Čichavec - chov
podle mě tam bude i ten jeden pár modrásků dost nervozní natož dva
rasborky, dánia pěkné, nenáročné, hodné
Počítej s tím,že ti je s velkou pravděpodobností okoušou,prostě to dělají. Teď už je to jen na tobě,zda si to riskneš.
Spíš ne
Přesně jak říká Wendy2,záleží akva od akva a jaké máš ty?
Ono nejde jenom o ty parmičky, ale taky jde o ty čichavce a ve vztahu k velikosti dádrže, to rozhodně není nic moc, aby ten problém nebyl někde jinde, něž ho teď očekáváš. Povede se ti pár, samice nebude samci moc po vůli a bude zle, parmičky neparmičky. Proto jsem psal, že bych to nedělal.
No a jinak těch 10 je hejnová hrana, asi tak.
jsou to potvory a s čichavci jsem je měla, dokud byly v dostatečně velkém hejnu, otravovaly se navzájem a ostatní nechávaly být, ale asi je to akvo od akva
Parmičky čtyřpruhé jsem měl a okousaly co mohli,ploutve čichavců se jim budou mooc líbit,ne opravdu ohryzali kde kterou rybu.
Starší reakce
U mladých perleťáků v prodejní velikosti to ještě moc spolehlivě poznat nejde, kdo je kdo. Mladej se dostal do puberty a vyzval vládce akvária a dopadl, jak dopadl. Kdybys měl větší akvárium, šlo by přikoupit pět šest ryb a vytvořilo by se hejnečko s hierarchií a žádný problém by nebyl. Takhle je lepší sehnat dospělou samici, lépe dvě.
Jasné. Já si do teď myslel že je to pár.
U mě fungovalo hejno čichavců. Jak jich bylo aspoň po 3 od každého pohlaví, tak se sice pošťuchovali, ale bez následků. 2 je fakt špatný počet, slabší bude bitý.
No, mě moc neděkuj, já mám oko z kašparovy krávy, to spíš kolegovi Shimamoto, ten to rozštíp.
Jasan. Toho musím dat co nejdřív pryč. Moc dík za rady.
eSHa bude v poho, ale moc v poho nebude ten podřízenej samec, ten bude otloukánek.
Možné to je! Samec má cca 2-3 roky. Druhý kus byl přikoupen o dost později. V krámu byl nabízen jako samice. Hmmmmm tak je to tedy jinak. Tak to ho budu muset někomu střelit. A ta esha bude v poho?
Sakra,že bych byl za blbce tedy ja?
Tak ten je jasnej, ale je otázkou jak hodně má kolega pravdu v tom svém určení té "samice", kde to vypadá taky na samce.
I to zranění tlamy tomu napovídá, držkama jdou proti sobě dva samci, samice jsou vůči samcům submisivní. Plus výrazné "perlové" skvrny, delší hřbetní ploutev - nejspíš to opravdu bude kluk.
No, klasická otázka, kdo je kdo.
Nemůžu si pomoct, ale mně ta potlučená "samička" spíš připadá jako samec...
Dal jsem eshu 2000 bude stačit nebo ji moc nepomůže?
On chce, ale ona ne, to je u čichounů vždycky problém, proto je dobrý mít sestavu v poměru více holek na kluka(y). Nějaká ta plíseň už tam je a on nedá pokoj a bude dorážet, až se z toho vyklubou bakterie a se samičkou bude ámen.
Starší reakce
Tak uz dorazily
a byla jsem dost prekvapena jak hezky jsou
Starší reakce
Juju tak kytky nejaky pribydou v pondeli nebo utery
[premejslim nad rybkama a tim padem jaky kytickg tam dat aby bylo vse v pohode...
To neřeš, dej tam na začátek co nejvíc nenáročných a rychle rostoucích rostlinek, jinak máš řasu skoro jistou. Vylaďovat můžeš časem, ale to už bude spíš o tom, jaké rostlinky ti půjdou a jaké se budou líbit tobě. Rybám je to vcelku jedno
Nene zatim tam nic neni a vse se zajizdi jed v case mezi tim premejslim nad rybkama a tim padem jaky kytickg tam dat aby bylo vse v pohode.... Ty modry se mi hodne libi ikdyz oni vsechny jsou hezky pro t o se tu ptam predem
A kryci skla mam
Filtr je externí.
Souhlasím s NHKG. Ve 160l už může být klidně dvojice nebo trojice velkých čichavců, buď zmiňovaných šedých, nebo třeba perleťových. S neonkami se snesou bez problémů.
Nedoporučujte furt čichavce zakrslé a medové začátečníkům. Jsou docela nároční, obzvláště v nezajetém akváriu rychle chcípnou!
