[1] 2 3 4 
17.10.06 19:00:04
® – Paví očko
Vím, že můj dotaz je směšny ale nevim jak poznat, že se má třít paví očko. Prosim vás poraďte mi.

17.10.06 20:10:50
Havel-st (.***..) – tření gupek
- Tření, jako oplodnění? Samička nosí jikry v sobě a sameček je musí oplodnit v samičce, předchází natřásání samečka, šťouchání
do bříška samičky a snaha stavět se po boku samičky. Po několika týdnech (4-6) samička vypudí hotové rybky, vlastně už několik týdnů
staré - je to mnohem jednodušší proces, než u savců - jsou to ryby.
- Jestli myslíš vypuzení potěru, tak to se pozná, když má
samička plné bříško i na lačno a jakoby hranaté. V zadní části bříška jsou po obou stranách tzv. tmavé skvrny březosti a někdy lze
jimi vidět, nebo spíš vytušit poskládané rybky. Těsně před vrhem je samička neklidná, někdy plave podle skla nahoru a dolu a pod.
17.10.06 20:15:09
Kate® – Paví očka
ahojky mohl by mi někdo poradit?

mám pavý očka a mám tam těhotné dvě samice a nemám dost peněz na rodítko nevíte jak bych si mohla
nějaké rodítko vyrobit nebo jak udělat aby je rodiče po naronení nesežraly? PORADTE PLEAS!
11.01.07 21:20:39
logik® –
stačí je pravidelně krmit
Ahoj.
Rodítko sa samozrejme dá vyrobiť , ale pre teba bude asi jednoduchšie nechať gupku porodiť v hocijakej nádobe s objemom tak 7-15 litrov. Daj do
nej vodu z akva a polož na miesto , kde sa udrží teplota. Po pôrode samičku odlov späť do akva a mladé po strávení žĺtkového vačku
začni krmiť a pravidelne im vymieňaj časť vody. Pokojne aj 40 percent denne , ale používaj vodu z akva! Až mladé trochu povyrastú a
zosilnejú , skús ich pár pustiť do akva a uvidíš ako to dopadne

.Ak prežijú aspoň tri dni , môžeš vypustiť aj ostatné.Pozor na
prerybnenie!!!Radšej nejaké podaruj.
Asi ma budú dobrí akvaristi za túto radu kameňovať , ale v pohode to funguje.
Můžeš jí tam dát kus mechu, nebo nějaké rostliny s malými lístky, ať se mají mrňata kam schovat a neprovokují samici. Neměla by si jich
při porodu všímat (několik hodin), ale některá je potvora a sem tam nějaké zblajzne.
12.01.07 06:56:44
Jirka® – Gupka
Já jsem asi slepej,ale u potěru gupky jsem nikdy žádněj žloutkovej váček neviděl!
nektere samice sve mladata nesezerou, většinou ty mladé asi ze zvedavosti
Jirka > Jasně, to probíhá v břiše samice

Mrňata se můžou krmit hned ráno po porodu (většinou rodí zvečera, nebo v noci).
ja bych byl tak rád kdyby je žraly...
Dussy > mě fungují bezpečně i v zarostlém avárku tetry císařské, asi by to zvládly i nějaké placaté tetry (diamantové, krvavé, ...).
21.03.07 12:03:26
metal® – gupka
moze opakovane gupka rodit aj bes samca
jo može samice si uchovava sperma
Ahojte lidi prosim vas ja mam dvě samice paviho oka a ta jedna ma větši břiško a kulate ne hranate a ma jak konči ten obris břicha tak tam ma
takovou
hnědo černou skvrnu asi přet tydnem ji měla ohodně mensí chci vědet asi za jak dlouho porodí.. jestli vubec porodi a taky by mě zajimalo
jestli mam ji necha v akva samotnou a mam tam strašně hodně javskeho mechu pls odpovědte.
prosim nedal by tu někdo foto jAK TO MA VYPADAT JESTLI JE TĚHOTNA
Pár sem ti jich našla (těhotných):

Těhulka číslo 1:

Těhulka číslo 2:
PS:Ta s krátkým ocasem

Těhulky číslo 3:
PS:Ty s krátkým ocasem

Těhulka číslo 4

Těhulky číslo 5
Dala jsem ti jich tam více ,protože každá rybka to má jinak světlí...

