Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
26 28 je si myslim idealna
Jak je to s teplotou vody při odchovu plůdku pavích ok? dík za radu
tak to urcite neni pravda...zeked su v akva lenpavi oka tak poter prezije...samicka co rodi ich nezere,ale ostatne rybky ich beru ako potravu.prezije len par jedincov ktore sa stihnu schovat...a aj ty pokial nieje zarastene akva sa stavaju casto koristou...
0 21.10.2008 21:41 Polux – Re: Petr007
Tak ja mel pavi oka skrmovani pro tercovce jako spestreni potravy.A kdyz sem tam rost nedal tak prezili max 2 pavi oka ja si to nevymejslim fakt.
0 21.10.2008 21:34 Petr007 Já se setkal jen stím že paví oko po narození zemřelo tak ostatní paví ka znej okousali ploutve a nechali ho na dně.
0 21.10.2008 21:33 Petr007 – nesmysl
Polux paví oka svůj potěr nežerou leda když jsou vynervovany ale jestli se dodrží to co má a sou v akvariu jen paví oka tak určitě potěr přežije
0 21.10.2008 21:27 Polux – Re: ustavprochore
HAHA Pavi ocka zerou poter pokazdy podle mejch zkusenosti !
Podle mých zkušeností rodí většinou navečer nebo k ránu, začne si hledat nějaké klidnější místečko v akva, kde by mohla porodit
Pokud je máš ve společenském a nepřiliš zarostlém akva, a přesto chceš potěr odchovat, vol spíš tu porodničku. Rošt není potřeba, paví oka žerou potěr jen výjimečně nebo vůbec
0 21.10.2008 21:06 Polux – Re: Leon
Ma hranaty bricho ( to jak ma nafouklej pupek a roztazeny zebra tak se ji po delce bricha udelaj hrany)A u ritni ploutve ma p**** tam se udela cerna tecka jako ze jima pootevrenou.Kdyz si je chces nechat prelov do porodnicky s rostem jestli ne tak to neres oni sezerou a mizive mnozstvi prezije kdyz se schovaji.Pro urychleni porodu zvihni o neco teplotu v akva
0 21.10.2008 20:51 Leon Chtel bych se zeptat asi stupidne ale jak poznam presnou dobu porodu? myslim jako jak poznam na samici ze se to blizi? ma naky specialni chovani?
0 21.10.2008 19:35 Petr007 – Ahoj
no já sem měl paví oka z bojovnicí a vše v poho ale z krevetama nemam zkusenost
Starší reakce
"(gupky) za 8,-? To jsou ze zlata
"
Mně už se několikrát stalo, že jsem v akvaristice narazil na paví voka, který byly dražší než neonky ve vedlejší nádrži. A to ani nebyly nic moc (ty voka) ... Když jsem to viděl poprvé, tak jsem u toho zůstal stát s votevřenou hubou. Holt nová doba :o) ...
to s tím prodejem bylo možná myšleno tak, že gupek je dnes obrovský přebytek. Já je nabízela asi ve 3 akvaristikách, nikde je nechtěli na odkup, maximálně jako krmení pro dravé velké ryby. Udala jsem je až v jedné zapadlé akvaristice a to ještě zadarmo. Jinak je nikdo nechtěl. Podle mě se na prodej fakt nehodí. Jedině jako krmivo pro želvy, nebo tak něco. Toť můj postřeh
a jestli teda můžu ještě poradit ze své vlastní zkušenosti: nejlepší je nechat samici porodit normálně v nádrži s ostatníma gupama a oni se sami vytříbí. nejsilnější přežijou a zbytek má smůlu...
Re TomášB: vzhledem k věku tazatele musíš být tolerantní. Ne každý v tomto věku se umí bravurně pohybovat po internetu. Je vůbec super, že Domi12 byl schopen založit téma a zeptat se. Když už ne knihovna, tak alespoň ten internet...
0 14.10.2008 16:33 V Tak já ti to tedy povím: je tlustá a má výrazně tmavou skvrnu vzadu na břiše (před řitní ploutví).
Ale jak tak koukám na tvoje akva...
1. Gupka není právě párová ryba. Samečci jsou natolik agilní, že si vystačí řekněme 2 na 5 až 10 samiček... Oni si s tím snadno poradí...
2. Porodničku bych dal spíš do malýho akvárka, kde necháš potěr povyrůst a pak ho přelovíš do velkého.
3. Gupky se neprodávají. Ty se rozdávájí.
já to poznám ,ale nevim kdy je mám přelovit do porodničky
dobrý den,chci se zeptat jak poznám těhotnou gupku a kdy jí mám přelovit do porodničky
0 12.10.2008 15:29 gupenka – ehh....
Starší reakce
Do jaké rostliny se třeba může schovat nebo kde, prostě?
