Přihlásit se RYBICKY.NET »

Osvětlení

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 84 Přejít na další stránku   1  
Osvětlení
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton – Re: shedlo
Projevila se tato závada v jednom případě, nebo se stav opakuje? T.j. po hodině svícení světlo zhasne, po vypnutí se opět na hodinu rozsvítí a tak pořád dokola? Pokud ano, tak závada bude pravděpodobně v elektronickém předřadníku. Je li rampa ještě v záruce, tak reklamovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - shedlo – osvětlovací rampa
Mám problém s osvětlovací rampou od firmy zekia, najednou zhasne a už se nerozsvítí.. vytahnu ji pak ze zásuvky, koukám jestli je někde nějaký problém, zkusím zas zapojit a najednou svítí, asi po hodině zase zhasne.. čím myslíte, že by to mohlo být, nějaký špatný kontakt někde? celý rok jinak svítí dobře.. zářivky jsou ok..těmhle věcem fakt nerozumím :-O
www.zekia.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Absolutně nevhodné nejsou.
840 jsou však lepší a tak levné, že celkem není důvod je nepoužít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jablko – osvetlenie
Chcel by som sa opýtat na vhodnost osventlenia ziarivkami tzv jednopasmovými oznacenými 640. Su absolutne nevhodne alebo nie., Ma niekto skusenosti? Dakujem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ducky
Moc díky za reakci a za doporučení palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 140bpm
ahoj, ja mam akva 80x30x35 a mam ATMAN 70B a max spokojnost. vychadza to zhruba 0,5W/L vody, co je take "nutne" minimum a rastliny rastu v pohode. a s tym ATMANom som max spokojny, mozem iba odporucit. ale, kup si radsej 80ku. ja uz trosku lutujem, ze mam iba 70, ale co uz:) mozno casom , ked sa pokazi vymenim za 80 :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton
Souhlasím a ještě jednou děkuju ;-) ! Koupím Atman na 2 zářivky...tím je to vyřešeno. Pěkný den ahoj
... a pokud se najdou finance, tak i druhého... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ducky – to Norton
Souhlasím a ještě jednou děkuju ;-) ! Koupím Atman na 2 zářivky...tím je to vyřešeno. Pěkný den ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton – pro ducky
Ten Atman je jednoduchá a fungující volba. Jistě, našlo by se hodně dalších řešení, ale proč to ve Vašem případě komplikovat, viďte. ;-)
A dobrý nápad?

Dobrý nápad je 18 wattovka 60cm 840 (resp. 830,860,865) Výrobce PHILIPS, OSRAM, NARVA nebo SYLVANIA... ;-)

Děkujuuuu potlesk . A to osvětlení Atman mi schvalujete?
Vyzkoušejte
A dobrý nápad?

