Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Má to párové břišní ploutve...živorodka to nebude...
, ovšem o agresívních dániích jsem ještě neslyšel...
Zkuste se podívat do atlasu na ryby druhu danio, me osobně to připadá jako danio rose, ale je to jen tip a sázka do loterie
Fakt obdivuji vaši jistotu...to může být klidně i "německý ovčák"...
Tak prepáčte že tu dávam toľko fotiek, ale spravil som ešte niekoľko a už naozaj posledne...
Ryba na tom obrázku je Danio albolineatus - Danio Duhové
No já čéčé né k parmičkám...podezření sílí, ale potřeboval bych detail...
Tak není-li to něajké danio, zůstanu u té živorodky. Bývají agresívní k jiným rybám odmala...
Zaměřil bych se na sekci "parmičky".
0 14.06.2013 22:01 milosnow Tak snad mi to prepacite ale dam este jednu poslednu fotku....
Jestli vidím dobře, tak tahle ryba nemá tukovou ploutvičku, takže tetru bych vyloučila. Spíš mi to přijde jako nějaký druh dánia
Možná tetra červená ... nekvalitní fotka nejde to moc poznat
0 14.06.2013 17:48 milosnow – Je to nejaka tetra?
Zdravim - chcem Vas poprosit pomoct zistit co je to za rybicku...Vcera som kupoval niekolko rybiek od velkododavatela a asi nejakou nahodou sa tam dostala aj takato rybka...Večer bola velmi agresivna, nahanala a okusovala vsetky rybky v akvariu, tak som ju odlovil do sietky a nechal na noc...Dnes som ju pustil von, vyzera ze ju to prešlo ale nahana sa s tetrou kralovskou....Viete mi pomoct? Berte ohlad ze som uplny zaciatocnik...
...sekavec určitě, to ostatní je už diskutabilní...
skupina kuhlii je jasná a nejspíš to ten sundský bude...
Ale i z Jávy se už rybky dostávají do Jakarty, a odsud se do Evropy distribuují ryby po kilech (dřív to tolik nebylo)...takže třeba i ten "kulík" by to mohl být...
0 12.06.2013 16:36 Marek – Co je to za rybičku?
Starší reakce
Určitě nekoupil. Na kartu sekavce západojávského (Pangio robiginosa) ve zdejším atlase zapomeňte, vyobrazení tam je zcela nesmyslné a nemá se skutečným Pangio robiginosa nic společného. Pangio robiginosa byl určitou dobu považován za totožný s Pangio cuneovirgata (sekavec johorský) - oba druhy byly vědecky popsány v roce 1957 v jednom článku v německém časopise Die Aquarien- und Terrarien-Zeitschrift (dnes známý jako DATZ) a jsou si velmi podobné. Dnes sice platí názor, že opravdu jde o dva různé druhy, nicméně v akváriích se téměř nechovají a jejich kresba je zcela odlišná od těch sekavců, kteří se u nás objevují a které jste si koupil i vy. Pravděpodobně jste si koupil sekavce sundského (Pangio semicincta), což zřejmě ve skutečnosti jsou ty ryby, které se v literatuře i v obchodech označují jako "Pangio kuhlii" neboli sekavec příčnopásý. Druhou možností je, že to je skutečný Pangio kuhlii, ale to v této chvíli nerozsoudíme. Když se v tomto vlákně proklikáte k datu 21. 10. 2012, tak tam najdete drobnou poznámku osvětlující, proč panuje kolem ryb nazývaných "Pangio kuhlii" tato nejistota.
Jaroslav Hofmann
Chudák Clarias, ten musí vyloženě trpět.. možná by nebylo naškodu napsat co to bylo za restauraci, ať se jí všichni akvaristi můžou širokým obloukem raději vyhnout (případně ti kteří si myslí že to k něčemu bude tak jim tam jít udělat přednášku o akvaristice).
