Axolotl mexický
Máš povolení k chovu obojživelníků v nádrži zvaným akvárium? Víš jak je to slovo důležitý u rumu?
Kdyby se radši panáci v Bruselu starali aby po něm někdo nevoslep nebo ty mrchy mločí netejral než vymejšlet pí... a sem v pr.. nevím jak se slušně řekne pí....ny
Vypadá to na stávku typu Sraz uprostřed nádrže pod břidlicí v hodině příchodu našeho trapitele.Od té doby,co jsem je v rámci pestrosti dvakrát odměnil libovým hovězím mají hovězí nápady
Tak to jo
Máš jich 7 ?
Tys je teda hodně naštval
Starší reakce
odkalujeme 2x týdně, vodu částečně odpouštíme, když teplota dosáhne 25 stupňů a doplňujeme studenou vodou, taky cca 2x týdně. Krmíme jen žížalami. Poslední žížaly byly z kompostu, ale nehnojeného. Večer byl opravdu ještě v pohodě...
Lehce mi to připomíná reakci mláďat a citl.jedinců na cizorodé látky typu desinfekce či hnojení,popř.cokoli vznikající a hromadící se postupně v nádrži.To je ovšem spekulace,někteří axové jsou ťuhýci bez zjevné příčiny a v krvi žádná reakce.Pro vyváženost ovšem příroda vybavila jiné jedince zarážející schopností zvládnout bez větší újmy koncentrace svinstev "neslučitelných se životem".Podle fotek je to fakt těžké.
Ahoj, trošku rozepiš jak se o ně staráš - jak často měníš vodu, odkaluješ, jestli třeba nekrmíš jenom patentkama, atd.
Jen se mi nezdá, že by večer vesele plaval a ráno vypadal takhle...
A poslední
Druhá fotka
0 26.05.2014 19:18 Monika – Úmrtí axla
Ahoj všem. Dneska ráno jsme našli jednoho z našich tří axlíků mrtvého. Chci se zeptat, jestli někdo nevíte, čím by to mohlo být. Ještě večer plaval vesele v akváriu. Pro jistotu přikládám ještě fotku jednoho ze zbylých dvou. Kdyby měl na sobě nějaké "příznaky". Moc děkujeme za případnou pomoc.
0 24.05.2014 10:47 VojtaMohel – Video
Jen tak mimochodem natočil jsem nové video je jen minutové a je tam ukázka akvária teD tam mám ještě jednu rostlinku navíc
www.youtube.com/… Budu rád když se podíváte a ohodnotíte moje akvárko
popřípadě mi napíšete co bych měl zlepšit
dobře díky
nevím jak mám snížit teplotu
Hodil jsem tam pár kostek ledu ale nepomáhá tak jsem vyměnil třetinu vody za novou a snížilo se jen o 1 stupen... A s těmi rostlinami jsem se díval ale nikdo z blízkého okolí tam není a ve zverimexu je neprodávají
Jinak z těch plovoucích rostlin je dobrá taky
rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes . Když si v odkazu klikneš na "Nabízí", třeba tam bude někdo z tvého okolí. Dost často bývá i zadarmo, když má dobré podmínky, rozrůstá se hodně rychle.
Postarej se, aby měli co nejlepší život (těch 25° už je docela hodně, snaž se teplotu vody držet níž) a možná, když se jim bude chtít, se množit budou
0 24.05.2014 00:05 VojtaMohel – Rozmnožování
Ahoj Axofans chci se zeptat jestli se budou rozmnožovat i při teplotě 20-25 stůpnů
Nasbírej si ho na rybníce.
0 23.05.2014 09:00 VojtaMohel –
Re: P Dobře a ten okřehek se dá koupit ve zverimexu ?
Třeba takový okřehek Ti uzavře hladinu velmi rychle. Jen je pak horor se ho úplně zbavit. S množením Ti neporadím, axolotly nechovám (zatím
).
Axolotl nepotřebuje svítit, naopak, prudké světlo mu vadí. Jestli máš u něj i rostliny, tak svítit se jim musí. Mně se osvědčily plovoucí rostlinky, třeba taková Pistia stratiotes, stačí jí slabší osvětlení a zachytí světlo, axíci vypadají spokojeně.
0 22.05.2014 18:12 Martina A kolik Watů má mít žárovka pro axolotla
Starší reakce
Vzpomínám si na jeden obchod v ulici před vysočanským nádražím,nebo se zeptej Danily.Rozhodně je třeba spíš volat než objíždět.
Písek radši ne, axolotl ho požírá a mohl by mu zanést trávicí trakt. Lepší je trochu hrubší ne ostrý štěrk. Třeba tenhle
www.juwelakvarium.cz/… Mohla bych mu tam dát takový jemný barevný písek
Pomůžeme rádi,pokud dostaneme trochu konkrétní info či dotaz
Zase ty patentky.Proč je jen EU nezakázala kvůli špatnému zakřivení jako banány.Tyto larvy jsou neustále zdrojem problémů.
