Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Velikost dospělých rybek je dána dílem geneticky a dílem podmínkami při růstu mladých rybek(krmení, kavlita vody atd), takže je naprosto normální se setkávat s jedinci takovéhoto vzrůstu i v dospělosti.
Pokud budou samičky společně se samečkama, tak bude do budoucna rodit ještě mockrát, o to se bát nemusíš.
0 03.03.2011 18:15 Lucy – romant
to prave neviem lebo v utorok sme kupili rybky a zistili sme ze je tehotna a dneska kolem 3hodiny nam porodila akorat sme sa ju chystali oddelit od ostatnych ale nejak sme to nestihly
takze by este mohla nejake porodit? to by som bola rada...a Dakujem za odpovede
Naprosto normální. Může klidně rodit i po několika dnech, záleží na tom kdy byla oplodněna samečkem. Oni jsou téměř permanentně v očekávání a rodí úměrně tomu. Informací je tady a nejen v tomhle vláknu dost a dost. Chce to trošku se začíst.
0 03.03.2011 18:06 Lucy Ešte by som sa chcela spytat...naše pavvi očko dneska porodila nevieme kedy ale stihli ich ostatne rybky pozrat
a ma este trosku brusko a plava stale pri vrchu je mozne ze by este mohla nejake porodit??? alebo je to normalne ze je to brusko take večšie kedze porodila asi pred 3hodinamy???
0 03.03.2011 17:29 Lucy – romant
romant Dakujem moc
Ideální poměr samečků a samiček je 1:3.
No pokud se o ně bojíš, tak bych je určitě přemístil.
pancíci coby dravci?
ty ti je fakt nesežerou
0 02.03.2011 14:01 Václav – mladé
tak dnes už eviduju dva přírůstky gupek.. uvidíme kolik jich bude do vecera..ale bojím se aby je nesežrali rodiče a pancéřníčci asi přemístím mladé.
Oni jsou těhotný prakticky permanentně a ten další porod může být klidně i po těch 10 dnech, protože v sobě nosí mladé co jsou z různých oplodnění.
Zdravím všechny.18.2. nám Bělka - paví očko
dala 9 mladých. Po 10 dnech je opět hranatá a flíček má opět černej (jak ozonová díra). Po jaké době můžou mít živorodky opět mladé? Pro jistotu jsem ji dal do síťové porodničky mezi ostatné. Jsem se dočetl, že je to dobrá věc. Děkuji za všechny rady a odpovědi
Vzhledem k tomu, že je samice v podstatě permanentně v očekávání, tak je velmi obtížné ten čas tipovat. Projeď tohle vlákno. Informací na toto téma je tady určitě dost.
0 01.03.2011 12:41 Václav – samice
když má samice už vidět ty malé černé tečky tak máte někdo zkušeností za jak dlouho cca bude
porod?
Ano, ale v Tvém případě to platit nebude, protože ty skaláry se o ty mladý postarají, takže nestihnou dorůst.
Ale jako spestření jídelníčku ostatních ryb v akva to ujde...
Se skaláry ve společné nádrži se již nikdy nepřemnoží, to mi můžeš věřit.
0 26.02.2011 17:09 nevím1 – Re: Yirka
Díky. Velcí byli sice krásní, ale vzali jsme malé. Aby se spíše sžili a mladý očka měli alespoň trochu šanci.
Malá paví očka budeme dávat stranou než dorostou, ale někdy je prostě přemnoženo.
Čím více ty skaláry porostou, tak se budou snažit lovit stále větší kousky těch pavích ok. Jako krmení, když nevadí, že ten osud pavích oček je vpodstatě zpečetěn, je to možný řešení.
Pokud se rybka vejde skalárce do papule, tak nebude mít šanci. Asi tolik. Ale jinak je to kvalitní živá potrava. 2 měsíce staré by měly být již ve velikosti, kdy by u takto malých skalárek měly mít šanci přežít.
0 26.02.2011 16:28 nevím1 Dobrý den.
Dnes jsme si z výletu přivezli skaláry. Půjdou do společného akvária s pavími očky. Mohl by mi někdo poradit, jak velké tam můžou zůstat mladé, aby jim nic neudělali? Skaláry jsou 2 a mají na výšku asi 4-4,5cm. Mladé pavích oček jsou 2měsíce staré a menší. Malé vyndáme, půjdou vedle, ale rádi bychom tam nějaké nechali.
Díky.
Starší reakce
To je jako prihravka na smec
. No prece
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova . Nenarocene cichlidy, odchovavaji se prakticky samy, nenici co je v akvariu, krasne, zajimave, mirumilovne a nevyzadujici az tak velkou nadrz, i s 50l by se dalo.
Akorat nevim, jak by to dopadlo s krevetami, to fakt nemam predstavu, sneka o ktereho nechci prijit bych si k temhle jinak uplne mirumilovnym cichlidkam dat netroufnul - uz vidim jak ho tahle zvedavka zmoula v tlamce
.
