Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Mají je v Hornbachu v Ostravě, u nás v Havířově je měli také, ale už nevím kde, stačí obvolat obchody, seznam máš tady na stránkách
Stačí mít v akváriu dostatek úkrytů a pak čas od času něco přežije.
A kde se dá sehnat taková porodnička jsem s orlové a u nás to nemají
Takže řivorodky se netřou, ale páří.Pokud je dáš do jednoho akva tak si mladé sežerou, možnost samozdřejmě je. Existují tzv. porodničky tam se dá samička když rodí. V té porodničce je místo dna rošt kterým propadávají mladé.
Chtěl bych se zeptat když se vytře mečovka zmizí ji skvrna březosti a břicho.Nevím jestli můžu dát dvě samičky do jednoho akvarka aby se tam vytřely.Akvárko má 25 l.Děkuji všem kdo poradí
Periody mezi jednotlivými vrhy jsou dle daných podmínek 4-6 týdnů.
Z té fotografie se dá tak maximálně určit, že jde o rybu.
Ovšem určit o kterou se jedná je z ní nemožné.
Tudíž nezbyde nic jiného, než hledat v atlase.
Přesně tak.. o gupkách je toho všude napsané mraky a vy se ještě ptáte??? Jako já rád pomůžu, ale chci si tak nějak všechno alespoň zkusit vyhledat svépomocí...
Vy fakt nehodláte otevřít ani zdejší atlas?
To nejlepší, co pro vás mohou zdejší uživatelé udělat, je přestat na ty otázky odpovídat. Čtěte aspoň ten net nebo si vyberte jiného koníčka, jak už vám tu někdo psal.
Je to myslím tady někde napsané.. Je těhotná celý svůj dospělý život...
0 15.09.2009 14:23 deltas 0 14.09.2009 20:30 weirdo – Re: iri
no každopádně než napíšeš jakýkoliv dotaz ohledně gupek doporučoval bych ti přečíst si minimálně celé toto vlákno
0 14.09.2009 17:46 weirdo – gupka
Ono záleží na tom, jak dlouho už je březí
.
Zřejmě nastal čas si konečně přečíst nějaký ten článek.
Kdy přesně vrhne mladé ti nikdo neřekne, což už tu bylo psáno.
Však už máš samice březí, tudíž jim to asi stačilo.
.
no říkals že máš 20l tak proč ho nedat plné že
Bez samce se množí díky tomu, že po jednom oplození jsou schopny několika vrhů.
0 13.09.2009 17:09 JuraS – Re: danasos
Přesně...vytahal jsem z akva téměř všechny gupky..zbyly tam 2 samičky co se schovávali mezi kytkami..po 2 týdnech jich tam mám zase aspoň 20...jak je to možný že se množí bez samečka nevím a neřeším..začínají mě tím svým neřízeným rozmnožováním štvát..ani diskové je neregulují a to jsem jim dal 1,5 dne hladovku..na chvíli bych tam dal nějakého přirozeného regulátora, ale bojím se, že by se pustil do krevetek...kdo hledá v množení gupek nějaký problém má ruce volšový a nebo nedodržuje ani ty nejzákladnější pravidla akvaristiky. howgh
0 13.09.2009 14:19 deltas ale já mám paví oka z hornbachu a jsou skrátka celé žluté.
a jinčí a taky jsou odolnější.Protože jsem si koupil paví oka duhové a do 2dnnů umřeli.Asi se o ně neumím starat
já se akvaristice nevěnuji ani měsíc a vim toho mnohem víc než deltas, který se jí věnuje 4 roky !!! [ jak směšné ]
STATŠÍ UMĚT ASPON TROCHU HLEDAT A ČÍST !!! Asi tak před 3 týdny jsem si koupil 2 samečky pavích oček a 2 samičky a ted jich mám dohromady asi 35
Vážně by nebylo od věci, si něco přečíst. Pokud chcete aby se samec pěkně nažral, tak ho do té porodničky dejte, k ničemu jinému by tam nebyl.
