Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ruducha

NápovědaFórum » Řasy » Ruduchy 

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Ruducha
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ajka – Re: Kent
umreli postupne do dvoch-troch tyzdnov...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: petulevrtule
palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: invalida
achjo, tak to je hrůza :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
30 let sem neměl řasu.....ale netuším proč :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka
Kent napsal: tak tie umrtia tak to teraz neviem .. za kolko UMRELI po prenose do aqvaria? ak do 1 dna tak to bolo prenosom

To nemusí být vůbec pravda, mohla stoupnout hladina dusičnanů, nebo dusitanů, také záleží na celkových podmínkách v nádrži, pokud jsou hodnoty stále vysoké. Takže by to vyvařování a desinfekce mohly být úplně zbytečné. Navíc nemocným rybám to může trvat mnohem dýl než se nemoc projeví a než se nakazí ostatní ryby, nemusí umřít během jednoho dne. Ty jsi takový odborník že to poznáš podle jedné otázky, bez žádných popsaných příznaků a bez fotek nádrže?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule – Re: protein007
To ano, ale já to počítám i s tím, než zmizely veškéré kousíčky i ty miniaturní - zbytkové, na listech, kdy se přestala vytvářet řasa i na skle apod. ;-) a přesně to byly 4 měsíce ;-) a ještě tam byly nějaké další problémy ;-) nebudu to tu rozepisovat, bylo by to na celou A4, prostě to nebylo to jednoduché, když se to rozjede...A krom ruduchy se nám tam objevila i nějaká přisedlá řasa.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Kent
tak tie umrtia tak to teraz neviem .. za kolko UMRELI po prenose do aqvaria? ak do 1 dna tak to bolo prenosom
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ajka – Re: ryby von
a ked to setko spravim, tak mozem rybky vratit? nemoze sa stat, ze nakazia nove? (lebo v druhom akva mam zatim mladatka gubiek - a tie by som tam potom dala... ze nemozu sa nakazit, ked bude vsetko ocistene a prevarene?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kent
ryby von , voda do zachodu piesok vyvarit a preprat kamene predrhnut a preprat a rastlini nijako mechanicky vycistit .. prsote generalne prerobenie akva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ajka – tiež prosim o radu
nedavno som si kupila 2 nove rybky do akva (predtym som tam uz 6 mala). A zacali mi postupne kapat - aj som ich liecila modrou vodou a nepomohlo :( Teraz mi zostali len dva prisavniky (tie tam boli povodne) a jedna tetra cisarska (to bola ta dokupena) - moze byt ona prenasacom choroby? bojim sa uz dokupovat nove rybky, no teraz je to akva take prazdne.. Co mam spravit? Vie mi niekto poradit?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: petulevrtule
Pol roku??? coze Vsak toho sa da zbavit do 2-3 tyzdnov, ak vies co robis...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule
Já bych využila ještě toto:
www.horacovoakvarium.cz/…

díky tomuto článku, díky radám ustavprochore a Sidovi, jsme se toho úspěšně zbavili...Ale trvalo to půl roku. Změnili jsme některé chody akvária a osvětlení. Osazenstvo nádrže a je klid...nachvilku :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
Tady - rybicky.net/forum/5522
Doporučuji přečíst celé, má to 13 stránek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Markus
Ruducha X-) Je toho tady na fóru o ní hodně :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markus – Re: voko
při mechanickém odstranění se oběví jinde...roste to i na kamenech...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markus – Re: Markus
Fotka k příspěvku co s tím?

