Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
Já teď počítám v Excelu automatickej návrh na počet a typ čipů Cree podle požadovanýho světelnýho toku, jen se vyberou litry, bin a proud čipem. Kolik odhadem počítáte čistý obsah akvárka, hrubý - 20%?

tak dneska sem pridal 5 pás modrý a svíti to skvele

Mě totiž napadlo že když se dobře spočítá lom světla na rozhraních tak se dá dát modul do určité vzdálenosti od bočního skla akvária. a díky tomu na sklo vůbec nedopadá světlo nebo minimálně. a přesto dno je perfektně osvícené. napadlo mě to pač se zařivkama v nynějším provedení neustále škrábu řasu ze skel a za předpokladu že na skla nepůjde světlo ( ze vnitřku AQ ) tak by se tam tvořit neměla.
Áno, riešil, hoci len čisto teoreticky - čiže k praktickej realizácii nedošlo.
Nahodil som do 2D CADu, kde som si urobil prierezy v jednotlivých výškach - teda pri hladine a pri dne. Potom som si urobil program v Pythone, ktorý mi generoval obrázok dynamicky, tak aby sa mi kužele prekrývali už tesne pod hladinou
Ale dá sa to i s kalkulačkou v ruke, prípadne s pomocou tabuľkového kalkulátora…
Aloha přátelé,
chtěl bych se zeptat jestli někdo už řešil jak ideálně rozmístit LED moduly z hlediska osvětlení AQ. Pač teď sem jen tak na zkoušku přiložil jeden modul nad AQ a vypadá to stylově, podotýkám má to 30° optiku takže malý rozptyl světla. nemáte někdo nějaké návrhy nebo nápady na co se zaměřit při osvětlování???
Díky
Koupil jsem 2m pásku: Teplota bílé: 5500 - 6000 K, Typický světelný tok: 780 lm/m, Typický ztrátový výkon: 9,6 W/m, Velikost LED: 3528 (1210 / PLCC2)
akvárko bude 120L, je to tedy spíš málo ? mohl bych to třeba doplnit zářivkou...
Taky mi to přijde na 5050, ale myslím si, že by to fungovat mohlo. Mám akvárko 110x45x50cm výška 3m pásků 5050 a docela se kytkám daří. Ludwigia repens červená tedy není, Alternathera Splendida jo. Trávník mám z liliovníčku brazilského.
Vypadá to na 64x LED 5050, čili odhaduji max 2000lm na jedno světlo. I při dvou to bude na 300l akvárko málo. Na trávníček zapomeň.
Pro takovouhle nádrž to chce kombinovat se zářivkama, např:
www.aquario.cz/…
v té největší velikosti XL.
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s
Diversa LED Extra 2x13,0 (
www.akva-tera.cz/… )? Mám akvárium 120cm x 50cm x 50cm a zajimalo by mě jestli by mi 2 tyto světelné zdroje stačili na osvětlení a dobrý růst roslin a vzhledem k výšce vodního sloupce jestli by mi rostli i rosliny náročnější na světlo. Nemůžu se nikde dočíst jestli takovýto světelný zdroj ( LED diody ) pokryjí veškeré nároky rostlin na světelné spektrum. Předem děkuji za odpověď.
Je to myšleno jako "životní minimum", samozřejmě s nějakou tolerancí, ale pro květináře s CO2 bych se nebál 25lm a víc, stáhnout se do dá snadněji než přidat.
Edit 15lm na 0,1w dostanete na nových čipech Cree, ale pásky vám dají max 10-12lm/0,1W
A 15lm na L nebo 0,1w na L je myšleno při použití CO2 nebo bez něj ? Díky moc !
to mám taky a už je na ní taková patina a myslím že to vypadá dobře. Snad
jojo mám tam zatím černou z igelitového mechu ale musím zehnat origoš

hento tam moc nedrží sem se stým ..... 2 hodiny a nic :/
75lm na jeden wat tak toho dosáhne kdejaká zarivka a o HQI ani nemluvím.
No původně má stejný světelný výkon 120W halogen proto tam maj těch 120W a pak 36W to je stou ledkou... Jakože tim ušetříš... ale ta cena

je trošku horší o proti halogenu normálně
Zajímavé. Halogenovy reflektor o výkonu 120w a má spotřebu 36w. Jak jen toho dosáhli to fakt nevím. K tomu úctyhodných 2700lm

tapetu preferuju černou. víc všechno vynikne

a nebo 3D
tak 100W LED jdou sehnat na ebay kolem 20-50$ + zdroj taky nějak tak, takže se to hodí
skoro zadarmo

nebo tady maj reflektory ty by šli taky hezky pověsit třeba nad akvarium a taky záře jak něco
www.ledzarovkysvitidla.cz/… a ta cena je naprosto parádní

