Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
0 03.06.2011 14:42 Afinko – Trendy svietidiel LED a OLED
Celkom zaujimavy clanok o LED, treba dobre zvazit ci sa to oplati, resp. o kolko rokov sa cena za LED svietidlo "splati" znizenou spotrebou:
www.zive.sk/… Jelikož se v tom nevyznám tak sem rád za rady a četl sem neco o normálních nějakych plochých diodách jaky na to máte nazor?
Jak říkám, je to o prioritách... já mám rád, když spolu všechno ladí a jsem hroznej puntíčkář. Mě dokáže naštvat i malej škrábanec na čelnim skle nádrže... to je potom skoro na výměnu akvárka

jj...za "dizajn" sa plati
a ako pozeram tak celkom dobre

Však jasné....

No ta malá stála tuší kolem 800Kč, ale ta větší co mám nad 60l byla dražší cca 1500Kč. Je to otázka vkusu a přístupu...

...ozaj -ked sme uz pri tom....
kolko stoji taka "gula" co pouzivas?
...no ak ma lampu zo zavitom dole? -tak je to pouzitelne
ale ak to musi kupovat? -"hravo" sa dostane na cenu toho reflektoru
Zajímavé by mohlo být toto... i svítivost je ucházející. Na 20l by to mělo stačit. (podle toho co tam bude za rostliny)
www.naitech.eu/… klasickyho?
to ako LED ziarovku?
tam sa tazko radi -ci to bude dobre? -postacujuce?
a aj ceny tam nie su male
tento reflektor je komplet osvetlenie a za dobru cenu -vodotesne a na 20L ti to bude svietit krasne
proste je to hotova vec...-polozis na akvarko a svietis
ten kto "zabije" 2-a viac dni vyrobou osvetlenia? -bude vediet o com hovorim
pokud myslíš žárovky s paticí E36(klasická žárovka) tak ty jsou úplně naprd
to nevim no a neco klasickyho?
Dobrý den chtel bych do sveho akvária cca 20 Litrů vyzkoušet led jelikož tomu skoro vůbec nerozumím mohly byste my poradit nějaké žarovky aby byly ,,finančně dostupné,, a roslti pod tím nějaké kytky?
Starší reakce
www.youtube.com/…
...tieto maju o nieco viac...1100Lm na 10W
ako vidno na videu rozptylenie svetla je tiez vyborne

presne...
ked zobereme ze je to "komplet",priamo na 230,IP 65....netreba driver ani chladic
cenovo je to uz podla mna prijatelne
a ak to bude tak klesat ako to klesa? -tak snad "dockame"

Konecne rozumne hotove reseni za pomerne rozumnou cenu, slava.

Uz myslim nekdo brzy udela opravdovskou akva rampu treba s 10x5W.
no co som pozeral? -tak standartne k Nanocube 30 sa dodava Nano Light 11W
ta trubica ma cca 800-900Lm...
da predpokladat -ze ked to ide provozovat "takto"? tak to urcite pojde aj s tym LED reflektorom...
Zrovna toto osvětlení řešíme na reef.sk a svítí prý spíše jako 6000k trubice, takže by to pro sladkovodní nádrž mohlo být ok... ale je to samozřejmě potřeba zkusit, jsou to málo probádané cestičky

Myslel jsem spíš nad 30l

800lm.... no na 60l bych dal raději dva takové...
stačilo by to na osvětlení rostlinne nádrže? Řekněme ve velikosti nanocube od dennerle ?...
...jesto
a je toho spusta...
len...je to dost drahe...a vecsinou "zvlastne" spektrum pre morske akva
0 08.05.2011 12:02 Fejfa Dekuji a naky hotovy svitidlo na AQ 60l z power led na trhu je?...
ahoj dopoducil bych pouzit power led, maji nejvetsi ucinnost ale vyssi porizovaci cenu, asi dva tydny s nimi svitim a kytky zatim rostou. K jejich napajeni se pouzivaji proudove zdroje, ledka samotna byva pripajena na hlinikovem plosnacku tak 2x2cm ktery se pak prisroubuje na chladic s pouzitim teplovodive pasty, daji se sehnat i zvlast ale montaz pak muze byt problematicka.
0 08.05.2011 01:16 Fejfa Dobry den chtel bych si poridit krevetarium 60l, 38 x 38 x 43 cm s krycim sklem bez krytu na svetlo, v modernim designu,pred 5 lety jsem uz AQ mnel cca 300l malvi, od te doby se ledky dost vyvynuli potreboval bych poradit kolik a jaky typ ledek bych mnel pouzit a jak je napajet ci chladi....Koukal jse se na sety od znacky EHEIM a zaujal mne prave celi set EHEIM Aquastyle kde jako zdroj svetla maji Power-LED diody o celkové spotřebě pouhých 7 wattů.Set je pekny ale maly-max cca 30l.
PS: ledky maji budoucnost, koupil jsem si asi pred rokem kapesni svitilnu 6x2cm s jednou ledkou CREE XM-L T6 a dosahuje 260 lumenu...
Diky za vase rady.
Starší reakce
já to nemám přímo nad vodou je to až na kricím skle.. + reflektor už mám z 80 % hotov..
takže jestli jediný problém je že to zrezne tak pohoda
a má to nějakou učinost na kytky porostou pod tím nebo je to jako kdyby tam nic nebylo..?
Odpovím to co vždy - zásadní problém LED osvětlení je VODA!
Kupovat tyhle led žárovky určené do auta je úplná hovadina! Voda to do pár měsíců sežere.
Do akva lze dát jedině ledky zalité v silikonu, vše ostatní zrezne a rozpadne se.
LEDky používám možná tak 8 let a prošlo mi pod rukama mraky (čínských/ebay) kousků a málokterý vydržel.

ako svietit s nimi do akva mozes...
len bude potrebne pouzit reflektor...
caute mám tu doma nejake led zarivky a chtel bych se zeptat jeslti má cenu s nima svitit do akva
cgi.ebay.com/…Starší reakce
To jsem si oddechl, uz jsem tolik svetla v predstave (dost zive) videl nad nocnim akvarkem. V tom pripade se omlouvam a vracim ty palce.