Reagovat na tento příspěvek -2  - voko
Nejde to pořádně vytrhat?????
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku další

Reagovat na tento příspěvek 0  - Markus – Prosím o pomoc vyřešení problému...
Fotka k příspěvku rozmnožila se mi v akvu jakási štětičková řasa...
bojuji s ní už půl roku tj.pravidelná výměna vody,odkalování...
přidávám foto

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: dominik
Hladaj v tomto vlakne pod nazvom "vousata ruducha", ako sa jej zbavit. Chemiu netreba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko
No podobnou řasu řešil můj strýc a dalo se na to koupit nějaké léčivo - tablety. Pak řasa ustupovala. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dominik – Černá řasa
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu o jakou řasu se jedná, případně jak se jí zbavit. Pokud se to tu už řešilo, tak se omlouvám - zřejmě jsem neměl štěstí při hledání.
Předem děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: flanker
Je vhodnější používat jednotlivé složky, (podle konkrétní potřeby), než směs, kterou do akva případně přidáváte živiny, kterých máte dostatek (nadbytek?)...
(PMDD není běžné komerční hnojivo s "minimálním" obsahem živin, se kterým jen tak nepředávkujete.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: flanker
Tak to velmi neporadim... dalo by sa s tym pohrat tak, ze by ste si to prepocitali, kolko toho davat vzhladom na tu koncentraciu. Ale pri cene okolo 2 eur za cele PMDD sa moc neoplati s tym tolko babrat, aspon ja to riesim v tomto pripade tak, ze to cele vyhodim a spravim znova. Mozno by sa to dalo zachranit tak, ze ked uz mate zarobene PMDD osobitne bez KNO3 a KH2PO4, tak donho dosypte tieto 2 zlozky, a ziskate tym to co potrebujete :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flanker – Re:protein007
No este ze som sa spytal.Ked som to takto "zbabral" viete mi povedat kolko toho davat ked to mam namiesane kazde zvlast?Alebo objednam novu varku a namiesam to spolu?
Vyzkoušejte
Myslel som namiesat to komplet spolu so vsetkymi zlozkami, a davat tam 2-3ml toho mixu, tyzdenne. Cize v ramci tych 2-3ml je aj KH2PO4 v prislusnom pomere s ostatnymi zlozkami. Keby ste davali 2-3ml len KH2PO4, tak by to bol "mazec" :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flanker – Re:flanker
Prepacte mi ze som 4x pouzil slovo VAZNE.Ale uz som vazne :-D nevedel co robit.Este raz dakujem za ochotu pomôct vsetkym
...Ja som nechcel spochybnit NIKA ze to tak robi...
Z toho vás vůbec nepodezírám! :-)
Jen jsem využil toho, že jste jej zmínil; není to dlouho, co jsme v jeho "240" řešili podobný problém a šlo to dost rychle... :)
Podobně, jako u Rudika, jehož "čerstvý přiběh" si můžete vyhledat na Akvarko.cz...
Moje nabídka platí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flanker – Re:Sid
Dakujem za ochotu pomôct.Ak sa jej nezbavim urcite sa ozvem :-) .Ja by som tam nasadil vazne aj viac rastlin,ale mal som pocit ze uz nie je kam :-) .Ta egeria mi vazne nenarastla ani o 1cm.Poviem to inac- mne by stacilo ako tie rastliny rastu,keby tam nebola ta potvora.Chapem ze akva nemôze zarast za mesiac.Ale uz som z nej zufali sad .Ja som nechcel spochybnit NIKA ze to tak robi.Vazne nie.Len som si zacal mysliet ze ma vazne ine hodnoty vody.
Nikova akvária znám hodně důvěrně. :)
Proti vašim je má výrazně zarostlejší rostlinami a mohu vás ujistit, že do žádného ze svých akva nepřidává ani kapku hnojiva; živiny dodává "přes rybky" a pravidelnou výměnou části vody. (Ta nemá parametry o nic "lepší", než ta vaše. :-))
Zkuste, co vám radí Protein 007, a kdybyste došel k závěru, že tudy cesta nevede, ozvěte se. Poradím vám to, co jsme s Nikem udělali, aby ruducha zmizela. (Trvalo to cca měsíc.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flanker
