Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
no, nejsem odborník a na fotce toho moc nevidím,a le nemohla by to být Microdevario kubotai
0 31.08.2010 17:39 salvador – Pomozte mi definovat tuto rybku
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/283193.webp?a=0)
neiete co je to za rybka? :P
Jedná se o falešnou Parmičku siamskou, pravděpodobně Parmičku jednopruhou.
rybicky.net/atlasryb/parmicka_jednopruha
S nemocí neporadím, ale kdysi jsem jednu měl, a po nafouknutí břicha velmi rychle umřela.
0 31.08.2010 15:10 Katonova – Ako sa vola tato rybka?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/283142.webp?a=0)
vedeli by ste mi s nou pomoct.ako videiet na fotke mi troska napuchla
![:)](../obr/s/16.gif)
a pretoze neviem jej meno neviem ani patricne reagovat n anovu situaciu,. som zaciatocnik, tak som trocha vystraseny. vopred dakujem
Starší reakce
Na fotkach jsou opravdu stejne rybky. Jista variabilita uvnitr druhu se da taxonomicky popisovat varietami. Variabilita uvnitr variet, to uz se tezko vyjadruje (i kdyz nerikam, ze to nejde ruznymi klasifikacemi). Zkratka krom toho, ze zalezi na svetle, uhlu a barvach fotografie, tak se i ryby uvnitr druhu (i variety) mohou trochu lisit. Tvoje rybka je s nejvetsi pravdepodobnosti Trichogaster trichopterus sumatranus var. Cosby.
Pokud ta ryby má tu tmavě modrou skvrnu(tečku) uprostřed těla a u ocasní ploutve, tak by to opravdu mohl být ten čichavec modrý. Ale já si i z té nekvalitní fotky dovoluji tvrdit, že jde o čichavce mramorovaného. Je to vyšlechtěná forma a těch odchylek tam může být víc.
Na některcýh fotkách, které jsem našel na webu vypadá opravdu jako mramorovaný na druhou stranu na jiných stránkách ta ryba vypadá úplně jinak
![:-O](../obr/s/14.gif)
Pokusím se o lepší fotku ale není to snadné.
Takhle skoro přesně vypadá:
rybicky.net/atlasryb/cichavec_mramorovany
takhle vůbec:
www.akvarko.cz/…
přitom stejný název a na odkazech je najdu tak půl na půl
![ne](../obr/s/09.gif)
No prostě varianta Cosby.
To Romant: Píše se mramorovaný
Ale mě spíš přijde jako modrý... Pokus se o kvalitnější fotku.
Je to čichavec mramorový.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/281606.webp?a=0)
Ahoj,
prosím o radu. Tohoto čichavce jsem dostal jako čichavce zeleného, což se mi moc nezdá. Spíš mi to přijde jako čichavec modrý ale ani to se mi nezdá
Prosím zkušené o radu co je to skutečně za rybu viz. foto
Děkuji
Starší reakce
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/280645.webp?a=0)
Severus, efasciatus, notatus či něco jiného??? mění zbarvení-použky mu mizí...zůstává jen poslední u ocasní ploutve...ryba má 16 cm...dokáže někdo určit i pohlaví? Rybu jsem dostal z malého akva,původní majitelce zbytek ryb sežral,takže zůstal sám a také jsem ho vyléčil z děravé nemoci...děkuji za rady
![:-)](../obr/s/02.gif)
Podle te ocasni ploutve by to malej gibbik bejt mohl, uvidis tak za rok. Pokud mas pro nej poradny akva, tak za rok to bude peknej macek. Doufam, ze ho nemas v te 180, to je na nej fakt malo.
Ne..je to Pterygoplichthys pardalis
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/279824.webp?a=0)
Ahoj, co myslite? je to prisavnik sietovany? (gibbiceps)?
Starší reakce
Jo, je to on. Fousky mu dorostou až bude starší, teda jestli je to samec.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/278043.webp?a=0)
...viem ze je to tetra-ale neviem presne druh???
Ide totiz trochu o "zvlastnost" mam iba 3ks a maju cca 5 mozno 6 rokov a dnes som nasiel malicku
cca 1cm...