Díky, ano to je ona. Dnes jsem je viděla v jednom akváriu asi 200l v restauraci.Bylo mě jich úplně líto. 5 kusů společně s 10ti tlamovci. Na dně jen jeden malý kámen a žádné pozadí.Filtr kostka molitanu... Navíc na dně seděla ryba s břichem jak balón vypouklé oči..Úplně mě přešla chuť na jídlo.Tu rybu jsem vyfotila na mobil.
já si totiž názvy ryb nepamatuji a cichlida papouščí je prostě multipla, ovšem ten starší typ- s boulí
Má žlutooranžovou barvu, vyroste asi 20cm a dá se jí přezdívat podle vzhledu Multipla(typ auta Fiat). Chci si o ní něco přečíst, ale bez jejího názvu ji nemůžu najít.
Koupil jsem sekavce západojávského?
Myslim, že až doroste do dospělosti nebude problém jí poznat pokud to je ona
Taky hlasuju pro trilineátku.. jelikož má 2 cm, tak tělesnou konstituci bych moc neřešil, protože je to opravdu miniprcek kterej bude jetě hodně růst a vyvíjet se.. škoda že jich nemáš tak 8-15ks a nechceš je poslat dál, bral bych je
No,podle mě je to vážně Rasbora trilineata
Vedel by niekto určiť túto rybu? Veľkosť cca 20 mm. Bola zamiešaná medzi Trigonostigma hengeli. Jediné, čo sa mi na ňu podobá je Rasbora trilineata, ale tá má pomerne odlišnú telesnú konštitúciu. Vďaka za pomoc.
jojo... to by mohla být ona ;) díky moc
1 30.05.2013 16:43 Deathbull [1928] - Cichlidy 0 30.05.2013 16:06 Lenka Š. – co je to za rybu
nebyl jste někdo v rehab. ústavu v Hrabyni? Mají tam v obrovských akvárijí mimojiné i černé ryby, které jsou zhruba 20 cm dlouhé a nejčastěji plavou hlavou k zemi a vypadají jak list? Jakože tělíčko a ploutev po celé délce? nikde na internetu to nemůžu najít... vypadali strašně zajímavě. jinde jsem takové ryby neviděla. děkuji
Zářnoočko proměnlivé - Procatopus aberrans
0 27.05.2013 21:14 Fil – Neví někdo přesný název..
No to bude nejspíš ona!! Já si říkala že to bude podle těla tetra. Nikde jsem je totiž v prodejních nádržích neviděla. Zajímalo by mě jak by vypadalo celé hejno.
Je v té nádrži naproti stojanům s rostlinami. Je úplně celá modrá. Fotku bohužel nemám, ale prostě mi ta ryba vrtá hlavou. Gavůnek to nebude.
pokud to bylo akva na levé straně vstupní místnosti, tak to byl gavůnek
Fotka by možná pomohla
Velikost i tvar těla např. jako tetra kosočtverečná, ale barva ryby je modrá. Nikde jsem bohužel o této rybě nenašla informace. Viděla jsem ji v Brně Sklorexu v jednom z jejich reprezentačních akvárií.
Starší reakce
Jak píše Zoidik..
Já jen dodám že těch 500L je opravdu naprosté minimum.. ideální je ještě daleko větší akvo, a aspoň deseti-patnáctikusové hejno, to se pak teprve naplno projeví jejich krása..
ahojte prosím vás jaký je to druh rybky ?
dekuju chcel by sem si ju porídit do nového akva.
Starší reakce
http://rybicky.net/atlasryb/cichavec_perletovy
Ahoj, jak se jmenuje tato rybka?
Starší reakce
tam vidím Koljuška devítiostná - Pungitius pungitius
0 09.05.2013 10:09 mustanggt – aka je to rybysko???
zdravim potrebujem zistit aka je toto ryba? dakujem osrpavedlnujem sa za nekvalitne foto.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 226634x