Přihlásit se RYBICKY.NET »

Copak je to za rybičku?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rubby222 – Tetra ??
Fotka k příspěvku Prosim vás nevíte nekdo co je to za rybku ? dovezl mi to kamarád ale ani on neví co to je..dekuji za odpoveď

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: papaja2
 Reagovat na tento příspěvek 0  - papaja2 – Koupila jsem si rybu a nevim název
Mám menší problém, koupila jsem si rybu na burze a zapomela jsem nazev.Je to ještě mládě má šest cm a vypadá jak malé haďátko je tmavý se světlými flíčky a malinkatými fousky.Prosim napište jestli náhodou nevíte co by to mohlo být děkuju...
 Reagovat na tento příspěvek 4  - DavidDizzer Re: katterinecka
Já jsem si to tak trochu myslel, že to bude Parmička nádherná, ale tak raději se zeptám. A přesto to nemá nic společného s tím, zda jsem správce nebo ne. V tomto případě jsem neuměl identifikovat rybku, což se stává a obrátil jsem se na pomoc :-). Vy jste mi potvrdili Parmičku nádhernou a děkuji Vám ...

Přeji pěkný zbytek dne,
DavidDizzer :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - katterinecka Re: DavidDizzer
určitě nějaká parmička. Já myslela že se správce na akvaristickým webu trochu vyzná v rybách.

Koukni do atlasu na parmičku nádhernou
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R Silent Re: DavidDizzer
Myslím že to je Puntius conchonius.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidDizzer
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Velice se omlouvám za kvalitu fotek - není bohužel čas a trpělivost rybičku vyfotit...

Chtěl bych se zeptat, co je to za rybičku? Typoval bych nějakou tetru, ale nevím jakou - na měděnou to nevypadá tvarem těla...
Typický znak: U ocasu je černý flek... Zbarvení ryby do zlato-oranžové...

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: petulinakk
Já bych to viděl nejspíše na Rasboru einthovenii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: xx
I tato má podle fotek ještě světlý pruh nad tím černým :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xxRe: petulinakk
Nannostomus marilynae?

fishbase.org/…

Další tady:
fishbase.org/…=
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - petulinakk Re: petulinakk
Podle fotek na které jsem narazila úplně náhodou právě ted, by věrně odpovídala jakási Rasbora einthovenii neboli Brilliant rasbora, třeba tady toto

www.aquariaveldhuis.nl/…

je ve všech detailech přesně to co mi tu plave!

víc foto

www.google.cz/…

Ale kde by se to tady proboha vzalo??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: Pepan
Podle fotek co jsem našla má n. harrisoni stejně zakřivený černý pruh, ale i trochu zabarvené konce ploutviček, a u kořene ocasu také skvrnu, navíc nad černým pruhem se mi zdá že má ještě jeden světlejší. Moje neznámá má ploutve celé bezbarvé (pokud se věkem ještě nevybarví?) a dolní i horní polovinu těla stejně barevnou, bez dalšího pruhu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: petulinakk
V každém případě je to drobnoústka. Připadá mi to jako N. harrisoni. N. beckfordi má ten pruh širší
 Reagovat na tento příspěvek 2  - SanelOne Re: petulinakk
parmička podélnopruhá...toť můj laický názor :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: xx
To vypadá dost podobně, chvíli jsem hledala více info u pana Googla, ale myslím že ani ta to není, podle foto dostupných na netu to vypadá že moje rybka má černý pruh o dost výraznější, navíc nejde po celé délce středem těla, ale v zadní polovině jde celkem výrazně dolů, tak jak je to na fotkách (není to nakloněním rybky nebo fotáku).

Leda že by ještě neukončila růst a ještě se časem vzhledově trochu změnila?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: Lila1
Nene, jak píše Tomas Enderson, a rybka je štíhlá, štíhlejší než drobnoústky, navíc nemá nad ani pod černým pruhem žádný jiný ani světlejší ani tmavší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomas Enderson Re: Lila1
Tak to by být nemohla ta rybka na fotkách nemá tukovou ploutvičku. Já bych fakt zůstal u kaprovitých ryb.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xxRe: petulinakk
fishbase.org/…

co podélnopruhá - Barbus ablabes ?
 Reagovat na tento příspěvek -7  - Lila1 Re: petulinakk
Nemůže to být Neonka černá?
cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: SanelOne
Ano, rasbora černopruhá ani nemá černý pruh protažený až k oku vepředu, ani až do ocasní ploutve včetně, aspon podle fotek ve zdejším atlase :-)
K některým rasborám bohužel fotka chybí, taky to možná ani není rasbora/rasborka...
Snad ji někdo pozná :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SanelOne Re: petulinakk
U té Tvé rybky mi chybí červená skvrna na konci ocásku, kterou tam právě rozbora černopruhá má. Takže bych řekl, že to bude něco jiného...ale co, toť otázka pro Mr. gold star ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Koupila jsem před časem 7 boraras maculatus, doma jsem pak zjistila že se mezi ně připletla jedna rybka s pruhem, tvarem těla i velikostí byla přibližně stejná, proto jsem si jí zařadila jako "tu další malou boraras s pruhem" - b. urophtalmoides.
Rybka nakonec ale maculatky o dost přerostla, je zhruba stejně dlouhá jako moje drobnoústky trpasličí, jen štíhlejší.
Také na rozdíl od urophtalmoides má černý pruh protažený až k oku, a vzadu až do ocasní ploutve která je jinak bezbarvá. Neměla by to být tedy ani tato rybicky.net/atlasryb/razbora_cernopruha….
Poradíte?