Dobrý nápad je 18 wattovka 60cm 840 (resp. 830,860,865) Výrobce PHILIPS, OSRAM, NARVA nebo SYLVANIA... ;-)
A dobrý nápad?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik
akvaristika si na tom namaže akorát kapsu. A výrobce taky.
Ano, kroutíme hlavou - špatný nápad.
Ano, kamínky jsem zkoušela octem...vše je v pořádku. Ale s tím osvětlením, napadlo mě, když tak koukám na netu, osvětlení Atman AT-80B a do něj zářivky Sera plant color 25W a Sera tropic sun Royal taky 25W nebo 18W, to by nevypadalo zle...otázkou je, zda je možné to takto zkombinovat a zda zářivky Sera jsou dobrou volbou. V akvaristice mi to takto poradili...teď asi kroutíte hlavou :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius
Tak ještě jednu otázku závěrem: :-) zkusila jste otestovat ten bílý štěrk, jestli neobsahuje vápenec? Pokud ano, není to pro rostliny dobré...
Ať se daří! ;-) :-)
Ono se to má tak, že u nás proběhla akce "kulový blesk" a Rybčárium bylo přemístěno do většího akvaria 80x35x40. Všem se ulevilo, nejen rybkám ale i mně ano . Dno jsem dala nové, ale zvolila jsem si bílý štěrk o zrnitosti cca 5 mm plus část těch šutráků z Rybčária pěkně dozadu ;-) . Vypadá to moc pěkně, až u nás bude k sehnání, tak doplním ještě trochou černého drobného štěrku...Rozhodně děkuju za radu, moc si ji vážím.
Ducky, pokud byste byla ochotná zainvestovat v zájmu rostlinek do osvětlení, nezapomeňte pro ně udělat ještě jednu důležitou věc - pořiďte jim "normální" dno. Nejlíp křemičitý písek o zrnitosti cca 2-5 mm. Ty šutráky, ( sorry :-D), co máte ve stávajícím akva, jsou špatným řešením. ;-)
Tak jo, děkuju vám. Pokusím se to ještě nějak vykoumat, uz z toho mám hlavu jako balón :-) .
Světla není nikdy dost... ;-) Ale vážně, není to málo, ale také ne moc. Podle mne akorát a navíc můžete vždy něco vypnout.
Děkuju moc za rady, chtela bych to osvětlení vyřešit nějak co "nejekonomičtěji" a nejpraktičtěji pro mou studentskou peněženku :-) . Koupit 2 osvětleni Atman a 4 zarivky, neni to trochu moc ;-) ? Myslim nejen peněz ale hlavně světla?
Nortone, a 18W/60cm do AT-70B nepasují?
To je fakt, měly by. Pravda osobní zkušenost s tímto svítidlem nemám, ale píšou to, že pasují. Prodávají se však osazeny 15 wattovkami. hmm

Tímto se omlouvám za předchozí příspěvek a opravuji: 2 x AT-70B s použitím 18W 60 cm trubic. ;-)
Nortone, a 18W/60cm do AT-70B nepasují?
A co takto dvě svítidla AT-80B? Akárko máte 80 cm a je dobré mít světlo "rozprostřeno" na co největší plochu. Do AT-70B "pasují" jakékoli 15W 45cm dlouhé trubice, do AT-80B 18W 60 cm dlouhé. Ovšem ty 18W jsou cca za poloviční cenu proti 15W...
Toto svítidlo by mělo být vybaveno posuvnými paticemi na T8 zářivky, takže by neměl být žádný problém osadit ho třípásmovými lineárními zářivkami 18W/60cm, které zmiňujete. :-)
(Na můj vkus byste sice potřebovala taková svítidla 2, ale to už je obehraná písnička... ;-))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ducky – Prosím o radu s osvětlením
Ahoj všem, prosím o radu s novým osvětlením pro akvarium 80x35x40. Myslíte, že je dobrou volbou osvětlení Atman AT-70B? A kdyby, tak mohu do tohoto osvětlení pořídít zářivky Narva nebo Phillips 860 a 840, jak jste radili např. Aleně v několika diskusích tady? Děkuju moc všem za radu ahoj !!!
vodnar73: ...18W-60cm (napr.OSRAMky-Lumilux).. trochu poprezeraj katalog a najdes. "Znackove" nekupuj, nieze by boli nejake "cmejdy",ale radsej investuj do ineho...za par mesiacov ich aj tak budes musiet vymenit
Zajímavá připomínka... :-O Které že to zářivky bude muset za pár měsíců vyměnit a proč? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivanovič
Tak uvidím snad to bude v pohodě.Zatím díky
málo muziky za hodně peněz
projdi si toto téma a dovíš se víc:
rybicky.net/forum/p30
nebo
rybicky.net/forum/2546
a proč? :-(
ano udělal
Vyzkoušejte
no já sem teď objednal něci jako Sun Glo a Aqua Glo.Udělal jsem špatně?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vodnar73 – 18-20W
18W-60cm (napr.OSRAMky-Lumilux).. trochu poprezeraj katalog a najdes. "Znackove" nekupuj, nieze by boli nejake "cmejdy",ale radsej investuj do ineho...za par mesiacov ich aj tak budes musiet vymenit. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radka – .
No přeci jasan(nebo oba coze ) smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton – pro Radka
Javor, nebo jasan? Si ty stromy pořád pletu. :-D
Jj to jsem se spletla ,mám na mysli 8xx.
Radko, tu 530 bych přece jen nedoporučil (osobní názor). Raději tuto: www.e-light.cz/…

