Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
To není albín (ten by měl mj. červené oči), ale xantorická forma
Kancik pricnopruhej - albin.
0 01.11.2008 20:16 Ajfelov – Hledam nazev teto ryby
Starší reakce
Pangasius je výborný jídlo - doporučuju, protože jako akvarijní to vzhledem k velikosti fakt nemá smysl
3 je Pangasius sanitwongsei.
Neboj, v akaváriu ti vyroste jen 60 cm, pokud se dřív nezabije o sklo a jména ostatních rybiček tě trápit nemusí, za chvilku je stejně všechny sežere.
To druhé hlavačka pastelová.
to prvni Hrotočelec červenopruhý
0 26.10.2008 16:22 Award – Jaký mají název?
Ahojte!
Prosím vás o pomoc při identifikaci těchto rybek:
Český a/nebo latinský název..
Děkujííí!
Tady tyhle jsem pořídil s AQ..
Byly mi představeny jako sladkovodní žraločci, ale nikde jsem nic podobného nenašel. Parmičky i sumečci žraločí jsou jiní..
Děkuji.
Našla jsem ho tu a je to on, moc děkuju
přesněji je to čtverzubec zelený. Tetraodon, já měla pořád za to, že to začínalo na H, proto jsem to nenašla
Podle me to bude naký druh čtverzubce
0 26.10.2008 15:39 Ziggy – Krásná rybička, co je to?
V akvaristice jsem objevila několik asi 6 cm dlouhých rybek, vypadají jako mořští Ježíci, ale nemají trny, jsou světle zeleno-žluté a mají na sobě tmavé skvrnky, mají je tam na drcení šneků u rostlinek, mají pro to malé zoubky - jsou to krásné rybičky, bohužel jsem ale zapoměla, jak se jmenují a zde je nemůžu najít. Neví prosím někdo?
Tetra konžská, Tetra paraguaiská a Mečovka červená.
parmička - barbodes schwanenfeldi?
Starší reakce
Myslím, že je to Chela dadiburjori.
Ahojte, kúpil som si cez víkend na burze tieto drobné rybky, ale zabudol som názov a neviem ich identifikovať ani podľa galérie.
Sú to drobné, striebristé a veľmi živé rybky, po dĺžke tela majú tmavý prúžok, smerom k hlave prerušovaný. Sú asi 2.5cm dlhé - ako danio margaritatus ktoré je tiež vidno na fotke. Pri plávaní majú prsné plutvy zdvihnuté nahor, takže prečnievajú cez chrbát. Poradí mi niekto? Vopred vďaka!
Fotky mám len takéto biedne, táto je s bleskom.
Starší reakce
Zajímavé, uvidíš jak se bude chovat později v zimě, když by ve svém přirozeném působišti měla vodu dlouhodobě o cca 15°studenější.
dala jsem jí k neonkám před pár dny protože mi přišlo zbytečné jí držet samotnou v nevytápěném akva kde jsem naměřila 24,5°C když neonky mají vytápěno na 26°C... vypadá tam spokojenější (má společnost a mnohem větší prostor), snad jí to bude vyhovovat (kdyby z toho měla nějaké viditelné problémy tak jí dam zas zvlášť a ochladim jí vodu ale jinak mi fakt přijde zbytečné ji držet zvlášť.
asi se aklimatizovala protože původně jsem měla chladnější pokoj a ona měla v akva 21°C ale když začli topit tak se to oteplilo.
Je poněkud zvláštní, že ti tato studenovodní rybka přežívá v nádrži vytápěné pravděpodobně kolem 25°C.
Díky, ale moc čekat s určováním nemůžu. Žije teď ve společným akva s neonkama, jsou k sobě mírumilovný, ale pokud je to velký druh tak jí budu muset dát zas do rybníka až vyroste. Dokud se nebude chovat dravě nebo nepřeroste akva tak jí budu mít. Kdyby někoho přec napadly další typy tak děkuji. Přečtu si o těch druzích v knihách a podle toho a pozorování to zkusím určit.
Počkej s určováním , až bude rybka větší. V této velikosti těžko hádat jestli to je perlín , plotice , jesen , když je konkrétně někdo nechová a nemnoží. Z drobných rybek přichází v úvahu střevlička východní - Pseudorasbora parva , ale na jistotu sázet ještě nelze , jedině vylovit v místě odchytu dospělý kus a podle něj rozeznat druhovou příslušnost.
Prosim pomozte s identifikaci rybičky dekuji Lukysek
A k tomu "špic".
je to rozmazane ale řekl bych plata WG
0 06.10.2008 15:01 Tomik555 – Plata??
Co je to prosim vas za rybicku ve zverimexu mi rekli ze je to plata viden je to pravda??
Tetra žhavá? (Hemigrammus erythrozonus)
0 06.10.2008 13:27 delete – poraďte
pls poraďte co to plave v mem akvarku
Chtělo by to foto víc zblízka, pravděpodobně samice Fundulopanchax nigerianus/gardneri/Aphyosemion australe.
Je to paví očko, podle druhý fotky je to jasný.
Halančík-samička.Možna Halančik pestrý.
A je to samice zlatá závojová. Dodatek , atˇ nemáš pochyby. Je plná jiker , dej ji vytřít , by nezatvrdly - jikry.
Nebo si prostuduj ryby druhu - Cyprinodontidae , Rivulidae , Aplocheilidae.
Bych si podle tvaru těla tipnul Halančíka...zkus už zminovaného SAA nebo Ggala,ty budou kompetentnější k nějákému soudu
pls poraďte co je to za ribu
Gold mola to není, má jinou hřbetní ploutev.
No škoda, Lipli ještě navrhovala Gold molly. Dobrodružství tedy končí. Doufal jsem v něco exotičtějšího
. Díky
Prodavač měl pravdu. Je tolik barevných variant, že by na to musel být zvláštní atlas. Těch 15 cm ti ale asi nehrozí. To nebude mít ani samec z mečíkem.
0 05.10.2008 17:51 Kovboj – Potreboval bych taky poradit.
V obchodě jsem si koupil ryby s označením Mečovka červená, prodavač mě ujistil že je to stejný druh jako Mečovka zelená. Jdu se podívat sem a zjistím že tato ryba v seznamu není. Jedině co se tomu podobá je Mečovka zelená vídeňská která dorustá až 15cm.
ak je to tá uprostred,tak je to asi na 99% gupka ..veď dorastie ... časom bude mať žltočervenú plutvu a žltkasté telo..
To mě napadlo taky, ale tato je větší. Nebyla by jiná možnost? Krom toho by musela přežít 3
dny v jávském mechu bez vody.
Podle mě je to samice gupky.
Ahoj
Nedávno se mi vytřely v nově zakoupeném jávském mechu mikrorasborky Galaxy. Zanedlouho jsem si všiml, že jedna z nich výrazně vyrostla. Nakonec byly 2. Já myslím, že mikrorasborky to určitě nejsou (elektrárnu tady nemáme
) tak asi byli v mechu vetřelci. Nevíte náhodou co to je?
ini maju asi len 3-4 cm , ale bude to nieco podombne diky
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x