Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ruducha

 

NápovědaFórum » Řasy » Ruduchy 

Přejít na předchozí stránku 30 Přejít na další stránku   1  
Ruducha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 19:36 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Sid
Ještě poznámka:
Kytky ve své "112" jsem od poslední razantní redukce rostlin zhruba před 6 týdny přihnojoval ("decentně", jak je mým zvykem :)) po dobu zhruba 3 týdnů, a to denně cca 0,8mg K/l, 0,2mg Mg/l a 0,07mg PO4/l. (NO3 nepřidávám – mám poměrně hodně rybek).
Následující 3 týdny jsem kytky přikrmoval jen "přes rybky". Přesto, (kdybych se nestyděl, že budu dávat špatný příklad, přidal bych aktuální foto...), mi kytky bují tak, že lezou ven z akva!
Takže já jsem jednoznačně pro velmi obezřetné dávkování živin, a to jen v případě, že je to na místě. Určitě nedoporučuji snažit se dosáhnout koncentrací makroprvků v desítkách mg/l, podle mne (až na výjimečné případy = "extrémně" na některou/é živinu/y náročné kytky) postačí koncentrace v řádu jednotek mg/l, u stopových prvků pak skutečně v koncentraci "stopové"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2010 19:29 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: smik
Nedávno jsem s kolegou-dobrovolníkem :) testoval metodu IE v jeho 240 lt nádrži. Přitom dávky hnojiv jsem upravil směrem dolů s ohledem na jisté omezení světlem - 0,5W/l. CO2 kvašením cukru, dbáno na to, aby ho "bylo dostatek" a příliš nekolísalo - nová náplň (bez ohledu na intenzitu kvašení) 1x týdně. Přiměřeně intenzivní proudění vody zajišťuje čerpadlo ATMAN (s kostkou molitanu).
(Už jsem to tu zmiňoval dříve, jen to trochu zrekapituluji a dodám zatímní závěr. :-))
Cílem pokusu bylo povzbudit pomalu rostoucí rostliny a jejich "zlepšení" využít k potlačení zejména rozsivek a zelených přisedlých řas. Rostliny sice na zvýšený příděl živin zareagovaly, (zmizely projevy chlorózy, světle zbarvené listy se dobarvily), přesto jsme museli experiment ukončit. Očekávaný efekt na řasy se neprojevil, naopak - pomalu, ale vytrvale se řasy začaly množit a přes pozornost věnovanou údržbě akva se objevily i ruduchy, které se asi rok předtím podařilo v akva potačit... :-O
Přitom počáteční dávkování (denně cca 1,8mg K/l, 1,3mg NO3/l, 0,2mg PO4/den...) bylo postupně snižováno, ovšem bez efektu.
Dnes, asi 3 týdny po naprostém ukončení přihnojování a třech výměnách asi 1/3 vody, se situace lepší jen velmi poznenáhlu... :-O

Domnívám se, že nádrž byla i při dávkování "zlomkem" živin, uváděným ve zmíněném odkazu ukaps.org/… předávkována. V tomto závěru mě utvrzuje i "kontrolní" 200 lt akva téhož kolegy, které má podobnou genezi, jako ona "240". Tato nádrž nebyla v posledním roce kromě CO2 přihnojena ničím jiným, než krmením rybek a výměnou vody. I v tomto akváriu je možno pozorovat místy trochu rozsivek, velmi pomalu se tvořící povlak z přisedlých řas na sklech, nějaké ty přisedlé řasy na listech ve spodních partiích, lehkou chlorózu na listech hygrophil, (ovšem jen v levé části akva - v pravé nikoli!), a poněkud světlejší barvení zelených rostlin.
(Např. Alternanthera splendida v této nádrži vypadá mnohem lépe, než v "IE pokusné"...)
Závěr:
Pro mne z toho vyplývá již mnohokrát dříve ověřené, že v zavedeném akva s úživným dnem, pravidelnou výměnou části vody, dostatkem světla a CO2, jsou takové ("koňské") dávky hnojiv spíš na škodu. Bude-li kolega souhlasit, zkusíme "jemné nedostatky" rostlin ve 200 lt akva odstranit decentním přidáváním některých živin. Není to ale nezbytné - rostliny i bez toho vcelku slušně prosperují. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 17:41 smik – Re: Lada2
No jak jsem se jí zbavil nevím :-). Nestudoval jsem tvoje akvárko, ale v zahraničí její výskyt přisuzují malému množství CO2 nebo jeho výkyvům z nestabilního dodávání do akva v průběhu zapnutého osvětlení. Do spojitosti ji dávají také s nedostatečným prouděním vody.