já mám dvě samice a každá má červeno-hnědý flek u řitní ploutve je těhotná?
Je to tzv. skvrna březosti, ale tu tam může mít i třeba měsíc, než bude tlustá k porodu.
24.01.08 18:59:20 / 24.01.08 19:00:35
PaDa® – Re: quick
břicho bývá daleko plnější a skvrna tmavší...
A samička je těhotná stále, když to bereš doslova

jedno oplodnění jí vystačí na několikrát...
24.01.08 19:00:57
S -
chicko® – Re: quick
Na fotografii toho není moc viděl, ale pokud má skvrnu březosti, tak těhotná je, ale jak říká Roland i PaDa-břicho je málo plné a skvrna
světlá
24.01.08 19:04:46
Kamekh® – Porod....
Brzo před porodem je možno zahlédnout ve skvrnce březosti lesknoucí se očka drobotiny. Ne však vždy.
No potez ...

Jestli je to tak, tak pomalu kazda v mem AQ je tehule...
24.01.08 21:12:15
vaclav® – Re: recht
Jakmile samice živorodek dospěje rodí pokaždé v rozmezí 4 - 6 týdnů. Dokonce i když je delší dobu bez samce má potomstvo ještě
několikrát. Ze začátku je to jen pár mladých, ale to číslo se z věkem do určité doby neustále zvětšuje.
To bude sranda ...

Jeste ze maj nasi velky AQ ve kterym nemaj ryby...
24.01.08 21:36:29
vaclav® – Re: recht
Pokud si nepořídíš nějakého predátora co je bude likvidovat tak se z nich zblázníš.
jak poznáte, že je samička těhotná????
Má větší bříško, spíš "hranaté", a u zadečku má velkou černou tečku :o)koukni dolů na fotky

Mno znalec nejsem ale ten flek muze byt asi trochu i jiny barvy kouknete na fotku a prosim jestli to tak je... Jinak me prijde ze je ma 2/3 samicek...
u svetlych samic ta skvrna vypada takhle, ale zrovna tahle ma jeste male bricho, mivaji ho obrovske, az hranate
25.01.08 21:42:47
Alofok® – Re: recht
Mám přesně tyto samice,ale ta skvrna by měla být tmavší pokud má být těhotná...
Vůbec to není závislé na barvě té skvrny. Ta se může nepatrně lišit i v závislosti na barvě rybek. Pokud má skvrnu, je to skvrna
březosti. Pokud má skvrnu březosti, je těhotná. Uvědomte si, že živorodky jsou permanentně těhotné celý dospělý život. Sotva porodí je
zase těhotná, protože jedno oplodnění jí stačí na 3-5 porodů (těhotenství). Z toho vyplývá, že jsou vlastně pořád těhotné a proto
mají skoro pořád skvrnu březosti a je jedno jestli je dohněda, nebo do jiných tmavých odstínů barev.
25.01.08 22:14:43
Alofok® – Re: rolandmynar
Aha,tak děkuju
jak maji být velké ty dirky v pet lahvy?
ten rozmer bych tipnul tak na pul centaku...dulezity je aby tim neprosla matka a pak je to skoro jedno...doporucuju delat diry horkou jehlici na
pleteni,protoze pak nejsou okraje ostre....

tak takhle by to mohlo být?
Hezky ale nepozerou ten popter ty rybky venku??
kolik a jaky tam mas??
no mám tam hodně jávského mechu a plno úkrytů tak uvidíme jinak tam mám bojovnici, rájovce, platy ,kardinálky,neonky a paví očka
Tvoje šance na to že rájovci nezvládnou do posledního kusu sežrat všechen potěr jsou opravdu mizivé, budeš vidět ale rájovec si s tím
poradí...
taky si myslim ze ti nic nezbyde..:((sezen si 5 litrovy akvarko a vytri ji tam,jinak nebues mit nic..
Mam dotaz jak dlouho trva nez mi gupka porodi ? a co mam udelat pro to aby mne poter nesezral uhor a rak? diky
[1] 2 3 4 
Podobná témata
???Mám více krmit těhotné gupky(paví očka)???,
Akvárium pro rozmnožování pavích ok,
Betta s gupkama?,
Black Mola a pohlavý a rozmnožování.,
co je špatně (paví oka),
čichavec modrý a jeho rozmnožovanie,
Divná gupka....Prosím pomozte!!!!,
gupka a endlerka,
Gupka často na stejném místě,
gupka mecunka,