Pisu to proto, ze byly zmineny i cichlidy a tyto jsou jedny z nejmene narocnych, hodne snesou, a jsou jedny z nejmirumilovnejsich. I tak to ale jsou cichlidy, a at je cichlida jaka chce, je to proste cichlida, coz se ne kazdemu muze libit, prave to na cichlidach mnozi z nas obdivuji, a pocitat se s tim musi v kazdem pripade, kdyz se jakakoli cichlida do akvaria poridi
.
0 21.02.2011 22:49 Václav – Re: Gunguy
35litrů a v nejbližší době budu mít 1x45litů a 2x 100litrů
citím jako svou povinnost ti doporucit pouze zivordky, maji velkou radu vyhod oproti ostatnim, muzes je snadno mnozit, nejsou narocne a ani agresivni, ja mam i xify a molly(ze zivorodek agresivni) spolecne s krevetami.
takze jak mas velike akvarium?
pro zacatek mohu doporucit z rostlin nejake plovouci + valisnerii a hydrophyl , mam s nimy dobre zkusenosti.
pro zacatek si zkus koupit jeste nejake zivorodky a nebo si kup neco maleho , mirne tetry, neonky nebo nejake ty male rybicky , nevim jak se jmenuji, mozna razborky... nevyznam se v nich.
taky by sisi měl sehnat piskořky, to jsou šneci co vyžírají zbytky ze dna, velice uzitecni, a nenici rostlinky
0 21.02.2011 22:16 Václav Zdravím, zkouším ted GUPKY,pancéřníčky a počase bych chtěl přidat i krevetky.
nemohl by jste někdo prosím doporučit nějaký hezký,zajímavý a nenáročný nebo ne tak náročný druh ryb které se snadno chovají? prolezl jsem pár článků ale většinou radí paví oka tetry atd. mě by zajímal nějaký druh třeba cichlidy,halančíci,Razborka galaxy.děkuji
spíš bych se ptal , co se děje když se neprohání, já samečky pavich ok vidim jen spat a shanet rybi baby
jj, je to tak, můj sameček taky dolejzal, nedal ji pokoj, proto jsem mu koupil ještě jednu samičku, protože prý by ji uhnal, a už má 9 rybích oček
Ano, snaží se jí oplodnit a dříve či později se mu to povede a do měsíce pak budou malý očka.
0 20.02.2011 22:08 Václav – Paví oko
Zdravím, prosím když sameček pavího očka se prohání za samičkou a pořád dolejzá
je to projev tření nebo ne?děkuji
Když si to slovo rozložíš, tak to bude jasný, že ano.
-1 18.02.2011 11:07 robertoo – roberto
hele zivorodky rodí živá mládata?
Díky, takže já obě koupil už březí a můžu očekávat přírustky
..
,kdo to uživí v dnešní době s takovým platem
Ten flíček je tzv. skvrna březosti a vpodstatě to co je tím flíčkem jsou malý rybičky, který jsou v bříšku samičky takhle vidět.
Ahoj, scháněl jsem článek, jak poznám, že je gupka gravidní. Díky tvojemu příspěvku (google - gravid guppy ) jsem se to konečně dozvěděl
. Vypadá to tak, že jsem už gravidní gupky koupil. Mám 2 samičky a obě mají větší bříško a tudíž ten černý flíček.Je to tak, anebo ten flíček tam mají pořád?
mysli si co chceš(to o tobě svedčí své), ale černý skvrny na ocase nedělaj kluka nebo co(máme samičky nebo samečky), ale to se opět dočteš buď v atlasu nebo jinde ve foru, a ne se jan psát na pitomé otázky a pak ještě urážet za svoji neznalost.
Já bych se řídil tím, že kluci mají tu ocasní ploutev protaženou do toho pověstného mečíku a jsou na rozdíl od holek menší a hubenější a holky jsou takový zavalitější hlavně v bříšku.
-1 15.02.2011 20:37 nevim – Re:
takže kdyžt má na ocase černý skvrny je to kluk
Přečti si třeba, to ce se píše o této. Bude to ve většině platit i pro všechny ostatní.
0 15.02.2011 18:04 ěnevim – Re: romant
děkuji ti za odpoveed
Podle toho co posíláš je to holka, ale klidně těhule může být už z obchodu, to je u živorodek naprosto normální.
0 15.02.2011 18:00 nevim – Re: romant
mám tam je jednu mečovku a nevim jestli je to holka nebo kluk
0 15.02.2011 17:59 nevimdd – Re: nevim
este jedna
Počítej s tím, že když máš v jedný nádrži společně kluky s holkama, tak jí to těhotenství nemine, pokud už opravdu není těhule, ta fotka je nic moc.
Přidat reakci
1 ...... [48] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x