Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
to je těžko říci přesně je třeba je sledovat, až budou mít pořádně nafouklé břicho, když se budeš řádně starat tak jich bude až až.
0 28.01.2010 12:12 mike861 – Re: Linduš
a kedy ich mam odlovovat ked chcem aby mi vsetky prezili
0 28.01.2010 11:59 mike861 – Re: katterinecka
lenze tie moje maju stale velke brucha a aj take cierne maju na konci
Ďakujem všetkým, ktorí si dali tú námahu a skúsili tých drobcov spočítať. Snáď ste sa dobre pobavili. Máte pravdu, niektoré staršie gupky majú skôr spľasnuté bruško. Chrbticu majú v poriadku. Stalo sa im to počas mojej dovolenky cez vianoce. Akvarko mám v robote. Vtedy nemali vyčistenú vodu a možno ani neboli dosť často kŕmené. Čítala som, že sa im to stáva, keď majú znečistenú vodu. Aj mečovka mala vtedy stiahnuté plutvy a nevyzerala vôbec dobre. Hneď ako som prišla do roboty som im vyčistila vodu a mierne zasolila. Mečovka a dve gubky sa napravili, ale tri gubky mi zostali " so stiahnutým bruškom". Ináč fungujú normálne.
Osud drobcov je takýto: 24 som si nechala v robote a zvyšom som zobrala domov. Ďalších asi 15 som dala medzi "dorastenky", ktoré majú asi 3 mesiace a zvyšok je v 20 litrovom akvarku. Zatiaľ im to musí stačiť. Potom ich porozdávam. Dúfam, že vyrastú tiež na také pekné veľké, ako je ich mamina.

že mají velké břicho a vzadu na břiše mají černou skvrnu

0 28.01.2010 08:44 mike861 – ako zistim ze mam tehotne gupky
Skorica napsal: Takových prohnutých páteří sem viděl a gupky žijí a rodí.
A prohnutých páteří přibývá a přibývá.
Já přesně 100, ale za výsledek taky neručim, i když jsem si je označoval abych některou nevzal víckrát (v grafickym editoru)
0 27.01.2010 16:10 klubicko – Re: NASREDDIN
Ja jich napocitala 90

0 27.01.2010 15:59 Skorica Takových prohnutých páteří sem viděl a gupky žijí a rodí.
geminika napsala: Kto ich poráta,.......
Na fotce jsem jich nalezl 93

, za výsledek ovšem neručím

.
nechci te znepokojovat ale ta nahore vlevo (samicka gupky) vypada je ze ma zkrivenou pater a to neni dobre je to naznak nejake nemoci si myslim ... snad se mylim

Tu ich je lepšie vidieť. Tie dve pri sebe sú tie nové a tá celkom vľavo hore je normálna veľkosť gubky. Na pravo sú samčekovia.

Tu prikladám fotku pre porovnanie veľkosti tej gupky s mečovkou.

Chcela by som sa s vami podeliť o radosť z nového prírastku. V pondelok som dostala od kamaráta dva krásne veľké páry gupky (asi 6 cm). Samičky vyzerali, že budú mať čoskoro malinké. Tak som si jednu nechala v 5 l pohári zvlášť, že si nejakých pár malinkých odchovám. Za tri hodiny som sa na ňu išla pozrieť, ako zvládla transport od kamaráta a skoro mi oči vypadli. Prikladám fotku, aký pohľad sa mi naskytol. Kto ich poráta, dostane medailu. Keď som to zavolala kamarátovi, tak sa len smial, akú "mačku v mechu" mi dal. Tak som si musela naštartovať 25 litrovku z pivnice. Ahojte

0 26.01.2010 09:13 avirila1 – avirila1
Asi jo prtože jak mě je požral filtr tak se je tam hupl a neonka ji hned sežrala :(
tak jsem nad tím přemýšlela a napadla mě taková blbost: možná se množí a plůdek sežerou, nebo, že by se zastavili při pocitu, že jich tam je dost?
Ahojte mám 50 litrové akvárium mám tam tak 2-3 páry pavích oček a 10 mladých a teď se mi furt nechcou množit nevíte čím to je?
coskoro

- ak to chces urychlit tak pridaj 1-2 stupne teplotu...
ale radsej "cakaj" - aj tak ich budes mat tolko ze nebudes vediet co s nimi...

0 23.01.2010 12:05 jasanek29 
Aktuální foto.
Umí být nafouklejší ještě více a mít bříško do tvaru kvádru.
Chtělo by to prosím fotku z boku, nebo zezadu, jinak ti nikdo moc neporadí, protože nevidí skvrnu březosti..

