Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Krmení žloutkovou mlhou vypovídá o tom, že se jedná o rozmělněný žloutek vajíčka uvařeného na tvrdo. V případě tvých živorodek bych však jednoznačně upřednostnil na prach rozdrcené vločkové či granulované krmivo. To vajíčko příliš kazí vodu a je daleko větší nebezpečí úhynu.
O ovlivňování pohlaví nic nevím, to je už pro mě vyšší dívčí. Navíc si myslím, že je to blbost, ale tohle je otázka na LiboraSprysla, ten by odpověděl nejlépe. Odkalovat pravidelně ať mají čistou vodu a nehromadí se jim tam nějaké NO2 a tomu podobné svinctva co by je mohly zabít. S kulatýma porodničkama nemám moc dobré zkušenosti, když jsem tam měl kdysi mladé, tak mi přišly všechny že byly takové ohnuté. JEstli to bylo skutečně tím nevím, ale myslím že jo. Když potom byly v kostce, tak byly téměř všechny v pohodě. Vajíčkem zabila? No nevím, co mi líčil otec, tak za mlada mladé ryby krmil jenom vajíčkem. Asi celé, nevím, jak jsem psal, o vejci jsem jenom několikrát slyšel, ale odzkoušené nemám, používám rozdrcené vločkové krmivo téměř na prach.
to je super . v zoo prodejně mě řekla že musí mít baby krmivo že bych je vajíčkem natvrdo zabila
nejspíš to řekla aby prodala
jo to vajíčko strouhat celé ? i s bílkem?
0 27.03.2012 11:59 Bíbí jo ještě se chci zeptat když jsem je tam ráno našla kdy jim můžu odkalit dno?mají ho celkem zaneřáděné.. mám je cca ve 20l AQ....a jak je to s biofiltrem k malinkým a jak ovlivnit pohlaví .. jestli už je u nich dané .. měla jsem samičku v 23 stupňové vodě malušcí ji tam mají taky 23 stupňů.. nechtěla bych jen samičky, samečci musí mít prý teplejší vodu.. Měla jsem tam 3 samičky těhotné.. malouchů mám kolem 20 ....samičky jsem odlovila až ráno.. dvě do 5 litrovky zavařovačky a tu po porodu jsem dala do společného aq k ostatním.ty dvě zatím nerodí .. dala bych je klidně do porodničky ale tu jsem půjčila synovci a o mojí výrobě jsem tu už psala .. dopadla katastrofálně .. chci se zeptat zda těm těhotným stačí jen vzduchování a odkalovat . malouchům zůstal filtr atman 0100 i vzduchování..
Ano, i vajíčkem uvařeným na tvrdo a na jemno nastrouhaným se dá rozkrmovat.
0 27.03.2012 11:45 Bíbí www.youtube.com/… PŘIDÁVÁM VIDEO a zároveň se chci zeptat co tam znamená to vajíčko natvrdo?? tojim mám dát místo baby krmení??
Já je krmím pokud možno na prach rozdrceným sušeným krmením. Sice artemie by byly lepší, ale stačí to.
0 27.03.2012 09:27 Bíbí muráá máme miminka .. čímpak a jak je krmit
Starší reakce
Skvrnu březosti má prakticky každá samička, daleko lepším znakem blížícího se vrhu je krabicovitý tvar těla a chování, kdy se rybka straní někde v rostlinách či u filtru. Jak to vyčíhneš poprvé, při dalších vrzích to docela bezpečně poznáš.
podle skvrny březosti
0 14.03.2012 23:24 Kaca – Kdy je čas?
Prosím poraďte kdy poznám, že mám samičku oddělit, aby mi neporodila do velkého akva? Ráda bych se už dočkala nějakých svých malých rybiček.
Můžeš jim o 2 stupínky přitopit a uvidíš, co se bude dít. Já bych si pořád myslel, že to bude rozhoupaná voda. To akvárko je 3 neděle "starý" a je tam dost rybek a to zdatných producentů odpadu. Jako další možnost by se nabízela, že se chystá rodit a hledá si místo, ale z té fotky má podle mě ještě čas. To, že je opravdu nějak nemocná se taktéž nedá vyloučit. Těch možností je opravdu docela dost. Výměnama vody nic neskazíš, měl bych neustále na paměti, že jde o čerstvý akvárko. Určitě by tam slušelo více rostlin, to jsou dobří pomocníci se stabilizací nádrže.
