Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Tiger fish je binga a kujaba je kujaba. Bohužel...tipy na ostatní jsou něco jiného...
Binga je Afrika, z Amazonie bych spíše tipoval něco kolem Crenicichly
diky jamajcan mel recht,jsou tam super fota ale smula pro mne,tohle do akva asi nesezenu.
nebyla ta nahodou Payara? Hydrolycus scomberoides
Dracula fish, vampire fish, Sabre Toothed Tiger Fish, Dog Tooth Characin
Že by binga pruhovaná?
omyl,ja to amazonka a jeji rameno paranaya a je tam mokrad pantanal,ziji tam s piranemi kajmanem brylovitym a mnoho druhu teter
To bude možná tím že tiger fish není z amazonky, ale z Afrických řek v Zambezi. Co se týče ameriky tak maximálně velké tetry.
en.wikipedia.org/… 0 07.05.2013 16:01 našud – kujava nebo kuyava zlata
Zdravim vsechny,videl jsem na zoomu film o amazonce a zaujala mne tam ryba o ktere nemuzu na netu ani v literature nic najit,rikali ji kujava zlata,domorodci ji rikaji ricni tygr,je drava,podelna,zlutohneda,muze mi nekdo pomoct,kde bych se o ni dozvedel vice,popr.sehnal.
Starší reakce
3 25.04.2013 18:46 Ičin [1405] - Cichlidy 0 25.04.2013 18:41 Jiří Š. – Pomoc
Dobrý den,
prosím o identifikaci ryby co je na mušli. Kdo poradí?
vždy měli snahu až když jsem volal.
Každý větší obchodník má více věcí na řešení, tak se mu holt musíš připomínat. Moc tomu nevěřím, že by se zodpovědnosti chtěl T.Kučera vyhýbat. Pravdou je, že jsem většinu věcí domlouval a řešil osobně, ale ani po telefonu nebyl problém.
Celkem je to ještě mladá ryba, zatím první znak je to modrání ploutví. Zatím přístup Vivária k celé mé objednávce ryb je poněkud rozpačitý. Pan Kučera sice nějaké řešení navrhl, já souhlasil a od té doby je ticho. vždy měli snahu až když jsem volal.
Tak ať dumám jak dumám, tak najisto to nevím. Podle stresových pruhů to nerozhodnu, ty mají stejné(minimálně přibližně). Barevně z té fotky taky nelze určit. Leucosticta by teoreticky měla mít spíš větší skvrny na skřelích, mapiritensis spíše tečky. Bohužel u jednoho kusu těžko soudit. Plus teda já mám skupinu ze dvou různých lokalit a každá vypadá trochu jinak
Jinak předpokládám, že pan Kučera se ozve s vyřeší to. V nabídce není ani jeden z druhů (vlastně žádná satanoperca)
tohle mě uniklo. pokud se to už nevyřešilo,tak na to odpoledne mrknu(na mobilu to nepoznám) mapiritensis to být může,ale dostupnější bývá leucosticta. rozdíl je hlavně ve skvrnách na tvářích
Jestli modřejší, tak by to mohla být Satanoperca mapiritensis, má je v prezentaci Ičin.
Shodou okolností jsem mluvil s člověkem z Vivária a říkal, že asi 14dní byly s objednáváním a dovozem z Německa problémy.
No Jujuparky mám, tahle má ploutve od dost výrazněji perleťově modřejší... a reklamuji a Vivárium nereaguje. ona celá ta dodávka ryb byla problematická a nechci jim dělat nějak zle. dDosud jsem byl s touhle firmou nadmíru spokojen, jen tentokrát dost vázne komunikace, ryby co jsem chtěl měli, najednou neměli pak měli a poslali tohle a dokonce ryby co jsem měl objednané z Německa prodali nebo jinak zmizeli jinam...
Objednal jsem si z Vivária Satanoperky Daemon a přišly mi tyto ryby. Ta vlevo je určitě tento druh ale ta vpravo nevím co je za druh. Máte někdo tip?
Starší reakce
0 20.04.2013 21:56 orel – Jak se prosím jmenuje tato rybka ?
Takto je krásně zbarvena v době tření.Je silně dominantní a vše v okolí zlikviduje , včetně ryb. Akvárko přehazuje každý den , ale přesto ji mám rád a chci ji chovat.Díky za ohlasy.
Starší reakce
jj, to bude ona, Má i ten černej flíček před ocasní ploutví. Díky
Parmička jednopruhá???Přísavka thajská?? Teoreticky? Co je to zase za teoretický bláboly?
Ani omylem.
Je to jednoznačně garra,ale rozhodně ne cambodgiensis, druh bych určila po lepší fotce, s největší pravděpodobností ruffa.
