Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
To může mít spoustu příčin - rybu mohl dostat (od známích), jsou i tací lidi, kteří koupí rybu z důvodu že se jim PROSTĚ líbí.

Tomu ani ty sám nevěříš.

Třeba nazev znal a pak zamopěl i to se staava

Já nějak nechápu, jak si může někdo do akvária pořídit rybu u které nezná název, tudíž ani nemá páru co ta ryba vůbec potřebuje, jakých doroste rozměrů a jestli ti třeba nepožere zbylé ryby v akváriu.
Chytla si to za špatný konec.

Tak víš co,?, abych tu nehádal podle nevybarveného mláděte, tak se vlož fotku těch odrostlých ryb nebo jeich rodičů a ulehčíme si práci navzájem a já tu nebudu muset hádat s mých třech adeptů.
A vůbec, můžeš rovnou vyfotit celé akvárium a napsat kolik tam těch ryb je a klolik jiných a jakých, čím filtruješ, čím krmíš, jak často a jakým způsobem akvárium a filtr udržuješ kolik stpňů je ve vodě v aqu tad... atd.
Napiš co tě dalšího napadne a já ti potom na oplátku napíšu co děláš dobře a co bych připadně dělal jinak a taky to tebopu tolik toužebné jméno druhu rybky.
Tak asi potřebuji vědět, co je to za rybu, abych mohla vědět, něco o jejich chovu ne?? Mám jich samozřejmě více a tato fotka je stará, takže je tam určitá změna v akváriu..
To jaká je to rybka neřeš, ale spíš by si měla řešit to že Jestli chceš chovat ryby nebo jiná zvířata, tak by si měl napřed studovat jak se o ně starat a teprve potom si je pořizovat.
Z tvé fotky a toho co píšeš už teď usuzuju že rybu trápíš.
0 27.03.2013 22:04 caroline74 – Co je to za rybku? Poraďte :)

Nevíte někdo její název? Vím určitě, že je to tlamovec, je to mládě a pomalu se zbarvuje. A kdyby jste mi poradili něco o chovu

děkuji
Většina druhů čichavců a bett, které staví pěnová hnízda, je staví na hladině. Vrčivky staví také pěnová hnízda, nejedná se tedy o tlamovcové labyrintky, ale staví je pod vodou. Některé druhy pod listy, jiné v dutinách. Myslím, že každému, kdo o těchto rybkách něco ví, byla moje odpověď zcela jasná. A toto bylo naposledy, co jsem jakkoliv reagoval na arogantní příspěvky nicku LiborSprysl. Od teď jej mám v ignoraci a již se mi jeho příspěvky nebudou zobrazovat.
Zatímco ty ostatní labyrintky hnízda staví nad vodou...

Vrčivka, pravděpodobně pruhovaná. Je to labyrintka a není tlamovec - staví pěnové hnízdo, a to pod vodou, na rozdíl od většiny ostatních labyrintek, které staví hnízda.
0 26.03.2013 16:05 Vrata1 – Copak je to za tlamovce?

Můžete mi poradit, co je to za rybku? Myslím si, že jde o nějaký druh tlamovce... Děkuji
opravdu to není biotop rybníka v Táboře

koukám, že místní video je rozrastrované, zde tedy originální soubor (řešené rybky jsou až v druhé třetině videa)
uloz.to/…

To vypadá jak nějaký hrouzek

Rozhodně to není pancéřníček!
ta fotka je stejně supr jako ta předchozí

Na pancéřníčka zelenavého se mi to zdá málo vysoké a naopak moc dlouhé. Možná to ani pancéřníček být nemusí. Tahle fotka je možná ostřejší.

toho sumečka bych tipnul na Corydoras eques, ale ta fotka je opravdu nepovedená

Jsou to rybky v divokém (?) prostředí, tak se jim do klidových barev asi moc nechce. Díky za určení, taky bych se nakonec přiklonil k
měděné.
Edit: Ještě tady mám dvě rybky, jakási cichlidka(?) v levé třetině (má na hřbetní ploutvi skvrnu). A pak sumečci vpravo. Fotky mají rozdíl asi dvou vteřin.
Taky bych se přikláněl k Tetře měděné. Jen mi na té neostré fotce přijde, že je ve stresovém vybarvení.
Martin Honzejk
Tetra ozdobná to není ani náhodou.Viděl bych to na Tetru měděnou./možná,fotka je trošku nejasná/
Možna ozdobná ale to tak nejde moc poznat a ja nejsem zádný znalec zkus se podivat do atlasu
0 24.03.2013 19:06 filo – Jordán naživo

Ahoj, copak je to za rybu? Jeví se mi to na tetru. Je to fotka z videa, kdyžtak mohu hodit i to video. Mám tam i nějaké sumečky.
Starší reakce
Pokud je to plata...ta fotka je příšerná, pak tuxedo. Berlínka, mečovka, to být může ovšem také...s ohledem na tu kvalitu fotky to může být klidně i "německý ovčák"

Tak to bude ten kříženec platy, jaký, to ǔ se nikdo nedozví jedine v genetické laboratoři
to není, tím jsem si jistá
Je veľa nepopísaných označovaných sp. Vlákno majú niektoré len hore,iné majú vlákna na oboch koncoch chvosta prípadne vlákna nemajú.Nie je vylúčené,že ide o kríženca niekoľkých foriem.Najjednoduchšie bude zabehnúť do predajne kde ju chlapík kúpil a opýtať sa.Inak je to len hádanie.
Nemůže to být mečovka berlínská?
myslela jsem, že je to plata skvrnitá nebo plata skvrnitá var spitz
strejda google našel ale sem na vážkách, zkusím přidat večer lepší fotku, pokud někdo ví přesněji budu rád
No, vypadá to jako korálovka něčím mixnutá

Nevím, variety neznám, třeba někdo upřesní

L. parva sem nenašel v atlase, je na ni někde odkaz??
muj tip je že mám Loricaria sp. L010A
L. parva má taky vlákno. Klidně se mohlo stát, že jí ho nějaká kamarádka ucvakla, případně ještě nenarostlo...
Plata

No Libor nevim nevim

příde mi ,že to má až moc světle zelený dolu ta Kolumbijská to má středně no nevim

Oni jsou tak strašně stejný .D
Lorikarie jsem viděl min. u tří lidí, takže podle prodejce nehledat

Jak se jmenuje tahle rybička? (ta uprostřed) za špatnou kvalitu se omlouvám
To není tetra konžská...columbiana je tuším darienská...
Tak to vám zrovna poradím

myslím ,že je to Tetra Kolumbijská
www.akvarko.cz/… podle obrázku je to hůř vidět ,ale mrkněte

,ale myslím ,že to je ona.

Co je tohle za rybičku?
Tá to nie je,nemá na chvoste vlákno.
Možno L.parva

Zdravím, koupil sem si lorikárii a blbec se nezeptal který druh to je, koupeno dneska na aquaburze v ostravě, myslím že tam byly jenom jedny, mohl by je identifikovat i prodejce
díky

Zdravím, nevíte někdo co je to za rybičku ?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [36] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 227709x