Čichavec - chov
Starší reakce
To ne no
Úplně to sem nepatří...ale když jdu kolem akva..ryby okupujou krmnou díru ale většina si myslí že sou zvědavý..když se přiblíží návštěva schovaj se...ryby nejsou blbý
Tak uvidíme mám je vod včera tak se to ňák vyvrbí
Dávám screen z aqua
No vis, ryba gentleman, to se moc casto nevidi
. Samci ruznych ryb se umi pred samici predvadet treba tim, ze ji vsechno sezerou, nepusti ji k tomu, otloukaji ji jak muzou, nedaji ji pokoj, proste moc hezky ji ukazuji, ze stoji za to. Ono z lidskeho pohledu to vypada hrozne, ale u nekterych ryb je to prirozene, u labyrintek nic vyjimecneho. Kdyz jsme u labyrintek, specialne co dokaze samec Betta splendens udelat se samici, to se zda ukrutnost sama. Resenim byva poridit vice samic, agrese se rozdrobi. A jeste je tady jedna vec. Je to mozna divne, ale nektere ryby maji povahu. A tak kdyz nekdo rekne, ze neco spolu chova a nic se nedeje, a druhy ze to absolutne nejde, dokazu jim verit obema, stava se. Kdyz ma clovek smulu na extra agresivni kousek (u mnoha druhu ryb), je to proste smula. Nakonec uz tady nekdo psal, ze musel utratit i agresivniho samce Tercovce.
v nedeli jsem si koupil rostlinu nevim nazev ale byl to docela prcek a dnes= prales
jo rostlin je tam dost
aorat mam strach aby nechcipla(jsem zacatecnik od vanoc)
přesně jak píše Johan,mí čichavci taky nelítají od jedné strany akva na druhou.můj samec taky proháněl samici,hlavně,když se chtěl třít a ona ještě ne.to se časem zklidní..Ještě mě napadlo,jestli tam má samička dost skrýší - rostlin.
ale je zajimave ze ji zere zradlo
To on ji bude prohánět furt. Začas si trošku zvykne a nebude to to pořád. U mě sou v pořádně zarostlé nádrži a to že by potřebovaly plavat jako např. neonky se mi nezdá. Většinou jen stojí, za chvíli uplave 10 cm a pak zase stojí.. Chvílema prožene samičku a pak se to celé opakuje.
diky pokusim se nak nahodit screen a asi presadim rostliny
Se jim moc nelíbí plac....potřebujou rozplavbu
Poinformuj až přijdeš na to proč? Já je měl asi ve 300ce ale řek bych že by větší ocenili....ale není to ani tabulkově ani ve špatným...jen pocit že čichavci prostě potřebujou rozběh...jinak držím kolíčky
O jaké čichavce se jedná? Mimo modrých nebývají až tak agresivní. Musí si taky zvyknout na nové prostředí. Krmivo jim dávej na dvě místa.
aha druh: tak to je čichavec zakrslý
ne ne 112 l tak za 1hodku dam screen
a rostlin je tam dost
Že vy máte 25l akvárium s dvěma rostlinami a napustil ste ho před týdnem.. Jen odhad, omlouvám se, jestli se mýlím.
Jinak samci můžou být teritoriální a trochu agresivní, ale neuvedl si druh.
ahoj koupil jsem si vcera cichavce samecka samici a kdyz sem je vypustil tak s toho byli docela vyjukane cos je normal ale k veci!!
kdyz sem jim dal poprve jidlo tak samecek vse sezral a na samicku nic nezbylo tak sem jim dal jeste trosku a zase ji to sezral a kdyz jsem je pozoroval tak kdyz chtela jit k jidlu tak ji samecek odhanel a ona vzdy zalezla nekam do rostlin a us se moc neukazovala
a dnes opet a navic kdyz chce nsd hladinu se nadechnout(od 20:00 vypinam vzduch) tak po nni sel tak ja nevim cim to je???
poradte nekdo prosiim
diky
Starší reakce
O.K. Pořídil bych mu tam ještě společnost, jak jsem psal a mělo by se to zlepšit.
když sem je kupoval tak mě prodavač řikal že je to sameček se samičkou a i podle popisu co je na těchto stránkách k těmto rybkám to souhlasí
Ještě mě napadá, jestli je to opravdu párek. Pokud by to byli 2 sammci, tak bych se tomu chování vůbec nedivil, ten větší velmi často utlačuje toho menšího.
jo jo,jsou ve 250,mám je týden a začalo to asi po 2 dnech
Pokud jsou v tom 250 litrovým akvárku co je v prezentaci, tak bych mu tam pořídil ještě jednu či dvě holky, ať má možnost si vybrat.
Jak máš velké akvárium? Čichavci můžou být k samičkám agresivní, když se chce třít a ona ne. Mi se osvědčilo je chovat v hejnu, ale chce to větší akvárium.
Ahoj,mám pár čuchavců zlatých a sameček pořád prohání samičku,ta je pak celé den zalezlá mezi rostlinkama a vyplouvá jenom při krmení,a to ju hned zase prohání
Muže mě někdo poradit?Diky předem
Starší reakce
Ty myslíš ty "provázky co jim jdou za skřelema"? Ty mají i samičky.