Já bych řekl, že vybledlé Labeo krásnoploutvé
Parmička indická to určitě není
vypadá to na nějaké Labeo, nebo Garu
Prosím o radu, jaká je to parmička? Když jsem je kupoval, říkal mi že indická, ale podle fotek na netu to nevypadá. díky
Mají je ve všech Hornbaších a mají je z nějakého kvalitního zdroje. Já je kupoval ještě před zdražením všeho živého za 5,-Kč. Byl to jeden ze dvou nákupů rybek v Hornbachu a dodnes nelituju - mám je už dva roky a daří se jim dobře... jen se nemnoží, protože v mém akvárku je příliš mnoho věčně hladových mikropredátorů
Tak to jsem překvapená , protože v Praze je maj taky a stejně označené a taky za 7 kč. Blíže jsem je nezkoumala, ale půjdu je prozkoumat, protože do společenskýho by se mi i líbili
Identifikoval jsi je správně. Jsou to opravdu B.uropthalmoides. Vypadají velmi podobně jako B.brigittae, ale jsou menší. Když je budeš mít v dobrém prostředí, budou taky hezky do červena.
Když jsme si kupovaly rybky Kardinálky vietnamské, tak se k nim v obchodě připletla nějaká jiná rybka a neumíme ji identifikovat. Pomůže nám někdo? Děkuji předem za info do profilu.
Foto přikládám.
Koupil jsem dnes v Hornbachu v Plzni ryby, které zde byly označeny jako Boraras briggitae. Ty to ale určitě nejsou. Nevíte někdo jaké zde opravdu prodávají? Dle mého názoru to jsou Boraras urophthalmoides. Bohužel nemám dost kvalitní foťák, proto bych poprosil o odpověď někoho, kdo plzeňský Hornbach zná a popřípadě tam tyto rybky viděl. Prodávají je za 7,- Kč.
Starší reakce
Ta krevetka bude asi Macrobrachium lanchesteri.
Rybka - parmička nádherná
0 03.04.2013 18:31 Signum – rybka a krevetka
Starší reakce
I když se mi strašně líbí tygr, tak bych si ho od známých taky nevzal.
Ale i když se mě hrozně líbí, tak si přece nechám napsat aspoň její název. Pořád je to stejně blbě, ale aspoň si můžu zjistit nějaké info. Jestli člověk rybu koupil nebo dostal za darmo.. Mění to něco? Tý rybě to je úplně šumák. Na rozdíl od podmínek, které ji jedno rozhodně nejsou.
To může mít spoustu příčin - rybu mohl dostat (od známích), jsou i tací lidi, kteří koupí rybu z důvodu že se jim PROSTĚ líbí.
Tomu ani ty sám nevěříš.
Třeba nazev znal a pak zamopěl i to se staava
Já nějak nechápu, jak si může někdo do akvária pořídit rybu u které nezná název, tudíž ani nemá páru co ta ryba vůbec potřebuje, jakých doroste rozměrů a jestli ti třeba nepožere zbylé ryby v akváriu.
Chytla si to za špatný konec.
Tak víš co,?, abych tu nehádal podle nevybarveného mláděte, tak se vlož fotku těch odrostlých ryb nebo jeich rodičů a ulehčíme si práci navzájem a já tu nebudu muset hádat s mých třech adeptů.
A vůbec, můžeš rovnou vyfotit celé akvárium a napsat kolik tam těch ryb je a klolik jiných a jakých, čím filtruješ, čím krmíš, jak často a jakým způsobem akvárium a filtr udržuješ kolik stpňů je ve vodě v aqu tad... atd.
Napiš co tě dalšího napadne a já ti potom na oplátku napíšu co děláš dobře a co bych připadně dělal jinak a taky to tebopu tolik toužebné jméno druhu rybky.
Tak asi potřebuji vědět, co je to za rybu, abych mohla vědět, něco o jejich chovu ne?? Mám jich samozřejmě více a tato fotka je stará, takže je tam určitá změna v akváriu..
To jaká je to rybka neřeš, ale spíš by si měla řešit to že Jestli chceš chovat ryby nebo jiná zvířata, tak by si měl napřed studovat jak se o ně starat a teprve potom si je pořizovat.
Z tvé fotky a toho co píšeš už teď usuzuju že rybu trápíš.
0 27.03.2013 22:04 caroline74 – Co je to za rybku? Poraďte :)
Nevíte někdo její název? Vím určitě, že je to tlamovec, je to mládě a pomalu se zbarvuje. A kdyby jste mi poradili něco o chovu
děkuji
Většina druhů čichavců a bett, které staví pěnová hnízda, je staví na hladině. Vrčivky staví také pěnová hnízda, nejedná se tedy o tlamovcové labyrintky, ale staví je pod vodou. Některé druhy pod listy, jiné v dutinách. Myslím, že každému, kdo o těchto rybkách něco ví, byla moje odpověď zcela jasná. A toto bylo naposledy, co jsem jakkoliv reagoval na arogantní příspěvky nicku LiborSprysl. Od teď jej mám v ignoraci a již se mi jeho příspěvky nebudou zobrazovat.
Zatímco ty ostatní labyrintky hnízda staví nad vodou...
Vrčivka, pravděpodobně pruhovaná. Je to labyrintka a není tlamovec - staví pěnové hnízdo, a to pod vodou, na rozdíl od většiny ostatních labyrintek, které staví hnízda.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x