Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/309361.webp?a=1618992937)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/309361_2.webp?a=1618992937)
...co je zac?
velkost cca 3cm
Starší reakce
Nerozumím ti moc ale mám 2 žlutooranžové a 2 více do šeda. Zatím vypadají spokojeně tak uvidím co dál. Kdyby něco dokoupím další ať jich je více
No je to - ale je fakt dost vyšisovaná, není to žlutá?
ryby jsou asi ve stresu, tak pěkně vybledly. Nemohla by to být kardinálka?
Starší reakce
Jo, to vypadá, že je ona...
![ano](../obr/s/05.gif)
0 08.12.2010 11:05 RendyD ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/306879.webp?a=1625676469)
Ahoj, je to Botia histrionica?
0 07.12.2010 13:27 RendyD – Botia histrionica
Včera jsem pokukoval po této rybě v akvaristice, kdo ji má, můžete prosím sdělit zkušenosti? Požírá řasy, je snášenlivá? Jaké velikosti dorůstá? Nikde nemohu najít nic bližšího. Díky za reakci.
Starší reakce
0 30.11.2010 21:14
kmara [10] - Cichlidy
0 29.11.2010 00:17 Karel F. – Co je to za rybku?
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/305135.webp?a=0)
Prosím co je to za rybku?
Stáří cca 3-4 měsíce a délka 2 - 2,5cm. Plave spíš v horní části akvaria částečně ve střední. Před ocasní ploutví má svislý černý proužek, žábry zbarvené do červena.
Foto neni moc kvalitní, vím, ale lépe to nešlo, je celkem mrštná a lepší foťák nemam.
Starší reakce
0 18.11.2010 16:27 Klaudia – Prosím čo je to za rybyčku?je to živorodka ale neviem druhy nazov
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/302563.webp?a=0)
Ahojte, prosim poradte: čo je to za rybycku?nam povedali ze je to zivorodka ale druhy nazov neviem,narodili sa nam malicke a ja neviem druhy nazov.Ak by ste vedeli napiste na mailto:klaudi.polakovicova@gmail.com dakujem velmi pekne
![:-D](../obr/s/06.gif)
Nejsem cichlidář, ale myslím že to je Mikrogeophagus ramirezi Neon Blue.
0 17.11.2010 21:24 sváťa ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/302402.webp?a=0)
Mohli byste mi pomoci určit druh rybky? Kamarádovi plavou v akvárku, ale neví jak se jmenují,koupil je v Německu.
Starší reakce
Myslím, že to bude Macrognathus aculeatus.
![:-)](../obr/s/02.gif)
Ten to zrovna nejspíš není, ale a) je správně - hrotočelec je to s jistotou
![ano](../obr/s/05.gif)
Hrotočelec.
![:-)](../obr/s/02.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/300053.webp?a=0)
Prosim co je to za rybičku
Starší reakce
0 04.11.2010 15:11 Neználek :-( – Vše o této rybičce
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/299395.webp?a=0)
Dobrý den,prosím o radu ohledně této rybičky,nebo aspoň název.Dcerka ji dostala od kamarádky a já se přiznám že jsem absolutní laik,tak mi to prosím odpusťte.Opravdu se v tomto oboru vůbec nevyznám.Máme v akváriu 3 závojnatky a bojím se je dát dohromady.Pomůže mi někdo.Prědem děkuji.
čtyřpruhá bez pruhů
![:)](../obr/s/16.gif)
Parmička čtyřpruhá albín.
0 03.11.2010 20:26 numb ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/299251.webp?a=0)
Dobrý den,
prosím vás poradí mi někdo, copak je to za rybku??
Děkuju
na toho jsem taky koukala, myslím, že ne.
lepší fotku bohužel asi neseženu
![:-(](../obr/s/13.gif)
Jednoznačně jde o Heros. Přesnější určení není dost dobře možné, protože za 1) jde o mladou rybu, za 2)se u nás vyskytuje hodně mezidruhových kříženců.
Ps: ta fotka není zas tak hrozná.
![;-)](../obr/s/03.gif)
No me prijde ze vypadaji vsechny stejne, podle me to muze byt jak Otocinclus hoppei, Otocinclus huaorani, Otocinclus macrospilus, Otocinclus mariae nebo Otocinclus vestitus. Nevidim mezi nima snad zadny rozdil. To je pak tezko
zkusim poridit lepsi foto.
Jednoznačné určení je složitější a podle neostré fotografgie téměř nemožné. Zkuste si dle klíče uvedeném na tonto odkazu níže blíže určit sám o jaký druh či možný druh se jedná
(
www.remowiechert.de/… )
Otocinclus to bude, affinis (jednopruhý) téměř s jistotou ne (nemá tak výrazný boční pruh, oko je vybaveno vychlípeninou duhovky, což na fotografiijednoznačně viditelné není, ale affinis se obchodně nedováží a i rybky vyfocené a uvedené ve zdejším atlasu pod títmo druhem jím nejsou...).
Popř. další užitečný odkaz pro možnou identifikaci:
www.planetcatfish.com/…![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/299120.webp?a=0)
Zdravím, nevím co to mám v akvárku, neznale jsem to koupil jako parmičku černopruhou, pak jsem se domníval, že to je přísavka thajská, ale muže to být snad i Krunýřovec stužkovitý. Nebo možná uplně něco jiného. Nevíte prosím co to teda je? Ma to 4 cm, za třičtvtě roku neporostla vubec. Diky
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/298062.webp?a=0)
pomozte mi identifikovat tuto rybku bozuzial nemam nazov z obchodu
Starší reakce
nene, dotaz zní ta první co je zač. druhá je jasná endler s pavím očkem.
Chtělo by to více zblízka takhle to vypadá jako kříženec s endlerkou.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/296868.webp?a=1618991592)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/296868_2.webp?a=1618991592)
Ahojte, dostal se mi do ruky celkem slušný čistý kmen, co jsou zač ?
A ještě jeden můj vlastní guppy design
pro potěšení očí. Zatím pracovně "Bakův dvojmeč"
piplám je už 18 měsíců...
0 23.10.2010 18:40 Martin ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/296366.webp?a=0)
Ahoj, potřebuju poradit... copak to je?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [54] ...... 71 72
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 227497x