Přihlásit se RYBICKY.NET »

Copak je to za rybičku?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miky – Tetra?
Fotka k příspěvku nedávno som sa začal starať o akvárium na ktoré môj oco nemal čas a nepamätá si ako sa volala tá žltá rybička na obrázku prepáčte za zlú kvalitu fotky môj mobil nevie dobre fotiť

Reagovat na tento příspěvek 1  - NHKG Re: Miraell
Ano, je to potěr kardinálky. Vypadá jak neonka modrá, platí to i pro kardinálky vietnamské. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miraell – Kardinálka čínská?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, chci se zeptat těch, co odchovali Kardinálku čínskou, zda má potěr modrou barvu? :-)
Mám něčí přírůstky a vzhledem k tomu, že to plave u hladiny, může to být leda těch Kardinálek. Jen ta barva mi zatím nesedí, i když to se může asi změnit, že?
Foto prosím hodně zvětšit. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav
 Reagovat na tento příspěvek 3  - GlobalRadar Re: MarekP
Ahoj, podle mne to je samicka Pseudomugil furcatus.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP – Tetra?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
poznáte někdo, co je to za rybu? Já si myslím, že je to nějaký druh Tetry. Koupil jsem hejno Teter rudých a tahle u nich byla přimíchaná. Díky. X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 5  - Angus68Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám Platy 'var. 'black hawaii' a vypadá stejně ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Aleš
Hawai hi-fin....?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aleš Re: NHKG
Díky moc taky jsem si to myslel ale pořád jsem nevěděl kvůli té dlouhé vrchní ploutvičky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Aleš
Barevná forma platy nebo mečovky. Nejvíc podobná mi přijde: rybicky.net/atlasryb/plata_skvrnita_var_tuxedo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aleš – Poradíte??
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prostě jí nevidím stydim poradíte co je to za rybku. Lepší foto jsem nedostal. Díky

Reagovat na tento příspěvek 0  - blegon Re: jane91
Ouklej obecná
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0Re: jane91
Možná střevlička východní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koikapor Re: jane91
Možno nejaké plotice alebo niečo podobné, ale to len odhadujem, sú ešte malé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jane91
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, poradíte mi, čo sú toto za rybky?
Vylovila som ich dnes v Rudave, bol ich tam veľký húf.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Mejla82
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82 – Kamarad mimo Rybicky net
Fotka k příspěvku se ptal co ma za rybu.... ce to kanec zlaty???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Angus68Re: Zahry
Mám ho pět let a měří přes 40cm ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Zahry
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zahry
Fotka k příspěvku Ahoj, předevčírem jsem byl v jednom obchodě v Německu (nešlo o akvaristiku), kde bylo akvárko. V něm předpokládám samička krunýřovce pro mě obřích rozměrů, minimálně 40 cm na dýlku. Kdyby si ho člověk vzal do náruče dal by se pochovat jak miminko :) Čistě ze zvědavosti, věděl by někdo co je to za druh? Brouzdal jsem po zdejším atlasu a nic co by tomu odpovídalo jsem nenašel (nebo sem jen slepej :-)). Jo ještě jedna věc by mě zajímala, stáří ryby. Nikdy jsem naživo takle velkej kousek neviděl, dá se z fotky a velikosti co jsem uvedl +/- určit?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Gringo63 Re: půlpy
Tělo má hnědobéžové. Docela vysoké, proti ostatním.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: Gringo63
Ahoj,
typl bych na "sekavce bogorskýho" tĕlo hnědé až červenohnědé a hlava do modra, i když až s tak modrou hlavou jsem nikdy jedince neměl, jen s namodralou
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gringo63
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Víte někdo, co je to za sekavce s tou modrou hlavou? I v těle je vyšší, než ostatní.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Martimos Re: zelenakapusta
Jo, to vypadá že bude ona, díky :-) V atlase je jako Fantom žlutý/Hyphessobrycon roseus, proto jsem ji nenašel mezi Tetrama :-) www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zelenakapusta Re: Martimos
Nemohla by to být tetra růžová? V tomhle článku na poslední fotografii:

www.aquatab.net/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martimos
Zdravím,

pomůže mi někdo s určením? :-) Vypadá to na nějakou Tetru, ale podle zdejšího atlasu ji nedokážu identifikovat.

