Čichavec - chov
a musím tam mít filtr a světlo nebo stačí teploměr??
Asi ano. K tomu plovouci rostlinu a pokud bude vse OK tak do 5 dnu mas malinkate prcky na svete :o) Tedy pokud se lihnou stejne rychle jako u cichavcu zakrslich.
0 20.04.2008 21:20 Joecz – Re: dajos
měl by se vytřít i se žlutou samicí, ale pokud je tam víc samců, tak se nevyrřou, protože ten pár bude napadat druhý samec
nazdar kolegové
mám takový problém.. samci čichavců modrých mi pořád stavějí pěnové hnízdo. Dělal jsem generálku akva a zhnilo mi moooc rostlin takže žádná rostlina neleží na hladině. Hnízdo plave po hladině sem a tam a vždycky nějakým způsobem zmizí(nejspíš to rozryjou kropenáči). Navíc nemám modrou samici. Jenom žlutou a ta je o několik měsíců starší než čichavci modří.. Myslíte že by se vytřeli?? no ono je to asi jedno stejně by to sežrali panceřníčci..nebo co mám dělat aby se vytřeli??
Starší reakce
0 15.04.2008 19:59 myska – Re: 1977
mám 4 čichavce společně s 2 skalárama,snesou se
0 15.04.2008 19:58 irza Snašijou se bez problemu aspoň u mně,počitej s velkym aqa 8 skalar je docela hodně.
Mám docela vzrostlé skaláry i čichavce gold, leeri, lalia a chuna a vychází spolu v pohodě. Takže dle mých osobních zkušeností-bez problémů.
0 15.04.2008 19:33 lovec Jo rozhodně můžeš .
V mém akvárku je 8 skalár a chtěla bych koupit ještě čichavci.
Snesou se spolu????
Jinak v akva jsou různé tetry,mečovky......Dík za radu.
No dobře ghostiku, ale jsou zbarvený jako 1. nabo jako 2.obr ???
Jak podle tebe vypadá samec / čka.
Díkes za odpo..
Mne to pripada jako dva samci nepovedeneho slechteni(krizeni) cichavce zakrsly red.
Koupili jsme tyto čichavce ve dvou různých prodejnách pod stejným názvem, ale vypadají úplně jinak. Jeden (myslím, že samec) je vyloženě medový - má špičatou hřbetní ploutev a druhý (asi samička) je oranžový až červený a ploutev je kulatá. Sameček samičku neustále napadá. Tak nevím - máte s těmito - jinak velmi pěknými rybkami nějaké zkušenosti ??? Rozmnožují se ? Myslíte, že je to stejný druh ?
Dík za pomoc
vojta
Starší reakce
0 25.03.2008 18:44 Marki – Re: Yirka
Všem Vám moc děkuji za rady.
myslím, že mu teplota neklesla pod 10C jinak by byl okamžitě K.O.
S chovem dle meho nazoru neni zadny problem. Mam prerybnino a musim hlidat hodnoty vody ktere obcas prekroci urcite hodnoty a zijou takze bych se toho nebal a poridil si je. Jsou to krasne rybky.
Mám ve svém AQ po páru od obou druhů a nevidím mezi nimi, co se nároků rybek i náročnosti na chov, žádné rozdíly. Oboje jsou pohodové a dekorativní rybky. Hodně zdaru!
0 22.03.2008 15:23 Marki – Re: ghostik
Aha.
No myslela jsem náročnost chovu, budu ráda, když budou zdraví, mladé nechci, možná, pokud by se jim dařilo dobře...
Ja jen nevedel jestli mysli narocnost chovu nebo odchovu
Ale tak když ty mladé nechceš prodávat tak ti je jedno, že ti z jednoho tření přežijí třeba dva (bez zvláštní péče). Mě se zakrlí zdají jako nenároční (ale mám je jen pár měsíců).
Ja mam zakrsle a celkem v nich nevidim zadny problem. Jediny problemek je v odchovu mladych to jsou malinkaty nicky :o)
0 22.03.2008 09:53 Marki – Čichavci
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, který čichavec (medový nebo zakrslý) je z hlediska nenáročnosti lepší. Na těchto stránkách jsem našla, že by to měl být čichavec medový, avšak na internetu se názory na tuto věc liší.
Mějte se hezky.
Markéta
juj teď jsem se dočetla že už se vylíhly
,třeba je jen přebírá-některý nemusely být oplodněný a proto po čase začnou plesnivět a samec hlídá, aby nezplesnivěly všechny. nebo je mlaďoučkej a chvilku bude trvat než se to naučí
určitě je to možný-rybky to dělají při stresu, nebo když se asi necítí na rodinu...nevím jak jinak to napsat.tak co, už jsou tam?
Tak do toho píchni, bublinka praskne, jikra se posune.
Tak nezbývá než pozorovat.
Jikry občas z hnízda vypadávají a samec je bere do tlamky a plive je zpět. No a odhání od hnízda každého vetřelce, dokonce i samici. Tu je lepší odlovit co nejdříve po výtěru. Samec je schopný ji zabít.
0 18.03.2008 18:07 kočička25 – Re: fantasta
trošku vždyt já tomu ted vůbec nerozumím a nemohu to třeba poznat jak ty raby reagujou nebo nějak tak?
0 18.03.2008 18:07 forepa Tojo no
Pokud jsou ty kuličky opalizující, trochu matné tak jsou to jikry. Pokud jsou čiré tak jen bublinky. Ono to rozeznat v hnízdě je občas dost těžký.
0 18.03.2008 18:00 forepa Niak....
proč?
0 18.03.2008 17:59 kočička25 Jak vypadají jikry?
0 18.03.2008 17:58 forepa Jo jasný
v poho
Nechci se vás dotknout, ale přečtěte si po sobě alespoň jeden příspěvek než ho odešlete. Když už pominu ty hrubky (které možná pramení z věku
) tak někdy vyluštit co chtěl básník říci je síla. Promiňte pokud jsem se vás dotkl, vím že to tu je o rybkách a ne o pravopisu, ale trochu jsem reagovat musel.
0 18.03.2008 16:07 forepa A jak často se muže samice vytřít?
Nevadí kdyz tam budu met dalí rybicky?v akvariu?
filtr bych nevypínal, jen zmírnit proud a raději si sežeň nějaké ty plovoucí rostlinky, bez nich to stejně nebude ono. A spěchat do večera nemusíš, on to fakt dělá skoro neustále
0 18.03.2008 15:49 forepa Takze mam tetka skusit ypnout filtr co stoho do večera vznikne?
Bez plovoucích rostlin hnízdo většinou moc nevydrží... Je z toho pak u krajů jen pár bublinek
zvlášť, když není úplně klidná hladina (filtr, vzduchování)
0 18.03.2008 15:46 forepa A co kdyz tam nejsou tak vysoko rostliny?
A tak to me asik nesavjí...pac mam jneom u kraju pár malích jako kdyby bublinek..
Někdy brzy, někdy vůbec, samec staví hnízdo v podstatě stále a samici naláká jen někdy
A hnízdo vypadá třeba takhle, zeshora:
www.akvarko.cz/…
zespodu s potěrem
www.akvarko.cz/… Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33714x