Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
To je zase debata! Už sem to tu někde psal. Kupuju na DX 10W moduly, cena 3-5 dolarů, pokud je celková cena do 20 dolarů přijde ti to do schránky v obálce asi do 10dnů..Jako chladič používám chladiče z procesorů ze starých počítačů a zdroj také z počítačů. Když spočítám koruny co do toho vrazím asi 140CZK. Vývoj těchto Cree modulů jde strašně rychle dopředu, skoro každý týden se objevuje nová verze. Momentálně experimentuju s modře svíticíma modulama. Takže všem doporučuju, kupte a experimentujte. Rybám to neškodí, kytky rostou a spotřeba nízká.
Tak to je jiná!V tom przypadku,není co řešit
Díky !
0 24.02.2014 15:03 amrtin –
Re: GP a tady jak to svítí.
ještě jedno foto
Ta základna je opravdu tenká.Já chladim tři 10W ledky(byl to jen pokus,prostě sem si hrál
)tímto-viz foto.Má to 35x15x3cm(tloušťka základny je 10mm!) a je to v pohodě.
skoda, ze ta zakladna chladice neni silnejsi, 1.5 mm neni zadnej hit, byla by ucinna vetsi plocha. (videl jsem dobre minimalni odber 60 m? edit - kecam to bylo na slevu)
0 24.02.2014 14:29 jamajcan Asi je to fakt málo.
Když budou na třech metrech,toho chladiče,tři kusy?/30W/
Obávám se že tento by 10w neuchladil.Já chladim všechny 10W led buď chladičem k nim přímo určeným+ventilátor,nebo chladičem od pc procesoru z "boxu":
diit.cz/… 0 24.02.2014 14:14 jamajcan –
Re: GP Tak to mě ani nenapadlo,že bych je montoval volně.Počítal jsem s chladičem.Něco,jako tento.
eshop.dencop.cz/… volne bych je nemontoval, ale to byla poznamka k tem 30W. tahle 10w je uzsi, ale musi se zas prenest mene tepla. ucinnost stejna, tak osobne bych vykon rozprostrel, ale rozhodne nejsem zadna autorita pres chlazeni. kdyz plochy srovnam s 10w xml....
0 24.02.2014 13:48 jamajcan –
Re: GP Jestli jsem to správně pobral,tak už ty 10W mají problém s chlazením?
maj za 90kc 10w a problem s chlazenim... kdovi jaky to ma tepelny odpory a s vyskou bez reflektoru porostou ztraty svicenim mimo...
edit:
dx.com/…
Uvažoval jsem o použití nad velkým/dlouhým/cca.250-300x50x50cm akváriem,v několika kusech/cca.6-7ks/.Plánuju to jako stunenovodní akva/Severní Amerika/,do haly.Myslím,že by se tam dalo s tou výškou,i rozmístěním,pracovat.
vypadá to zajímavě, ale podle mě je soustředěn velký výkon na malou plochu, takže bys to musel mít dost vysoko nad akvem. Krmit to samozřejmě můžeš menším proudem a použít více kusů na osvětlení větší plochy, ale zase to postrádá smysl a stačí koupit slabší.
0 24.02.2014 08:14 jamajcan dx.com/… Nemáte někdo nějakou zkušenost?Docela se mi to zamlouvá.
Mám takéto led ale kratšie na miničku a dovolím si tvrdiť ,jedna je len bodaj bolo.Plánujem kúpiť dalšiu.Nesvieti to Boh vie ako.
Také 80 cm a rampa 21,6W (teď tam mám ještě jednu navíc, ale taky to stačilo a svítilo to pěkně i s jednou).
Jde asi přesně o tohle:
www.vyprodeje24.cz/… že jo?
No,výhody,ona nakonec i ta cena je výhodná,protože když to vydrží svítit deset let,tak si spočítej,kolik by stály za tu dobu zářivky.
A na druhou stranu,neni problém třeba při přechodu na high-tech akva jednoduše přidat ještě jednu.
A rostliny pod tim rostou stejně jako pod trubicema,ne-li líp.
A nezapomeň,že když jí koupíš přes internet,můžeš bez udání důvodu do 14 dnů vrátit.