Za kvalitu fotek se omlouvám, je mi jasné že to možná nebude stačit, strávila jsem focením docela dost času, ale rybka je prostě strašně rychlá :-(
Pokud by bylo nutné přiložit kvalitnější fotky, můžu se pokusit rybku odlovit a vyfotit lépe.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: hawok
....a nevědomost hříchu nečiní. Nutno dodat bez křišťálové koule...V případě peřovců k nám dovážených je to skutečně lotynka. Protože obchodníci v Africe jsou je schopni prodat jako cokoliv a stejné je to občas i u nás. Ale on ten název asi pro běžného akvaristu moc podstatný není. Jistější je to s veliferama a nigritama například "z dílny" pana Ešpandra. :)
 Reagovat na tento příspěvek 8  - hawok Re: exit
taky je treba zduraznit, ze co se tyka perovcu a zvlast flekatych, ze se na nasem trhu objevuje spousta hybridu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: exit
S ohledem na ten rozmazaný flek bych jistotou nehýřil že to je peřovec kukaččí. Těch flekatých peřovců je více...Navíc to mázlé má fleky podstatně větší než multipuncatus, to je i vidět smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Deathbull Re: exit
To ti řeknu úplně přesně, to je rozmazanej flek:) Ale když jsem vytáhl po čase ze skříně křištálovou kouli, tak ta mi poradila že by to mohlo být tohle :

rybicky.net/atlasryb/perovec_kukacci :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - exit
Fotka k příspěvku Poradí někdo co je to zač? Přitáhnul jsem to s rostlinami.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: chmelik
Pancéřníček kropenatý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chmelik – Co je to za rybu
Fotka k příspěvku Byl jsem na jídle a zaujala mi tam tato ryba ale nevím jak se jmenuje. Díky :-) za pomoc

Reagovat na tento příspěvek 3  - Pepino78 Re: Filip980
Xantorická forma, albín by měl asi "trošku" červenější oči ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: 93petr19
Tetra černá - albín.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 93petr19 – Co je to za rybu?
Nevíte někdo co je to za rybu?
rybicky.net/nadrz/14223/0.jpg
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Kyd
Balonmolly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kyd – copak je to za rybičku?
Fotka k příspěvku Prosím... nepoznáte někdo co je tohle za rybku?
vým jen že je to živorodka a že snad druh nějké Platy ..
foto je samec.. samička je malonko menší a méně barevně výrazná a nemá patrný výrůstek nahoře před hřbetní ploutví..
omlouvám se za kvalitu foto ale ty mršky nepostojí..

Reagovat na tento příspěvek 0  - Beastie Re: Voloduson
www.seriouslyfish.com/… toto jsou úžasné stránky ( které žádným způsobem nekonkurují těmto, tyto jsou 100x lepší). Dole v sekci notes jsou psané hlavní vzhledové a poznávací rozdíly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Voloduson
Myslím, že kalimantanská to nebude, protože ta má odlišnou kresbu. Skvrna na boku je u kalimantanské výrazněji oválná na rozdíl od kulaté kterou má maculata.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VolodusonRe: Silent
Diky, jen pro uplnost, proc to nemuze byt jedna z techto? rybicky.net/atlasryb/razborka_kalimantanska ci rybicky.net/atlasryb/razborka_thajska

I kdyz asi si z casti odpovim sam, ze ty moje jsou uz vetsi nez 1,5cm... Takze Thajska asi neprichazi v uvahu... Prijdou mi na prvni pohled stejny... Tak bych jen rad znal nejaky znak podle ceho se da poznat co je co... Jeste jednou diky...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: romant
Tak máme asi pravdu. Já jen napsal staré a patrně už neplatné latinské jméno :-D . Musím se polepšit a občas kouknout do atlasu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Voloduson
Řekl bych že je to tato rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici
Edit: Honza si myslí to samý, tak ještě aby to bylo správně. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Voloduson
Nebude to Rasbora maculata?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Voloduson – Prosim o identifikaci razborky...
Fotka k příspěvku Dostali se mi do pece tyhle minikousci... Samozrejme vim, ze jde o razborku, ale nedokazu urcit o kterou konkretne, dokaze nekdo poradit?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: purkytka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - purkytka – Jméno ryby???
Fotka k příspěvku Nezná prosím někdo jméno této rybičky. Je velká asi 20 cm. Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: pavel007
Obyčejné mečovky... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavel007
Fotka k příspěvku co je to za rybku ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: rudolf
Práve pre tú druhovú odlišnosť som ju z netu pridal na porovnanie. ;-) Bohu žiaľ nechovám,tak nemôžem pridať vlastné fotky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rudolf Re: prasan
Já jsem předesílal, že jsem nechtěl do téhle diskuse vůbec vstupovat, protože už není nic nového, co by se k ní dalo dodat ;-) Nicméně když sem vkládáte tuhle fotku, tak by bylo dobré případným zájemcům o tyhle ryby připomenout, že pochází z internetu a zachycuje pouze jednu z několika vzhledově odlišných podob, které se na internetu na fotkách pojmenovaných Puntius binotatus objevují. Jinak tuhle fotku pořídil polský akvarista z Gdaňsku Bogdan Janiczak :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rudolf Re: larix
Tak nějak ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: soubi
Fotka k příspěvku Puntius cf.binotatus (Barbus cf.binotatus)
Ako po mne napísal aj Haimdol a neskôr rudolf,je to najpravdepodobnejšie binotatus i keď z jednej fotky je to určovanie trocha ťažké.
Ja som to tvrdil hneď,no akosi mi nikto nechcel veriť. ;-) ano

Reagovat na tento příspěvek 0  - larix Re: rudolf
Takže Puntius binotatus agg.?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 72

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 228818x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/147-copak-je-to-za-rybicku?od=2249