Čichavec - chov
0 18.03.2008 15:36 forepa Za jak dlouho po stavění ´hníst se smaice vytře?A jak to hnízdo vypadá?pac s eme zdá ze nci takové me práve staví sameček
0 18.03.2008 14:41 kočička25 – čichavec perletový množení
lidi chci rozmnožit čichavce perletový už maj hnízdo,ale je možné že samice prostě nechce mě totiž samice pořád jenom uplavává před samcem a samec do ní ždibe je to normální zdá se mi že je vybledlá (možníá to je jenom zdábní)je normalní že jsou oba okousaný udělaly si to ve vytěračce pls poradte
Starší reakce
proč se snažit, když si stejně zařádí, jo?
jsou tam samy. dřív ho stavěl, ale takové malé, ale teď se už ani stavět nesnaží, prostě se jen čas od času vytřou.
Tak to je divne to by mohl stavet pekne hnizdo. Neboura mu ho jina ryba ?
Staci jedna plovouci rostlinka a hnizdo jsem mnel i 2cm vysoke :o)
Mám v akváriu tři čichavce zakrslé (jeden samec a dvě samice). Vlastním je několik měsíců a téměř pořád se třou, ale samec nikdy nedělal klasické (takové velké, kulaté)hnízdo, ale jen placaté s pár vrstavama bublinek a teď už dokonce nedělá žádné, ale pořád se třou. Asi jim to nevadí, ale docela by mě zajímalo, co může stavbu hnízda ovlivňovat.
Starší reakce
0 25.02.2008 16:19 Petulinka Někdo tu o té možnosti psal, ale mě ta samička zemřela když byla tak zbarvena, tak nevim co je pravda - jestli ji neco je nebo se chce třít...To je taky samička která je tak zbarvena?
0 25.02.2008 16:17 Petulinka 0 25.02.2008 15:58 Petulinka Tak v tom to neni v tom atlase, ale nekde jsem to tu cetla asi teda na Foru, vyhledej si to tu nekde, urcite to najdes, bo ja se tu na to taky ptala
0 25.02.2008 15:53 Petulinka Tak já nevím, ale mě se modrá samička zbarvuje vždy, když se chce třít...dej si v atlase ryb tady na webu čichavec modrý a tam by to mělo někdo být popsáno
jsi si jistá ???
Az uvidis ze samec stavy hnizdo tak je odlov bokem ( samici i samce ) trochu jim pridej teplotu nakrm nejlepe zivym a on prez noc postavy nove hnizdo a za 2-3 dny budes mit taky prcky dokazou naklast snad i vic jak 500jiker ale je to hrozne haklivy a mali tvor uz od vykuleni a pak cca 3 tyden kdyz se jim dela labirint pro dychani - v te dobe se museji zase krmit co nejemnejsi potravou jinak se tim udusi !!!
Čichavci se třou pořád, takže se neboj že když jsi dnes/včera neuspěl/a, tak jim musíš dát nějakou dobu pokoj. To vůbec ne, mně se vytřeli před týdnem přímo v akva (já jim to hnízdo i s jikrami odlovil, ale nejspíš už bylo téměř vše sežráno) a dva dny na to po přelovení do prázdné nádrže se mi opět ten samej pár vytřel. Včas jsem je odlovil a dne (cca po 5 dnech) mám min. 40 prcků
Na četnost tření je čichavec fakt skvělá ryba
Mám pár číchavcu šedých nebo modrých je to to sami
.
.
.
a všiml sem si že mnení barvu těla podle toho kdo z rodiny u nich je
.
když přijdu já tak se začnou modře zbarvovat (čichavec modrý)
.
když tam de sestra tak vyblednou (čichavec šedý)
.
.
podle toho asi vznikl čichavec modrý X šedý
Co vi na to ????????
a co vaši čichavci ????????
No ja jsem (moji cichavci) nebyl uspeny... Hnizdo se rozpustilo... Alespon udelam udrzbu... Uvidime priste
V kolik hodin ? Kdyz to ne ne prijde. Mne se trou jak se jim zachce
A v kolik hodin se asi tak trou.... Jestli je v tom nejaka pravidelnost. Mam cerstve hnizdo perletaku....
To je taky pravda. Navic pokud ji samecek vystimuluju tak viditelne stloustne. Jako by byla prezrana. Maj mnoho mnoho jiker.
Je možný, že samičce ještě nedozráli jikry
Nebo dokonce ještě není pohlavně zralá
Zkus je dat zvlast. Ale je mozne ze se uz i parkrat vytrely. Jikry nejsou skoro ani videt jsou to jen malilinkate cerne tecky a mladata se klubou za 24hodin !!!!
