Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 92 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Miky
Ahoj no já je mám ve velkým akva a ty malí sloužej jako potrava skalárám Gupky furt roděj, ale žádné nedorostou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - filip213
Z ahoj a kolko mesiacov alebo týždňov sa mi narodi mala gubka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Sprachys
ja to drolil vdycky na krytu od CD kreditkou :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Athaya – mini rybicky
Male rybky by bolo lepsie oddelit od velkych ryb, lebo by si ich pohli pomylit s vecerou.:)Jedlo im nemusis kupovat specialne pre ne. Ja davam dospelym rybam susene vlocky(zrejme to poznas)a z tych vlociek sa daju nakrmit aj mini rybky.
Zoberes kusok vlociek a rozdrvis to na male kusocky, skor na vlockovy prach.:-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Hajná – potěr
Potěr se drží na hladině, tak je dobré mít tam nějaké rostliny, nechat je třeba jenom jako plovoucí, když ti nedosahují zasazené až k hladině a ty malé se v tom schovají. Krmila jsem jsem je TetraMin baby. Po 14 dnech si jich už žádná ryba nevšímala.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Moniika
dík moc za rady! do rána ty všechny tři přežily a vyzkoumala sem tam další dva. Takže jich je tam pět!
.
A před chvílí dalšího jednoho!!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - marius
Čím ich kŕmiť? Živú artémiu asi nemáš, z nej rastie každý poter ako divý. Ja keď nemám naliahnutú artémiu bežne dávam žĺtok z natvrdo uvareného vajca. No treba s ním kŕmiť naozaj opatrne, lebo Ti z neho skysne voda. No ak kŕmiš s rozumom a máš tam aj pár slimákov nemalo by sa to stať. Ináč na žĺtku sa dá v prípade núdze odchovať poter väčšiny rýb. Nie všetky druhy, no gupky určite.. Tak sa maj... :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tonik666
stačí mít dostatečně zarostlou nádrž a pak pár oček přežije. Důležitýje především porost pod hladinou - kdy jsem měl pod hladinou H.difformis, tak jsem byl schopen odlovit téměř všechny prcky. Z jednoho "vrhu" jich bylo i přes 50. Takže už ti jich asi pár snědli. A to je i odpověď na otázku, jak spolehlivě zajistit jejich přežití: odlovit. Jinak ale pár jich při zarostlé hladině vždycky přežije.
A krmit? Na jemno nadrcené vločky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Page
Nemá cenu Ti něco radit! Myslím, že kdyby ti někdo poradil stejně by se se zlou potázal. Vždyť přeci ty jsi ta dokonalá co vše ví a snědla všechnu moudrost. Mi neříkej, že tak zkušená akvaristka za kterou se tu vydáváš si s touto situací neporadí???
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Moniika – Pomocte: gupky
Prosím, prosím poraďte mi! Teď sem se koukla do toho mýho kulatýho akva a vydim tam tři prcky!! Sou maličký. Vůbec nevim co mám dělat!
Prosim poraďte mi: mám je oddělit od velkejch gupek?? (nádrž je docela i zarostlá, ale bojim se že né dostatečně) a jak, čim...je mám krmit... prostě všechno! mám podezdření že mám další těhotnou samici. coze coze Bojim se že už mi rodiče nějaký prcky spapaly... :-(
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - viper77 – moje samice
Ahojte lidi prosim vas ja mam dvě samice paviho oka a ta jedna ma větši břiško a kulate ne hranate a ma jak konči ten obris břicha tak tam ma takovou
hnědo černou skvrnu asi přet tydnem ji měla ohodně mensí chci vědet asi za jak dlouho porodí.. jestli vubec porodi a taky by mě zajimalo jestli mam ji necha v akva samotnou a mam tam strašně hodně javskeho mechu pls odpovědte. love

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - lukasek – Porodnička
Vem 2 litrovou PETKU propíchej v ní dírky dej do akva a máš porodničku hotovu takhle to dělám já a vše v poho potlesk potlesk palec palec ano ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - slovan ba.