čas cca 1:35 : youtu.be/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R afc1886 Re: Oldass
Když se dívám na tvé osazenstvo nádrže, tak bych si i vsadil na to, že to jsou mladé živorodky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Oldass Re: Amatértom
Fotka k příspěvku Nedokážu posoudit, možná ano, jsou ještě moc malé a drží se v úkrytech. Je problém je vyfotit ve větším formátu. Nyní mají odhadem 4mm.
Přidávám ještě jednu ....
Edit: Já jsem z toho jelen, další 2 kousky těch mršek jsem našel v kýblu po odpouštění vody. Takže jsou nyní v akváriu 4ks. Aby to nakonec nebylo jinak a nešlo o živorodky ... uvidíme.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: Oldass
Není to moc dobře vidět, ale má to mezi hřbetní a ocasní ještě nějakou(tukovou) ploutvičku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Oldass
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Z potěru se vyklubaly neonky :-) Asi?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - dudak Re: Marek
je to zlatá forma Apistogramma macmasteri. A. viejita jednak nemá rozšířenou zlatou formu a za druhé se u nás pravděpodobně vůbec nechová, všechny ryby nabízené v současnosti u nás jako viejita jsou macmasteri
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: Marek
Je to ta pestrá pod komerčním názvem "Fuente de oro".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: Marek
že by Cichlidka pestrá

rybicky.net/atlasryb/cichlidka_pestra
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Marek
Hledej mezi cichlidkami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marek – Oranžová rybka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,chtel bych se zeptat co to je za oranžovou rybku. Prodavač na burze tvrdil že je to mírumilovná rybka, která se vytírá do nějaké díry nebo skrýše, děkuji :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Acomys
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mohli byste mi prosím pomoct s identifikací této rybky? Vylovila jsem ji v rybníčku kde žijí ty moje p.infans, tj. stojaté chladnější vody, 1400 m.n.m., Jalisco, Mexico. Děkuji (Omlouvám se za špatnou kvalitu fotek, foceno mobilem.)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Janko
Jojo, mladej vrubouš :-D Doufám, že na něj máš akvárko ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: Janko
Malý vrubozobec paví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Janko – Čo je to za rybičku?
Fotka k příspěvku Poprosil by som o identifikáciu tejto rybyčky.
Ďakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MsJitka Re: RAP
1915, článek vyšel v USA
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: MsJitka
Pomohlo by, kdyby byl znám rok vzniku kreseb.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Pepan Re: MsJitka
To první by mohl být nějaký přikrášlený rájovec, to druhé asi skutečně perlovka. Budou ještě další hádanky? potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ZDRI
Obrázek č. 2 (napravo) bude nejspíš perlovka červená.
rybicky.net/atlasryb/perlovka_cervena
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MsJitka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pomůžete mi s identifikováním rybiček ze staré ilustrace? (asi jsou dost přikrášlené)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Longer01 Re: Longer01
Díky za komentáře ;-) říkal jsem si, že typnout přesněji co to je asi zatím nepůjde.. nechám povyrůst a zeptám se časem znova... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Angus68Re: Longer01
Jsou ještě malinký, ale pěkný ;-)
Jenom jukni www.fishbase.org/…
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Longer01
Lepší fotka by se hodila, ale podívej se na pancéřníčky. rybicky.net/atlasryb/cesky/p
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pepan Re: Longer01
Zřejmě nějaký Corydoras. Bližší určení bude možné až rybky dorostou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Longer01
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, dnes jsem objevil 2rybky v akváriu (založené 24.3. - zřejmě donesené s kytkama). První byla ještě bílá až průhledná a druhá už vybarvená. Dokáže někdo identifikovat, co to je z "vetřelce" ;-) hůř se fotí, když tak se pokusím o lepší fotku

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MisstyRe: afc1886
S tím koníkem jste mě pobavil :) Ten už je tam ale chudák na suchu skoro 13 let ;)

Nicméně děkuji všem za tipy, bude to ta Rasbora trilineata potlesk
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 71 72

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 228153x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/147-copak-je-to-za-rybicku?od=501