Podle jedné tečky to nejspíš bimaculatus (tedy dvojtečka, dvojskvrna) nebude. Takže lifalili spíš. Přičemž to pochopitelně kříženec být může.
Píšete kolego -- Pokud budou v nádrži malé rybky tak při prvním tření tam už nebudou..jsou to svině a lze je chovat jen s velkýma rybama..nejlíp o hodně většíma než jsou ony.
A vypíchnul bych především tu vepřovou pasáž

Perlovky jsou perlovky a ne svině. Dobře vyladěný pár je dvojice ryb s absolutně dokonale vyvinutým sociálním chováním, která o svůj potěr bojuje s nasazením života. V té době nádherně vybarvené ryby předvádí tolik lidského chování v páru, že jen stěží mohu připustit, že jsou všichni lidé svině. (I když pár jich znám. Těch sviní.) Takže abych svůj citový výlev vůči těmto rybám uzavřel...Nedávno mi napsala akvaristka trpící tím, že se jí dvě perlovky naprosto příšerně řežou v akváriu. Tak, že je musela oddělit. A to si nemůže dovolit. Azyl jsem jim nabídl. (Jak je patrné, mám perlovky rád

) Dost jsem ryby zakrmil - to bylo nutné. Není to ani tři týdny co ke mně přišly...Už jsou vytřené, dokonce v nádrži plné ancistrusů, kteří když zjistili, že se kolem květináče se zlou potáží, tak se prostě začali tomu místu vyhýbat a je klid....
Perlovka je úžesná ryba, která v nádrži od šedesáti litrů nahoru může v páru zcela v pohodě žít i třít se (odstávčata s rodiči dlouho být nemohou) a taková dvojice může uspokojit akvaristu koníčkáře naprosto dokonale. Závěrem bych ještě zdůraznil to krmení. Je to ryba dost hladová a je třeba je krmit dostatečně energeticky hodnotně. Takže žádný LON a jiné obilí.