Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Dikes, ale nevadi im svetlo, a ani filter ze?? Je v porodnicke v akvarku medzi ostatnymi rybami...
neurychluj, chce to len kľud a čakať, menej často u mňa rodili cez deň
0 19.01.2013 16:07 carpman – Rozmnozovanie gubky
Je potrebne k rozmnozeniu aby gubka v porodnicke mala klud, alebo jej nevadi ani svetlo ani pohyb- rusno v okoli akvaria? Kedy zvykne rodit? Aj cez den, alebo vacsinou v noci? Cim urychlim jej porod?
Ma uz druhy den velikanske brusko a nechce sa jej nejako.
No dobře, tak tedy ta gonopodia
Příště se polepším, sice vím název, ale trošku jsem to odflákla, no
někdo má rád básníky
Že ano? :o)) Také jsem podle tvaru těla chvíli hádala, ale ty gonopody mu prostě nikdo neodpáře
jen vrámci rybiček
ale i tak krásně rostlí samečci pavích oček dlouhý 8cm co jsem viděl poprvý a naposled(doufám , že ne)v ZOOBráník vloni v červenci a bohužel nekoupil, dodnes lituji
chtěl bych mít tuto krásu doma - živorodky jsou hold nejkouzelnější a nejhezčí rybky
až pak jsou čichavci a skaláry
Janča napsal: Tak a tu je ta údajná holka
Ovšem podle stavby to velmi pravděpodobně holka ve skutečnosti byla nebo měla být...Tyhle hochy v chovu moc nemám rád...jen málokdy se prosadí proti svým kolegům...Jsou to ideální ryby na výstavu nebo pro lidi, kteří chtějí mít vše obrovské
U všech živorodek se pohlaví rybky pozná podle řitní ploutve. Samečci mají řitní ploutev špičatou jako ti tvoji, a samičky ji mají trojúhelníkovou. Podívej se na fotky a hned to uvidíš a pak už tě nikdo neošidí.
Pro příště - samičku poznáš tak, že je zbarvená prakticky jen na ocasní ploutvi, je větší než samečci a má zavalitější bříško
Tvůj dojem je správný, jsou to kluci.
0 16.01.2013 21:28 Janča – Páreček?
Tak a tu je ta údajná holka
0 16.01.2013 21:25 Janča – Páreček?
Zdravím šecky! Moc chci poradit, koupila jsem si páreček oček, ale mám dojem, že mi prodali dva kluky
, juknete mi na ně sím? Ten modrý měl být kluk a žlutá holka. Kují moc za vaše názory.
Starší reakce
A co se týká teček, tak ty mít nemusí. Asi byly myšleny oči malých rybek. Ty jsou vidět u některých barevných variant gupky pár dní před porodem právě v té skvrně březosti. Ale není to pravidlem.
Děkuju
Je, ale na porod má ještě tak 14 dní čas odhaduji. On více jakoby zhranatí, až se bude blížit její čas.
0 03.01.2013 20:07 naty – Je březí ??
Je tato samička březí ?? Ted už má bříško větší a má i skvrnu březosti ale nemá na břiše žádný tečky .. tak nevím :/ (četla sem že je tam musí mít)
Starší reakce
zdravíčko,
ono z fotek se obecně blbě určuje jestli je v tom nebo ne. U těchle ryb záleží hodně na tom jestli fotíš ráno, nebo večer kdy jsou nažrané že by kolikrát praskly. Pokud nemáš přerybněno a máš dost rostlin a úkrytů nebál bych se ji nechat v tom původním akvárku. Jestli se pro to rozhodneš doporučuju sehnat plovoucí rostliny (možná by šel i nějaký trs toho jávksého mechu upevnit k hladině provizorně), protože u hladiny se mladé schovávájí nejčastěji v těch plovoučkách (doporučuju tuhle
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum ). Pokud se rozhodneš pro porodničku i těch 10 l stačí. Každopádně tam dej vodu z toho původního akvárka.
Co se týče toho "kousání"(já bych to spíše nazval trkání) do zadků, většinou to samci dělají aby byly samičky povolnější. Tohle to samé mi dělají i mečovky a mám pocit, že něco podobného dělají i ostatní živorodky i dokonce parmičky pětipruhé. Jestli teda myslíš tohle co já, tak s tím si hlavu nedělej to je naprosto vpořádku.
Hodně zdaru, Vlasťa.
0 27.12.2012 19:13 domini29 – gupka:)
Dobrý den mohli by jste mi poradit? mám paví očka a zdá se mi že samička bude asi těhotná přidávám foto
a je lepší nechat ji v akváriu kde je jenom jeden druh ryb a to jsou paví očka mám tám rostliny a taky jsem koupil javský mech
a chtěl by jsem se zeptat proč furt samci koušou samice do ... zadního otvoru a někdy aji do bříška a kdyby jsem ji teda měl dát do porodničky kolik l by to mělo být mám 20 l porodničku a 10 l porodničku a musí tam být filtr a vzduchování?
) a nevíte náhodou kolik mám ještě času možná z toho ještě zkusím vykouzlit lepší kvalite ale zdá se mi že se jí to bříško už tak trochu hranatí tak nevím no... každopádně děkuji za radu
Starší reakce
0 23.12.2012 21:56 jirik98 – gupky
Mohu se prosím zeptat, jak dlouho je samice gupky těhotná?