davam im aj patentky aj susene dafnie aj vlocky a rozmyslam ze si urobim arthemia pristroj vis co to je ne?ale aj tak dik
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mates
To jste mi kamaradi,takové rady:vyskoušej změnit jídelníček těch pavích oček,patentky,čerstve,mražené,nebo neco jiného živého. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Baset
Trpělivost, až budou připravený a bede se jim chtít, tak se do toho pustěj.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - slovan ba. – afrodiziakum
prosim o radu!!!mojim kamaradom sa hned po dovoze z obchodu(asi 5-7dni)narodili male gubciatka:a ja ich mam uz asi 1 mesiac a stale nic.samci dobiedaju ale samicky su nie a nie tehotne!!prosim poradte co sa da spravit aby sa to nejak urychlilo alebo co je pricinou
 Reagovat na tento příspěvek 1  - veronika
mozno ti mlade rybky tie ostatne ryby jedia.Mal by si samicku so samcekom oddelit na nejaky cas,potom oddelit samceka a o take 2 tyzdne sa ti narodia mlade.Samicku ihned oddel!Lebo ti ich pozere.Ja som si kupila nahodou uz tehotnu samicku.Potom mi rodila asi 5-krat. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Bumbas9 – 2. nádrž
nejlepší by bylo kdyby si měl 2.nádrž do který by si dal samici a po porodu odlovil tak ti jich přežije nejvíc
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kubec33
ak budu sikovne a najdu si nejaky ukryv v dne alebo medzi rastlinami, tak ich moze niekolko prezit. Ak neprezije ani jedna, nic si z toho nerob, do mesiaca ich mas zasa. Ber to ako prrodzeny vyber. tone
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pavel – pavi ocka
zdravim potrebuji poradit uz brzy se mi rozmnozi pavi ocka co mam udelat aby mi nesnedli mlade?

napiste co nejrychleji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - neo – pavčata
Ja paví oka chovám jen ke zkrmování.. ciklus: pávčata se narosí a jsou rozřídeny do sklínek po 10-ti tady bydlí asi 10 dní a pak je dávám do velkého (jen male paví oka) odtud putují k mladým bettam které moc rády živou potravu :-P
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ►MICUS◄
K vallisneriím by se ti hodil stolístek (Myriophyllum), prokáže ti stejnou službu. Jinak krmit můžeš i trochou žloutku z natvrdo uvařeného vajíčka. Jestli máš nějaké menší šneky (levatky, okružáky), dej jich pár k potěru, sežerou zbytky krmení a voda se nebude tak rychle kazit.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - viper26893
ok skusim zohnat ale vraj pomaly rastie a spomaluje rast valisnerii a tie ja mam
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Mrakoplash
viper26893: sezen si do akvaria javsky mech, pak ti nekteri prckove preziji bez preloveni
palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - – krmení
Stačí na prášek rozdrobit vločky, kterými krmíš jejich rodiče. Také se mi osvědčilo rozdrobit kousíček tablety se spirulinou - po tom rostou "jako z vody". ;-) ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - viper26893
myslis?? lebo to je prvy krat co sa mi nieco narodilo a je to take malinke a ostatne co sa mi nepodarilo chytit asi 2 tak uz tam niesu takze ich nieco zjedlo tak neviem co idem robit

a cim mam tie male krmit?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Mrakoplash
nechal bych je v akva s ostatnima stejne nebudes pak vedet co s nima ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sprachys
nakej kus kytky (javskej mech) jemny vzduchovani treba pres lipovy drivko a ob den vymenit cast vody
 Reagovat na tento příspěvek 1  - viper26893 – malinké pávie očká
Cawte,

dnes sa mi narodili malinké pávie očká uvidel som ich v akvárku tak som ich odlovil do zaváracieho pohára. CHcem sa spýtat či môžu byt v tom pohári, kolko tam majú byt? čo im mám dávat jest? a čo má byt v tom pohary? pretože filter mám len ten jeden do toho pohára som dal akurát štrk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - rosnicka.1 – krmení
já jsem četla,že potěr by se měl krmit i třeba 6x denně.Prostě vícekrát denně ale V MALÝCH DÁVKÁCH. ano palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kosiska – Krmeni
Na navodu se pise, ze se maji krmit snad az 4krat denne.Ale tak bohuzel,u nas pres tyden neni vetsinou nikdo doma,takze dostavali tak jednou za 2 dny a to mohly byt rady...a prezily, nebo aspon vetsina :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jozef
No a asi ako casto ich treba krmit a vymienat vodu?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rosnicka.1 – =o)
Tak to je fajn,taky si myslím že určitě vydrží i bez toho vzdoušku... X-) palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kosiska – Minimka
Vydrzi, ja je mela v 5l lahvi taky tak nejak mesic, davala jsem jim krmivo pro poter, i kdyz tady vypadaly, ze jim moc nechutna, ale asi ho zraly, protoze vetsina prezila a uz se prohani po akvarku, nekterym uz jsou 2 mesice, jine jsou mladsi a uz se jich par i vybarvuje.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rosnicka.1 – tak jsem to nemyslela!!!
