Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 89 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 1  - – Re: marsz
rostlinky u amlejch nemam takze zadnej problem a asi taky uprednostnuju sul...leciva jenom kdyz uz to zacina byt ocividny...kazdopadne u tech gupek specialne maj hodne deformace a tak takze se toho stejne hodne vyhodi...ja to davam dravcum...ostatne ,jaky myslite ze jsou nejmin nachylni dravci ohledne prenosu nemoci a leceni??
 Reagovat na tento příspěvek 1  - marsz
Jedna polévková lžíce na 30 litrů? To by jim asi ublížit nemělo. První to začne vadit spíš rostlinám než gupkám. Dnes je ale v módě chemie. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: Patis
Mám na potěru osobně odzkoušenou eSHa 2000 a opravdu jim ani jikrám to neubližuje. Možná je to lepší než sůl.
Na ty přípravky to píšou asi proto, že chovatel chce proti všem přírodním zákonitostem odchovat 100% potěru. :-) Ale to je jen můj názor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  -
ja sem doted nesolil vubec,maximalne sem tam dal trosku slany vody s artemiema,ale ted se mi jednom akvarku zacalo par malejch otirat o dno a steny tak mam podezreni na plisen..asi tam pridam opatrne trosku soli az budu menit vodu..kolik teda gramu na litr pro ty mrnata??.jinak diky za odpovedi...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: marsz
Myslím, že potěr není tak odolný jako dospělé ryby. Proč je na některých přípravcích napsáno, že nejsou vhodné do nádrže pro potěr.
Solím jim akvárium jak polívku. Od pasu. Nevím přesné množství. Malé nebo staré, to by mělo být asi jedno.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kastanek
no tak se omlouvam:)
ja mam pavi oka uz pres rok a nikdy jsem jim sul nepridavala a maji se dobre
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym – Re: kastanek
Tady mí Patísek pravdu. Živorodky pochází s oblastí s mírnou salinitou vody.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: kastanek
Paví očko je původem z braktických až slaných vod stejně jako Molla např. coze

To Patis: nejlepší je podle mě, když samice v přisolené vodě porodí. Nevím, jestli by to ty mrňata vydržely dát jim sůl dodatečně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kastanek – Re: Patis
Na co sul, prosim te??? pavi ocko je sladkovodni ryba :) jestli to nevis, tak studuj, studuj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - – Pridavate mladym gupkam sul a kolik???
Chtel sem se zeptat jestli pridavate mladym gupkam tyden po narozeni nejakou sul a nebo ji tam davate uz pri porodu??kolik soli davate malym rybkam??zvysujete to postupne s vekem??a piste prosim pokud mozno jenom k tematu...diky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kastanek
Ja bych rekla, ze nejde vystihnout 'hodinu pred porodem', to proste nejde. Jeste kdyz vam plave v akva 8 tehuli. Nemusite izolovat samicku, jen je potreba mit jemnoliste rostliny, plovouci, anebo uz zmineny javsky mech. Prtavci se tam schovaji, za 3 dny po porodu uz si jich nic nebude vsimat. Me se vzdycky do malych pousteli dania pruhovane, to byl lov.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - XMartin
to je zajimavý .. mě se zase narodily siamský dovjičata srostlý hlawama ale pak hnedka chcíply , zbytek sem nechal s ostatníma ... nezežrali ani jedno sou tam všecky je jich 25 :-) rodiče si jich nevšímaj .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tesartomas – Re: Milan
Já bych z toho nedělal žádnou vědu, mám paví očka ve společenském akva, vůbec nic jsem se samičkou nedělal a už mi tam plavou čtyři miminka.. ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - suchysvatonovice
Pokud se nechceš zabývat odchovem nebo šlechtěním tak neodlovuj a dej do akva jávský mech nebo nějakou hustou plovoucí rostlinu a pár mladých přežije.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mch.sokolov – Re: Milan
většinou to vychytám hodinu před porodem:-)jinak max 1 den X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Milan
Díky. Dá se nějak zabránit tomu stresu, jak dlouho před líhnutím izolujete gupky?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Paul Ramon
Také bych řekl spíše předčasný porod ještě nevyvinutých mladých...
Toto se může stát vlivem stresu, třeba po přelovení samice do porodničky - když jsem měl před cca sedmi lety jiné akvárko, tak se mi to několikráte stalo. Při četnosti rozmnožování gupek to není nic strašného... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - mch.sokolov – Re: Milan
živorodky jikry vážně nekladou:-)spiš je možný,že ve stresu porodila zárodky,který nebyly plně vyvinuté a tak je požrala :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Milan – Živorodka duhová (Gupka , Paví očko)
Dobrý den. Mám malý problém, na který jsem nikde nenašel odpověď. Živorodka duhová v izolaci nakladla jikry !!
Ty poté do 2 hodin sežrala.