Starší reakce
Spíš je to albinotická forma nějakého Labidochromise(dle tvaru hlavy a tlamky).Nejspíš L.caeruleus. Jinak tak sprásené akvárko jsem už dlouho neviděl.
![:-O](../obr/s/14.gif)
0 25.07.2010 10:11 Lubomír –
Re: Bak Vyzerá to na Pseudotropheus zebra - nejaká albino forma (vidím prvý krát)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/275596.webp?a=0)
Hojte, nenechte se mýlit korály v pozadí, co je tohle zač ?
Podélný pruh na těle má i samec
Mám s nimi osobní zkušenosti
![:-D](../obr/s/06.gif)
Eee ... samička má pozdĺžny pruh na tele
![;-)](../obr/s/03.gif)
Elliot je to na 100%, ale mám za to, že je to samec.
Mladá "Elliotka" na 99 %
![ano](../obr/s/05.gif)
Odrostly elioti jsou bombardaci. Maly elioty jsou docela stihacky. Jeste by to mohl byt Thorichthys aureus. Kazdopane jsou to vsechno ryby, ktery potrebujou prostor
Ty vogo, z mojí prezentace to je, ale je to Thorichthys Ellioti, ne Kryptoheros panamensis
![tone](../obr/s/23.gif)
jj vypaá to tak
![palec](../obr/s/18.gif)
vzhledově to je ono asi tam u nich má špatný název...nebo jsem to z té její prezentace spatne pochopil..navrchu cosi o eliotovi má
myslim, ze je to tohle Cryptoheros panamensis
rybicky.net/nadrze/2265
ale kdyz sem název chtěl vygooglit tak to vyhodilo fotky jinacích ryb takze název fakt nevim
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/274838.webp?a=1625655761)
tak 6cm...dam este jednu foto:
tipl bych ze je to mladá ryba a ze to je nejaky Geophagus. jak je ta ryba ted vlastne velká?
Podle me mozna Akara zlata ale ruku do ohne bych za to nedal....
Akara modra je takova cela kulatejsi. Nejaka cichlikda to bude urcite. Jeste to muze bejt vystresovanej kancik. Trochu to vypada na eliota, ale tezko rict...
Ahoj, no mně to spíše připadá na Cichlidku Ramirézovu. Podle načervenalé hřbetní ploutvičky a zářivých namodralých teček po těle. Ale samozřejmě se mohu mílit
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 20.07.2010 11:22
basa1313 [18] - Parmičky ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/274773.webp?a=0)
cawte neviete co je to za druh?
je to akara ale aka? a este ci je to samec alebo samica?
Tuhle jsem taky omylem dostala s krevetkami, už mi trochu povyrostla a nejvíc vypadá jako živorodka komáří...
že to je živorodka ano, jinak jaká ani trochu
Jste si jistý? Já moc nee...
![coze](../obr/s/24.gif)
samice nějaké živorodky...možná gupka nebo ž. komáří
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/274753.webp?a=0)
Ahojky,nevíte někdo co je to za rybičku? omylem mi jí dali v akvaristice
mrtvá..
kančík citrónový nebo pyskatý spíš, ale to druhé
0 20.07.2010 09:19 Radka – jaka to je ryba?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/274742.webp?a=0)
prosim o určení teto ryby,velikost asi 25-30cm,dekuji
Starší reakce
začínají se párovat
![;-)](../obr/s/03.gif)
Dneska jsem si dal před akva křeslo a asi hodinu jsem je pozoroval. Všiml jsem si, že se celkem často třesou jakoby dostali pecku elektrickým proudem, taky se před sebou pořád předvádějí a krouží kolem sebe, i honičky po akva jsou dost časté
Mám tam ještě mlaďounké kančíky příčnopruhé (asi 3cm), těch si vůbec nevšímají. Vystresované mi ty akary nepřipadají. A žerou jakoby byly měsíc bez jídla
![potlesk](../obr/s/04.gif)
Dle mého modrá - vystresovaná =)
Teda fakt jsem nečekal, že se kolem mých rybek ztrhne taková debata
![smich](../obr/s/12.gif)
Takže verdikt: na 100% je to akara, jen je otázka jestli modrá, potoční nebo kříženec obou, jest tak? Časem to určitě půjde poznat líp
![ano](../obr/s/05.gif)
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [56] ...... 71 72
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 227497x