0 26.08.2008 09:22 Scar – Re: danio123
0 25.08.2008 18:51 lipli – Re: DavidBena123
Když budou mít mladý úkryt v rostlinách tak ne. A jinak to moc nevadí nesežere je všechny.
Dobrý den, chci se zeptat. Když Dospělá gupka- paví oko smaice- porodí mládata nesežere je?
psala jsem příp. odprodat
Pokud nechci mladé, nechám samičku porodit ve společenské nádrži, kde je ostatní rybky (tetry a parmičky) zlikvidují. Většinou jich tedy pár přežije v jávském mechu, v létě jdou pustit někam do jezírka, jinak podarovat, příp. odprodat.
Obsah N-látek v akva znáte? Jak už tu bylo mnohokráte řečeno, dnešní gupky jsou hodně citlivé a zdaleka ne tak odolné jako dříve... Napadá mě tedy, že nově koupenému samečkovi se "něco" ve Vaší nádrži nelíbilo, kdežto zde odchovaným rybám to nevadí.
0 23.08.2008 14:51 thunderstorm Zdravím, tak se vás chci zeptat c děte s přebytkem gupek ? Je sice krásny že vám nadrckaj mladý ale co s nimi? Dváváte je bokem a krmíte s nimi některé masožravé druhy nebo je někam prodáváte?
0 23.08.2008 14:37 Bexim jestli máte gupky od chovatele kterýkanibalskésamice vyřazuje z chovu nebo 100% divokou formu tak vám samice mlad énesežere
0 23.08.2008 08:50 Erik prosim oradu: dochnu mi gubky..zacnu byt akesi ochabnute,ohne ich v drieku,stiahnu chvost,nevladzu plavat...podochli mi vsetky dospele,no mnou odchovane 3 samicky i ostatne rybky(neonky a razbory)su v pohode.kupil som im samceka a na druhy den bolo po nom...
Rybky dostaly oběd?
Taky už mám hlad...
0 21.08.2008 11:29 ajik♥ – male rybyčky
faaakt to fakči
Trochu zatřepat krabičkou s krmením, potom pomalu odšroubovat víčko krabičky a nad hladinou na něj zaklepat. Prach z krmiva už si malé rybky přeberou.
0 21.08.2008 09:51 ajik♥ – male rybyčky
narodili se mi male rybyčky ale nwm co jim mam dat na jidlo velice by mě potěšilo kdyby my někdo odpověděl
Starší reakce
Ajo, teď vážně, zkuste to znova! Jestli má jít opravdu o gupku, tak je to živorodka = rodí malinkaté živé rybičky.
Péče standardní - filtrovat, krmit několikrát denně menší dávky (prachové krmivo, apod.), udržovat nádrž v čistotě, akva bez predátorů.
0 14.08.2008 14:34 gubka maria napsal: ahoj, chcela som sa ta spitat jednu otazocku. ako casto by som mala krmit male gubky ? a aku potravu ci mensiu ci vatsiu by som im mala davat ?
z 20ti mladejch zbyli 2 a to jen díky ostatním živorodkám, pancéřníčci a krunýřovci si potěru vůbec nevšímali, ale paví očka ho lovili, ti 2 co zbyli jsou schovaný pod kořenem v takovým tunelu kam jim vždycky prstama dám dvě rozmělněný vločky, za pár dní už budou moct vyplavat. je pravda že samička která je rodila, neseřrala ani jednoho i když jí plaval před nosem.
0 14.08.2008 08:44 ondra08 kdo nevěři tak se to píše v knize živorodky pak napíšu autora.nevím ho přesně já to jen zkoušel..
Je to tedy fuška to po tobě přelouskat. Ale nedostižné je to jak jsi počítal 123 mladých po vrhu a po 24 hodinách v 15l
. Asi jsi je přelovoval? Ale i tak
to raději vykládej svým vrstevníkům.
0 13.08.2008 19:50 ondra08 omlouvám se že tak vpadám do témata.ale jak tady všichni pišou že gupky nebo spíš živorodky požirají mláďata.není to pravda mám to vyzkoušené u červených špicplat gupek velifer mollyn.živorodky když jim při porodu před porodem po porodu dáte třeba žive komáří larvy nebo patentky cyklop a různé přirodní krmiva tak si rači vemou to krmení než ty mlaďáta ale musí tam furt stálé něco být.teď jeden takový přiklad jednou mi porodila gupka modrý diamant 123 mláďat a já musel jed na celý den pryč ta gupka plavala celý den s těma malými v 15l akvariu bez rostlin písku prostě čisté akva.a jak sem se vrátil domů ani jedno šežraný.a tak to podobně bylo u mollyn špicplat atd.ale upozornuju co jdete kolem akva furt tu samici futrovat a futrovat žrádlem.ale živým nebo mraženým.
Přidat reakci
1 ...... [80] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x