A neboj neprasknou, sou to paví očka..

0 23.01.2010 11:11 jasanek29 – Kdy asi porodí?? Poradte....
0 21.01.2010 15:34 Jindrik – paví očka
tak tyhle rybičky se mi přesně hodí, mám 96l akva a když jsem tam dal 5 razborek tak byli během půl hodky všechny pryč, já mám otiž želvy šíleně nenažraný

0 21.01.2010 14:55 JuraS – Re: Jindrik
v nějaký zoo prodejně jsem viděl želarium či jak se to jmenuje kde měli prostor a gupky měli normálně ve vodě a želvy je moc nelovily..v přírodě snad jen člověk se nacpává aniž má hlad...záleží jak velký máš akva pro želvy...a gupky se dokážou množit i ve flašce od okurek...stačí ti akva 30 lt..nějaké plovoucí rostliny a stonovky aby se měli kam ty malý gupky schovat..4 páry gupek a uvidíš ten fofr..měnit vodu, vzduchovat, filtrovat a krmit klidně libovolným vločkovým krmením..za mražené třeba černé komáří larvy se odmění promiskuitou...
přesně tak, pokud se budeš trochu starat, tak nebudeš vědět co s malejma

0 21.01.2010 11:37 Jindrik – paví očka
Když jsem si to tady tak pročítal, tak koukám, že byste mi asi doporučili paví očka, když potřebuju nějaký rybky, který jsou poměrně snadný na odchov.
Mám totiž 2 želvičky a živý rybky jim moc chutnaj

Takže chov pavích oček bude asi ta nejjednodušší varianta, je to tak?
Nádrž máš čerstvě založenou, rybky jsi tam dal poměrně brzy a tak musíš změřit NO2.
25 - 26 C .. mäkká voda.. podrobnejsi rozbor som nerobil, vymena 1x tyzdenne 1/3 vody - 8litrov, citenie filtracnej peny 1x tyzdenne pri vymene vody
hodnoty vody, výměna, údržba...
mne do 1 tyzdna po porode vykapali vsetky pavi ocka z akva... 8 ks... neonky 6 ks ostali v pohode... a taktiez pomreli aj male gubky

neviete cim to moze byt?
Starší reakce
Mino - aby Ti někdo odpověděl konkrétněji. Moje zkušenost. Když rybkám v akvárku vyměním vodu, tak samečci okamžitě začnou samičkám imponovat vehementněji než obvykle. Takže hurá do výměny vody. Aspoň 30 %

Už to tu máš napsané, noc neurychluj, oni to udělají sami.. Proto sou živorodky doporučovány pro naprosté začátečníky..

Nepatří to sem, ale odpovím. Živorodky netřeba k páření stimulovat, je to jejich životní smysl. Nic jiného než páření a konzumace žrádla je nezajímá jak je den dlouhý.
Já dávám do akva dutý větve a nezaslepuju naležato šikmo různě...Dřevo různý buk dub akát vrbu. Tvrdili mi že vrbu nedostanu pod vodu ale dostal. Zatížil kamenem a ok. Po pár měsících už šel kámen odstranit. Blbý je že to nějakou dobu barví....Ale vypadá to dobře. Většinou jsou to větve ze stojících stromů tak to nasáknutí trvá. Dřevo jde i z rybníka a neplave hned ale nenajdeš dutý. A dřevo musíš mít kvůli balastním látkám pak se množí líp. Ty dutý větve ale stojí spoustu kilometrů. Václav
Je to zhruba za 3-5 týdnů, nikdo ti to přesně na den neřekne. Musíš si to odpozorovat, časem to bezpečně poznáš den dva předem a to bude taky nejvhodnější čas pro přemístění rybky do porodničky.
Mám dotaz, jak dlouho po porodu, který byl dnes, ze kterého se mi bohužel podařilo zachránit jedno paví očko :(, bude samice znovu rodit, prosím co nejpřesněji a jak dlouho před porodem ji dát do porodničky.
no ted nechci delat chytrou, ale v akva mam dalsich 30 mrnek, ktere maji normalni ocas, tyhle se tak rovnou narodily, nestalo se jim to casem.
0 06.01.2010 11:48 0 Je to přesně tak , jak píše SAA. Ta rybka se necítí dobře a proto má staženou ocasní ploutvičku.
tou vodou určitě nic nezkazí, ale na slepené ploutve bych neřekl, že to vypadá

Vyroste z toho paví očko, pokud doroste. Mají jen slepené ploutve, tj zkontroloval bych vodu nebo hledal onemocnění.
Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156348x