1 12.12.2010 12:45 lucicekaquacek – Odpověď
Tak děkuju, zatím teda v pořádku.-- Teda.. ten nový má ty (nevím jak to říct, takový ty provázky
, JAK jim jdou od těla) tak mají směrem k hlavě, dopředu, a ten sameček (ten druhý) jen tak trochu..
pište dál, děkuju
Třetí nové téma na zakrslé čichavce od tebe
To nedokážeš pokračovat v jednom
2 12.12.2010 12:39 genetikus – Re: lucicekaquacek
A kdo říká že se perou jen samečci?? Máme v akvárku 112L dvě samice a ukrutně se perou a jsou agresivní i vůči ostatním rybám
brzy půjdou pryč
1 12.12.2010 12:28 lucicekaquacek – Koupený sameček - budou asi dva v akváriu
Ahoj,
ještě jsem si dokoupila jednoho čichavce zakrslého k páru čichavců, ale ukázalo se, že mě možná asi prodali samečka, a já už jednoho v akváriu mám.. Je to 65-70l akva velké..
Co s tím??
1 11.12.2010 19:29 lucicekaquacek – OdpověĎ
Tak děkuju..
Jsem z Trutnova..
Jestli je to varianta neon blue, tak nemusí být rozdíly tak jasné a ještě jestli jsou hodně mladí...
Samček je ten s více barevnými ploutvemi (okreje do červena), samice je plnější v bříšku a nemá tak výrazné lemování ploutví.
V Praze na burze se taky prodávají jen v páru, měla jsem zakrslíky a samička mi po několika měsících umřela, chtěla jsem od stejného chovatele jinou, ale neprodal.
Sameček pak chřadnul, chřadnul až uchřadnul...
Mě přinde že je z Brna, protože teď jsem byl před týdnem ve sklorexu a tam prodávaj zakrslíky v párech.
Ale je to jen doměnka.
Jinak samička je většinou šedá a sameček je barevnej.
1 11.12.2010 12:52 lucicekaquacek – Tak.. děkuju
Tak děkuji za takové informace..
No, mám v úmyslu neonky červené,asi tak 10ks.
Teď tam mám různé rostliny, názvy moc nevím, ale jedna je Vallisneria spiralis Rubra.
Ta je vysoká.. já jsem nikde zatím nesehnala plovoucí rostilny :(
DĚKUJU,a ráda přijmu další odpovědi..
Nezapomeň, že pro čichavce je i důležitá teplota vzduchu nad hladinou a také mají rádi plovoucí rostliny (ale ne hustý trávník na hladině aby se vůbec mohli nadechnout). Tu 2. samičku můžeš klidně oželet.
1 11.12.2010 11:30 lucicekaquacek – Čichavec zakrslý
Ahoj,
asi před hodinou jsem dostala od svého tatínka 2 čichavce zakrslé.
Je to sameček a samička, ale nevíme která je samička a který sameček. Nejsou totiž takový, jako je na obrázku na tomto servru.. Jsou modré, ale je to čichavec zakrslý. Jeden má trochu okraje vzadu trochu nádech červené..
Jinak, teda, chci dokoupit ještě jednu samičku, protože se mají chovat alespoň 2x samička a jednou sameček, ale v tom obchodě je prodávají pouze v páru..
Jinak teda teplota mezi 25-27?? A můžou mít určitě společnost neonek,že??
Zatím se mi pohybují dole, u dna v akváriu, je to správně??
Lucicek
Starší reakce
Vysvetloval jsem marne Tercovcum, ze se te obrovske cervene ryby fakt nemuseji bat, co ja se do nich nahucel, ale asi mi nerozumeli. Za nejaky cas pochopili, ze to ze jeste nevideli jinou, nez stejne placatou rybu (nejspis), vubec neznamena, ze Koralove platy jsou nebezpecna a podle barvy asi i jedovata stvoreni. Ano, je to dost mozne, nektere ryby se boji zcela nesmyslne, nez si samy ujasni, co je v te nadrzi co.
ahoj, v týdnu jsem přidal z karantény do aqa dva čichavce modré, jsou to samičky, jenže už tři dny se jenom schovává v pozadí za kytkami a při tom v karanténě se chovali úplně normálně. Je možné, že se bojí některých jiných ryb i když jsou ostatní "mírumilovný"?
Starší reakce
No já myslím, že ti je asi spíš obě dám, až dorostou, tak by jim u mě bylo těsno a já se pak podívám po těch meďáčcích, na ty by to snad mohlo stačit.
No ja uz Ti samce perletaka nabizel, staci napsat ze uz sis to rozmyslela, je mi lito je nekam dat jen tak, kdyz jsou tak krasni a maji ritni ploutve jako dikobraz (namodrale paprsky trci az 1cm za okraj ploutve). Takovej samec uz by Ti mezi holkama udelal poradek
.
Já mám modráky a v době tření se s tím musí počítat,že je samec agresivnější.Mě na tu dobu osídlí vždy půl akvárka a do teritoria nepustí ani rybku.Měla jsem neonky a nic se jim nestalo.Jen se držely na druhé straně akvárka.Po skončení tření se samec zase uklidnil a v akvárku nastala opět pohoda.Takže bych se nebála,že by ryby utloukl,pokud je akvárko dost veliké.
Ahoj, využiju toho, že je tady fórum o čichavcích. Nemohl by někdo pomoct? Sháním samce a 2 samice zakrslíků ve varietě nejlépe green neon, popřípadě blue. Nevíte o někom nebo nevěnuje se jim někdo? Jde o moravskoslezský kraj. Díky za jakoukoli pomoc.
Já mám bohužel obě dvě perleťový holky (Trichopodus leeri), ale zas odpadl "problém" se stavěním hnízda a přemnožováním. Jen se trochu škorpěj... Něco jako Marfuša a Nastěnka
Přidat reakci
1 ...... [25] ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33714x