Axolotl mexický
Neplaš
Na bílém písku je bobek dobře vidět, jestli tam má už štěrk, lehce se přehlédne. Ale už začni krmit i něčím jiným, patentky nestačí a můžou začít problémy.
Můj axoltol už dva dny neudělal svou potřebu. Vždy to vypustil tu noc co dostal nažrat (patentky). Pořád myslim na to, jak jste mi tu psali, že mu písek může ucpat trávení, takže plašim. Ale měl ho jen čtyři dny. Mam začít panikařit nebo je to ještě ok?
Starší reakce
0 14.07.2015 21:16 vlada aladar ted jsem psal pojednání o genetických problémech ale počítač či adminové to opět nevzali.Klidně mi tam dejte cedulku už se tomu věnuji hodinu.
0 14.07.2015 20:52 vlada aladar stále se nemohu dostat na mail a heslo a jsem velmi naštvany,hlavně když mi někdo z kontrolorů napíše že anonymních příspěvků je dost.20 lidí pode mnou mi stačí,nepotřebuji číst další řeči,když se snažim v absolutní únavě pomáhat.Štěrk ne jemný,jinak se jim to bude usazovat ve střevech. Tom - jestli máte špatný odchov tak ho nezachráníte ani s tím co mám za třicet let v palici.Puffie je malý,takže zatím holka.A na to vařené maso se doprdele vykašlete.Nejsou tam žádné bílkoviny,které denaturují v 98 stupních,tak na co byste jim to cpali.Co to zase někdo vymyslel za kravinu.Dávejte jim syrové maso ryby žížaly hmyz to je všechno
Snad přijde aladar. Ještě by to chtělo trochu se rozepsat o předchozí péči, něco muselo být špatně.
Až vyroste, průhledný nebude
Dekuju. Jeste se zeptam. To bricho se nejak zmeni? Asi je to normalni, ale me takhle "pruhledne" prijde hrozne nezdrave.
Zni to dost hloupe, vim.
Přiměřeně
Namíchala bych to, drobnější oblázky a větší až do velikosti kolem 1cm. Je ještě malý, tak aby měl možnost najít si i drobnější kamínky. Nejlepší nějaký takový přírodní kačírek.
Ou ou ou, četla jsem na internetu, že jemný písek je pro ně nejvhodnější. Takže hned jak půjdu okolo akvaristiky koupím jiný. Mám nechat písek jen hrubší? Nebo jej nahradit rovnou oblázky?
Mimino
A ten písek je moc jemný, ten mu v trávení moc nepomůže, ještě ho může ucpat.
0 14.07.2015 11:23 Tom Ahoj, odešel nám axolotl
Druhý je na tom špatně, vypadá jako mrtvolka. Chladíme, nekrmíme. Jak mu můžu pomoct? Jsem zoufalá
Prosím poraďte co s ním.
0 14.07.2015 10:59 puffie Tak co myslíte, holka nebo kluk?
Proboha, nekrmím ho tím, ale aby jste si nemysleli, že lžu. Tady je věta "Odporúča sa dávať aj varené jemné hovadzie mäso."
a tady celý odkaz -
axolotl.naetoo.com/… , uplně dole. Proto se ptám, neptám se že bych to dělala. Já osobně krmím hmyzem.
0 13.07.2015 21:48 vlada aladar chtěl jsem napsat za bordel ale mam nový počítač
0 13.07.2015 21:42 vlada aladar Co je to tady bordel.Puffie se podívá na mé stránky,pohlaví není o věku.Vařené maso jsem v mexickém jezeře ješte neviděl.Chladná voda znamená cca 12 až 15 ale detekce na dálku u geneticky rozlámaných axů je k ničemu
0 13.07.2015 13:07 Puffie Dobrý den, v jakém stáří se pozná pohlaví axolotla? Mám doma velkého asi 11cm, pozná se to už nebo je ještě brzy? Mám zaslat fotku?
Právě, že jsem četla na internetu, že maso někdo nejdřív uvaří, proto se ptám zde. Přišlo mi to dost divné.