Já jsem udělal všechny změny naráz a nevím jestli na to měly pozitivní vliv. Přidal jsem do akvárka čerpadlo Koralia o výkonu 2500L/h, zvýšil jsem hnojení na metodu EI (NO3 30mg/L, PO4 10mg/L, Fe 0,5mg/L týdně), CO2 jsem se snažil držet na 30-40mg/l, výměna vody 50% týdně (do dna odkalovačem nehrabu). Tím jsem nastartoval i rostliny a ruducha se odporoučela.
Co bylo klíčové nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 17:13 Muž Lada2 [11] – Re: smik
tak proc se nepodelis jak ses ji zbavil???
Dusicnany zvyseny nemam na fosfaty sem nemel test tak jsem dal na rady.jen to zkousim nerekl jsem ze to bude fungovat.Jeste by mohl byt duvod zvyseny obsah zeleza to jsem mel na nule a kytkam to nesvedcilo a ruducha se rozjela chvilku po jeho pridani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 17:03 smik – Re: Lada2
Nejsem taky žádnej chemik :-) .
No fosfor je P a fosfát je PO4, aspoň myslím (zjednodušeně).
Takže jsem měl asi napsat, že na přímou souvislost ruduchy se zvýšeným obsahem fosfátů a v nich obsaženém fosforu bych si nevsadil?
Zdroje fosfátů můžou být různé např. KH2PO4 kde je i draslík.
Já jen, že jsem ve svém akva ruduchu měl a už nemám. S kořenem jsem nic nedělal a PO4 jsem přidával tolik, že by jste z toho omdleli. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 15:13 Muž Lada2 [11] – Re: smik
nejsem chemik a resit neco o fosforu a fosfatech je jako cist kucharku:-)) ale podle toho co jsem pochopil fosfaty neni jen cisty fosfor.jestli se pletu rad se necham opravit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 09:50 smik – Re: Lada2
Nechci nějak brzdit nadšení, ale na přímou souvislost fosforu a ruduchy bych si já osobně nevsadil.
Uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 23:52 Muž Lada2 [11] – Re: DrBolíto
ja si taky myslim po tom co jsem prolezal net ze nikdo nevi co presne ji spousti.Ani vehlasny p.Rataj/nemysleno ve zlem/.Spis mam dojem ze nestaci jen jeden faktor ale kombinace vice najednou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 23:33 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: Sid
"Je zřejmé, že jste někde narazil na bláboly nebo jste vůbec nic nepochopil"
No blábolů je všude hafo, kdo se v tom má potom orientovat. Jinak v tom šnekárku bylo celkem čisto, filtr plnil především mechanickou práci a voda od pohledu průzračná lehce do hněda od kořenů. Samozřejmě šneků ubývalo jak jsem je dával do prodejny a nakonec tam zbyli 4, takhle to jelo ještě 4měsice než jsem ho zrušil. Samozřjejmě se podmínky rapidně změnili ale po ruduše ani stopa (přitom tam bylo organické znečistění, proud, překrmování atd prostě vše co se popisuje jako zaručený spouštěč.
Co jsem podle vás nepochopil na nepochopitelném? Nikdo neví a nechápe co je příčinou invazí. Proč mě se udělá ruducha jen na anubiasu, když ho dám pod výtok filtru a jinak nikde jinde ne tř. na kořenu co je pod ním, nebo na skle či štěrku? Samozřejmě po odendání z proudu sama sleze nebo zanechá jen milimetrové tečky. Pak se divíte, že země vypadne téze, jestli s tím nemají něco společného baktérie či kyslík (vzduch) strhávaný proudem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 23:25 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
palec :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 23:15 Muž Lada2 [11] – Re: Sid
ja mam podezreni na souvislost mezi ruduchou a mnou:-)) asi si mne oblibila:-)))ale doufam ze experiment vyjde a vzda to tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2010 23:13 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
Ale ano - já neodmítám teorii "organického odpadu", jen jsem konstatoval, že jsem se setkal s vodou organicky "nezatíženou" a přesto v akva bujela ruducha.