Je to normální, nebo jsem někde udělal chybu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Gubka – Re: matko
Len tak na okraj tie plávajúce a navzájom sa požierajúce potvorky ktoré máš v akváriu sa nevolajú guBky ale guPky:) konkrétne ja jedná o gupku dúhovú. To mi môžeš veriť Gubka som ja:)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - smajlik – Re:
já mám plné akvárko ryb a stejně mi další pořád přibývají... na začátku mám vždycky radost, že mám zase mladé, ale než stihnou jedny vyrůst, už jsou tam další a já nemám srdce je vyhodit :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Alofok – --
Já mám zas opačnou,ale ne se skalárama a kamarádka má taky tuto.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: Alofok
oni jim zachvíli přestanou chutnat. také vlastní zkušenost.
mám to dobře? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Alofok – mario
Jo,mladé z toho nejspíš budou,ale možná to ani nepostřehneš pokud tam máš ty skaláry.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re:
no hold máme rozdílné zkušenosti, to se někdy stává.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: SPS
tak to nejsou bojovnice. ale ono záleží jak je velká nádrž, jak je zarostlá atd. v mém případě si gupky prošly spoustou nádrží, a krom uhoněných samečků se nic nestalo. oni maj prostě v povaze se furt snažit o samičku a když jich tam je víc, o to to je horší... ale někdy se předváděj mezi sebou a samičce to je fuk. krom toho samci bívají s přibívajícím věkem neprodní (nebo míň), a půl roku jim není věčně, takže by pak ani potomstvo nebylo nic moc.. (ale to v společenských nádržích není naškodu, pravda).
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Alofok – ..
Tak to mám i já 1 samec 2samice a i to je ještě docela málo
 Reagovat na tento příspěvek 1  - SPS – Re: johan
já je mám 1/2 roku a tak jsem se ptal jak na to a jednohlasně všichni co mají očka psali aspoň 2:1 samice : samec
ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Alofok – ---
SAMEČKOVÉ UHONĚNÍ ROZHODNĚ NEBUDOU A JESTLI BUDOU TAK SI KDYKOLI MŮŽOU DÁT PAUZU,ALE SAMIČKA KTEROU HONÍ 3 SAMEČCI SI ROZHODNĚ NEODPOČINE A NEMÁ KAM UTÉCT ANIŽ BY ZA NÍ ALESPON JEDEN NEPLAVAL.OK BY TO BYLO OPAČNĚ.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: Alofok
no.. všechno co sem onich čet, tak nenaznačovalo že by to měla špatně. samozřejmě víc by bylo asi líp, ale to se změní časem. a co vím že své zkušenosti, tak spíš než uhoněná samička bude uhoněnej sameček. a je jedno že jich tam je víc.. ale třeba má někdo jiné zkušenosti
 Reagovat na tento příspěvek 1  - SPS
nic dobrého na tom nevidím 3 samci 1 samici uhoní k smrti
no tone
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Alofok – Re: maria
No,to teda není dobrý!!!!Vždyt Ti ji ty samečkové uhoní!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lukys1 – Re: Jíťa
No ty skaláry ti to sežerou
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: maria
není. vše je dobrý.. palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - maria
prosim vas chcela by som sa opitat mam v akvarku gubky , ktore sa stale nahanaju , je predpoklad ze budu mat male? a je to zle ked su v akvarku 3 samcekovia a 1 samicka ? prosim odpiste mi !!! hop ahoj smich
A není pro všechny lepší, když se někdo v akváriu nažere?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym
matko napsal: neviem presne co je poter ;-) male rybky = gubky stare jeden den, maju tak pol centimetra... tu a tam sa na ne velka rozbehne, ale neviem ci je slepa a myli si ich s jedlom, alebo... ci len unika samcekovi, ktory ju tu a tam prehana po akvarku.. takze sa nemam bat? :) ci je malych menej neviem, kedze je ich niekolko desiatok... nedaju sa zratat :)aha
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym – Re: filip213
no podla vsetkeho gubka by mala mat male tak za mesiac , do mesiaca by simal mat uz male !!! ahoj palec drzim palce aby sa im darilo
 Reagovat na tento příspěvek 1  - maria – Gubka
ahoj, chcela som sa ta spitat jednu otazocku. ako casto by som mala krmit male gubky ? a aku potravu ci mensiu ci vatsiu by som im mala davat ? palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kamekh – Re: rolandmynar
Trošku plnoštíhlejší je, to jo, asi jako buben..... ;-) Díky všem !!!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lucianetta
to bude miminek :o)) to už se mi jedno z těch starších začíná pomaloučku vybarvovat (kluk), a jiný mimčo už je teď nějak větší než ostatní (asi holka :-) )
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Rebbie
rybicky.net/nadrz/1484/91.jpg sou těhotný, nebo minimálně jedna jo :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: Lucianetta
Může být permanentně těhotná a asi taky je. Gupčáci jsou "kanci" a furt by oplodňovali. :-P Samice může být i bez nich furt těhotná, protože ji jedno oplodnění vydrží na 3-5 těhotenství. (ještě že to nefunguje u lidí) smich
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lucianetta
měla jsem těhotnou endlerku... oproti druhé samičce se mi zdá pořád tlustější a i tu skvrnu březosti má pořád (od porodu) dost výraznou... může být pořád/zase těhotná? Je pravda, že samečci se před holkama natřásají skoro pořád :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: Kamekh
Těhotné Gupky jsou povětšinou velmi výrazně tlustší než normálně s výraznou skvrnou.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kamekh – Tak asi jo.
Tak to vypadá, dle googlení (thx, rolandmynar), že je fakt těhulka. A to dost. (hranatý bříško, vzadu flek...) No uvidíme.... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: Kamekh
Fotek těhotných gupek je plný internet. Jen zaGooglit. Jen tady v albu je spousta fotek těhotných.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kamekh – Gupka často na stejném místě
Samička gupky se často vrací na jedno místo v akváriu, není na dně a nevypadá nemocná. Občas vyžene dotírající samečky. Takto se chová tři dny. Myslíte, že se chystá k porodu ? Její březostí si nesem jist, má sice černou zadní část bříška, leč jsem začátečník a nikde fotky ,,gupky těhule" nejsou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [89] ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728?od=4401