D samozrejme tam nedavat cely metr, pasek se da rozsrtihat po 3 diodach

ale i tak to 700lm nema..
Jestli ctu dobre, 700lm svetla 6300K, to Ti budou ryby v noci fakt vdecne

.
Ja se omlouvam, ale tohle uz je fakt sila...
www.dealextreme.com/… mam doma tenhle a jako nocni osvetleni to vidim idelani..pisou bila ale je to hodne do modra
Starší reakce
proc ses nepodival na zakaznicke videa? je tam krasne videt ze to blika
0 21.04.2011 15:23 JFK – LED noční pásek
Ahoj, nepoužívá někdo z Vás jako noční osvětlení nějaký LED pásek z dealextreme? Jak ste spokojeni a nedoporučili by jste mi nějaký konkrétní výrobek?
Proč se ptám - již jsem si tam k tomuto účelu koupil modrý LED pásek (
www.dealextreme.com/…), ale když mi přišel a já ho zapojil, tak jsem zjistil že pouze bliká odpředu dozadu. Což pro rybky není zrovna moc vhodné

(Pokud jim tedy nechci simulovat bouřku nad hladinou...)
Starší reakce
wexli napsal:...potrebuju na 35mm velky krouzek nacpat diody (ledky nemuzu jelkoz hrejou ..
Ptam se proto, ze to mas zmatene a nevis co chces, jak jsem si myslel. Ne ze zvedavosti. LED jsou diody, je to zkratka z dioda vyzarujici svetlo. A jestli ti jde o maximum svetla a minimum tepla, toho nacpanim spousty klasickych led nedocilis. Tedy vlastne jo, protoze jich tam nacpes tak malo (vyprodukujes tak malo svetla) ze to problem opravdu nebude. Ale nebyl by ani kdyby ...
Proto se ptam na ucel toho bazmeku, treba pak pujde lepe poradit neco vhodnejsiho, nez cpat klasicke zapouzdrene led do kruhu.
mcd - milicandela. Kandela - zakladni jednotka svitivosti. cca 1 svicka.
K cemu to potrebujes, na ten kruh cpat ty diody??
tak asi tenhle ne...
cgi.ebay.co.uk/…
ma rozsah napeti 54-90V tak si to spocitej - muzes na nej pripojit minimalne 4 tech tvych ledek a maximalne 6 (uplne na hrane) - radeji 5ks
zapojeny seriove
0 13.04.2011 23:19 aldo345 – jaký typ zdroje použit?
Zdravím, jaký typ zdroje použít pro ledky 5W led 15-16V 300mA,bude jich 6 kusů na jednom okruhu. Děkuji
cgi.ebay.co.uk/…Starší reakce

Já jsem LED pásky risknul, mám nové akvárko 150x60x60cm (jede teprve tři týdny). Zatím v něm je 5m pásku(typ SMD 5050, 60 LED/m, 14W/m, cena se zdroji cca 2000 Kč). Kytek mám málo, pomaličku rostou, akvárko je prosvícené až na dno celkem dobře. Příští týden objednám dalších 5m a to už by mělo stačit i pro hustější (tj. zastíněný) porost.
Pokud jde o svítivost mám pocit, že stačí instalovat tak 70-80% výkonu ve srovnání se zářivkami. Je to jen odhad, tohle je moje první akvárko, nicméně pár kamarádů akva má, intenzitu osvětlení máme už teď srovnatelnou a kytky jim v pohodě prosperují.
Suma sumárum, tipuji, že spotřeba pásků oproti zářivkám bude nepatrně nižší. Pořizovací cena je LED pásků asi trochu vyšší (pokud pořizuji všechno nové, tj tělesa, předředníky, zářivky). Pásky sice hřejí, ale žádné chladiče nepotřebují, sklo (podélné výztuhy) a lamino (kryt) spolu s vlhkým vzduchem je uchladí, vlhko a pocákání od vody jim nevadí. Ale co je pro mě hlavní: nemusím bastlit elektroinstalaci 230V, která je pár cm nad vodou ve vlhku a kam mi můžou dosáhnout děti. Taky kryt může být o několik cm nižší.
Ahoj, v profilu uvádíš, že jsi to rozdělil po 12 kusech. Ten zdroj je rozsvítí stejně hned všechny na jednou, ne?
Počet ledek a watáž mám již naplánovanou, bude to kombinace 5W,3W a 1W ledky, ale chtěl bych něco jako automatické stmívání a rozednění, ale to jsem samostatně zatím neprodejné i když profi světla to mají. Mám tedy v úmyslu, koupit několik zdrojů a každý z nich pak píchnout do digi spínacích hodin.
Pokud víš o něčem snadnějším, dej mi vědět. Dík
Starší reakce
0 02.04.2011 20:18 aldo345 – COB LED
Přidat reakci
1 ...... 160 161
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256470x