Mimochodem - když jdu řešit nějaký "ukázkový případ" "štětičkové" ruduchy, jeden z mých prvních dotazů směřuje ke krmení mraženými patentkami. A v naprosté většině "jsou u toho". :)
Tím ale také netvrdím, že kdo krmí mraženými patentkami, musí mít v akva ruduchu! (Je to jak s těmi kořeny... hmm )
Mám prostě jakési podezření na souvislost mezi ruduchami a mraženými patentkami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 23:01 Muž Lada2 [11] – Re: Sid
jak rikam mrazene srdce asi neni to prave sice jim chutna ale rozcupujou ho po celem akva a to nebylo to prave orechove
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 22:36 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Acinonyx
Pro jakousi hrubou orientaci tomuto testu docela důvěřuji.
To porovnání vzorku akvarijní vody s vodovodní nebyl žádný nápad - jen dodržení postupu, který p. Rataj doporučuje. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 22:33 Acinonyx – Re: Sid
Aha, ja som tym "amaterskym" pochopil nejaky home-made, tak ma to zaujalo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 22:33 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Acinonyx
Od Rataje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 22:30 Acinonyx – Re: Sid
Aky bol ten amatersky test?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 22:25 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
Ono to s tou ruduchou vůbec není jednoduché...
Jedním z "argumentů" pro expanzi těchto řas bývá nadměrné organické znečištění. Kdysi jsem v jednom takovém případě zkusil testnout vodu v akva (amatérským!) testem CHSK a porovnal ho s obdobným testem vodovodní vody. Co myslíte - která voda byla více organicky znečištěna? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 22:05 Muž Lada2 [11] – Re: Sid
asi ano netvrdim ze na tom nemam svuj podil a vinu jen bohuzel jsem nenasel jakou krom toho krmeni a velkyho prutoku filtrace.odkalovani a vymenu vody nijak nezanedbavam az mne za to nemaj doma radi tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 22:03 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
Jsou akva, do nichž si ruduchu zatáhnete a ta má smůlu - "jde do kytek". :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2010 22:01 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: DrBolíto
...Já tomu taky nerozumím, měl jsem akvárko ... v něm naskládané kořeny na vyluhování. Filtr ...jel na plno... vodu jsem měnil cca po měsíci ... po měsíci NO2/3 rudě jako krev zbarvené ... Teď si asi řeknete, že tam musela být ruducha spoušť, nikoli! nikdy tam totiž nebyla a to ani náznakem. Tak že v tomto případě nějak nesedí doporučení dřevo pryč, čistit a omezit průtok...
Je zřejmé, že jste někde narazil na bláboly nebo jste vůbec nic nepochopil. :-)
Jednak - v takovém sajrajtu vám ani ruducha neporoste :-D a druhak - seriózní doporučení není nedávat (preventivně) do akva dřevo, neboť to se rovná 100% zařasení akva ruduchami, ale vyndat dřevo z akva, kde se ruduchy objevily. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 21:54 Muž Lada2 [11] – Re: Horác
jj tak nejak si to myslim i ja znam akva kde je mraky korenu a nic dalsi kde se majitel stara jak muze a stejne ho to potka.Proste je to vicemene o stesti.Zatahnout se da do akva na cemkoliv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.01.2010 20:50 Muž Horác [3942]
Já na tyhle automatismy typu "mám přerybněno = musím mít ruduchu" nebo "v akva je dřevo = musím mít ruduchu" nevěřím. V tom článku jsem to i zmínil - jsou to jen jisté rizikové faktory, které vznik ruduchy podporují (ovšem nikoliv NUTNĚ). Sám mám dřevo ve čtyřstovce už pět let a ruducha nikde (a přerybněno jsem tam jeden čas měl taky). Jde o souhru více faktorů a jejich vzájemně se posilující efekt. Při určité konkrétní konstelaci podmínek je onen pověstný Rubikon překročen a ruducha začne řádit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 20:11 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Já tomu taky nerozumím, měl jsem akvárko 30l plné ampulárek v něm naskládané kořeny na vyluhování. Filtr tam byl Shark ADV 600 regulovat se nedá tak jel na plno. Jelikož častá výměna vody sebou nesla zákaly a zápachy, tak mě došla trpělivost a vodu jsem měnil cca po měsíci, to už k zákalům nedocházelo.