Samici můžete dát na samotku klidně hned, (je-li březí) nijak jí to neuškodí.
Osobně bych to ale nedělal, stejně nebudete vědět co s potěrem.
0 13.09.2009 09:58 deltas a do porodničky muzu dát 2těhule?A nemusí se do té porodničky dát samec i samice?
odpovězte PLEASE
deltas napsal: a já mám ještě jedno 20l akva ale nebudu ho plnit celé asi jen 10l.A můžu jí dát do bočního akva toho 10l.Anebo musí být porodnička. hmm.Odpovíte hledej bylo to tu jiš 50x?
udělej to podle sebe !!!!!!!! já se tady na to taky neptal !!! Já normálně nechávám těhotnou samici v akva !!! Nějakých 10 mladých mi statší !!! Jeto uplně jedno jestli ji necháš porodit v porodničcenebo nebo v akva 10 l !!! Být tebou tak to akva 10 l napustím vodou z normálního akva dám tam samici, nechám ji porodit a pak ji přelovim do normálního akva !!!! [ jak prosté ] Teplota tření je blbá otázka !!! Já beru že paví očko je takový menší plevel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jenom se nekontrolovatelně množí a množí !!! Já mám v akva pořát 19,5 - 20 °C a normálně se mi množí furt !!!!!!!!!!!! Neřeš všechno tak do detailu !!!
Docela mě překvapuje kolik nepřesných informací je v tomto fóru na tak jednoduché dotazy. Jednak bych ti doporučil přečíst si článek o gupkách zde v atlasu, většinu informací si najdeš. A neboj, článek je psán zkušeným akvaristou. Ještě tam byl dotaz k vybarvování mladých rybek, za 3 týdny to ještě určitě znatelné nebude. Záleží pochopitelně na krmení a podmínkách chovu. Živorodky se také netřou, ale vrhnou živé rybky.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova no lepší je určitě dát ji do porodničky, protože ve větším akva stejně všechny malé nechytíš, v porodničce budou všechny
0 12.09.2009 09:54 deltas zjistil jsem že jsou dva spůsoby bud dát samici bokem po vytření spátky do akva.Anebo jí nechat tam at se vytře a hned je malé vytáhnout a dát bokem.
Který spůsob je lepší já nevím.
no já mám standartně cca.26-27, ale když jí zvedneš teplotu tak to na ni přijde dřív, ale toho já nejsem zastánce, kdo si počká ten se dočká
na tu pet lahev tady určitě najdeš spoustu rad
K tý pet láhvi.. Zkošel jsem to taky, ale kvůli 50 korunám už bych to nedělal.. S tim porodem.. Spíš dej dospělou gupku do vody v který budou mladý.. Pokud zůstanou s matkou, tak ti nepřežijí všechny, takže radši rychle odstranit ať jich nestihne tolik sežrat.. V porodničce je pak cca týden můžeš nechat, ale pak je dej do nějakýho jinýho akvárka (většinou tam kde se narodili; to akvárko musí být volný) a pak můžeš "jenom" krmit a koukat jak rostou.. A proč je nenechat v akvárku s rybama asi vytušíš - ostaní rybky by ti je sežrali..
no pokud máš porodničku tak bych ji tam dal hned, no jak žere, já ji nechám at si odělá svoje a pak ji vrátím zpět do akva, třeba druhý den, jinak žere normálně pokud je tam dýl
no hlavně krmit, ale ne překrmovat a vydržet určitě vyrostou.
tak bude asi tehotná
0 10.09.2009 07:47 JuraS čistý objem..přibližně 31,35 litrů, objem vody přibližně...23,51 litrů..jak snadné...
0 09.09.2009 22:02 Eva – Re: JuraS
sem zapomněla napsat akvárko je velký 30cm, široký 22cm, a dlouhý 47,5cm.
takhle by ta skvrna měla vypadat .
Přidat reakci
1 ...... [70] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x