Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Tak ta prostřední by mohla být Alectis indicus- kranas indický.
Edit: A ta první bude nejspíš Dascyllus trimaculatus- podle obrázků některé nemají skvrny.
Sapínek Rollandův (Chrysiptera rollandi)
0 02.12.2016 03:36
půlpy [2168] 

prosím, nevíte někdo, co je to za rybku?
typoval bych nějaký Sapín nebo Sapínek
napadl mně Sapín dvoubarevný, ale ten je hnědobílý až černobílý
předem díky za radu
Starší reakce
začátečník napsal: No já zkusím dokoupit a uvidíme. Ještě jedna otázka kdybych si chtěl koupit tlamovce demasonuv a a tlamovce žluté , mohl bych je dát do stejného akva ?Njn, vánoce jsou za dveřma a budeš vařit rybí polívku.

Zapomeň na to a napřed si o rybách který se ti líbí něco přečti.

Parmičky čtyřpruhé v kombinaci se skalárami a modrými čichavci nejsou nejšťastnější řešení. Parmičky jsou hravé a dříve či později začnou výše uvedeným rybám okusovat prodloužené paprsky ploutví. Navíc jsou hodně temperamentní, čož je v rozporu s povahou skalár a čichavců. Mi to připomíná Puntius conchonius red, ale chtělo by to možná potvrzení i od jiných přispěvatelů.
0 27.11.2016 10:57 začátečník – mrtvé rybky - snášenlivost

Dobrý den chtěl bych se zeptat co je tohle za rybičku . Včera jsem dokupoval několik ryb a to parmičku čtyčpruhovou neonky a živorodky , v akvárku mám dva skaláry a čichavce modré, 3 parmičky černopruhé , 4 parmičky čtyřpruhé a 3 neonky . Další den jsem našel 4 nově koupené neonky mrtvé byly ještě malé . A právě si myslím že to udělala tahle rybka na obrázku protěže po akvárku všechny honí a kouše je . Ale chci si to tady ověřit . Děkuji za odpověd.
Starší reakce
-něco z okruhu Aulonocara?

Už mi říkali ze to bude něco z Afriky...ale co....
Podobně vzhlizeji samičky cichlidka kakadu , ale podle tohoto fota těžko říct
Mě to přijde jako nějaký druh tlamovců.

Delší dobu zkoumán co je to za ryby.... dostal jsem je jako potravu pro antenovce
Vypadají být ještě mladí....
řekl bych, že je to Sewelia
2 06.11.2016 21:26 lenkalor – hádanka

Mám tady zajímavou fotku a nenašla jsem stejné vlákno jako u rostlin. Tak snad nebude vadit, když to dám sem. Zkušení akvaristé určitě vědí o kterou rybu se jedná, spíš to bude hádanka pro začátečníky.

0 04.11.2016 10:57 Mimimet
Starší reakce
0 31.10.2016 11:08 Boudy – Jak se jmenuje tahle rybka

Ahoj, vím že je to cichlidka, určitě Tanganika. Ale to je vše. Jak se jmenuje? Poraďte mi.
Pěkná kresba sám jsem zvědav kterej to je, možná nějaký hybrid
nějaký peřovec, mrkni na atlas
0 29.10.2016 11:09 Miloš – pomoc s určením ryby

Dobrý den, dostal jsem tuto rybu a nevím o jakou se jedná.. porosil bych o identifikaci
děkuji
Starší reakce
bude to nějaká plata a asi v né moc dobé kondici...
0 07.10.2016 17:44 Květach 
nevíte někdo co je to za rybičku? Vůbec neplave, jde hned ke dnu
0 05.10.2016 20:32 Netopyr – Název ryby

Dobrý den, kamarádka mi dala ryby z prasklého akvária. Ubytoval jsem je, ale abych neměl problém se soužitím ryb. Můžete mi někdo říci jméno ryby? Děkuji
Starší reakce
Heros určitě, severum těžko. Jedná se o mladou rybu, na přesné určení musí povyrůst.

Heros severum asi

0 27.08.2016 11:56 rafajkl – Ryba

Nevite jaky je její název?
Starší reakce
Spíš Xantorická forma.

Kancik pricnopruhy albin
asi

0 22.08.2016 18:12 Katka – prosím o radu

Prosím o jaký druh ryby se jedná? Děkuji
Starší reakce
Razbora klínoskvrnná – tmavě zbarvená forma označovaná „Black“ či „Blue“.
0 15.08.2016 19:09 petr – jaká je to rybička?

Dobrý den. Prosím neví někdo co je to za rybičku já ji dostal ale bohužel asi po 3 dnech chcípla důvod my není znám.Koukal sem už i na atlasu ale je toho hrozně moc a tuhle sem stejně nenašel.přikládám foto bohužel už posmrtné.Děkuju za odpověd
Starší reakce
Jj, o gavúncích jsem přemýšlel.
Starší reakce
Velmi pravděpodobně čeleď sumíčkovití (Bagridae), favority bych měl někde v rodech Mystus nebo Hemibagrus. Víc se o té rybě bez znalosti původu a trochu slušných fotek říct nedá. Někteří anténovci (Pimelodidae) jsou sice některým sumíčkům stavbou těla hodně podobní, ale u téhle ryby mě to opravdu táhne do Asie k bagridům.
Jaroslav Hofmann
Nějaký peřovec tam je, keříčkovce teda nevidím a to puntíkaté je anténovec Pimelodus pictus...

Edit: Ještě zkuste kouknout na anténovce velkoploutvého...
0 28.07.2016 11:57 zekke10 – info ryba

Dobrý den,
Nevíte někdo co je tohle za druh ryby? Mám ji již asi 15 let
Našel jsem jen podobné druhy pod názvem catfish, ale nic konkrétního.
Děkuji.
Starší reakce
0 23.07.2016 12:47 kali4477 – Kolegove, poradte mi
Starší reakce
Parmička černopruhá,ale připadá mi,že je přecpaná k prasknutí.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 227709x