Ty cobalt jsou super po zhasnuti svetla. Pokud mas nekde v mistnosti rozsviceno tak kdyz proplave kolem predni steny tak to je jak lampicka je to jedina rybka co je pak suprove videt
for Petulinka: pri staveni ji spise nahani aby se s ni spojil ale mas videt ten mazec kdyz jsou mladata a pak je hlida
Tak je asi každej samec jinej. Příště to schválně zkusím, nechat ho tam ještě tak 3 dny po rozplavání
Jen ho teď nemám kam dát, všechny nádrže plné
Akorát ty moji prckové moc neplavají, nebo aspoň když se dívám tak dělají že neumí plavat
Dal jsem si tvé akva do oblíbených, už jen kvůli čichavcům, jsou úžasný!
Co jsem zjistil tak samec radeji zabije samici nez by prisel o jedno jedine mimco !!! Je to uplny hlidaci pes
Fakt jo?No já jsem se bál že mi je bude požírat
Vím že to jsou barevné odstíny, ale nikde v okolí jsem třeba tu kobaltovou modrou neviděl.. je nádherná
Budu se odteď častěji koukat a hledat
No oni to jsou vsichni zakrslaci jen jina barevna verze :o) Ja uz budu mit treti den samecka s mladyma. Zitra ho uz asi vyndam protoze prckove uz plavou po celem AQ a on je furt zbyra a hazi do hnizda :o)
ghostik napsal: Kdy odlovujes samecka ?
Hned jak jsem zjistil, že mohutně odhání samici. A další den jsem si všiml mrňavého potěru
No u mě to je taky poprvé! Nikdy předtím se mi nic netřelo a teď mám čichavce a třou se jednou týdně
Tak jsem je přendal do malého akva kde byli sami a vida.. Fakt zatím obrovská radost
Koukám že máš více druhů čichavců
Já mám jen ty zakrsláky a to díky malému akva. Ale až bude 160 L (příští týden dorazí), tak plánuju modrý, perleťový a lalie (mám jen lalia red)
A až vyměním 72 L (Tomovo akvárko) za 115 L (bude na jeho místě) a všechno do něj přeházím, tak k těm zakrslákům přikoupím buď modré či perleťové
Jeste otazecka ? Kdy odlovujes samecka ?
Gratuluju.
Ja to zkousim poprve. Vytreli se mi uz v karantene ale mlady neprezily ( byly tam i chemikalie ). Ted mlady jsou tak jsem zvedav co bude. Uz by se treli dalsi ale nemam je kam dat
Vím
Mám teď dva potěry
Jeden 7 dní starý a druhý 5 dní
Zatím se skvěle drží
Mne stavel do Pistia ale Mise jsem chtel poradit jestli ji nema aby nejakou rostlinku nechala z techto jemnolistych plavat na hladine ze se mu to hnizdo bude stavet lepe - bude mit takovou zakladni kostrukci odkad mu to neutece. Jinak ja jsem ho prelovil i se samickou jinam protoze mimca se kuli do 24hodin a jsou moc moc moc malinkate :o)
ghostik napsal: Hnizdo stavy i nekolik dni a dokaze hodne velke a docela vysoko. Nejlepe se mu stavy v plovouci rostline treba Pistia stratiotes - Babelka řezanovitá a nebo utrhni kousek nejake jemnoliste a nech ji na hladine (Cabomba caroliniana - Kabomba karolinksá nebo Myriophyllum scabratum - Stolístek zpeřený )
Souhlasím, všechny jmenované rostliny mám a často si z nich čichavec uškubává a nosí do hnízda
(ikdyž pistii si neškube, ta je jako opěrný bod
)
Taky je dobrá riccia, ale tu každej nemá, ale když jo, tak nemusí nic škubat, jen přenáší kousíčky z hladiny do hnízda a ostatní rostlinky zůstávají zachovány
Hnizdo stavy i nekolik dni a dokaze hodne velke a docela vysoko. Nejlepe se mu stavy v plovouci rostline treba Pistia stratiotes - Babelka řezanovitá a nebo utrhni kousek nejake jemnoliste a nech ji na hladine (Cabomba caroliniana - Kabomba karolinksá nebo Myriophyllum scabratum - Stolístek zpeřený )
To mi v pondělí příde
Doporučil mi ho p. Kapr, mj. majitel e-shopu levnaakvaristika.cz ! Prej s ním odkrmím většinu potěru mnoha druhů ryb
Tak proč to nezkusit
0 24.02.2008 10:57 Míša No filtr jsem stlumila na min. tak uvidím c ose bude dít...
Oni delaj i tekute krmeni ale jednak jsem na nej nenarazil a nekdo mi rikal ze to moc nezerou
0 24.02.2008 10:42 Míša Moje kámoška taky měla mimča ale musim se jí zeptat čim je krmila.Vždycky jich má hodně ale pak je rozdá...
Já jsem prcky na dnu zatím neměl. Tak nevím.. jsou fakt prťavý..
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33714x