Axolotly jsem nikdy nechoval, ale i tak jsem si stoprocentně jistý, že pokud se jim podává maso, tak určitě syrové ...
0 12.07.2015 16:58 Izma Zdravím, krmíte axolotly sirovým masem nebo jej vaříte? Čím krmíte nejčastěji? Uvítám odkazy, díky.
Ahoj, posílám fotky obou axíků. První je ten, co nežere moc a druhý ten ok. Akorát teď během dvou dnů se na něm objevil tento zelenohnědý povlak. Poradil bys mi prosím, co to je? Pardon za kvalitu fotek. Ještě k tvojí odpovědi. Co znamená chladnější voda a jak dlouho nekrmit? Moc děkuji za rady.
0 11.07.2015 18:33 vlada aladar –
Re: Ivan metamorfóza je možná,ale lechce riskantní.Jde o to probudit funkce štítné žlázy hormonem thyroxin,který je na předpis.Další verze je obědnat si u řezníka hovězí štítnou žlázu a krmit jen jí.Pak do třech týdnů počítat s výlezem mloků na sucho a připravit jim kromě samozřejmého výstupu z vody hlínu a kůru,kam hned zalezou.Tito jedinci se dožívají dvojnásobek toho, co vodní,ale budou stále schovaní,pokud nebudou mít alespoň 90% vlhkosti.
na krmení se vykašli, podporuješ to, co ho likviduje zevnitř.Počítej s tím,že současné modifikace jsou nestabilní a milý ax může uhynout.Vněší výjimečná regenerace je odplatou za jejich genetickou citlivost.Chladnější voda bez krmení dá nám i jemu čas na vyřešení problému.
Ahoj, opět se vracím pro radu. Axík,který má bulku na zadní noze, která se už téměř ztratila, strašně málo dlabe a chřadne. Krmím žížaly nachytané na zahradě, krevety nebo mražené ryby. Krmím tak i druhého samečka a ten krásně prosperuje. Když krmím toho malého, tak zhltne 4 malinké kousky (cca půl malé krevety) a další sousta vyplivává. Stejně tak i žížaly. Je tak třetinový oproti druhému a to by měli být stejně staří. Krmím obden max ob dva. Vše začalo s tou bulkou. Dokázali byste mi prosím poradit? Už se pomalu ztrácí před očima.
Starší reakce
Tak jak jste dopadli s axíkem?
Nemám s tím zkušenosti, aladar jo, ale už tady dlouho nebyl, tak si ho dovolím citovat (z tohoto fóra):
Většina protiplísňových přípavků se prodává v akvaristikách,problém je v tom,že u axů to moc neúčinkuje.Účinné přípravky mají všichni veterináři.Mě se na vlny plísní u velkých odchovů velmi osvědčil hypermangan,je velmi účinný,stokrát víc než drahé přípravky,ale kdo s ním neumí zacházet,zlikviduje si chov.
a
Plíseň u axolotlů se dá řešit pomocí manganistanu draselného,který je v opatrně namíchané růžové barvě velmi efektivní narozdíl od prodávaných protiplísňových "preparátů", navíc je levný.V lékárně si řeknete o pár gramů hypermanganu a máte ho na deset let i na řešení plísňových vln u větších odchovů.
0 28.06.2015 20:54 jitka – axolotl - plíseň ?
je možné axolotla nechat chvíli v nádržce s roztokem velmi slabého hypermanganu?. Bojujeme celkem marně zřejmě s plísní a po otírání tamponkem sebejemněji se mu po tělíčku objevují občas červené krůpějky (jao poranění).