Testy vody po měsíci NO2/3 rudě jako krev zbarvené, jednou jsem tam vhodil nemocnou rybku která do 1min umřela, tak že toliko ke kvalitě vody. Teď si asi řeknete, že tam musela být ruducha spoušť, nikoli! nikdy tam totiž nebyla a to ani náznakem. Tak že v tomto případě nějak nesedí doporučení dřevo pryč, čistit a omezit průtok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 19:37 Muž Lada2 [11] – Re: DrBolíto
tak tenhle jsem procetl snad jako prvni a kdyz se kouknes na petrovoakvarium je tam taky kazdy pise o rasach neco jineho jiny postup a Rataj na svych strankach v clankach proc to akvarium funguje pise take jine veci:-)) Pak si vyber:-))))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 19:19 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Narazil jsem na nový článek teď ho teprv čtu a začátek je více než zajímavý.
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 16:42 Muž Lada2 [11] – Re: Sid
pokud je to jak se domnivam a ustupuje tak asi funguje nic jineho zasadniho sem v akva nezmenil.V te akva mi rekli ze to pouzili ve vsech nadrzich ktery zalkadali a ruducha se ukazala a pokazde uspesne jen nekdy pry to museli opakovat i ten phosex ma zivotnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 16:40 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
Pokud by se zkušenost s PhosExem jako prostředkem potlačujícím ruduchy potvrdila, řadě lidí by se hóóódně ulevilo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 16:18 Muž Lada2 [11] – Re: Sid
dekuji nejak sem z toho byl zmatenej nevim jestlis e naraduju predcasne.Taky nevim co pomohlo koren sem vyndal az vcera tak jestli ten Fosex?? nemam testy na fosfaty a kdyz jsem se informoval v jednej zdejsi akvaristice/jednej z mala tady kde asi vi co rikaj?:-))/ rekl ze nejvetsi vliv podle jeho zkusenosti maj fosfaty abych to zkusil.Ze behem tydne posznam vysledek je to asi cca 10 dni tak snad je to tak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 16:12 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
(13:14:12) ...porad mi nikdo nenapsal jestli je normalni ze zacne opadavat...
Sid (12:37:28): Nebo začnou odpadávat. ano :)
(Vás asi spletlo to "nebo"... Chtěl jsem tím říct, že platí druhá část vašeho dohadu - to "nebo". :-))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 13:34 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Je to normální, taky jsem zpozoroval uvolněné chomáčky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 13:14 Muž Lada2 [11] – Re: DrBolíto
ale porad mi nikdo nenapsal jestli je normalni ze zacne opadavat potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:57 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: Sid
Aha Ruducha hm Roducha mě zněla hežčeji. hmm Dík za upřesnění, ale těžko se toho budu zbavovat už to mám vžité. :-O
O slámě jsem kdysi četl a o pokusech s peroxidem také, ale to byla jednorázová procedura kdy se do akva nalilo já nevím 20ml? a pak to odnesli i kytky. Ale o denních malých dávkách jsem nikde až teď nečetl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:39 Muž Lada2 [11] – Re: Sid
jj dkyz jsem hledal info o ni v souvislosti se slamou se psalo o zelene rase a sinici v jezirkach.Ale v zahradnim jezirku jsme se rasy zbavil ani nevim jak:-))))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:37 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
...Jeste otazka kdyz zacne odumirat drzi dal nebo zacnou ty kericky odpadavat?...
