Přihlásit se RYBICKY.NET »

Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: ViktorX
Ten si najít nemohl,omlouvám se,já dak odkaz na pásek co jsem koupil a tím pádem už aukce neexistovala-promiň stydim ,ale daji se najít ještě dneska podobné. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: Johan
Fotka k příspěvku Je to opravdu teplá bílá? Já svítím do nádrže nesrovnatelně míň a taky mi to roste :-).

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: amrtin
ca 8 cm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Johan
Tak tohle je paráda,ani to nevypadá jako bodově osvětlený - jak vysoko nad hladino jsou ty ledky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan
Fotka k příspěvku Teď se tu sice pořád omílají led pásky, ale takhle to roste pod 3x6W LED v 70l akvárku.
cz.farnell.com/…

Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: DrChila
Dekuju musim precist nejakej navod na nejake reflektory nech tto neunika svetlo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: duko1995
já tam jednou zkoušel dávat místo normální žárovky co mám tak LED žárovku... která opravdu svítí bodově a výsledek stál za prd..ale když to máš takhle po celý ploše tak to budeš mít snad dobrý tak držim palce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 – :-)
Jojo to si nechavam na zajtra aspon sa mam naco tesit pak tam pridam potom jeste tak pul metrika tej modrej :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - threatRe: DrChila
V jednoduchosti je síla. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: duko1995
Kvalitně odvedená práce:)
ještě by to bylo dobrý vyfotit jak ti to tam svítí v akvarium:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: threat
Fotka k příspěvku A nakonec je to na svete dekuji za rady ;) :) !