0 23.02.2014 23:03 Pavel – Osvětlení akva led rampou
Chci si vyměnit obyčejnou osvětlovací rampu Atman se 2 zářivkami 25 W a chci jí nahradit rampou s led diodama. Jaká je zářívost těch led diod, mám akva 80 cm, utáhne mi to jedna osvětlovací rampa s led diodama? Je zde nějaká výhoda krom úspory elektřiny? Předem děkuji za fundované odpovědi, protože s led diodami nemám zkušenost.
Starší reakce
Jejda...
Tak to u mě nejde,2 trubice-jeden kabel,světlo nerozebyratelné
protože to není to, co tazatel chce. Tohle jsou obyčejné časové hodiny. Navíc s multikonektorem určeným jen k světlům stejného výrobce.
Já zařízení co simuluje východ-západ připravuji do prodeje a montuji jako volitelný modul ke svým světlům.
amrtin napsal: www.ebay.com/…
Tohle vychod a zapad nesimuluje. Jen to ma prepinani mezi dennim a modrym svetlem. Ma to kolegine vedle v laborce
Myslíš to z toho ebay?To ne,já bych za to takový prachy nedal.Já stmívám skokově,přes tři spínací hodiny
no s tema zarovkama je to tedy konecna, skoda. vypadaly dobre, jen jsem netusila, ze jsou slabe. na ty reflektory se pujdu podivat a snad neco sezenu!
To je 4w led žárovka, už tady dost dlouho čtu ty vaše prispevky a muzu vám říct, že nic s lepším poměrem cena/výkon než ty 4 10w reflektory asi nenajdete, navíc je stačí jen zavesit někam na tyč a pridělat na ty kabely zástrčky, jdou koupit v každém hobbymarketu, možná by stačilo dat 3, ale min asi ne
To je zase jenom žárovka,něco jako sis původně chtěla vybrat.
No tak to sám nevím
prostě bych chtěl led pásek ,kterým budu simulovat rozednívání a obráceně.
jo vím, důležité je, jaký potřebuješ výstup. Jestli do regulovatelného proudového zdroje či výkonově zatížitelný pro napěťové napájení LED.
0 19.02.2014 20:53 meleri [12] - Amerika to je bomba! vypada to skvele! ale ta cena!
no zajdu se zitra poptat na tu diodu a na ten reflektor, snad nejak pochodim..
a co treba mit jen dve 40w?
0 19.02.2014 20:46 Surdo [35] ta pani tam ma niečo asi takéto
www.led-a.cz/…#
tie led reflektory čo ti tu doporučuje amrtin lepšie rozložia svetlo po celom akva
Ano,v podstatě ano
takze jestli to chapu, tak to co doporucujes je to same, ale slabsi a vetsi pocet? (promin, jestli mi zas neco nedochazi)
V těch lampách má 50W led diody!A já doporučuju 3 nebo 4 10W led!
jo ale co to jako je v te lampe? prece ne ty zarovky? nebo jo? prave ze ty zarovky bych sehnala, ale amrtin pise, ze je to slabe!
ok..prosim mohl by ses jen podivat na ten odkaz, je to prezentace jedne pani tady, mohl bys mi jen rict, jestli to co ona ma je ten Led reflektor jak jsi mi psal nebo je to neco jineho? kdybych sehnala to co ona tak mam asi vyhrano...
Tohle vypadá ale jako domácí výroba...ale svítí to teda pěkně,až na rohy akva-tam je prostě tma a určitě to budou výkonnější led než 10w.
Halogen je opravdu žrout elktřiny...
Náklady do těch led se časem vrátí(alespoň částečně),kdežto halogen-to aby člověk svítil jen pár minut denně
rybicky.net/fotogalerie.php…
davam tady odkaz, snad se pani nebude zlobit, moc se mi libi jak vyresili to svetlo, vypada to ze je to levne, a snad i snadne, a tato pani ma teda akvarium jeste delsi nez ja a ma tyto lampy jenom dve. ona mi ale psala ze to koupili v cine pres ebay a zajimalo by me, zda se to da sehnat i v EU? treba o tom budete vedet vic? psala mi ze v pohode ji to prosviti cele akva coz je i celkem videt myslim..
Přidat reakci
1 ...... [56] ...... 160 161
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256432x