Tak to jsem slepej, ale třeba tam má Epistar, ty 3528 údajně vytáhli na 100lm/W

.
jak psal,tak tam má 3528 a ty jak jsem se různě díval (určitě záleží na kvalitě)mají max. 300lm./m.-5lm./LED,62.5lm./W.což je dost málo,na to,jak to svítí a hodně pod "tvůj limit"
To má studená,teplá má míň-max. 240lm./m.
to sem mi vyparila voda zajtra ju doliju

duko1995 napsal: 0,1W/litrZajímalo by mně, jaký má pásek světelný tok, podle čipů bych tipoval na 100 - 120lm/W, což by vycházelo 10 - 12 lm/litr, těsně pod "můj limit"

.
Důležité je, že jsi spokojený, ale zajímalo by mně, jak by osvětlení vypadalo, kdyby byla zepředu vidět jen voda (hladina by byla zakryta deklem, taky mi to přijde hezčí

), takhle ten vršek trochu zkresluje dojem a vypadá světlejší.
0
[295] - Rostliny 20.02.13 21:56 Celiny to sem rád že se vám to líby

i mne to natchlo jak krásne to svíti

a tapetu jakou ?

dekuju
světla jak vedne

super
Trafo doma nějaky zplaším. Jak půjdu do 300L aqa tal s ledkama
panečku to je záře

skládám uctivou poklonu

a né že bych chtěl nějak buzerovat ale nějaká tapetka by se tam taky hodila

zeď je nudná
no návod,zašel sem do zdejšího obchúdku vyptal si 2m pásku teplé bíle 2m studené bíle,bral sem LED-ky 4,8 watt na metr takže mám tak 20w potom zežeň nejakej trafák naletuj nalep a hotová práce

já sem mnel trafo doma takže sem zaplatil jenom za ty led pásky ale ten trafak nevíde hodne na ledky zeženeš aj za 200-300 kč když nemáš neco doma

berte prosím ohled na kvalitu mobil.foťáku :/
to je dobrá cena. To bys mohl hodit nějakej stručnější návod, jak to zfouknout

a za fotku se taky přimlouvám

jojo sice ješťe jdu zasadit rostlinky ale udelám moment

Hoď sem prosím foto jak to vypadá na akvárku když to svítí.Díky
reknu ti tak 600 kč

ale má to omnoho vietší životnost a omnoho to méň žere elektriny

Tak dneska sem nasadil na aqua kryt z páska a krása

sem spokojen,a dekuju všeckým za rady !

ViktorX tu někdy zmiňoval aspoň 15lm/litr.
Zdravím, chystám se založit nové akvárko a chci použít led osvětlení. Nikde ale nemůžu najít jaké hodnoty by ledky měli mít aby kytky dobře rostly. Nějaký přepočet watů na litry atd. Poradí někdo ? Díky moc

Jasně, IP x1 je vlastně taky voděodolné.
no asi radostí...
KarlosS napsal: jak zářit?
Má krytí IP65 což je též voděodolné.
Nedavno jsem kupoval vodotesne 5630 14,4W neutralni bila 1500 lm/m, cena 285 kc s dph....sviti perfektne

jo, to je ideál. Ale nemaj IP67, proto ta cena.
o páskách jsem přemýšlel taky, mám možnost sehnat za 199kč metr o výkonu 14w na metr, což je slušné.
Ty pásky by byli originální na 220V ale ta cena je taky originální

A když sou na tak vysoký napětí tak asi budou taky trošku zářit o proti obyč na 12V
A co tam dát několik vodotěsnejch pásků o minimální délce 1m, protože jsou na 220V!!!
www.aquario.cz/…
Když jich tam pár dáš tak by to utáhnout mohlo. A nemusíš shánět dimenzovanej zdroj, stejně máš v krytu zavedeno 220V.
nebo potom pořádný světlo
www.aquario.cz/… Ale to je na nano akvarium, že? Já mám 450l

ale na dx.com jsou pěkne hotové lampy od 60 - 120w, ale kolem 200 dolaru no

Přidat reakci
1 ...... 160 161
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256479x