Vyměň ta dva belíky hned a uvidíš jestli se odlepí od hladiny.
zapla jem vzduchování ... ostatní ryby ožily a plavou jako kdyby si něco dopřály .. akorát to paví oko furt to samé.. zítra zahájím plán B .. výměna vody..
Ano, ta pravděpodobnost je zde vysoká. Je to čerstváček s rybí osádkou a pokud se neprovádí v této krizové fázi častá výměna vody, tak je možné hromadění dusitanů a na to reagují rybky shlukováním u hladiny a mají snahu se nadechovat nad hladinou. Vyměnil bych 1/3 vody a takto postupoval i náledujících několik dní. krmil bych velmi málo, klidně obden a do akvária nijak nezasahoval.
nově založené AQ mám 2-3 týdny ... je to opravdu tou vodou?
Teplotu bych nechal. Vyměnil bych část vody a uvidíš jaká bude reakce.
0 12.03.2012 16:46 Bíbí – chování paví oko
mám těhotné paví oko, a chová se divně v nádrži mám 23C a plave stále ke světlu a k hladině... možná by nebyla špatná větší teplota vody, nebo proč to dělá?
Starší reakce
Tak tak a jestli chceš mladé dochovat, tak šup s něma někam do bezpečí
6 27.02.2012 22:33 Bíbí Výborná poznámka. Jenom bych si dovolil ještě doplnit. Nejdřív odroluj, a pokud si nejsi jistý/(podle nicku)á, tak polož otázku, dej fotku a doplň větu, dle mého názoru....ale jenom se chci ještě raději ujistit.
0 27.02.2012 21:54 Bíbí – a ještě jedna
i tato rybka... co vy na to ? poradíte?
Další fotky už nepřidávaj, odroluj tímhle vláknem a za chvilku už budeš lehce poučenej začátečník.
0 27.02.2012 21:51 Bíbí – a ještě jedna
raději přidám i další fota .. ona se mi nezdá jen jedna
0 27.02.2012 21:49 Bíbí – budou ryby? a kdy?
ahojky, jsem začátečník a tak by mě zajímalo zda čekat nebo nečekat na rybky
díky
Az se zacne stranit a jakoby se schovavat,tak je cas
Většinou začne vyhledáva klidné místo na porod
0 23.02.2012 10:37 skorpy001 – prosím
A jak poznám čas porodničky
no, moje mečovka i paví očka dokážou mít ještě jednou takové břicho a ještě týden nerodit, takže nevím, ale mylsím, žečas porodničky ještě nepřišel
Já bych tipla do porodu i týdny dva-tři, ne-li více.
Já bych ji dal tak týden.
0 22.02.2012 14:35 skorpy001 – ODPOVĚD
těhotenstí nevím,a kdy bude rodit
jakej, mohuli se zeptat? Myslíte těhotenství
0 22.02.2012 14:21 skorpy001 – PORADTE
mám tu zase ten problém
Starší reakce
0 13.02.2012 19:57 skorpy001 – foto
potka miminek
0 13.02.2012 14:21 skorpy001 – problém vyřešen
0 10.02.2012 21:12 skorpy001 – fotka
fotku pořídím a potomstvo kdýž se nebude líbit tak krmení pro dravce
Snesou ale pozor, ryby se kříží více než ochotně. Potomstvo se pak nemusí každému líbit.)
0 10.02.2012 19:51 skorpy001 – guppy
prosím poraďte mi mám paví očko velkým břicem nevím co s tím asi by měla rodit rodila jenom jednou. měla dvě mladé. a potřebuji vědět jesli muže být s Živorodka Wingeova
8)
0 10.02.2012 19:49 skorpy – pls3393
prosím poraďte mi mám paví očko velkým břicem nevím co s tím asi by měla rodit rodila jenom jednou. měla dvě mladé. a potřebuji vědět jesli muže být s Živorodka Wingeova
Starší reakce
tak to máme srovnaný...dík
Skutečně nešlo o paví očko, ale gambusii komáří (dle nového názvosloví Romana Slabocha
) a opravdu je to na jihu Itálie
Přidat reakci
1 ...... [40] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x