Reagovat na tento příspěvek 0  - dancz – SMD LED z DX.com
Mam z dx.com opravdu vyborne LED svetlo. Dal jsem na nej link u prezentace, tak tady uz nebudu spamovat.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - jamajcanRe: DeNNI85
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeNNI85 – dotaz na nákup
zdravím, víte o nějakém ověřeném eshopu z číny, kde se dají objednat led lampy? Myslím, už hotové osvětlení, ne pásky nebo samostatné diody, ale viděl jsem třeba nad mořským akváriem takový panel i s chlazením už hotový.
Vyzkoušejte
Ano nakonec to bude v 100 cm no mpzno 99cm :-D diky moc urcite tu modru pridam na vyfarbeni rybek a celkoveho dojmu :-) dekuju moc za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - threatRe: duko1995
To nebude špatné,ale časem určitě přidáš:-),já bych dal ještě 1x studená bílá a 1x modrá,ale záleží na vkusu,chce to vidět v reále,ať se daří a hezky to svítí.
edit.:tak nakonec vidím,že je to metrových délkách?Nevšiml jsem si,tak to bude asi dobré,ale tu modrou bych dal:-)
Stryc mi volal ze mi tam namontoval 4m 2xbila tepla a 2x studena bila necham to tam taky mnesic :-) kdyz bude malo pridelam pridelal bych i ted ale stryc to byl dneska kupovat tak nechcu ho zase otravovat zdroj mqm do 30wattu hentam bude jeste rezerva 10-11wattu....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - threatRe: ViktorX
Prosím O.T.není důležité,jen poznámka.
Pokud tady bude více takhle uvažujících a vše rozepisujících,tak vlákna porostou,jako "hříbky po dešti" ;-)
"LED pásek-problém" a "LED osvětlení do akvária",jsou podle mě dvě rozdílná témata a to,že jsem dal do závorky"svým způsobem problém má",byla nadsázka a jen rýpnutí do Vás,za což se omlouvám,ale jak vidím tak se to chytlo.Možná pro Vás je LED osvětlení pomocí LED pásku problém.
Myslím,že jeho dotaz do tohodle vlákna,byl více na místě,než naše společné rozepisování a Vaše posílání ho jinam,když se mu ještě pásek nerozpadá.
Po roce svícení,možná bude hledat tam,což mu nepřeji.
A vraťme se raději k tématu LED osvětlení (kolik LED.jaké LED atd..)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ViktorX Re: threat
No právě, svým způsobem "problém" má :-), možná by to chtělo změnit název vlákna na "LED pásek", když už je na světě, aby pak nevznikaly další, jako "LED pásek - jak na to ", "LED pásek - jaký zdroj" nebo "LED pásek - jak to svítí" :-D.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - threat
A o to mě šlo,když někdo založí téma "problém LED pásků"-tak bych tam chtěl hledat "problém",tohle vlákno jede 5let a týká se LED osvětlení a o LED páscích to je asi dva roky,tak bych tazatele nechal tady,když vlákno problém LED pásku je staré asi měsíc.
Samozřejmě dostane radu i tam,ale on nemá s páskem problém(svým způsobem:-)),on chce založit LED osvětlení.
duko1995-zkusil bych tam dát 5xpásek 90cm.(možná i 6x),aby měl zdroj stále nějakou rezervu a nejel na max.,nakombinuj to s modrou a určitě budeš spokojen-ubrat můžeš vždy (ale i přidat,když dáš pro začátek 4xpásek).To vše v případě,že chceš zůstat u LED 3528 a nechceš dávat 5050,5060.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ViktorX Re: SlavekB
Aha, a vlákno o reflektorech vzniklo proč? Vždyť LED čipy jsou i tam. Myslím, že když už tu samostatná vlákna jsou, bylo by inteligentní je využívat, ale nikoho k tomu nenutím.
Edit Led čipů a LED světel vůbec je i bez reflektorů a pásků stále dost...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - SlavekB Re: ViktorX
a čeho se teda týká toto vlákno, když ne pásků a ani reflektorů?
pokud jsem dobře četl, tak Pasek - problém vznikl spíše k diskuzi o problému kvality pásků ve vlhkém prostředí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ViktorX Re: duko1995
To bych si netroufal hodnotit ;-), ale když už někdo "páskařské" vlákno založil, bylo by lepší o páscích komunikovat tam - kdybys tam položil prvotní dotaz, určitě by ti kluci odpověděli tam. Takže kdyby někdo hledal "páskařské" odpovědi, našel by je u "pásků". Stejně tak mají svoje vlákno "reflektory"
DOBRE DIKY MOC :-) dam tam 3-4 pse po 90cm 1/m 4,8 watt
Neboj,nejsi "debil",to co chceš vědět se dozvíš po pročtení tohoto vlákna,tady jsi správně,to druhé vlákno začalo z úplně jiného problému-trošku se sice "zvrhlo",nicméně odpovědi na své dotazy hledej tady:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: ViktorX
Ted sem trochu debil co mam vicist v tem foru
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ViktorX Re: duko1995
To je jednoduché, světelný tok příslušné délky pásku v lumenech/čistý obsah akvária :-). Jinak páskaři mají vlákno "LED pásek - problém" tady rybicky.net/forum/18505
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: kofejn
