Osvětlení
Světla není nikdy dost...

Ale vážně, není to málo, ale také ne moc. Podle mne akorát a navíc můžete vždy něco vypnout.
Nortone, a 18W/60cm do AT-70B nepasují?
To je fakt, měly by. Pravda osobní zkušenost s tímto svítidlem nemám, ale píšou to, že pasují. Prodávají se však osazeny 15 wattovkami.
Tímto se omlouvám za předchozí příspěvek a opravuji: 2 x AT-70B s použitím 18W 60 cm trubic.

A co takto dvě svítidla AT-80B? Akárko máte 80 cm a je dobré mít světlo "rozprostřeno" na co největší plochu. Do AT-70B "pasují" jakékoli 15W 45cm dlouhé trubice, do AT-80B 18W 60 cm dlouhé. Ovšem ty 18W jsou cca za poloviční cenu proti 15W...
Ahoj všem, prosím o radu s novým osvětlením pro akvarium 80x35x40. Myslíte, že je dobrou volbou osvětlení Atman AT-70B? A kdyby, tak mohu do tohoto osvětlení pořídít zářivky Narva nebo Phillips 860 a 840, jak jste radili např. Aleně v několika diskusích tady? Děkuju moc všem za radu

!!!
Starší reakce
0
[191] 15.10.07 19:44 Nik 18W-60cm (napr.OSRAMky-Lumilux).. trochu poprezeraj katalog a najdes. "Znackove" nekupuj, nieze by boli nejake "cmejdy",ale radsej investuj do ineho...za par mesiacov ich aj tak budes musiet vymenit.

No přeci jasan(nebo oba

)

Javor, nebo jasan? Si ty stromy pořád pletu.

Jj to jsem se spletla ,mám na mysli 8xx.
Radko, tu 530 bych přece jen nedoporučil (osobní názor). Raději tuto:
www.e-light.cz/…
Ivanoviči, rozměry jsou "némlich" ty samé, jako 20W od "Hágenů".

Ivanoviči, 20W 60cm T8 se dělají jen "speciálky", lze je úspěšně nahradit 18W třeba 840. Jsou na rozdíl od xxxGlo "za pár korun", takřka doslova.
Asi právě proto to nesplňuje požadavky EU
Ivanovič: Radši si pořiď krycí slo na míru a budeš moct vklidu spát. Mě ho ve sklenářství na počkání uřízli a zabrousili a ochodně mi i vyrobili výřez na krmení

a to všechno za pár kaček

Tak upřímně řečeno, toho bych se bála. Stahujou je z prodeje z toho důvodu, že nejsou vodotěsný a teď nevím, to bych kecala jestli mi prodavačka říkala, že snad nejsou ani vlhkotěsný??? - to fakt nevím. Já mám zakrytý celý akva - radši

Možná, že tenhle typ osvětlení je kvalitnější ale asi bych pochybovala všechno to bude z Číny

Nebylo by lepší pořídit si nový krycí sklo a bylo by po problému?

Takové osvětlení mám v délce 50 cm a můžeš ho položit na sklo i pověsit. Já ho mám položený na skle a v poho

Ale je otázkou jestli ho ještě seženeš, stáhli je z prodeje a záleží na obchodníkovi jestli má nějaké ještě na skladě. Já to sehnala jen tak tak

Starší reakce
Dost obecná otázka. Záleží na mnoha faktorech, například: rozměry akvárka, potřeby rostlin a ryb, technické možnosti, finanční možnosti... e.t.c.
Mimochodem bylo to tady probíráno nesčetněkrát, třeba
rybicky.net/forum/4078
Glomat je výhodný pro svou jednoduchou montáž, samostatné patice a předřadník pro svou cenu, na druhou stranu vyžaduje již určité znalosti a zručnost.
Chcel by som si urobiť osvetlenie do nového krytu , čo je najlepšie a najvýhodnejšie, glomat? alebo zakupenie el.predradníka a patic. Mohol by mi niekto poradit aj kde sa to da kupit . Dakujem
Starší reakce
Aha tak tady je zakopaný pes

ale teď jsem si vzpomněl že nějaká philips 60 cm 18w T8 TLD 830 nebo tak nějak nechci se plést, byla v Baumaxu v Plzni za 200Kc..... a pak jsem koupil v obchodě s elektrosoučástkama tu Sylvanii taky TLD 830 nebo tak nějak za 65Kč

Jako příklad: v Baumaxu standard halofosfátová PHILIPS 64O T5 13W cca 200 Kč, v jedné elektře ten samý rozměr třípásmová 840 Sylvania 99 korun.

Je tam něco jako 6400, nic víc, nevím přesně, mám to ještě v autě, zítra se na to podívám. Popřípadě sem hodím fotku, uvidíme jestli se mi vejde do krytu, ale zarazila mě docela cena náhradních trubic, kolem 200 Kc. A přitom 60 cm trubici T8 jsem koupil za nějakých 65 Kc, Sylvania 18w 830
Trubice použíté jako základní "osazení" podobných svítidel jsou ve většině případů levné "jednopásmovky" 760 nebo 640.
Samozřejmě to jsou normální interierové zářivky, nevhodné do krytu akva

V Hornbachu Praha Řepy mají docela hezké malinké T5 zářivky, třeba 60 cm délka za nějakých 319 Kc, má to elektronický předřadník, jen nevím jaká je to přesně trubice, není na ní skoro nic napsáno

Na konci ten odkaz chce přidat to rovnítko, když na to tady kliknu, tak ho to ukousne.
V Globusu maj zářivku 2x36 W 135 celk. dýlka vč. nějakých tlumivek a startérů za 500. A má to i zrcadlo. Teda nad akva se to samotný nehodí, je to jako klasická zářivka, ale do nějakýho dělanýho osvětlení by to vyšlo levnějc než to kupovat samostatně.
www.globus.cz/…=
Starší reakce
0
[44] - Živorodky 27.07.07 12:06 georged
Přidat reakci
1 ...... [85] ...... 90
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 109974x