Ruducha
ja mam podezreni na souvislost mezi ruduchou a mnou

) asi si mne oblibila

))ale doufam ze experiment vyjde a vzda to

Ale ano - já neodmítám teorii "organického odpadu", jen jsem konstatoval, že jsem se setkal s vodou organicky "nezatíženou" a přesto v akva bujela ruducha.
Mimochodem - když jdu řešit nějaký "ukázkový případ" "štětičkové" ruduchy, jeden z mých prvních dotazů směřuje ke krmení mraženými patentkami. A v naprosté většině "jsou u toho".

Tím ale také netvrdím, že kdo krmí mraženými patentkami, musí mít v akva ruduchu! (Je to jak s těmi kořeny...

)
Mám prostě jakési podezření na souvislost mezi ruduchami a mraženými patentkami.

jak rikam mrazene srdce asi neni to prave sice jim chutna ale rozcupujou ho po celem akva a to nebylo to prave orechove
Pro jakousi hrubou orientaci tomuto testu docela důvěřuji.
To porovnání vzorku akvarijní vody s vodovodní nebyl žádný nápad - jen dodržení postupu, který p. Rataj doporučuje.

Aha, ja som tym "amaterskym" pochopil nejaky home-made, tak ma to zaujalo.

Aky bol ten amatersky test?
Ono to s tou ruduchou vůbec není jednoduché...
Jedním z "argumentů" pro expanzi těchto řas bývá nadměrné organické znečištění. Kdysi jsem v jednom takovém případě zkusil testnout vodu v akva (amatérským!) testem CHSK a porovnal ho s obdobným testem vodovodní vody. Co myslíte - která voda byla více organicky znečištěna?

asi ano netvrdim ze na tom nemam svuj podil a vinu jen bohuzel jsem nenasel jakou krom toho krmeni a velkyho prutoku filtrace.odkalovani a vymenu vody nijak nezanedbavam az mne za to nemaj doma radi

Jsou akva, do nichž si ruduchu zatáhnete a ta má smůlu - "jde do kytek".

...Já tomu taky nerozumím, měl jsem akvárko ... v něm naskládané kořeny na vyluhování. Filtr ...jel na plno... vodu jsem měnil cca po měsíci ... po měsíci NO2/3 rudě jako krev zbarvené ... Teď si asi řeknete, že tam musela být ruducha spoušť, nikoli! nikdy tam totiž nebyla a to ani náznakem. Tak že v tomto případě nějak nesedí doporučení dřevo pryč, čistit a omezit průtok...
Je zřejmé, že jste někde narazil na bláboly nebo jste vůbec nic nepochopil.

Jednak - v takovém sajrajtu vám ani ruducha neporoste

a druhak - seriózní doporučení není nedávat (preventivně) do akva dřevo, neboť to se rovná 100% zařasení akva ruduchami, ale vyndat dřevo z akva, kde se ruduchy objevily.

jj tak nejak si to myslim i ja znam akva kde je mraky korenu a nic dalsi kde se majitel stara jak muze a stejne ho to potka.Proste je to vicemene o stesti.Zatahnout se da do akva na cemkoliv
tak tenhle jsem procetl snad jako prvni a kdyz se kouknes na petrovoakvarium je tam taky kazdy pise o rasach neco jineho jiny postup a Rataj na svych strankach v clankach proc to akvarium funguje pise take jine veci

) Pak si vyber

)))
0
[254] - Rostliny 21.01.10 19:19 DrBolíto pokud je to jak se domnivam a ustupuje tak asi funguje nic jineho zasadniho sem v akva nezmenil.V te akva mi rekli ze to pouzili ve vsech nadrzich ktery zalkadali a ruducha se ukazala a pokazde uspesne jen nekdy pry to museli opakovat i ten phosex ma zivotnost
Pokud by se zkušenost s PhosExem jako prostředkem potlačujícím ruduchy potvrdila, řadě lidí by se hóóódně ulevilo.

dekuji nejak sem z toho byl zmatenej nevim jestlis e naraduju predcasne.Taky nevim co pomohlo koren sem vyndal az vcera tak jestli ten Fosex?? nemam testy na fosfaty a kdyz jsem se informoval v jednej zdejsi akvaristice/jednej z mala tady kde asi vi co rikaj?

)/ rekl ze nejvetsi vliv podle jeho zkusenosti maj fosfaty abych to zkusil.Ze behem tydne posznam vysledek je to asi cca 10 dni tak snad je to tak
(13:14:12) ...porad mi nikdo nenapsal jestli je normalni ze zacne opadavat...
Sid (12:37:28): Nebo začnou odpadávat.
(Vás asi spletlo to "nebo"... Chtěl jsem tím říct, že platí druhá část vašeho dohadu - to "nebo".

