Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
0 15.08.2008 18:13 Xmacala – ?
a toto je co?
Řekl bych že je to pestřenec zlatový či červený, porovnej s atlasem ryb.
0 15.08.2008 17:59 Xmacala – Copak je to za pareček?
Ahoj. Koupil jsem to ve zveraku a zapomel jsem ten nazev :/ Nevite co to je? Potrebuju si o te rybe neco precist
Starší reakce
je to Mogurnda mogurnda do atlasu se vloudila chybicka ...muze mit okolo 17 cm
Hmm... vypadá to podobně, ale píše se tam 4-5 cm a tohle má minimálně 10, spíš 12.
Možná nějaký Halančík nevím druh napiš vzkaz Gagalovi ten by mohl vědět .
Tady je foto té druhé ryby
závojová forma dania pruhovaného
0 16.07.2008 12:14 Phoenixka – Copak je to za rybičku?
Přeji všem krásný den. Potřebovala bych pomoc s identifikací jednoho druhu mých rybiček. V obchodu měli napsané, že rybky jsou Dania zlaté, ale já mám spíše pocit, že se jedná o Dania pruhované. co myslíte Vy? Také přikládám fotku. Lépe je vyfotit se mi bohužel nepodařilo, ale snad to postačí. Předem všem děkuji za názory a za pomoc.
Starší reakce
ta 2 tuším Corydoras kanei přídávám foto-koupeno Vivárium Mělník
No a ten druhý je Corydoras melanistius.
Řekl bych, že by to mohl být Corydoras ambiacus dříve(Corydoras grafi).
tak sem zase promazával fotky a narazil sem na tohle..ví někdo co to je?Já jen abych případně přidal fotky tam kde chybí
Starší reakce
S tou 2 bych souhlasil
, ale tu 1 bys spíš tipoval na Corydoras melini
Rozumím jen pancéřníčkům takže 2 - Corydoras arcuatus, 3 - Corydoras habrosus, poslední jsou 1 - Corydoras davidsandsi a 2 Corydoras loxozonus
5) mogurnda? Kolega je množíval, opticky to zhruba sedí. Podle obrázků na FishBase taky....
cau Petre, 5.nejaky druh Hlavacky,6.Perrunichthys perruno
Znovu jsem to progoogloval a dávám ti za pravdu, vypadá to spíš jako ten třískvrnný.
podle mě má paleatus jiné zbarvení - habrosus je (kromě skvrn) světlý jako tento na fotce
Já je mám ve velikost asi 3-4cm a posazení skvrnek na těle i plotvičkách mi sedí, pouze ten na snímku je má trošku ostřeji ohraničené.
palateuse mam velkýho..tohle je 2 cm velký,mladý sem nikdy neviděl..
Klasický Corydoras paleatus- pancéřníček skvrnitý - je již zde v atlasu uveden.
Edit: K fotu č.3
Tipuju - 2 = Corydoras arcuatus ( ten už v atlasu ale je ), 3 = Corydoras habrosus, 4 = Limia melanogaster
Edit: Jo a ta první fotka - to by mohla být Betta unimaculata
6
Starší reakce
to je na 100% aulonocara firefish..nevim kde vidíš jinou stavcu těla..tak maximálně je "jiná" v tom že máš mladou rybu a všechny aulonocary a většina malawi a tanganiky mají pohlavní rozdílnost..
Koupil jsem ji ve východních čechách, sameček je uplně jiný než samice, na aulonocaru mi to nepřipadá, kvůli jiné stavbě těla, přidávám ještě jednu fotku samce pěkně z profilu.
Ted jsem ještě hledal, díky tvé radě jsem našel spoustu dalších fotek, je to určitě aulonocara firefish. díky moc.
zdá se mi že je to ta šlechtěná červená aulonocara snad a.fire fish. Dělá je myslim pan vlk v Teplicích..mě se moc nelíbí
0 15.03.2008 22:28 xvildax – Copak je to za tlamovce?
Prosím o pomoc při identifikaci těchto oranžových tlamovců...
Je to on, jdu si to napsat do nádrže. Díky
Asi to bude on, díky. I když paní říkala, že je červený, ale popisu odpovídá.
vypadá to na LDA 16(BROWN)podobné nároky jako běžný sp.
Starší reakce
pancéřníček kropenatý
0 17.02.2008 12:14 Elka – Jak ho najdu?
Ahojky, chtěla bych se zeptat, pod jakým názvem najdu v atlase sumce TOROKÁT? Díky
Puntius cumingi - Parmička cejlonská - ať se jí u tebe daří!
Myslím že to je Puntius Odessa. Dvě samičky.
Tipoval bych parmičku indickou.
0 15.02.2008 12:32 petroch25 – co je to za rybu
Starší reakce
Kančík Citronový to určitě není,takhle malí ještě nekladou jikry a vypadají jinak.Vyděl jsem je unás v Tesku,jmenovali se Cichlidka Tofi ale to bude jen nějaký obchodní název.
...tak si myslím že mi ani tady nikdo moc neporadi...
Zkuste kontaktovat Dr. Zahrádku na Akvarista.cz
No ale co jsem měl ty samečky, tak hrb také neměli. Nevím no. A teďka nakladla jikry a hlídaje jako oko v hlavě, ale bohužel z toho nic nebude, nemá samečka.
Chtěl jsem se zeptat ještě na jeden druh panceřníka, ale vzhledem k tomu že jsme ho nenašel ani na zahraničních stránkách o panceřníkách tak si myslím že mi ani tady nikdo moc neporadi.
Asi je to mladá samice kančíka citronového.
Také se domnívám že je to kančík citronový. Samička ten hrb nemá. Dopsal jsem informace do atlasu, až to redaktoři schválí tak tam budou.
No, ale jaký?
Díval jsem se na některé fotky že by to mohl být kančík citrónový, ale nemá zase takový hrb. Prodejce mi řekl že samička je myslím bílá s červeným zbarvením a sameček celý bílý, nebo naopak?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [68] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x