Starší reakce
0 16.06.2015 16:31 Afroowce – Příprava vody
Ahojte, chtěli bychom si s přítelkyní pořídit Axíky a chtěl bych se zeptat, jak pro něj připravit vhodnou vodu? Nikde jsem se to nedočetl... nebo stačí napustit obyčejnou z kohoutku? Není pro něj špatná? Děkuji za tipy =)
0 16.06.2015 13:44 Ivan – Metamorfóza
Ahojte všichni =) Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s metamorfózou Axíků? Jak jí vyvolat? S přítelkyní chceme nějaké pořídit, uskutečnit to a přemýšlíme, jak tedy přizpůsobit akvárium (voda/souš). Moc děkuji za případné odpovědi =)
Starší reakce
To máš těžké odpovědět, když jsme tu bulku ani neviděli(ne že by mně to nutně pomohlo, ale třeba někdo jiný to identifikuje do správné kategorie). Může být neškodná. Pokud se bude zvětšovat, bude asi nejlepší zajít k veterináři.
Tak či onak, vždy se můžu mýlit.
0 16.05.2015 08:20 Luboš – Axolotl - bulka
Ahoj,na našem axíkovi se objevila bulka. Na jeho žebrech, není příliš velká. Máme to řešit, či zmizí sama?
Nevím, jestli je to důvod k radosti. Lepší by bylo nekrmit, hlady za pár dnů neumře. Po půl roce krmení masem by vyčistit potřeboval.
Hurááá
Ferda si vzal už půlku pěknýho červíka. Tak snad bude OK
1 13.05.2015 08:55 tralalinka – Ahoj
Prckové rostou a frčí do světa ... mám radost a díky Eva_R za rady
Děkuji. Mražený červící - cca 1cm velcí jsou pro ryby a želvy. pokusím se ještě snížit teplotu a asi snížím množství vody, aby se lépe chladila. Může se opravdu přidávat odtočená ledová voda z kohoutku (to mi poradili v prodejně).
Ahoj, špatně je to krmení. Hovězí maso je hrůza a mražené červíky (patentky?) jsou tak pro malinké prcky.
Vodu bych chladila nějaký čas ještě víc, nekrmit. Jak už tady radil aladar - jednoduše řečeno, trávicí trakt je pravděpodobně napadený nežádoucími bakteriemi, které nesnáší studenou vodu, axolotl snáší studenou vodu dobře. Po čase pomalu začít krmit normálně - žížaly, ryby, červy, hmyz.
Vzduchování je u axolotlů zbytečné.
0 11.05.2015 17:01 jdub – něco dělám špatně
Starší reakce
Taky mi to připadá nejvíc na to kousnutí druhou larvou. Ale jinak vypadá zdravě, žere jak blázen, tak to snad bude dobrý.
Starší reakce
Starší reakce
Hrozně to vypadá po příchodu z práce u osmiset mrňousů.Vysvětlení je prosté.Kdyby měli axolotli jiný povrch kůže,jen o něco pevnější a odolnější, neřešili bychom to.Díky jejich specifické a velmi lokální adaptaci mají sice mimořádné regenerační schopnosti, ale potřebují čistou studenou vodu.Dnešní gen. modifikace si s tímto problémem dokáží částečně poradit, ovšem zase na úkor jiných evolučních nečestností.
No ty bláho to vypadá hrozně, jak se něco takového může stát?
Aladar, nějaké vysvětlení?
Jen dodatek, kdyby se "červené fleky" zvětšovaly i po zlikvidování plísně, bude v tom masivní nekróza. Zajít k veterináři ideálně.
Je velmi důležité nekrmit, pokud se to samo nevrátí, ještě -čistá voda, umyjte si ruce bez mýdla,dvěma prsty mu to opatrně vraťte zpět.Na tento zákrok doporučuji dva lidi.Jestli se objeví zduření, zánět... bude se jednat o problém.
0 20.04.2015 20:29 Zuzana – Vyhrezly konecnik?
Dobrý den, dnes koukám na našeho Axelotla a z hrozila jsem se, co to prosím je a jak mu pomoci? Dekuji
Zdravím, nám se daří dobře
Při údržbě akvárka jsem objevila dvě zapomenuté larvičky, a nějak se to stalo, že zase piplám
Aladare, vypadá to jako tmavák, co? Velikost cca 1,5cm.
Přidat reakci
1 ...... 74
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 73765x