)
ale porad mi nikdo nenapsal jestli je normalni ze zacne opadavat

Aha Ruducha hm Roducha mě zněla hežčeji.

Dík za upřesnění, ale těžko se toho budu zbavovat už to mám vžité.
O slámě jsem kdysi četl a o pokusech s peroxidem také, ale to byla jednorázová procedura kdy se do akva nalilo já nevím 20ml? a pak to odnesli i kytky. Ale o denních malých dávkách jsem nikde až teď nečetl.
jj dkyz jsem hledal info o ni v souvislosti se slamou se psalo o zelene rase a sinici v jezirkach.Ale v zahradnim jezirku jsme se rasy zbavil ani nevim jak

)))
...Jeste otazka kdyz zacne odumirat drzi dal nebo zacnou ty kericky odpadavat?...
Nebo začnou odpadávat.

R
uducha, doktore, r
uducha.

Kdybyste ještě trochu pohledal stran té ječné slámy, třeba byste si podobné pokusy odpustil.
To SAVO u tučnolistých rostlin funguje spolehlivě.

kořen opařím vřelou vodou a pak vydrhnu umělohmotnou drátěnkou(nebo jak se jí říká). umyji a je to.
škoda, že nejde opařit a drhnout anubiasy

tak nevim mne se dela i na korenech.Rikam nic zavratnyho ale byla tam
ona to zas takova kalamita nebyla bylo to v jednom miste uprostred kam jsem dal koran ze stareho akva ktere bylo posledni dobou zanedbane a bylo spis jako uschovna kytek

) a tam se rozjela ruducha statecne a moji vinou.Koren sem umil savem ale nekde jsem cetl ze to moc nepomaha.
Jeste otazka kdyz zacne odumirat drzi dal nebo zacnou ty kericky odpadavat?? koukal sem dneska vsude mi plavou kousky a to jsem to vcera odkaloval a nic tam nebylo.Tak jestli mam jeste pockat den az jeste opada a pak vysat nebo proc opadala.Abych to neroztahal dal
také jsem prošel kalamitou a kořeny jsem pak do akva vrátil a nic dalšího nepřišlo.
akva už bylo stabilizované.
odvahu!

jo a absolvovat to znova?? zmena je zivot a ryby sou radi ne nejsou porad v tom samem

))
Však nikde není řečeno, že se kořen do akva nemůže za čas vrátit.

tak to jsem rad sice mne to stalo ten nejhezci koren /kazdej rikal ze drevo ji vyvolava nejvic/ a 350KC za Phosex na odstraneni fosfatu ale jestli sednuti je cesta k dobremu jsem rad.Nesedne vsude ale zacina.A koren mi stejne jeste jeden zustal

) se vsema se nerozloucim

)

Je to na dobré cestě. Jakmile začne odumírat, šedne. A měkne.

A stává se "jedlou" i pro různé řasožrouty.

kdo mate s vyhrou nad ni zkusenost?? dneska jsem ji zkoumal a nevim zda zacinam vyhravat.Jak se to pozna??vetsinu veci kde byla jsem odstranil a tam kde zustala nektere kaminky a koreny jednoho anubiasu zacina od koncu sednout.Driv byla "krasne cerna".Udelejte mi radost

)
Starší reakce
Se rozpadly....prvni den ta jedna a druhy den ji ta druha nasledovala, CO2 s nima zamavalo.. ale jinak rostlinky uz super rostou...myslim si, ze ted moje akva bude uz jenom zkvetat

Side CO2 zabralo....Hygrophila polysperma a Rotala rotundifolia roste jako blazen... uz premyslim ze koupim elektricke nuzky na plot jak mi to zveda sklo nahore v akvarku
Na fotce jde videt spodni listy pred pridavanim CO2 a napadene rasou... a horni listy nepotrebuji komentar...

Nyní jedu na týden pryč...
to si děláte srandu, nebo to myslíte vážně? pokud ano, byl bych rád.

ale aspoň nešulte

Nevím, Davide. Vlastně ani nevím, jestli jde skutečně o sinice - jen se podle popisu dohaduji.

Udělám si čas a dojedu do Holešova. Připravte rodiče, ať nejsou překvapeni.

Termín domluvíme. (Příští víkend?)
ACh bože, to už snad není pravda... takže 4 druhy řas a ještě sinice? Proč tam je?! Je jenom na hladině
Sinice?

Tak já ani newm jestli jde dobře či špatně setřít. Ale je to prostě takový povlak zelený, vypadá pod vodou jak řasa, shora taky, ale zároveň jako žabinec, který je hladký a když to přejedu mnohokrát tak se to pak rozdrolí. Jako jestli to je sinice, tak už mám: Sinici, zelené řasy, černé řasy, hnědé řasy a nějaké ruduchy

si ze mě děláte blázny? co to tedy asi je?!
Jestli jde snadno setřít, asi sinice.
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 43 44
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 48633x