Axolotl mexický
Ahoj Lukáši... co se týče vybavení techniky akvária tak tam nemusíš mít nic... axolotl nepotřebuje filtrovat vodu ani probublávat... topítko tam určitě nedavej axolotl je studenomilný živočich což už asi víš postačí jen obyčejný teploměr abys viděl kolik máš v akváriu °C... mohla bych se zeptat kolik máš v plánu si pořídit axolotlů? tohle akvárko je max na jednoho axolotla a nebo krátkodobě pro více kousků...
0 20.11.2014 12:43 Lukáš – Axolotl mexický - Akvárium
Dobrý den,
chtěl bych začít chovat mloka axolotla mexického, přečetl jsem si několik článku, hodně dozvěděl ale nikde není přesně napsáno co všechno by mělo akvárium pro tohoto živočicha obsahovat. O rostlinách materiálu dna, skříších už vím ale co přesně za "technologie" to nevím. Našel jsem si toto akvárium, které by svým objemem a rozměry mělo splňovat podmínky pro chov axolotla.
www.vyprodeje24.cz/…
Nevím však co k tomu ještě dokoupit? Filtrace, teploměr, chlazení, osvětlení...? Mohl by mi k tomuto někdo něco napsat??
Děkuji velice Lukáš
Starší reakce
prosím
Ahoj Eviku.
Těmy to červíky krmím, nijak jim je nepředkusuju ani nemačkám a ti mí se po nich můžou utlouct, mají je radši než žížaly.
Ahoj, v akvaristice jsem zvířatům koupila tyhle červy, chtěla bych se jenom ujistit, jestli je axové můžou žrát? Měří asi 2,5cm a jsou docela tvrdí, a maj kusadla
Krmíte tímhle?
Starší reakce
Čistit fakt častěji, to akvárko nejspíš nebude moc velké a bez rostlin... Se nedivím, že začínají problémy. Zkus jim každý týden odsát odkalovačkou bordel ze dna a vyměnit část vody za odstátou, bude líp
zpestři jim stravu např. žížalou, moučným červikem, rybím filem, já jim ještě dávám gammaruse což je korýš, krevety, škelbí maso a jednou do měsíce hovězí srdce
A častěji jim čisti vodu.
Tak krmim je jednou za tři dny, rybickami, Filtraci mají nevím teď z hlavy jakou. V akváriu mají domeček, dvě umělý kytky a dřevo (které je na dně) a cistim je jednou za měsíc a půl.
Na té fotce všechno vypadá hodně uměle. Můžeš trochu popsat, jak o ně pečuješ? Krmení, čištění a tak?
Někteří axíci mají čtyři prstíky, to se nic neděje.
0 10.11.2014 19:07 Tyna351 – axik
Prosím Vás nevíte co je mému chudáčkovi ? Ma napukle koleno a jako díru v něm a moc s ní nehejbe :( dřív to neměl a na druhé nožce má jen čtyři prstíky ale ty měl ikdyž jsem ho kupovala. Může to být genetickou ty prstíky ? Zítra zkusím pořídit lepší foto. A druhému zniceho nic upadly dve horní zabry ale už mu dorustaji nevíte z čeho to vše může být ? Děkuji všem za rady
Vzduchování nepotřebují a že by se axíci navzájem neměli rádi, to snad ne. Spíš se chňapnou v případě, že si spletou kolegu se žrádlem
Jak už tady psal Aladar, nejvíc se okusují mlaďoši, jak vyrostou, jsou klidnější. Většinou
0 10.11.2014 14:16 Tyna351 – axik
Děkuji a mám ještě dvě otázky. Musí mít vzduchovadlo a můžou se axici nemít rádi ? Někdy po sobě tak vyjedou, ale nejvíc když je krmim.
Okolo Chomutova nevím, Ústí n.L. je asi daleko, co?
Žábry většinou vyblednou, když se axík necítí dobře.
0 09.11.2014 14:46 Tyna351 – axolotl
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kde v okolí chomutova seženu přírodne zbarveneho axika a jaká je příčina že se axům mění barva zaber ?
Děkuji za odpověď
Starší reakce
Tak to jsou opravdu dokonale kvalitní mláďata.
To i ta má samice co spáchala harakiry vypadá lépe než tenhle malý chudák
Ženy a dívky obecně inklinují k růženkám a chtějí, aby byly hezké.Zkuste se obrátit na pana Jahodu (zoopet Sendy),někteří jeho dodavatelé mají dobré odchovy.
Starší reakce
Starší reakce
Je těžké odpovídat pragmaticky na široký dotaz.Myslíš lepší pro mloky, nebo pro tebe?Axové skupinoví nejsou, ale potkávají se.Z hlediska Etologie a sociálních návyků je lepší mít alespoň malou skupinu.Tím se zamezuje riziku,že z jedináčka vyroste asociální neurvalec.
jde mi spíš o to, jestli je lepší mít jednoho nebo dva....
Starší reakce
klidně i 20 když je budeš mít kam dát
0 10.10.2014 16:04 mckyta – dva či jeden?
Nazdárek párek, chci se zeptat, budu pořizovat opět axolotla, naštěstí už na to nebudu sama a už tak nějak vím, co a jak...jen řeším dilema, jeden nebo dva? díky za názory
Starší reakce
i to k tomu patří,zvláště napadnou li nemoce souběžně i chovatele, to je pak nevyspalost a nemoce bez ,n,
starostma jsem měla namysli nemoce a to fakt nikomu nepřeju...
jen ať ty starosti dělají,nic lepšího pro chovatelský růst není
Tak to držím palce ať dělají jen samou radost a žádnou starost tak jako ti mí
1 26.09.2014 15:38 mattea – Axíci jsou doma!!!
