Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Ahoj, tak se také přidávám, tyto rybičky už mám delší dobu a zapomněl jsem jak se jmenují, prosím nepoznáte jí? Nevím přesně jaký druh tetry to je. Díky moc
Starší reakce
0 25.10.2015 13:38 mjezek Co je toto za rybu???
Starší reakce
Jako tlamu má slušnou, jen co je pravda, ale tlamovec to není.
No podoba tam je, mladé to někdo donesl do zveráku ale nevěděl co to je a on potřebuje vědět, jako co to prodávat
No říkal že to pry bude tlamovec nějaky...
Taky bych řekl resp. napsal.
Pozná někdo co to je?
Díky
Starší reakce
Pacéřníček kropenatý, s čichavcemi bez problémů. Akorát docela vyroste a potřebuje adekvátní akvárium.
Ahoj nevíte někdo přesný název této rybky?
Díky všem za odpovědi.
Absolutní souhlas. Kdoví, jak se to nakonec vybarví, až z té čudly velké jako dlaň bude skoro půlmetrový talíř. Rozdíly mezi zbarvením prcků a dospělých ryb mohou být značné.
Jistou výhodu bych měl v případu hodně dospělých ryb, ty jsem viděl nedávno a u nich nelze nic okecávat. Ale u takhle malých ryb, jako na fotce, bych tu jistotu neměl...
Abych nedělal chytrýho, stačilo mi ve vyhledávači zadat "datnioides" a v obrázcích vyjelo několik obrázkových klíčů k určování těchto jinak opravdu velmi podobných druhů
Teda nedej bože aby poporostla a měla ty pruhy nakonec tři...
... ale to není o při, první jméno jisté je, s tím druhý bych si jistý nebyl....
Ryba na tvém obrázku je nejspíše Datnioides pulcher. Od podobného D. microlepis se liší počtem proužků na kořeni ocasu - microlepis tři úzké, pulcher jeden široký a jeden úzký (což víceméně rybě na fotce odpovídá).
Přišlo mi to jako:
www.danios.info/… ,ale jelikož se dají hůře sehnat, tak to bude asi trefa bokem...
je to spíš jen takové věštění (moc toho tam není vidět), ale něco mi říká, že by to mohlo být Dánio malabarské
rybicky.net/atlasryb/danio_malabarske
Ale z tohoto fleku ti nikdo nic pořádně neurčí. Tos nemohl sám ani čekat.
0 06.10.2015 16:04 mjezek Co je toto za rybu?
Nejvíc ze všeho nemám rád neschopné lenochy a plíčky na smetaně ...
rybicky.net/atlasryb/pilohrbetec_malosupinaty ... kdyby ta ryba dokonce i s fotkou nebyla v hlavní nabídce místního atlasu, prosím, ale ptát se na to co mohu velmi snadno sám zjistit? No to může jen ...
To vůbec není o ochotě, to byla náhodná chuť se po čase přesvědčit o velikosti schopností tazatele. Ten atlas je tu pro prosté každodenní hledání a tohle téma je tu především z toho důvodu, že se tu objevují fotografie ryb, které se obtížně určují, nebo v atlasu nejsou.
Jo pak sem píší líní bambulové, kteří rádi spoléhají na jiné...
Zkus Apistogramma eremnopyge.
Děkuji moc, mně přišla podobná spíš té fotce ve Vašem článku, tak jsem se tedy pletl(bohužel se mi to stává na můj vkus až moc často). Mimochodem ten Váš článek se mi moc líbil.
Prosím Vás, poradí mi někdo s identifikací rybky na obr., jestli se je Gara rudohnědá (jak bylo na popisku na nádrži) nebo Gara pakistánská podle podobné fotky v článku "Kaprovité ryby – Labea, gary a jiní řasožrouti" (viz.
www.aquatab.net/… )
Děkuji, pomůže mi to ve fotoreportáži
Nedokázal by někdo určit druh? Jediné, co vím, že je z Peru.
Starší reakce
Já bych ho viděl spíše na bichira senegalského. Můj senegalák jako mladá ryba vypadal stejně. Jistota ale bude, až trochu povyroste.
Kdopak prodává takové "zmetky".
bohužel jich mám 40 a ne jen jeden kousek... kdyby byla sama tak jí neřeším ale takhle...
Nech jí sežrat, bude to nějaká tetra s upálenou skřelí v dlouhoploutvý variantě, co s jedním kusem?
tetra čierna, nejaká xantorická forma, dúfam...
Ahoj lidičky našel by se mezi Vámi někdo kdo by byl schopný mi pomoct s určením této rybičky co je to zač? koupila jsem jí jako "živá potrava" ale přijde mi jí škoda nechat sežrat.
Starší reakce
Dánio malabarské - Devario aequipinnatus
to další je Tetr kosočtverečná - Hyphessobrycon anisitsi a ta co je tam neúplná mázlá nejspíš Parmička žraločí - Balantiocheilos melanopterus
Starší reakce
Liborku, málo platné, ti mladí mají lepší oči
Ta fotka je mizerná, to zase jo, ale černý okraj hřbetní ploutve, dozadu se zužující, tam je, černý přední okraj řitní ploutve taky, nic z toho fakt zebra nemá, ten Labidochromis caeruleus se zdá být dobrou volbou
Myslím že máš pravdu ten pruh na hřbetní ploutvy není tak výrazný ale něco takového to je...
Mně teda nee, nemá to pruh, pokud dobře vidím, ale není to asi ani zebra, protože pokud mne paměť neklame, nemá žluté samice...
Mne by sedelo skôr na toho tlamovca Tlamovec černoploutvý (Labidochromis caeruleus)
Maylandia zebra (Boulenger, 1899)
Ta druhá vypadá na parmičku žraločí, ta první je nějaký druh tlamovce.
Prosím, ví někdo co je to za rybu? Jinou fotku nemám (není moje ani fotka, ani ryba).
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x