Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Břicho do černa mají březí samice.
Nekoukejte po barvách ale na pohlavní ústrojí
.
resim ten steny problem
mam maly pavi ocka uz skoro mesic a asi 2tydny uz jich je nekolik takovych mensich a vybarvenych "do cerna" od pulky tela... ostatni jsou takovy baculaty min vybarveny... rodi se prej vetsinou vic samicek, tak snad to jsou samci
Podle barvy to asi nepoznáte, zkuste se podívat na ploutve pod břichem, samečci mají viditelný pohlavní orgán, ovšem kdy je už vidět vám nepovím.
0 04.02.2011 15:00 začátečník – mláďata živorodky
Dobrý den. K vánocům jsme dětem pořídili menší akvarium a rybky - paví očka. Asi po 14 dnech se objevili malé - dle dětí miminka . Rostou, rostou a děti se začínají zajímat, zda to budou kluci nebo holky. Jak je možné to u mladých poznat? Někteří jsou jakoby z půlky těla k ocasní ploutvy tmavý. Budou to samečci?
Pokud poradíte, budeme rádi. Jinak budeme denně bedlivě sledovat jak rostou a zbarvují se.
Díky.
ne,nemůže,měl sem je s nim taky a žili spolu v pohodě...
0 04.02.2011 00:37 Žužu Chtěla jsem se zeptat jestli může Ancistrus sežrat mláďata Gupek?
Kdyz je pohromade zdrava samice a samec, pak samice rodi pravidelne zhruba co 4 tydny, je tedy v ocekavani vlastne stale.
Je tady pěkných pár stránek věnovaných tomuto tématu. Jsou i fotky. Tak si vyčleň nějaký čas a nebuď líný nalistovat. Další informace také v atlasu.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova 0 01.02.2011 19:09 curdvo Chtě jsem se zeptat jak poznám březí paví očko.
Děkuji za odpověď.
0 31.01.2011 20:07 achyles73 [12] - Živorodky No vzhledem k tomu že jsou vlastně březí rovnou po porodu, protože mohou rodit několikrát z jednoho oplodnění tak je to tak, jak se píše níže.
1 31.01.2011 17:21 Nomen – Re: DaNiEl
Gupky jsou ve smíšený skupině březí prakticky permanentně. Ale protože nemají viditelnou skvrnu březosti (a březost trvá cca 4 týdny), troufám si tvrdit, že v příštích 3 týdnech od těchto žádný vrh nebude. Prognóza na delší dobu je prakticky vyloučená.
No řekněme že použitý snímek je značně neprůkazný, příště to zkus raději z boku, křištálovou kouli tady má jen pár lidí
0 31.01.2011 16:54 palac15 asi ne, ale chtelo by to z boku
0 31.01.2011 16:36 D@n!€L [74] - Labyrintky ahoj
obe moje samice pred cca 3ma tydnama porodily a maji u sebe 2 samce, chci se zeptat, jestli jsou tyhle dve zase tehotne
... dekuji za odpoved
Starší reakce
gupky můžou rodit i navíckrát, nebo přestanou když jsou ve stresu
0 23.01.2011 21:38 Dejv taky mám dotaz - samice mi porodila pred ctyrmi dny 10 mladych - ale porad je jak kanon .. tak nevim, jestli je to konecna nebo ne, precejen aby porod trval pomalu tyden?
nemějte strach, měla by je ještě porodit
0 23.01.2011 15:08 dajanama – Prosim o radu
Mám v akváriu oddělenou samici pavího očka ,protože čeká mladé - je to už celé 3 týdny co je březí (má skvrnu).Vůbec mi nechce jest když jsem ji dala do nádoby aby malinkatý ostatní nepožrali...prosím poraďte mi - je vylekaná z toho malého prostoru ?Děkuji
Starší reakce
Starší reakce
Za jak dlouho dospeji Pavi ocka? Mohu napsat ze nevim, to by ovsem postradalo vyznamu odpovidat, ale taky se muzu mrknout na:
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova a citovat:"Samec je pohlavně dospělý přibližně ve dvou měsících a samice ve třech měsících."
Dostal jsem Te, McKellere!
to máš pravdu
méně nádherné jsou ovšem pohledy ostatních členů rodiny, když se člověk (opět) zasekne, zírajíc do akvárka
Asi jo, už si přesně nepamatuju, jak vypadaly... Ale když to člověk stihne v tom správným okamžiku, tak je to nádherný.
nevím, co mají. to větší bříško bych taky označila za váček
to je jedno. shodou okolností mi dnes taky porodila. chvíli někde odpočívali, do hodiny si plavou po nádrži, dokonce baští
No gupky-živorodky nemají žloutkový váček, ale vaječný obal, ze kterého by se měly dostat ven v okamžiku vypuzení z těla samice. Pokud se to nepovede, může to být problém a zkončit špatně. Mě se takové mládě podařilo velmi jemně "vyprostit", ale pár taky ne
Ostatní se vyloupla sama a ihned plavala či odpočívala u dna.
0 10.01.2011 13:58 palac15 rposím vás ,dndes mi rodí gupka a nevím jestli ty male s nestráveným žloutkovým vačkem přežijí leží na dně děkuji
0 09.01.2011 16:38 Kocajs a este ne jednu vec se chci zeptat v te 12 litrovce s tema miminama mam tam mit filt?
Pokud se do dvou dnů nespraví, tak bych ji utratil.
Fotky špatné, rybka jěště špatnější. Nechtěl bych být špatným prorokem, ale pochybuji že to vydýchá. Rybky někdy po vrhu pojdou, zvláště mají-li za sebou třeba příliš velký počet vrhů, vrhy jsou hodně mnohapočetné anebo rybka je stará.
Spokojeně nevypadá ale po porodu neumíraj. Rodí třeba každej měsíc když se jim daří. Když se mi ryby nezdají tak přidávám milti-medikal. Prevent se používá po čištění když měníš část vody nebo po přidání nových ryb z obchodu.
0 09.01.2011 15:50 Kocajs – pls
prosim nevite nekdo jestli to neco je nebo je to v poradku?
0 09.01.2011 10:10 Kocajs dal sem do vody prevent
0 09.01.2011 10:10 Kocajs este jadna
0 09.01.2011 09:59 Kocajs Zdravim este sem se chtel zeptat jestli samice umiraji po porodu?Protoze vcera rodila a dneska rano plave na 1 miste a hlavu ma tak nahore jakoby plavala nahore ale na 1 miste.Diky
Kdyz se Ti podari dat k tem miminum nejakou zelenou rasou porostlou rostlinu (treba v kosicku, pro snazsi udrzbu), pomuze jim to rust. Tu rasu mohou totiz dobat kdykoli, je stale cerstva a nekazi se. Kdyz jsi pryc, mohou stale zobat rasu, kdyz pak prijdes, dostanou to nezelene
.
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x