Trvalo mi to vážně dlouho (víc než rok) ale axíci jsou doma! Jsou žraví, krásní a zatím to vypadá, že se jim daří
Nádrž není dokončená dle mých představ, ale co do rostlinek ji dokončím během několika málo dní. Svítidlo bude do 14 dnů, rostlinky to budou muset přežít
Mám obrovskou radost... jeden z dětských snů - akvárko - můžu vyškrtnout ze seznamu
(Prezentace zveřejněna, malé množství fotek omluvte)
Starší reakce
No myslím okolí Ústí nad Labem ... Ráda bych věděla jsou-li tam někde k sehnání
Starší reakce
Díky za info, doufám, že to vydržím
Aladar má nějaké problémy s počítačem, tak ti touto cestou vzkazuje
- 6.září bude v Praze na Výstavišti velká akva-tera burza, kde bude výběr více barev axolotlů. Více info
www.zivaexotika.cz
0 23.08.2014 17:20 JajaJ – Sháním axolotla černého - v Praze
Ahoj, Axolotl mi učaroval, že mám pro něj doma nachystané akvárium s rostlinkami a vodou, kterou zatím jen filtruji. Zato Axolotla v černé formě, nebo i jiné jsem nikde po Praze nesehnala, ani ZOO Braník apod. Nemáte někdo odkaz na chovatel nebo prodejnu, kde je mají? Děkuji za jakoukoli radu!! Jana
Už jsem chtěla psát kde jsem je viděla, ale teď koukám, že asi myslíš Ústí nad Orlicí a ne nad Labem
Mně je nechtěly drápatky, a ty jsou trochu žravější než axíci, ale budu to muset vyzkoušet.
0 22.08.2014 20:49 Alenaias – Axolotl mexický
Nevíte někdo o Axolotlovi ke koupi v Usteckém kraji???
já mám dobré zkušenosti s červíky... řekla bych že je mají axíky snad radši než žížaly... teda aspoň mi je neplivou...
Starší reakce
S moučňáky je to těžké, u nezkušených strávníků se musí "načnout".
Že byl už vykuchanej, to vůbec není poznat!
Tak to krmení trochu rozeberem, ne? Já se přiznám, že jak teď bylo delší sucho, tak axíci žrali převážně ryby (celé rybky), vyjímečně žížalu nebo mouchu. A Aladárek teď začal plivat žížaly. Už mu nechutnaj jako dřív, miluje ty malé střevličky. Jsem ráda, když po vyhladovění kousek žížaly pozře
Mám ještě zkusit třeba ty moučňáky? Žáby mi je vždycky plivaly, tak se mi to nechtělo ani zkoušet.
0 05.08.2014 12:46 aladar [902] - Obojživelníci Ovšem zapoměl jsem dodat, že milý lín byl poněkud mrtvý a vykuchaný , práce spočívala v ostražitém čekání, občas malého přidloubnutí
a výrobě asi třiceti fotek, z nichž vzešlý výsledek neodpovídá námaze ani představám.Aby měl příspěvek alespoň minimální hodnotu,přihodím něco o rybím mase.Je li obaleno (šupinami), ideální forma krmení.Je li obaleno něčím jiným, může se jednat o méně vhodné rybí prsty (asi bahníků, nebo těch, co chtěly vzít nohy na ramena).Zkušenost s říčními rybami je dlouhodobě lepší než s mořskými, ale kam s lososem? Jedinci chovaní v mořských farmách jsou velmi tuční, ale nenápadně.Nevadí to nárazově ani tak axolotlům, jako chovateli při následném čištění.Kam se hrabe kapr.Naopak dravci jsou vítáni chuťově i nebordelově.Značný úspěch (divoký lov spojený s rizikem rozbití nádrže) měli okouni od Evy R.Přesto si myslím,že ryby by měly tvořit max. třetinu veškeré potravy, možná i méně, ale to už je téma oboru Krmivářství.
Neumím montáže,je to regulerní lín a půlhodina práce
To je fotomontáž nebo jsi jim tam dal fakt takovýho obra (lín?)
Starší reakce
Dík. Musela jsem dát pryč všechny rybky, pouštěla se jí do toho další. O té doby se to hojí a teď to vypadá mnohem líp, mizí to. Nevěřila bych, co dokážou takové 3-4cm rybky. Na Aladárka si teda netroufly
Obě varianty vzniku jsou ve hře.Myslím, že máš dostatek přirozené intuice,která velí odstranit domnělého záškodníka a dál nezasahovat a sledovat vývoj.Všechna upozornění na záněty aspol. jsou zbytečná,psal bych jen to, co už jsi udělala nebo jsi na to v pozoru připravená
0 24.07.2014 21:30 Eva_R [365] - Obojživelníci Mám asi problém - včera jsem si všimla, že jedna z krmných rybek klove do ocasu Růženky, ta se snažila jí setřást, ale nedala se, pořád jí pronásledovala. Útočila na jedno místo, jak jsem zjistila, má tam Růženka takový jako vykouslý flíček, červenobílý. Rybka už je pryč, teď nevím, jestli jí to udělala, nebo ožírala už nemocnou tkáň. Co s tím? Vyhojí se taková ranka sama nebo to něčím desinfikovat?
Přidat reakci
1 ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73765x