Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
No proti pani nic ve zlem (ja sama jsem akvarista zacatecnik), ale pochybuji, ze by pani znala latinsky nazev. Byla to jedna z tech zakazniku, kterych kdyz se clovek zepta co maji doma v akvarku za rybicky, tak spusti... "No takovou tu cervenou a pak tu s tema prouzkama..."
I já bych to viděl na pangase - těm se lidově říká sladkovodní žraloci. A nebo parmička žraločí, ta vypadá taky trochu jako bílý žraloček. Já bych se paní zeptal, zda si pamatuje na latinský název
Albinotický pangas nejspíš
Dobrý den,
nedávno jsem hovořila v práci s paní, která se mě zeptala jestli nám prej vozí taky bílé žraločky. Měla jsem sto chutí jí říct ať sedne na kolo a vyrazí si k moři a tam se dlouho koupe... Ale ona určitě měla na mysli něco jiného...
Netušíte co by mohla mít na mysli?
0 20.02.2013 20:56 Dasto – Co je to za rybu ??
Dobry
rad by som sa opytal co je toto za druh rybycky
Dakujem
To by měla být Plata
Máme v akvošku tuhle rybku, ale někde se nám zatoulalo její jméno. Je to nějaký druh mečovky? Jediné co vím že je to živorodka
červeno oranžová, černé ploutvičky a takový ocásek, lepší foto nemám
Starší reakce
Je to Ctenopoma acutirostre.
Tipnu si Ctenopoma acutirostre (Ostnovec skvrnitý).
0 14.02.2013 17:25 Jan Pašek – podědění
Dobrý den,
"podědil" jsem rybičky a nikde mi nedokázali říci, co to vlastně v akvárku mám. Jsou velké asi jako dlaň (15cm).
Kupil som ju v Hornbachu ale neviem ako sa vola. Prosim pomozte
stáří netuším, mám ji doma asi 3měsíce a byla mi prodána jako mečovka,ale já bych to tipla na platu, měčovky jsou podle mně trochu štíhlejší.
Dneska poprvé porodila, tak že bych si mohla napsat co to mám za mladé
Tak jo bude to asi ta Plata
Plata skvrnitá varianta Tuxedo.
Hmm tak teď jsem opravdu na vážkách, asi to bude spíš ta plata než mečovka. Jak je teda ta rybka asi stará?
jinou fotku nemám...
Já bych se taky přiklanel k mečovce, protože mé močovky mají uplně stejně vykrojene ocasní ploutve
Na první pohled bych se přiklonil spíš k mečovce, ale nemůžu to říct jistě. Jak je rybka asi stará? A nenašla by se ještě nějaká jiná fotka pro jistotu? Zase jiný úhel pohledu a možná trošku víc z dálky?
Plata. To je jedna z tech co si nasla u toho obchodu pod snehem?
Ahoj prosím zkušenější... je to plata nebo mečovka?
prosim vas je to ancistrus ?
diky
Na fotkách jsou parmičky purpurové a tetry černé, tak si o nich něco načti, třeba tady v atlase. Živorodky s nimi mohou být.
0 07.02.2013 20:06 Pítr – Co to je za rybky?
Zdravím všechny !
Poprosil bych vás o pomoc. Chci si pořídit nějaký další rybky (nejlépe nějaké živorodky) ale nevím jaké si můžu koupit k těm stávajícím rybkám.. Aby se spolu snesly atd. Díky za rady a tipy
Starší reakce
jo, vypadá to na gibicepse, minimum 300l
Ahoj ještě na jednu rybu jsem se chtěla zeptat, měla ji v akváriu má sestra,akvárium zrušila a tohle jí zůstalo tak to sem donesla...
vypadá jinak než můj ancík... v atlasu jsem pravda ještě nehledala vařím oběd, ale určitě to někdo budete vědět
díkes
S pravděpodobností blížící se limitně jistotě není, to se dá poznat i na přiloženém "černochovi v tunelu", ale ono je to vcelku jedno
Dost pravděpodobně jde o neurčitelného mezidruhového křížence, kdyby to měl být čistý druh, nabízel by se snad hodně vystresovaný a vybledlý peřovec velkoploutvý (Synodontis velifer), ale moc tomu nevěřím.
Jaroslav Hofmann
Synodontis sp.
Moje domněnka z té hry stínů
: Nejspíš se někde o něco drbnul a rána se zanítila. Pokud se to nezvětšuje nebo neprohlubuje, nechal bych to tak, oni si sumci většinou poradí sami. V akvárku by to chtělo odstranit ostré hrany.
0 03.02.2013 12:21 dana Potřebuji poradit co je to za rybku a co to má tza nemoc a čím se to dá léčit děkuji
Zvlášť u samců je samozřejmě ten rozdíl dost podstatný, ale na vlasní chov to vliv nemá. A jak už tady padlo, živorodky se mezi sebou rády kříží, takže to vlastně může být klidně oboje
Rozdíl mezi platou a mečovkou je spíš dost velký než dost malý...
Přidávám se ke koikapor. Je to dobře stavěná mečovka. Rybě vpravo se již začíná utvářet mečík, zatímco ta vlevo se mi zdá, že bude trpět zhušťováním černé barvy - tělesný defekt postihující tuxeda, berlínky a černé mečovky.
ad křížení plat s mečovkou...opravdu jsou si blízko, tak se k přikřižování k získání barev obou druhů používá. Ovšem výsledný "produkt" je minimálně stavbou těla plata nebo mečovka. To je například dobře patrné u obou druhů var. Mickey Mouse.
Mečovka a parmička zlatá, tipuju
Zdravím kdopak mi řekne co je to za rybky?Dostal jsem je od bratra když rušil akvárko a vůbec netušim co je to zač.Díky moc za odpověď
Jestli se mohu vmísit do diskuse, kdysi se v akvaristické literatuře uvádělo, že jednotlivé druhy rodu Xiphophorus se mezi sebou kříží. Je docela možné, že se jedná o křížence platy a mečovky.
Tak tuxedo je víc než jasný. Ale ten rozdíl mezi platou a mečovkou je dost malý. Na to by to chtělo pořádnou fotku. Jak už tady bylo psáno, ono to vlastně nemusí být vůbec podstatné. Nároky mají stejné
Zkoumám to tu už jakou dobu,ale stoprocentně se neodvažuju tvrdit,že to je jedno nebo druhý....Ale poslal jsem uživatelce fotku mojí platy tuxeda a řekla že to je ona,takže z toho vycházím.Ikdyž to samozřejmě neni možný brát jako bernou minci.
podľa mňa je to naozaj a na 1008percent mečúnka, plata je kratšiaa má inú hlavu a stavbu tela
Tak na varietě jsme se shodli,teď ještě ten druh
Mě ta spodní právě stavbou těla přijde jako plata (před porodem a nebo pořádně nacoaná).Ale profilová fotka by byla určitě průkaznější.
To je plata skvrnitá var. tuxedo (ty tři vzadu).
Kdyby byl vidět profil, bylo by to lepší, ale vypadá to podle stavby těla jako mečovka červené tuxedo...
řekl bych že to jsou mečovky forma tuxedo
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x