u rybiček dobrý... u čolků a axiků je nechávám a tam mi po nich zbývají jen prázdné ulity...
Přidat reakci
1 ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73768x