Pro začátečníka je ideální Čichavec šedý a jeho barevné varianty (zlatý, modrý a mramorovaný). Akorát to s rybami Šarlot neuspěchej. Ryby je potřeba dávat postupně, co 14 dní. Ideálně první ryby 1 měsíc po napuštění akvária a zapnutí filtru. Filtr na fotce nevidím, ale předpokládám, že tam je externí.
Pár těch čichavců šedých může být prvními obyvateli toho akvária. Potřebují teplotu kolem 24°C a krycí skla! Ocení rostliny u hladiny (třeba růžkatec). Jinak jsou na rozdíl od zakrslých velmi nenároční.
Předně bych se zaměřil na to akvo... Zatím je to spíš takové nějaké malawi...
Od napuštění vodou až po ryby máš minimálně měsíc čas (v nezarostlém akvu ještě víc), čas na shánění zeleně...
0 11.12.2015 19:37 R afc1886 [15243] Vodu jeste doleju a kytky pribydou urcite
Zdravim narazila jsem na tyto krasne ryby co ctu nekdy se snesou s neonkama nekdy ne mam akvarko 100x40x40 jakyho by jste mi doporucili co by tam mohli spolu byt pocitam ze by tam byl par diky
Starší reakce
Tak už len čakať kým chalanisko nepodrastie lebo zatial su na neho zle ;)
Guramy netvoria pary, takze dve samice a jeden samec je ok. Aspon sa to otravovanie samcom trocha rozlozi.
No mlady ostal v akva túto noc nedal si obhliadku izby ;) Ale aj samičky už sa pekne nadychuju potichu ako niekedy nie. Zrejme si pomaly zvykajú že akva je bez krytu. Ešte dám tomu čas a počkám so zakrytím týždeň dva uvidím čo sa stane mám i čiastočne zakrytú hladinu.
Inak čihavce po slovensky gurami tvoria pár na cely život ? Pýtam sa preto keď su tam dve samičky či jedna neostané osamotená doteraz chodili pekne vždy spolu len či sa časom nesparuju a nebude ju pár utláčať a podobne alebo je to tak, že samec zvládne aj jednu aj druhu ?
Až povyroste, tak jim to nahánění vrátí, to si piš
Schovat se kam má, rostliny máš celkem slušné. Ale to krycí sklo si pořiď urychleně. Ano, čichavci skáčou, zvlášť když je někdo honí. A jestli máš v cimře chladno, spěchej s tím krycím sklem dvojnásob, nastydlý labyrint není žádná sranda...
Tak u čichounů je ten kryt, krycí skla akva docela potřebná věc. Když bude dostatek úkrytů, tak bych to nějak tragicky neviděl, holky držej basu a jdou po něm společně, až povyroste, poměry se změní.
Dnes som konecne kupil samceka cichavca modreho ale problem je ten ze je asi o polovicu mensi ako dve samice co mam. Myslel som si ze bude aj problem zo zaciatku pohoda ale asi po 3 hodinach ho uz zacali nahanat. Myslite ze si zvyknu alebo pocitat stym ze ho ustvu na smrt? A inak este par dni mam akva bez krytu je mozne ze sa mi ochoreju lebo vzduch bude chladnejsi pripadne ake mate skusenosti s vyskakovanim guram z akvaria dik
Starší reakce
Pokud tvůj samec není nadstandartně agresivní v rámci svého druhu, myslím, že to bude úplně v pohodě. Jak jsem psal, nestalo se mi, že by perleťáci, šli na krev, spíš si jen "ukazují svaly". Silnější ryba možná naznačí výpad, a když slabší uteče, rozhodně ji nebude honit po celém akváriu. Čichavci perleťoví jsou prostě pohodáři a jestli je nechováš v prťavém plivátku, žádný problém by neměl být. A dobrý porost rostlin bezpečnost prcků pojistí
to jo, ale jedná se mi o to, že: samec 1 rok starý a cca 10 cm veliký a bude mít 2 samičky mladé cca 4 cm veliké. Bojím se aby je neutrápil. co myslíš?
Perleťový čichavec je mimo dobu tření mírná a společenská ryba. Pokud samec nehlídá hnízdo, v pohodě se snese i s ostatními samci, ryby vytváří pohlavně smíšené skupinky, kde určitá hierarchie platí, ale krev kvůli tomu neteče. Kdybys to pohlaví náhodou netrefil, u tohoto druhu by se zkrátka tak moc nestalo...
Každý chlap radši mladší partnerku ...
Spíš budeš mít problém je v mladém věku rozpoznat, já to nepoznám asi ani u starých.
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33714x