Tak som vycistil akva.Odkalil a vymenil som polovicu vody.Namiesal som PMDD.KNO3 a KH2PO4 som namiesal kazde zvlast.Takze pridam 5 ml.Do konca tyzdna kazdy den 3 ml-aj KH2PO4 ?Prepac mozno blba otazka,ale nerad by som nieco pokaslal.Len sa uistujem,ze som to spravne pochopil :-) .Vazne ma to uz stve.Ja by som kludne vydrzal s tou dennou vymenou vody,ale aj ja som uz pochopil ,ze by musela mat ine hodnoty.Dufam,ze to bude fungavat.Dakujem
Problem je v NO3 a PO4, su nulove, a tym padom rastliny nemaju z coho rast (a ruducha ma, lebo dokaze vyuzit aj tie zvysky, co tam dodas pri vymene vody). Keby si chcel hnojit len vymenou vody, tak pri tvojej vstupnej vode by si musel menit tak 100l denne :-) Namiesaj si teda kompletne PMDD (aj s NO3 a PO4), a skus dat prvu davku 5ml a tyzdenne potom 2-3ml. Hlavne je, aby ti nekleslo NO3 pod 10mg/l, podla toho zistis casom aj presnejsie davkovanie... Vodu men tak 30% raz za tyzden, a hnoj az potom, aby si zbytocne nevylieval hnojivo do odpadu. Ked ti zacnu rast rastliny, ruducha by mala odist do 2 tyzdnov. Potom staci prejst na rezim vymeny 30% vody raz za 2 tyzdne. A samozrejme hnojit dalej ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flanker – Ruducha na ustupe
Este som zabudol,aj test na P mi ukazal 0 ..? Tento test je od rataja,tie predosle boli Sera.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flanker – Ruducha na ustupe
Ahoj.Prosim o radu.Ku koncu min roka sa mi v akva 200 l objavila ruducha.Zanedbana udržba.Pred 2,5 mesiacmi som akva trosku prerobil,nasadil nove rastliny ale ruducha stale tam.Dosadil som stonovky-hygrophila,heternathera,limnophila,ludvigia,cerathophlum,eustralis,nesaea.Lenze rastliny nerastu.Teda rastu ale pomaly-hyg.,lud.,egeria nerastie vôbec,cerathophylum sa mi rozpadlo uplne.Precital som toho dost,viem ze treba nastartovat rastliny.Dal som prec aj korene.Cital som tu na nete,ze NIKO hnoji pravidelnou vymenou vody.Mesiac som denne menil 10 litrov vody,a ta potvora rastie ako ...Viem ze nezmizne za mesiac,ale aby rastla este viac?Hodnoty vody v akva su NO2-0,NO3-0,Ph-okolo7,uhlic tvr.12,na Fe nemam test.CO2 pridavam z flase cez difuzor.Voda z vod ma hodnoty NO2-0,006mg/l,NO3-6mg/l,Ph-7,7,Fe-0,05mg/l,Ca-83,2mg/l,Mg-12,7mg/l,celk tvr 22,4N.Svietim 3x30w.Myslim,ze by mi mohlo pomôct PMDD.Chcem poprosit skusenejsich co a kolko davkovat.Dakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: janmacu
U me v akva skoro ne. A pokud tve nejsou na okne ...
Kytky, co manzelka premistila do tmavych rohu (protoze se tam "prece hodi"). to uz take maji za sebou. Nektre za pul roku, odolne za rok. Take mi prvni mesice tvrdila, jak krasne rostou :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: janmacu
Ale i tak. To, jestli něco zdárně roste říkejte tak po půl roce (lépe po roce). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu – Re: filipsi
roste mi to i bez přidaného světla,ale pomalejš,ve tmě nejsou,taky existuje dení světlo,u vás ne? smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: janmacu
Bohuzel kdyz pockas jeste nejakou tu chvili, bude akva i bez rostlin. To je zarucene.
Toho samého docílíte s hromadou rostlin a silným světlem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu – Re: Johan
to ti neberu,v tom máš pravdu,světlo je základ pro dobré fungování,jen sem napsal svoje poznatky,že tam kde nemam světlo ,tak je akvárko čisté bez řas aji voda je uplně čirá,prostě ty akva vypadaj uplně jenak ,jakoby sterylně,akorát pomalý rust rostlin X-)
ty světla vubec neřešte,mam od vánoc založeno 8 akva pro děti Od světla se v akvaristice odvíjí všechno ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu – Re: DrBolíto
kouk sem na to,zajimavé,v pondělí du koupit peroxid vodíku X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrBolíto
Totéž se dá i s peroxidem vodíku.