Nebo začnou odpadávat. ano :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:35 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: DrBolíto
Ruducha, doktore, ruducha. :)
Kdybyste ještě trochu pohledal stran té ječné slámy, třeba byste si podobné pokusy odpustil. :-)
To SAVO u tučnolistých rostlin funguje spolehlivě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:30 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Tak samotný kořen není problém ten můžeš polít třeba i kyselinou a pak řádně opláchnout. S rostlinami je to horší, uvádí se u tvrdších listů použití zředěného Sava nebo Peroxidu vodíku. Někde jsem teď četl, že někdo zkouší malé dávky Peroxidu, a bylo to v souvislosti se slámou z ječmene která PRÝ při rozkládání uvolňuje peroxid. Nejsem chemik tak nevím co tam probíhá za procesy, ale za úvahu to stojí. Až se zbavím potěru ancíků, tak zkusím do odchovné nádrže kde je roduchy hojně denně přidávat malé dávky peroxidu a dám tam od každé kytky pár stvolů co se bude dít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:12 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: Lada2
kořen opařím vřelou vodou a pak vydrhnu umělohmotnou drátěnkou(nebo jak se jí říká). umyji a je to.
palec
škoda, že nejde opařit a drhnout anubiasy :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:11 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
A co to bylo za kořen? Napadá mě, že pokud je z měkčího dřeva, tak se rozkládá a pak asi může být i důvodem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:06 Muž Lada2 [11] – Re: DrBolíto
tak nevim mne se dela i na korenech.Rikam nic zavratnyho ale byla tam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 12:01 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Já používám kořeny Mopany a žádný problém, na kořenu mám Anubias a ten občas
lehounce zachvátí, když mě popadne lenost nebo když jsem měnil proudění v akváriu. Samotný kořen však nikdy nenapadla a to mám jeden v rohu kde je vývod filtru. Nedávno jsem byl nucen porostlý kořen Anubiasem přesunout a tak jsem ho na měsíc položil na kořen co je pod vývodem filtru a opět se na Anubiasu objevila řasa, ale na kořenech prostě ne. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 11:57 Muž Lada2 [11] – Re: mirlun
ona to zas takova kalamita nebyla bylo to v jednom miste uprostred kam jsem dal koran ze stareho akva ktere bylo posledni dobou zanedbane a bylo spis jako uschovna kytek:-)) a tam se rozjela ruducha statecne a moji vinou.Koren sem umil savem ale nekde jsem cetl ze to moc nepomaha.
Jeste otazka kdyz zacne odumirat drzi dal nebo zacnou ty kericky odpadavat?? koukal sem dneska vsude mi plavou kousky a to jsem to vcera odkaloval a nic tam nebylo.Tak jestli mam jeste pockat den az jeste opada a pak vysat nebo proc opadala.Abych to neroztahal dal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 11:38 Muž mirlun [48] - Rostliny – Re: Lada2
také jsem prošel kalamitou a kořeny jsem pak do akva vrátil a nic dalšího nepřišlo.
akva už bylo stabilizované.
odvahu! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 11:35 Muž Lada2 [11] – Re: ustavprochore
jo a absolvovat to znova?? zmena je zivot a ryby sou radi ne nejsou porad v tom samem:-)))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2010 11:32 Žena ustavprochore [567] – Re: Lada2
Však nikde není řečeno, že se kořen do akva nemůže za čas vrátit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2010 22:52 Muž Lada2 [11] – Re: Sid
tak to jsem rad sice mne to stalo ten nejhezci koren /kazdej rikal ze drevo ji vyvolava nejvic/ a 350KC za Phosex na odstraneni fosfatu ale jestli sednuti je cesta k dobremu jsem rad.Nesedne vsude ale zacina.A koren mi stejne jeste jeden zustal:-)) se vsema se nerozloucim:-)) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2010 22:45 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Lada2
Je to na dobré cestě. Jakmile začne odumírat, šedne. A měkne. :-) A stává se "jedlou" i pro různé řasožrouty. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2010 22:39 Muž Lada2 [11] – Ruducha na ustupu??
kdo mate s vyhrou nad ni zkusenost?? dneska jsem ji zkoumal a nevim zda zacinam vyhravat.Jak se to pozna??vetsinu veci kde byla jsem odstranil a tam kde zustala nektere kaminky a koreny jednoho anubiasu zacina od koncu sednout.Driv byla "krasne cerna".Udelejte mi radost:-))

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2009 15:26 Clermont – Re: Sid
Se rozpadly....prvni den ta jedna a druhy den ji ta druha nasledovala, CO2 s nima zamavalo.. ale jinak rostlinky uz super rostou...myslim si, ze ted moje akva bude uz jenom zkvetat ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2009 11:50 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Clermont
:-) palec
Škoda, že jste nevydržel s těmi kryptokorynami... hmm

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [30] ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 47637x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5522?od=1451