Jo jak jsem to vypsala, taky mi to přišlo moc změn...ale po tom co mu ten druhý vykousl tu díru do ocasu jsem ho stejně chtěla vyndat. Každopádně zkusim ty nítěnky-ty on asi nikdy nejedl, ja jim kupovala patentky. Zítra tedy budu shánět živé nítěnky- náhodou nevíš, kde je mají v Praze už v pondělí? vím, že do Dejvic zaváží až ve čtvrtek a jinde jsem živé nevídala (pokud je to jako s patentkami). Každopádně díky moc za čas a rady! já se všude dočetla jen chladit a chladit a to mu nezabralo no, teď už jsem nevěděla co zkusit. A co myslíš, že je ten "hlen" co z něj vychází?
Po tom,co jsi napsala se nemohu ubránit pocitu,že tvůj ax potřebuje stabilní prostředí.Ať je sám v akva s domácí teplotou,tyhle machinace jsou pro ně příliš stresující.Pokud má dlouhodobé problémy s trávicím ústrojím (doufejme),můžeme tomu pomoci druhým "extrémem" ,a to je nabídnutí živých nítěnek nárazově několik dní po ustálení v jedné nádrži.Mám lehké podezření,které by trvalo dlouho vysvětlit.
Stáří? Otrava? Helena? Nemoc? Parazit? Ryba? Nejsem věštec, většit umí jen romant
Tenhle okružák už to má za sebou.
0 18.05.2014 18:54 kaktus Dobrý den sice vím že to sem nepatří ale nemůžu nike najít jak mému šnekovi pomoct všude je jen jak se jich zbavit.Můj šnek poslední 3 týdny jen tak plave úplně nahoře a nehýbe se viz.foto pomozte prosím.
Aha tak uvidím příště
jo promiň- léčba začala 21.4.- poté byl 3 dny na terase-cca 9-12stupnů..poté 6dní v lednici. Po těch 9 dnech v chladu jsem ho měla venku-ale mimo akvarium a zkoušela krmit(krmila jsem žizalkama a mini neonkama). Vždycky něco ulovil a pak to z něj vylétlo(do dvou hodin), po dalších třech dnech jsem si říkala, že ho dám do akvaria k parťákovi, kde je zvyklý. Tam byl cca 2 týdny, vypadal klidně, ale druhý mu vykousl díru do ocasu, tak sem ho vyndala a rovnou do chladu-noc v lednici(9stupnů) a teď je venku-cca 12 stupnů. Mám u něj neonku, ale ani po ní nejde. Už se o jídlo moc nezajímá. Do lednice ho dávám, protože v bytě nemám chladnější místo, když je venku teplo. Jinak je na balkoně. Nejedl podle mne 5 týdnů.V akvariu mají max 22 stupnů. Druhý axolotl je vpořádku.
Nevím,co znamená slovo léčba,ani jak dlouho byl mimo a pak zpět v akváriu.Za normálních okolností by si poradil sám,otázka je,zda nemá jiný problém,jaký mají všichni včetně nás.Ještě se nad tím zamyslím,teď musím na dvě hodiny pryč.
0 18.05.2014 17:05 lulu – fotka n.2
už je doopravdy hodně hubený
ahoj, tak axík byl zpátky v akváriu, stále ale nežere. Už je to víc jak měsíc, takže jsem ho opět vylovila a teď je venku, když je chladno. Mám u něj neonku, ale ani ji nezkouší lovit. Mám dotaz- jak ho mám zvlášť, všimla jsem si, že mu ze zadku jde takový hlen,viz foto. Napadlo mě, jestli to není třeba dobře, že se čistí. Každopádně, když nereaguje na léčbu, je mi ho líto jak je hubený, padl doma názor, zda to není trápení a zda mu to nemám "ulehčit"-což se mi nechce. Tak chci znát názor
Nemusíš vyndavat, ale můžeš. Třeba ho na tu chvilku dát někam do kýblu. Ale je to zbytečné - normálně i v přítomnosti axolotla odkalíš bordel ze dna a doleješ vodu.
Taky pozor při manipulaci, než si zvyknou, dokáží sebou pěkně mrskat.
Moji měli po roce od vykulení napoprvé 800 vajec s 90ti procentní úspěšností,je to o kvalitě genů nepokřížených forem.
A až jim budu měnit vodu mám tam axíka nechat nebo vyndat a až pak čistit
0 18.05.2014 16:13 tralalali – aladar
Ty jsou krásní...
Máš docela postřeh
,opravdu nevadí
0 18.05.2014 16:11 tralalali – axíci
aha tak to je možné děkuju ... ano je to první naše snůška po pul roce a taky prý sameček je pohlavně dospělí až na dvou letech tak jim je tak 16 měsíců...
Přidat reakci
1 ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73765x