Myslím že číslo 13 pojednává o této metodě
klub.akva.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - janmacu
ty světla vubec neřešte,mam od vánoc založeno 8 akva pro děti a na dvou jěště nemám žádné světlo,rostlinky rostou jakžtakž, ale hlavně jen v týchto akva bez světel jsem neměl zatím ještě problém s černou řasou a jinýmy....., jinak sem dostal od svého šéfa 200 litrové akva napadené ruduchou,ale tak ,že ste to nikdo ještě určitě neviděl....skla téměř nepruhledný,rostliny černý,a vubec nevěděl,kolik tam má ještě rybek,nebyli vubec vidět,....bylo my líto vše vyhodit,tak to prošlo lázní se savem...perná práce,akva sem drhl dva dny a jeden den kořeny a šutry,po opětovném složení a napuštění na všem vlála ruducha ,ale už bílá a do 14 dnu zmizela,se koukněte na muj profil,toto jediné akva mam zatím vyfocené,ted uz je víc zarostlé,než na fotkách,ale nikde není vydět,že to akva bylo na vyhození...žádná ruducha :) takže na ruduchu násilně a se savem....jo a ještě ty rostliny,bez uhony přežili velký a malí anubisi a ostatní rostliny po tym savu se rozpadli ,ale kořínky zustali a znovu začínaj rašit..tak všichni do boje s ruduchou rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: Bára
pmdd si muzesh upravi, je nekolik druhu/smesi s ruznymi paramery a slozenim
me prihnojovani nahrazuje pravidelna vymena vody a pridavani co2, ale kazde akvarko je jine, ty rozdily vidim kazdy den mezi svymi tremi akvarky....
hnojit by se melo radsi min a jen to co je nutne potreba, takze pridej svetlo az si kyti zvyknou a zacne ti hlesat uhlicitanova tvrdost tak zacnesh pomalu davkovat co2 a pravidelne menit cast vody a teprve kdyz se projevi opravdu prokazatelny nedostatek nekteryho prvku tak pak prijde na radu hnojeni....
da se to taky obejit hnojicimi substraty do dna, ktere se davaji primo do dna pri zakladani, ci vymene dna, pripadne ve forme jilovych kulicek se zahrabavaji, kytky si vemou co potrebuji pomoci korenu, zbytek je ve dne a nikoliv ve vodmin sloupci, takze se vyrazne snizuje nebezpeci ras
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bára – Re: Moucha
To moc nechápu. Tak já to PMDD budu přidávat a když se to nezlepší tak s tím přestanu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi
Haimdol napsal: Pokud chceš přidávat CO2 tak musíš taky nabídnout rostlinám dostatek světla....

Ja bych to otocil, pokud chces mit dostatek (vic nez dostatek) svetla, budes muset pravdepodobne pridavat co2. Pridavani co2 pomuze rostlinam zpravidla (podle jeho obsahu, nejlepe zkusit zmerit Ph rano/vecer) i kdyz je svetla mene.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: Bára
pozadavky jednotlivych druhu rostlin na svetlo najdesh v atlase rostlin, a priznaky nedostatku zivin se da urcit podle tohodle... pmdd.mrp-cz.com/…

ale mash dve volby
a) upravis podminky (prihnojeni, prisviceni, co2 apod.)
b) najdesh rostliny, kterym vyhovuji podminky jake mash
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bára – Re: Moucha
Jak poznám jestli je nedostatek živin nebo světla?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 43 44

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 48633x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5522?od=1301