:-D jak to prosim te vypocitam na litr ? bidi mnet predhradnik-adapter do 30 watt budu tam mnet tak 21-22watt led mne to dneska ma koupit stryc tak pak napisu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: matlala
Preane to mmam na mysli :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: DrChila
a ještě ty jakože UV modré LED co zvýrazňují bílou barvu, řada lidí si to plete. Právě na tyhle bych vsadil že je duko myslí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: slavko
o tom bych se hádal je UV-A UV-B UV-C každý dělá něco jiného:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko Re: duko1995
duko1995 napsal: Slysel sem ze uv je dobre na rostlinky a vubec sak nijak to nicemu nevadi ne ?
No ja neviem... UV nikomu nevadí? Tak prečo sa potom robí také haló okolo ozónovej diery a rakoviny kože (netýka sa len ľudí)? no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: duko1995
Zjisti si svítivost pásku a spočítej se svítivost na litr. Mně vychází osvit těch 15lm/l a je to OK.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ
Tak teď jsem nainstaloval "noční osvětlení". Do akva jsem dal asi metr a půl led pásku s 60LED/metr/3528. Na 80l vody je to málo, ale v noci to vypadá luxusně. Je vidět život, ale není to jasný den. Budu to mít jako přechod večer.
Vyzkoušejte
Uz sem chytrejsi takze idu tam davqt 3-4 m 1m/4,8 watt 2 metre teple bile a 1 alebo 2 studene to uv svetlo fakt neni dobre cetl sem ze rybky stoho muzou oslepnout...bude mi tech kolem 20 W stacit ? ';-)
Slysel sem ze uv je dobre na rostlinky a vubec sak nijak to nicemu nevadi ne ? a sou rybky krasne vybarvene :-) a jaky adapter nato aa co mi to poslal ten nevim to neni pasek ale led zarovka ja chcem led nalepovaci pasek :-)
Proč UV? Podle ViktorX by osvětlení LED mělo být alespoň 15lm/l čistého objemu, tak se od toho zkus odpíchnout. Mě se líbí teplé odstíny, tak jsem použil jen teplou bílou a navíc vodě s šiškama to sluší.
Aha to je celekm dost ja mam adapter do 30w a jak sem rikal chcel bych tam 2bila studena,2tepla,a 1 UV
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pajca Re: pajca
Svítím třemi metry teplé bílé, páskem 14.4W/m (čipy 5050) a je to dostatečné i v akváriu 110x45x50(výška). Roste mi tam liliovníček brazilský i alternathera splendida.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995
tak treba pošlite mi nejakou stránku kde to je ? ktere potrebuju :-)
aha uff to asi nebudu vedet :(
kolega souky spíše myslel tip LED čipů,3528,5050,5060?Pokud by jsi věděl konkrétní parametry-jakou mají svítivost atd.,ale to asi vědět nebudeš,tak by stačilo jako základ informace o těch čipech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 Re: souky
tuším 300 led na 5metrú :-) je to blbost?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - souky Re: duko1995
za prvé uv je v akvariu na nic(by mě zajímalo jakej ***** s tím začal), a za druhé, pásky mají různý výkon a různou účinnost, takže informace o délce je pro nás nedostatečná
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 – LED do 160L
ahojte chcem sa opítat čí je led osvetlení dobre? či rostou rostliny ? ted mi odešli 2 zárivky 2x39w a totálne mne to naštvalo tak kamoš mi poradil led a chcel bych tam dát tohle: 2x teplá býla 90cm,2xstudená bíla 90cm,1x UV to fialové nevím jak se to presne vola :-) taky 90cm 5 pásku..stačí to ? :-) dekuju
 Reagovat na tento příspěvek 0  - laKatosRe: skyner
To jsou brutální ceny za takové osvětlení. Podívej se o pár řádku níž na me příspěvky. Poukazoval jsem na jednoho typka co staví osvětlení přímo na míru. Na podobnou cenu se dostaneš i u něj s větší watazi a řízením různých kanalu. Simulace denního svitu nebude pak problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skyner
caute ktore stychto by ste mi doporucili na 100L akvarko aby to bolo dostacujuce pre rasliny konkretne na toto akva rybicky.net/nadrze/17393 to osvetleni co tam bolo islo na reklamacku lebo bolo vadne bolo tam t5 4x39w

www.ebay.co.uk/…

www.ebay.co.uk/…

www.ebay.co.uk/…

www.ebay.co.uk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom
nemáte někdo zkušenost s mícháním teplé a studené bílé barvy? Když zapnu obě rampy. tak ryby jsou takové vybledlé. Když nechám zaplou jen jednu rampu, kde jsou ty studený diody, tak se krásně vybarví. Mám diody z Číny, 20ks á 3W
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamircek Re: mostik
Já mám pásek 14.4w a zdroj na 60w a pohoda palec lepší je trochu víc než mín ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 160 161

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256479x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4030?od=4126