Ivanoviči, rozměry jsou "némlich" ty samé, jako 20W od "Hágenů". ;-)
Tady jsou i s rozměry www.svitidla-levne.cz/…
a ty 18ti Wattové jsou stejně dlouhé?
Ivanoviči, 20W 60cm T8 se dělají jen "speciálky", lze je úspěšně nahradit 18W třeba 840. Jsou na rozdíl od xxxGlo "za pár korun", takřka doslova.
Ten kryt je na dvě 20ti Wattové zářivky,dělají se vůbec nemůžu nic najít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina
Asi právě proto to nesplňuje požadavky EU smich
Ivanovič: Radši si pořiď krycí slo na míru a budeš moct vklidu spát. Mě ho ve sklenářství na počkání uřízli a zabrousili a ochodně mi i vyrobili výřez na krmení hop a to všechno za pár kaček :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff
Já mám takovýdle jako na tom obrázku položený na krycím skle a dobrý. Jen smontovaný je to fakt nějak na rychlo, jednam vrčela, tak jsem ji musel rozebrat a upevnit kontakty. Vypadl z toho totiž drátek od startéru a hádejte kam probíjel.. ano přímo do krytu a mé ruky. 220V, pěkná šupa. Tím nechci nikoho odrazovat od koupi.
Takže lepší bude sehnat delší krycí sklo,já sem si říkal jestli mi ten chlap nekecá.Díky
Tak upřímně řečeno, toho bych se bála. Stahujou je z prodeje z toho důvodu, že nejsou vodotěsný a teď nevím, to bych kecala jestli mi prodavačka říkala, že snad nejsou ani vlhkotěsný??? - to fakt nevím. Já mám zakrytý celý akva - radši ano Možná, že tenhle typ osvětlení je kvalitnější ale asi bych pochybovala všechno to bude z Číny hmm Nebylo by lepší pořídit si nový krycí sklo a bylo by po problému? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wayn
Stáhli z prodeje? No vlastně co se divit, jsou to předražený šmejdy, občas bývají špatně zapojený vodiče...
Děkuji právě že mají jenom tohle,mám menší krycí sklo na každé straně mám 5ti centrimetrovou mezeru tak se bojím jestli tomu nebude vadit trochu vody.
Takové osvětlení mám v délce 50 cm a můžeš ho položit na sklo i pověsit. Já ho mám položený na skle a v poho ano Ale je otázkou jestli ho ještě seženeš, stáhli je z prodeje a záleží na obchodníkovi jestli má nějaké ještě na skladě. Já to sehnala jen tak tak :)
Fotka k příspěvku Obrázek

Zdravím objednal jsem si osvětlení Atman 70 B a bylo mi místo toho nabídnuto jiné tady tohle viz obrázek.Je to na zavěšení prodavač mi tvrdí že se dá položit i na sklo.Nevíte někdo jestli je to tak?Nemáte ho někdo?
Dost obecná otázka. Záleží na mnoha faktorech, například: rozměry akvárka, potřeby rostlin a ryb, technické možnosti, finanční možnosti... e.t.c.
Mimochodem bylo to tady probíráno nesčetněkrát, třeba rybicky.net/forum/4078
Glomat je výhodný pro svou jednoduchou montáž, samostatné patice a předřadník pro svou cenu, na druhou stranu vyžaduje již určité znalosti a zručnost.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [84] ...... 89 90

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 109445x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3565?od=4151