Starší reakce
pro mně jsou naopak ty Paví očka jedny z nejhezčích rybiček
3 16.12.2012 23:59 tweetyna o.k. tak jí ráno zas pustím a budu čekat... ne že bych v pavích očkách viděla budoucnost světa, ale právě protože jsem takovej zelenáč, tak nechci aby mi to všechno vyžrali hnedka a chci si užívat prvotních úspěchů, proto jsem tak opatrná
díky vám moc za info
u té první je plnější ve předu, to znamená je dobře napapaná, až bude to bíško vzadu větší a tam se začne hranatět, pak bude čas, u druhé foto, když dole je tmavá a nad tím jen zbarveně průhledná či průsvitná, jak píše Romant za měsíc
0 16.12.2012 22:57 tweetyna aaha, tak díky moc za info ;) já to snad nikdy nevychytám správně
schválně jsem koukala na fotky tady, kde se u některých říká at už jí odloví a ta moje se mi zdá proti nim o dost plnější, proto mě to mate
Ano, bylo to zbytečné a podle mě má ještě pár dní čas.
Edit: No a ta druhá, ta má času ještě móóře.
0 16.12.2012 22:48 tweetyna a zde je ta druhá samice, jak to odhadujete s ní? U té předpokládám, že bude mladých ještě málo, proto nevím, jestli jsem neměla odchytit i tu...?
0 16.12.2012 22:47 tweetyna zdravím, předem se omlouvám, ale opravdu tomu prd rozumím...
Dneska jsem do porodničky odlovila jednu samici, myslím že už byl nejvyšší čas, ale možná se pletu a budu ještě čekat zbytečně, co myslíte vy? Ve skutečnosti vypadá plnější než se mi podařilo zachytit. Mám jen trochu obavy - jak řešit vzduchování v porodničce, pokud by tam čekala ještě třeba týden? Dosud jsem to s mladýma, který jsem tam měla aby je ostatní nepožrali řešila tak že jsem jednou denně porodničku nadzvedla aby voda vytekla a znovu ponořila v jiném místě aby se voda vyměnila, ale nevím jestli to nebylo zbytečné? Nebo naopak to nic neřešilo?
Starší reakce
Špičaté mohou být též i "slepené"= bakterka. Vysoké dusíky=kysne voda.
Skontroluj si NO2 a NO3.Vysoký obsah spôsobí tzv.upálené plutvy-špicaté plutvy
Tohle se mi taky stalo a ještě se mi stalo že některé byly fakt nepovedené takové zdegenerované, ale to opravdu jen výjmečně a určitě né většina potomstva.
0 02.12.2012 11:40 Luky89 Já to měl taky. Bylo mi to divné, ale potom jsem přišel na to proč to tak je. Měla to jen některá paví očka. Oni si totiž navzájem okusovaly ocásky ale za pár dní to doroste. Jeden to to měl vykousnutý až tak, že to vypadalo jako když bude mít ocásek do vidličky, ale dorostlo to. Třeba to není tvůj případ, ale mě se to stalo.
stou fotkou by to bylo lepší
asi bych v tom neviděl nic zvlášního ale bez fotky težko určit
Ahoj,
víš určitě že to jsou paví očka? Jestli jo chtělo by to foto... Jako ono záleží jak moc špičaté je mají, pokud jen trochu tak bych v tom neviděl žádnou vědu.
0 02.12.2012 07:46 Romiczech – paví očka
Ahoj chci se zeptat narodili se mi paví očka ale mají špičaté ocásky je to normální? první vrh to neměl
předem dík za odpoved
5 29.11.2012 15:24 jake98 člověk se učí a získává zkušenosti hlavně z pozorování ryb sleduj ji a pamatuj si její chování které se ti bude příště hodit teplotu bych nechal kolem 25 stupňů
Možná i víc jak týden. Pozoruj ji každý den a přelov ji až v okamžiku, kdy bude vyhledávat sama od sebe klidné místo. To bude ten pravý okamžik
0 29.11.2012 14:30 omoi Takže je těhotná určitě?A mám dát vyšší teplotu?
0 29.11.2012 09:49 omoi 0 29.11.2012 09:27 jake98 souhlasím s koikaporem času dost asi za týden bych jí přelovil do porodničky (doba závisí na teplotě)
hodně zdaru
0 28.11.2012 20:40 omoi Dik
času dosť, nemusíš sa ponáhľať, najmenej týždeň,inak trocha mi vadí farba štrku, nech sa darí a prajem hodne malých
0 28.11.2012 20:33 omoi
0 28.11.2012 20:27 omoi to je ona
0 28.11.2012 20:09 jake98 skus jí vyfotit
0 28.11.2012 20:04 jake98 a taky u takto malých samiček bude malý počet mláďat
Mýt je moc nemusí, poněvadž jsou furt ve vodě a tak se stále oplachují
Jinak se běžně stává, že již samičky kolem 3cm mají pár mladých. Ale není to dobrý stav. Je lepší, když mladé jsou od dobře vyspělých samiček. K tomu je ale třeba je v mládí držet nějakou dobou od samečků. Mám tedy na mysli obyčejná paví očka.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x