Totot vyzněla blbě.Ne že to vydržely měsíc stále žijí,ale že jsem měsíc nevzduchovala a furt žijí. :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rosnicka.1 – mladí
ahoj já jsem taky měla miminka v akvárku bez vzduchování a taky jsem jim dávala rozdrobené vločky.před pár dny jsem ale doma našla motorek,takže už vzduchuju.Ale vydržely to kolem měsíce. palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jozef
Mne sa pred par dnami tiez narodili gupky a chcel by som od vas radu. Je ich 19 a dal som ich do mensieho akvaria cca 6L.Nieje tam vzduchovanie, len mala rastlina a strk.Vodu im davam z druheho akvarka, tak cca 1/5 denne vymenim. Kupil som pre ne potravu za 40SK ale zda sa mi ze ju moc nechcu. A tak im rozdrvim velke vlocky od Sera.Zatim sa im dari a porad plavu.Teplotu maju medzi 21-25, podla toho kolko im svietim.Co myslite pojde to takto dalej, alebo robim nieco zle? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rosnicka.1 – zbarvování
Ahoj,právě dneska jsem u mých gupek objevila první zbarvení.Mají taky něco kolem měsíce.Taky přeji hodně štěstí.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - – farba
mne sa gupky zacinaju farbit az po 1-1,5 mesiaci, ak nie dlhsie, musis pockat az budu aspon 2cm velke, vela stastia ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kosiska – Dá se ovlivnit pohlaví rybiček?
Právě jsem dnes v TV viděla, že pohlaví malých aligátorků ovlivňuje teplota hnízda. Tak by mě zajímalo, jestli by mohla ovlivnit i pohlaví rybiček.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - A.T. – rybičky
a to zase ne to já jen tak že mě to zajímalo.dík.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Usine – Po kom budou?
U živorodek je to dost složité, určitě nebudou všechny stejné po rodičích ale jenom část. Pokud chceš zachovat stejnou linii chovu musíš všechny rybky co jsou jiné dát pryč. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - A.T. – =o)
To už jsem asi koupila těhotnou rybičku.A je možné že bude mít každá rybička,ať už sameček nebo samička jiné zbarvení???Předem děkuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - matlala – ,,,
navíc živorodky si uchovávaj jako samice sperma na několik vrhů možeš mět 2x mlady bes samce
 Reagovat na tento příspěvek 1  - johanka
A si si istá, že vieš kto je otec ?Niekedy sa stane kúpiš už hotovú budúcu maminu. coze ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - A.T. – Po kom budou?
Ahoj,chtěla bych se vás zeptat,jestli když mám potěr pavích oček,tak jestli budou podobní samičce,samečkovi nebo to tím není ovlivněno.Děkuji. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Havel-st – autoregulace gupek
Dussy > mě fungují bezpečně i v zarostlém avárku tetry císařské, asi by to zvládly i nějaké placaté tetry (diamantové, krvavé, ...).
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dussy – ...
ja bych byl tak rád kdyby je žraly... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Woolin – guppy
Rozdíl mezi pohlavím je znát přibližně ve druhém měsíci věku ryb podle gonopodia u samců. V té době se začínají i lehce vybarvovat... Toto záleží taky na výběru krmení, vyměně a teplotě vody... ať se Vám začátky s rybkama daří...
palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rosnicka.1 – mimča
No,samičky jsou taky někdy bezbarvé a jsou krásné. :) ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [92] ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728?od=4551